Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sella Turcica - anket

elesso

Öne çıkan mesajlar

sg-1 said:
olmamış eternalus olmamış

istanbul türkçesi kesmez o destanı

alp er tunga öldi mü
isız ajun kaldı mu
ödlek öçin aldı mu
emdi yürek yırtılur.

ödlek yarağ közetti
oğrun tuzağ uzattı
begler begin azıttı
kaçsa kah kurtulur?

begler atın urgurup
kadgu anı turgurup
mengzi yüzi sargarup
korkum angar türtülür.

uluşıp eren börleyü
yırtıp yaka urlayu
sıkrıp üni yırlayu
sığtap közi örtülür.

könglüm için ötedi
yitmiş yaşıg kartadı
kiçmiş ödig irtedi
tün kün kiçip irtelür.

Ben istedim ki genç arkadaşlarımız da rahatlıkla anlasın. Ama bunu belirtmeli ve iki halini de koymalıydım. Hatamı düzelttin, Tanrı seni ve tüm Türk Milleti'ni korusun soydaşım.
Sosyal ağlarda paylaş

-007- said:
Geç gelen açıklama: Anatomi dersi görmüş biri olarak ve gerçek bi Cella Turcica'ya dokunmuş biri olarak Cella Turcica kafatasının içinde yer alır ve hipofiz bezini koruyan kemikten oluşmuş bir fossadır (çukur, girinti). Sağlıklı herkeste bulunur ve kafanın arkasındaki çıkıntıyla alakası yoktur, doğal olarak dokunmayla da anlaşılamaz. Ayrıca ismini de atlarla olan bağımızdan almıştır.

Kafatasının arkasındaki çıkıntıyla alakalı da anatomik bi bilgim yok maalesef. Türk ırkçılarının bahsetmeye çalıştığı şey Cella Turcica değil arkadaki çıkıntıdır.

la git, devşirme seni.

hehe evet o çıkıntının adı bu değilmiş hakkaten. ama çıkıntımızla gurur duyuyoruz biz ve sizden farklı kılıyo asd
Sosyal ağlarda paylaş

Theghosthand said:
Protuberentia occipitalis externa aradığınız şeyin adı.
Belirli ırklara özgü olduğu tamamen uydurma.

yalan.

Şimdi bilimsel kaynak buldum ırkçılar doğru söylüyor.

Anatolian bump
An Anatolian bump is a protuberance on the back of the skull said to be related to Asian, Central-Asian & Melungeon ancestry, not to be confused with an external occipital protuberance. An Anatolian bump is a protuberance on the back of the skull said to be related to Asian, Central-Asian & Melungeon ancestry, not to be confused with an external occipital protuberance. ... Occipital protuberance can refer to: internal occipital protuberance external occipital protuberance Category: ...
Sosyal ağlarda paylaş

Çıkıntının adı protuberentia occipitalis externa.
Bu çıkıntı ile beraber küçük bir alan var oranın adı da inion
Burayı antropolojide kullanıyorlar ama bilimsel değildir.
Bu noktaların elini aşağıya doğru uzattığında da crista occipitalis externa var.Bu çok belirgin değil.
Bununla ırk tahmini yapmak bildiğin denyoluk.
Sosyal ağlarda paylaş

Theghosthand said:
Çıkıntının adı protuberentia occipitalis externa.
Bu çıkıntı ile beraber küçük bir alan var oranın adı da inion
Burayı antropolojide kullanıyorlar ama bilimsel değildir.
Bu noktaların elini aşağıya doğru uzattığında da crista occipitalis externa var.Bu çok belirgin değil.
Bununla ırk tahmini yapmak bildiğin denyoluk.

sende var mı yok mu?

onu söyle!! yoksa bizim budunda barıyamazsın ona göre haaa!!!

soydaşlarıma da katılıyorum
Sosyal ağlarda paylaş

Bize hocalarımızın öğrettiğini söylüyorum sana.
Prof dr Mehmet yıldırımdan kulağımla duydum kardeşim.Bunun antropolojide kullanıldığını ama bilimsel olmadığını söyledi ki çok mantıklı belirli bir kısmında görülebilir ama bir Finlandıyalıda da görülebilir.Bunla şu ırk demek son derece saçma.
Wikiyi Tıbbi kaynak diye sakın bi yere koyma çok gülerler adama.
Orda da ırk ayırt edemediğini görürsün.Anatoli dedin mi kaç ırk girer biliyor musun?
Sosyal ağlarda paylaş

Benim bi yorumum yok burda farkındaysan. Ben bir yerde olan bi bilgiyi gösteriyorum, kendim bilgi üretmiyorum direk alıntı yapıyorum.

Theghosthand said:
Bize hocalarımızın öğrettiğini söylüyorum sana.
Prof dr Mehmet yıldırımdan kulağımla duydum kardeşim.Bunun antropolojide kullanıldığını ama bilimsel olmadığını söyledi ki çok mantıklı belirli bir kısmında görülebilir ama bir Finlandıyalıda da görülebilir.Bunla şu ırk demek son derece saçma.
Wikiyi Tıbbi kaynak diye sakın bi yere koyma çok gülerler adama.
Orda da ırk ayırt edemediğini görürsün.Anatoli dedin mi kaç ırk girer biliyor musun?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...