Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bütün insanlar eşit midir?

Pascal

Öne çıkan mesajlar

bana kalsa zaten sınavlar kalkar.o zaman senin düşüncene göre daha fazla çalışan diğer insanlardan üstündür çalışmayan zayıf tır ve ezilmeye mahkumdur.sen herkezden üstünsündür ve ezersin yönetirsin.ama o belki elinden gelmedii belkide toplum onu buna sürüklediği için çalışamadığı için senden daha alt sınıftadır.ezilmeye mahkumdur senin söylemey çalıştığın şeyden bunu anlarım.[signature][hline]Bu sayfadaki içerik, benim kişisel görüşlerimi belirtmektedir. paticik.com burada yazılı olanlar hakkında hiçbir yasal sorumluluk kabul etmemektedir.
Anti-Chemical
Sosyal ağlarda paylaş

yoo herkes eşitdogmuo biri ahirda dogar ( benzetme..) biri american hastanesinin milyarlik ameliyathanesinde :)[signature][hline]
Crean Frostfel Master Medic on Eclipse / Frostfel Dark Elf Mystic/Fighter On Bartz
Captain of the Amarr Battleship Vampire / Member of Dreamsmiths
"Who wants to live forever?"
Sosyal ağlarda paylaş

sosyal statü olarak bile eşit doğmazlar
alt sınıf bir ailenin bebeğiyle orta sınıf veya soylu bir ailenin bebeği aynı statüde değildir örnek olarak
fiziksel eşitlik bile yoktur ..
tanımadığın 2 farklı bebeğe aynı şekilde bakabilirsin mesela ama bu onların her koşulda eşit olduğunu değil sadece aynı canlı grubunun yeni üyeleri olduğu için olabilir
ayrıca kanun önünde bütün vatandaşlar eşittir, milletvekilleri daha eşittir hehe[signature][hline]In god we trust, all others pay cash
Sosyal ağlarda paylaş

İnsanlar dogdukları,buyudukleri ve yasadıkları cevreye gore esit olabilirler anca...
Sen hiçbir zmn yukarda soylendigi gibi ahırda doganla amerikan hastanesinde dogan esit diyemezsin....[signature][hline]Beşiktaş diyerek sana yüz vurduk siyahın yanına beyazı koyduk yıllardan beridir hep seninle olduk Beşiktaş sen bizim herşeyimizsin!!!
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Natural_Jedi, 05 Mayıs 2004 12:18 tarihinde demiş ki:
bana kalsa zaten sınavlar kalkar.o zaman senin düşüncene göre daha fazla çalışan diğer insanlardan üstündür çalışmayan zayıf tır ve ezilmeye mahkumdur.sen herkezden üstünsündür ve ezersin yönetirsin.ama o belki elinden gelmedii belkide toplum onu buna sürüklediği için çalışamadığı için senden daha alt sınıftadır.ezilmeye mahkumdur senin söylemey çalıştığın şeyden bunu anlarım.

Öncelikle konuyu sapıtıyorsun. İnsanlar yargı karşısında eşit olmalı desen anlarım ama şu an bile sen bana üstünlük sağlamaya çalışırken nasıl insanlar eşit olmalıyı savunursun anlamıyorum. Daha fazla çalışan üstündür demedim sadece çalışmayanla eşit olmamalıdır dedim. Ayrıca okullardan sınavı kaldırırsan ve ilerde herkesin sahip olacağı şeyleri belirlemiş isen ( senin fikrine göre herkes eşit olacağından dün ile yarın arasında bir fark olmamalıdır) insanlar çalışmaz yan gelir yatarlar ve o ülke yok olmaya, o insan erimeye mahkumdur. Kim ki çalışır diğerlerinden farklı olmak için hak kazanmayı hakeder işte o adamla çalışmayanı aynı kefeye koyamazsın. Ben çalışmayan ezilsin demiyorum farkındaysan, çalışanla eşit olamaz diyorum. İlerde iş hayatına girdiğinde veya şu an iş hayatındaysan hele de patron isen anlarsın çalışan ile çalışmayan insanın neler demek olduğunu.[signature][hline]Kalplerdeki Kaymak Profocio Web Hosting
Sosyal ağlarda paylaş

Hiç kimse bir diğeriyle eşit değildir. Tabi bu hangi konuda olduğuna da bağlı. Haklardan bahsediyosak herkes eşit (olmalı). Ama hiç bir insan diğeriyle eşit değildir.[signature][hline]I am the "who" when you call, "Who's there?"
I am the wind blowing through your hair

I am the shadow on the moon at night
Filling your dreams to the brim with fright
Sosyal ağlarda paylaş

Mevcut olan yaşamın ne olup olmadığınımı yoksa ne olması gerektiğinimi tartışıyorsunuz allah aşkına siz. Türkiyede durumun ne olduğunu buraya yazmanın bir alemi yok zaten ortada fakat ne olması gerektiği üzerine fikrinizi yazarsanız mutlu olurum. Yada durumu yazıyorsanız bari durum hakkındaki fikrinizide yazında bir değer kazansın yazdığınız. Öbür türlü reklam tabelası okumak gibi oluyor

Şen Kasap (bu kasabın eti iyimidir değilmidir, müşterilerine nasıl davranır, size nasıl davrandı gibi konuları yazmak daha faydalı kasabı hepimiz görüyoruz orda işte.)[signature][hline]"Story of SadButcher"

horacegoesskiing, 19 December 2003 13:31 tarihinde demiş ki:
...zayıf gelen iki dersim vardı resim ve beslenme dersi. şimdi dombili bi çizerim. öyle bi karakterim var yani...
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Mortis, 04 Mayıs 2004 19:04 tarihinde demiş ki:
İlk başta doğada beraber yyaşayan insanlar gerçek eşitlik içinde yaşiolardı. Sonra bi adam geldi buludunduğu yeri sahiplendi, etrafını kapladı (Özel Mülkiyet ortaya çıktı) İşte o zamandan beri eşitlik die bişey yok ne dersen de.

yapmayın.canlı olan her varlıkta sahiplenme içgüdüsü vardır yeni doğmuş bir bebek bile ilk önce annesini sahiplenir.
esas problem güçlü olanın güçsüz olanın elindekinede sahip çıkmasıyla başlamıştır. tüm insanların eşit olduğu yada olması gerektiği konusunda katılamıycam. ama paylaşımın adil olması gerektiği konusunda evet adil bir paylaşım olmalı.[signature][hline]
kimse.... ya da sadece biri..gözlerinin içine bakan biri!
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Dragonutopia, 05 Mayıs 2004 14:14 tarihinde demiş ki:
Butun insanlar tanrı katında eşittir gerisi boş sozdur...

ya şimdi bunu sölicek tam zamanı ve yeri di mi ?
kesinlikle provokatif amaçlarla söylenmiş bir laf olarak görüyorum, yine boku çıkıcak konunun .. bazı şeyleri de kendinizden üstün birşeye ihtiyacınız olmadan halletmeye düşünmeye çalışın bence[signature][hline]In god we trust, all others pay cash
Sosyal ağlarda paylaş

ayrıca bütün insanların tanrı katında eşit olduğunu söylemiş bir arkadaş yukarda. bu nasıl tasvirdir. tabiki bütün insanlar tanrı katında eşit değildirler. eşit oldukları yönleri vardır sadece.
eşitlik dine ait bir kavram değildir. rasyonalizm ve materyalizm e ait bir kavramdır. dinlerde adalet vardır.ha bahsettiğin mesele eğer cins ırk kabile meselesiyse evert. arabın aceme acemin araba ensarın muhaacire muhacirin ensara bir üstünlüğü yoktur. evet burası doğru.
Ayrıca hemen üst tarafımda yazan şeylerde ilginç geldi birden.
birde sizden üstün bir varlığın olmadığını düşünerek bişeyler yapın.işte bu düşünce böyle bir varlığın olmadığını düşünenler için geçerli olabilir. kendinden üstün kendini her yaptığıyla gören bilen ve yarın bir gün hesaba çekecek bir varlığın olduğuna inanan bi adam zaten bu varlığa horozlanmaz.ve onun olmadığını düşünerek iş yapmaz.
hemen temellendiriyim bunu. Hz. Ali benim iğnem kaybolsa Allah a bua eder ondan isterim demiştir.
[signature][hline]
kimse.... ya da sadece biri..gözlerinin içine bakan biri!

[Bu mesaj Numb tarafından 05 Mayıs 2004 15:19 tarihinde değiştirilmiştir]

[Bu mesaj Numb tarafından 05 Mayıs 2004 15:21 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

şimdi dini nie karıştırdınız ki olaya insanlar cennete cehenneme gidyo ediyo demeyin kardeşim herkezin kendine göre doğruları ve yanlışları vardır sana göre öle dir bana göre değildir.[signature][hline]Bu sayfadaki içerik, benim kişisel görüşlerimi belirtmektedir. paticik.com burada yazılı olanlar hakkında hiçbir yasal sorumluluk kabul etmemektedir.
Anti-Chemical
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...