Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

com.tr'li alan adi ile ilgili bir kac soru


punishmyheaven

Öne çıkan mesajlar

oncelikle dogru yere acip acmadigima emin degilim, ama ciddi sekilde bilgi gerekiyor.


sirketimiz var %51 hisseye sahibim. www.alanadi.com sitesi benim uzerime (sirket kurulmadan once de bendeydi. ve ticareti aktifti) ve sirketin diger ortagi ile bu site uzerinden e-ticaret yapiyoruz. hatri sayilir da bir gelir olusturuyor.

sirketle ve e-ticaret sistemiyle tamamiyle diger arkadas ilgileniyor bende baska bir sirketin ihracat departmaninda calisiyorum ve isim geregi surekli yurt disina cikiyorum.

bazi sorunlardan dolayi arkadasla yollarimi ayirmaya karar verdim, son olarak yurt disina cikmadan once de bu istegimi kendisine ilettim gelince de ayrintilari konusacagimizi soyledim.. ama geldigimde sirket uzerine www.alanadi.com.tr yani benim sitemin .tr li domainini alip sistemi aynen oraya aktardigini gordum..

bunu nasil becermis ve iptali hangi hallerde mumkun olur?
bunca yillik emegim uzerinden prim yapmayi planlayan "tatli su kurnazi" niteligindeki bu arkadasa karsi hukuki ustunluklerim nelerdir?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

com.tr almak .com almaktan cok daha zor, buyuk bir ihtimalle bunu sen de biliyorsundur. ticari bir sirketin uzerine tescilli anladigim kadariyla. imza yetkisi filanda varsa arkadasin sirket adina basvurmus almistir.
arkadasinin yaptigi kurnazlik olarak degil dogru bir hareket olarak gozuktu bana. sirketin ticari hayatinin surmesini saglamaya calisiyor. eger %51'i seninse sirketin com.tr'nin de %51'i senindir. ortakligi bozarken bunu da dikkate alirsiniz. ha siz kanuni olarak ortakligi bozduktan sonra bunu yaptiysa arkadasin yapacak bir sey yok
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

site şirkete ait ise her halükarda %51'i senindir.

şirketadı.com.tr gibi bir uzantı ise zaten şirket adına almak durumunda. o zaman da %51'i senin oluyor. yok bir yolla kendi adına vs. şirketadı.com.tr alan adını kendi üstüne almışsa da şirket olarak alan adını geri alma hakkın(ız) var. bu durumda da %51'i senin oluyor.

tabii sen bir servis sağlayıcının müşteri hattını falan ara bence.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

adamın vekaleti vardıysa herşeyi yapar. şirket adıyla, şirket ünvanı farklı şeylerdir bu arada.

atıyorum, eski şirketiniz punish elma ithalat ihracat sanayi ve ticaret ltd ve domain adınız punish.com.tr idiyse, bu adam punish muz ithalat ihracat sanayi ve ticaret ltd diye şirket açıp punish.com.tr yi kullanmaya gayet devam edebilir. sonuçta iki şirketin adı da punish.

örnek olarak ticaret sicil'de elma diye arat firma adını, bir dünya ünvanında elma olan firma var.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

simdi asil sorunda su zaten, site isminin ne sirket adiyla ne de unvaniyla benze$mesi soz konusu degil, tek baglar yani sitede e-ticaret yapmamiz ve sirketin unvaninda bilisim gecmesi. -e-ticaret olayini aninda deaktif edebilirim ayrica sirketle alakasi yok sitenin dedigim gibi, o isimle sirket uzerine nasil aldigi benim kafami kurcalayan-


yani demek istedigim sirket ismi ve unvani: punish bilisim ve internet hizmetleri san. tic. ltd. sti. olup site ismi: vayanasini.com.tr olabilir mi?

ben baglayici ogeler olmasi gerekiyor diye biliyorum. orn: punishbilisim.com.tr punish.com.tr punishinternet.com.tr vb gibi..

tabi duyumdan ziyade kicimdan da salliyor olabilirim emin olmadigim icin soruyorum zaten, bu arada cevaplar icin sagolun.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

şirket adıyla bağlayıcı birşey olması olması lazım değil. misal gittigidiyor.com ilk aklıma gelen. sahibi olan şirketin adının gittigidiyor açık arttırma a.ş olduğunu zannetmiyorum :)

gene de sen bir avukatla görüş. yapılan işlemlerde bir açık yakalanabilirse, aradan sıyrılıp site ismini alabilirsin tekrar üstüne.

aklıma takıldı baktım da şimdi, gittigidiyor a.ş miş hehe
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Mum_Chamber said:
hocam, boyle sorunlara forumlarda cozum aramayin.. git bir avukat bul, geregi neyse yapsin. burada yorum yapan adamlarin hayatinda sirket gormemis olma ihtimali var.


Ama bu forumda avukat olan, avukatlık okuyan ve konu hakkında bilgisi olan veya şirket görmemiş değil kendi şirketi olan birilerinden faydalı birşeyler de öğrenebilir. Hatta belki gideceği avukatın bilmediği birşeyi bile öğrenebilir...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...