Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Canlı Canlı Tarih Annan Planı!

Pascal

Öne çıkan mesajlar

said:
Absolut, 08 Nisan 2004 02:22 tarihinde demiş ki:
Vatan bir bütündür bölünemez. Bunu unutmayın. Ne zaman kendimiz altın tepsi ile toprağımızı vermeye başlarız o zaman vatan falan kalmaz. Bugün Güzelyurtu veren zihniyet yarın D.Bakır, Urfayı da kürtlere verir.

bende bunu diyorum ama küresel düşünce içinde olan arkadaşlar var sanırım Türkiyede. AB için nerdeyse şehirleri kiraya vercekler, Ab ye alıncağımız var sanki. 3-4 sene önce aday bile olamıyoken şimdi daha kolay faydalansınlar diye aday yaptılar ve bir sürü sorun çıkıyor karşımıza.
kıbrıs meselesi bi şekilde hallolunca karşımıza ermeni soykırımını getirmezlerse neyim yani. zaten avrupa bizden ne istese ermeni soykırımı gündeme geliyor ne hikmetse.[signature][hline]Bıshop, 31 Mart 2004 22:19 tarihinde demiş ki:
ya şimdi öle bişi olsa cıkar derimki "ya birader ben lolitacıyım böle resim yaparım" ...
...ee reziilim tabi kız olsam kendim lolita olurum o yaşta, cahilmişim pişmanım
;;suicidal icq

Sosyal ağlarda paylaş

Bişey daha eklemek gerekirse silth'in mesajına;

İlk harekat sonrası, uluslararası arenada tüm devletler, amerika ve SSCB de dahil olmak üzere Türkiye'den taraftı. Ne zaman ki, Türk hükümeti barış görüşmelerinden sonuç alamayacağını düşünüp, adanın "stratejik" olan kısımlarına girerek 2. harekatı yaptı. O zaman herkes bize karşı taraf oldu. Annan planı'nın, alternatif haritalarından bir tanesi zaten Kenan Evren'in "bizim ele geçirmeyi planladığımız noktalar" diye tabir ettiği sınırlara sahip. Bizim şuan KKTC dediğimiz bölgenin büyük bir kısmına girme sebebimiz tamamen stratejiktir
Sosyal ağlarda paylaş

said:
barasar, 08 Nisan 2004 05:24 tarihinde demiş ki:
said:
Absolut, 06 Nisan 2004 13:45 tarihinde demiş ki:
Sorun ABli olmak değil, toprak kaybetmek. Bugün Kıbrıs yarın Urfa olacak. Çok ABli olmak istiyorsan git bir avrupalı ile evlen.

+1 :-)

+1[signature][hline]En büyük Cimboooomm
http://linkler.8m.com
Biz Bu Ülkeyi Karşılıksız Sevdik !!!!
Kitapyurdu
İlişkiler.Net
Mynet Arkadaşlık
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Gimli, 08 Nisan 2004 17:08 tarihinde demiş ki:
Bişey daha eklemek gerekirse silth'in mesajına;

İlk harekat sonrası, uluslararası arenada tüm devletler, amerika ve SSCB de dahil olmak üzere Türkiye'den taraftı. Ne zaman ki, Türk hükümeti barış görüşmelerinden sonuç alamayacağını düşünüp, adanın "stratejik" olan kısımlarına girerek 2. harekatı yaptı. O zaman herkes bize karşı taraf oldu. Annan planı'nın, alternatif haritalarından bir tanesi zaten Kenan Evren'in "bizim ele geçirmeyi planladığımız noktalar" diye tabir ettiği sınırlara sahip. Bizim şuan KKTC dediğimiz bölgenin büyük bir kısmına girme sebebimiz tamamen stratejiktir

nereye bizden yanaydı ya bülent ecevit o zaman ingiltereye gidip görüşmeye gittiğinde neden kimse bişey yapmadı o zaman, nato neden türkiyenin kıbrısa çıkmasının olanağı olmadığını söledi, amerika belki yunanistana dayatma yaptı biraz ama hiçbir şey elde edemedi. kısaca 74 te haddini bilmeyen rumlara haddi bildirildi.[signature][hline]Bıshop, 31 Mart 2004 22:19 tarihinde demiş ki:
ya şimdi öle bişi olsa cıkar derimki "ya birader ben lolitacıyım böle resim yaparım" ...
...ee reziilim tabi kız olsam kendim lolita olurum o yaşta, cahilmişim pişmanım
;;suicidal icq

Sosyal ağlarda paylaş

• 3 hafta sonra ...
said:
Pascal, 05 Nisan 2004 22:11 tarihinde demiş ki:
Farkında değiliz canlı canlı tarih yaşıyoruz...
74'ten hatta 62'den beri ilk defa çözüm bu kadar yakın...
Bence Türk tarafı içinde rum tarafı içinde çok uygun bir anlaşma 4. Annan planı kıbrısta olsam evet oyu kullanırdım...

Yaw biz nie adayı çıkartma yaptık ? Niçin onca kan döküldü ? Ve niçin şimdi hiç bişiy olmamış gibi davranıyoruz ? Ve bu kadar taze bir olayı sineye çekiyoruz ? Denktaş a sonuna kadar destek vriyorum çünkü duyan degil yaşayan bilir....[signature][hline]Sessiz geldim sessiz giderim,İzlerim bastıgım yerlerdir.Anılarım scp lere attıgım notlarımdır.Şerefim ve asaletim onlarda saklıdır...

Amentes Old Developer

Indinolla New Developer

MSN
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

9000 sayfalık bir planı 3 günde nası okudu bu başbakan vsvs? Nedemişler " pustluk ayrıntılarda gizlidir " adam 3 gunde tamam dedi ya ? Bir ülkenin cumhuriyetin kaderi sonucta bu.

Ben olsam arkadaş bana 3 ay zaman verin okuyayım inceleyeyim size haber veririm derdim. babalar gibide anlasmaya girerdim.. Adamlar kıbrısı üst yapacak ordan türkiyeye israile gelecek baska yolu ne[signature][hline]Unlive Online Gaming
www.unlive.net
Ultima Online değişiyor..

Sosyal ağlarda paylaş

İşte sorun orda zaten adamın 3 ayı yok 1 mayısta Güney Kıbrıs Kıbrıs Cumhuriyeti olarak Ab ye girecek ve biz de orda AB toprağını işgal eden devlet konumuna düşeceğiz zaten...[signature][hline]Günümüzün dünyasında
Hepsi aynı hepsi ala
İsa Musa Muhammed Buda
Neyin varsa bilmiş senin!
Sosyal ağlarda paylaş

Arkadaşlar 9000 sayfalık planın kimse tarafından tümünün okunmasına gerek yoktur. Çünkü kimse tümünden anlamaz. Bu planı bölüm bölüm kendi bölümünün uzmanınca okunmalıdır. Örneğin ticaret konusunda bir adet uluslararsı hukuk ve uluslarası ticaret uzmanı gerekir bunlar uygunsuz gördüğü yeri karar vericilere bildirirler ki bu işlem plan çıktığı gece yapıldı. bunun dışında 9000 sayfalık planı nasıl okuyacaz demek halkı kandırmaktır.

Şu an referandum bitti ve türk tarafı eline çok büyük bir koz geçirdi. Ayrıca yakın gelecekte kuzey kıbrısta çifte seçim olabilir. Serdar Denktaş'ın hayır oyu vermesi hükümetin geleceeğini olumsuz etkiliyor ve Denktaş'ın koyu hayırcılığı nedeniyle diplomasi dünyasında elimizi zayıf gösterir.

Neticede Bizim evet Rumların hayır demesi diplomatik bir zaferdir. Bugüne kadar Denktaş'ın tutumları nedeniyle Türk tarafı uyuşmaz görünüyordu ama Rum tarafının daha uyuşmaz enosisçi tavrı görülmüyordu. Bu plan tam ortada bir plandı ve ancak koyu milliyetçiler hayır diyebilirdi.

Benim Denktaş'a karşı ağır sözler söylemeye hakkım yok. Çünkü kendisi büyük baskı altında büyümüş bir insandır. Önce İngiltere'nin baskısı altında büyümüş sonra rum mezalimine maruz kalmıştır. Kendisi uzun yıllar Cumhurbaşkanlığı yaptığı için diktatör olarak lanse edilmiştir. Denktaş Diktatör değildir. Seçimle gelmiştir. Seçim demokratiktir.

Kıbrıs Türk halkının Türkiye Türklerine karşı hoş bakmadığını biliyorum. Kıbrıs ziyaretlerimde bunu açıkça gördüm . Unutmamak lazım bu bir sonuçtur. Çünkü Aynı Kıbrıs Türk halkı 74'te Türk Askerini şanına yakışır şekilde karşılamıştır. Bu noktada bir sorun yok. Sorun 74''ten sonra olmuştur. 74'ten sonra izlenen yanlış politikalar yüzünden Kuzey Kıbrıs geri kalmıştır. Bu geri kalmanın sebebi Türkiye olarak görülmüştür. Bu geriliğin ana sebebi Ecevit'in savaş sonrası Askeri zaferi Diplomatik Zafere çevirememesidir. Bilmeyen arkadaşlar için söyliyim Ecevit 74'ten sonra Kıbrıs zaferini siyasi zafer çevirmek için hükümeti bozup erken seçim yapmaya kalktı ama ortaklarından kazık yedi ve seçim falan olmadı. Geniş tabanlı hükümetler nedeniyle diplomatik arenada tekses olamadık. Sonuç malum...

Şimdi ise elimizde büyük bir koz var. Fazla beğenmesekte hükümet tek başına hükümet ve mecliste büyük gücü var. Yani diplomatik ve siyasi açıdan tekses. Şimdi 74'te elde edilemeyen diplomatik zaferi elde etme vakti...
[signature][hline]PASCAL ERA QUA

[Bu mesaj Pascal tarafından 24 Nisan 2004 20:06 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

kibrisdaki insanlar rum manyakligindan degil,baska cozum olmadigindan seciyorlar ne yazikki.buraya turkiye cok yuksek miktarlarda para yardimi yapiyor fakat hepsi ama hemen hemen hepsi denktasin cebine gidiyor.o adam inanin hicbirimizin tahmin edemicegi kadar zengin.herneyse buranin gelecegi belli olmadigi icin burda yatirimda olmuyor,zaten turkiyeye baglilar ekonomik olarak.is yeri acilmiyor yada binbir guclukle aciliyor zaten insanlar 30 senedir calismaya calismayada tembellesmisler iyice,ada halklari tembel olur derler ama burasi ihtisas yapmis resmen.o yuzden bende bu plani destekler oldum cunku buradaki arkadaslarimin caresizligine uzuluyorum.ayrica buranin turki cumhuriyet olmasi bizim oldugu anlamina gelmez.urfa turkiye sinirlari icerisinde ama burasi ayri bir ulke.yani ulke kendi kararini kendisi verir.biz sadece garantorluk yapariz orasi ayri.ha eger dersenizki `hayir kardesim o kadar para verdik bizim dedigimiz olur` diye o zaman hergun kizip kufrettiginiz amerikadan veya ingiltereden bir farkimiz kalmaz somurgeci olmus oluruz.

[Bu mesaj Anason tarafından 04 Mayıs 2004 03:44 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

adam resmen saltanata ilerliyor yalan mı?
referandumdan hayır çıktı yine de istifa etmemenin bir yolunu buldu ya.
yani bazı şeylerde saklanamıyor ki.

*!denktaş telefonu kaldırır,dinler sonra konuşur:alo ankara çık aradan...*[signature][hline]*!Birde bakar ki kimseler kalmamış...*
Sosyal ağlarda paylaş

annan planı kabul edilirse istifa etçekti Denktaş,
denktaşın cebine giden paralarla ilgili bir kanıt ya da araştırma sunabilirseniz çok sevinirim, çünkü inanmıycağım tek şey bu. bir de artık herkese tek tek cevap yazamıycağım, sıkıldım artık yoruldum cevap yazmaktan, eski yazılarıma bakın ne diyeyim.[signature][hline];;suitfly icq
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 yıl sonra ...
  • Yeni Oluştur...