Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

insanda gaz sorunsali..

MeSh

Öne çıkan mesajlar

Burda sağlık sorunlarından bahsedipte doktora giden ilk insansın. Seni yürekten kutluyorum. Kocakarıların eline düşmüştün yoksa, sakın buraya kulak asma.

Organın ismi apandiks, iltahabının adı apandisittir. Anatomi sözlüsünde apandisit demiştim organa hoca oyuyodu beni :) Sizi kimse oymaz ama doğruyu bilmek lazım.

said:
BonePART, 03 Mayıs 2004 19:56 tarihinde demiş ki:
debridat yada metospazmyl
bagırsak gevsetici gaz engelleyici bilmemne
ikiside onerilir

Burda ilaç önerilmez. Önerenler kınanır. Çok yanlış! Çok!

Apandis solda değil sağdadır. İlaç önermeyi iyi biliyoruz bide :) Yeride leğen kemiğinin en uç noktası ile göbek deliğinin arasındaki mesafeyi alır 3e böleriz: 2/3 iç- 1/3 dış kısmı arasında kalan noktadır (McBurney noktası).

Apandisit; Önce göbek deliği çevresinde başlayan belli belirsinz ağrı ile kendini gösterir. Olayın ciddiyetine göre değişen birkaç saat içinde sağ tarafa doğru ağrı kayar ve yeri daha rahat gösterilir olur, bide şiddetlenir. Daha ilerlediğinde o bölgede karında sertlik olur (defans), bastırınca ağrı ortaya çıkar. Bastırdıktan sonra hızla elinizi çektiğinizde ağrı bir anlık dayanılmaz hale gelir (rebound). Bu iltahabın apandiksi geçip artık karın içine yayıldığını gösterir ve acildir! Bunun dışında ateş, huzursuzluk olabilir.

Sağlık konuları doktorların alanına girer, eşin dostun, kocakarının değil. Kınıyorum bilmişlerimizi!

Geçmiş olsun :)[signature][hline]Semi-Dr. Quinthalus @ primum non nocere
ICQ UIN: 1957744 MSN Messenger: [email protected]
Sosyal ağlarda paylaş

Sopa çıkarıcam bone :)
Kızılcık :)

Hiçbir ilaç masum değildir. Birşeyler verirken birşeyleride alır. Dolayısıyla gerekli olmadıkça kullanmak çok yanlış. Tabii bu demek değilki sürünene kadar ilaç almıım, ölür gibi olrsam alırım :)

Kaçınız aman ağrı kesicidir başka bişi yapmaz denilen Aspirinin aslında bazı durumlarda ne kadar büyük tehlikeler arz edeceğini biliyorki?[signature][hline]Semi-Dr. Quinthalus @ primum non nocere
Sosyal ağlarda paylaş

alla alla enteresandır, benim köpeimin de sorunu bunun gibi bişiimiş, veterinere götürdüm, iğne yaptı bi ton, üç gecedir hayvancaazın karnını ovuyorum saatlerce gaz çıkarsın diye :( ne iirenç şeydir bu yaw.[signature][hline] :hrr: YOU TAKE THE BLOOD, I TAKE THE GLORY !!! :hrr:
Sosyal ağlarda paylaş

Hmm qui o bahsettigin rebound olayini yapti doktor..

Bastirdi oraya solemesi ayiptir hayvan gibi..Agriyor mu dedi? dedim dogal olarak agriyor yani bastirdin..Elini cekti birden,hicbirsey hissetmedim.. Soyle bir bakti bana,yok birseyin kalk dedi.. Hatta ultrason'a falan soktu bobrek safra kesesi ne var ne yok bakti herseye..turp gibisin dedi ilac bile vermedi hehe baya iyi oldu ama ya icimde suphe kalmadi yani..Hafif bir suphe bile duysaniz doktora gitmekte fayda var yau pisi pisine gitmeyin oteki tarafa di mi yani?[signature][hline]Azmodai, 02 December 2003 16:01 tarihinde demiş ki:
you have a very kara baht young padawan...
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Durlag, 04 Mayıs 2004 12:37 tarihinde demiş ki:
da anlayamadıım sey MSN messanger yazıp yahoo mail adresi vermişsin be kardeşim :) msn de yahoo geçmio

Bak ya, meğerse messenger diye hayal dünyasında yaşıomuşum :) Herkes aynı tepkide bulunuyor hayret bişey. Dünyada msn messenger'da yahoo mailinin geçtiğini bilen ben varım sadece. :)[signature][hline]Semi-Dr. Quinthalus @ primum non nocere
Sosyal ağlarda paylaş

kesme şeker x 2+su
kesme şeker x 2+su
kesme şeker x 2+su

tabi gerektiğinde şekerin dozu arttırılabilir.
ayrıca yere uzanıp 80'li yıllardan kalma aerobik hareketleri yapmak, gündüzse dışarı çıkıp yürümek iyi gelir.[signature][hline]Light in the shadows has words to say
Sosyal ağlarda paylaş

Çok geçmiş olsun.
Ciddi bir şey çıkmadıgına sevindim.[signature][hline][b]never ask me systematic questions all you do is talk I am coming at you full speed walk on the sidewalk. I will smack your motherfucken face this is not a fucken race so don´t make me chase and place you in space and erase. Cut that fricken noise I sit on the white section with the black voice you don´t have a choice my rap destroys.
Sosyal ağlarda paylaş

Hmm hala geçmedi mi yahu?
Ama azalmış heralde yakında geçer merak etme..[signature][hline][b]never ask me systematic questions all you do is talk I am coming at you full speed walk on the sidewalk. I will smack your motherfucken face this is not a fucken race so don´t make me chase and place you in space and erase. Cut that fricken noise I sit on the white section with the black voice you don´t have a choice my rap destroys.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...