Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Canlı Canlı Tarih Annan Planı!

Pascal

Öne çıkan mesajlar

Farkında değiliz canlı canlı tarih yaşıyoruz...
74'ten hatta 62'den beri ilk defa çözüm bu kadar yakın...
Bence Türk tarafı içinde rum tarafı içinde çok uygun bir anlaşma 4. Annan planı kıbrısta olsam evet oyu kullanırdım...[signature][hline]PASCAL ERA QUA
Sosyal ağlarda paylaş

Lakin antlaşma pek çok konuda eksiklik te içeriyor. İlk olarak derogasyonların sürekli ve kalıcı olması AB tarafından kabul edilmedi. İkinci olarak Güney Kıbrıs'tan kuzeye doğru gelecek olan Rumlar Türk tarafının en önem verdiği meselelerden olan iki kesimlilik ilkesini zayıflatıyor. Üçüncü olarak Kıbrıs Adası'nın tek içme su kaynağının çıktığı Güzelyurt bölgesi Rumlara devrediliyor.

Ama dediğin gibi Kıbrıs onca yıldan sonra çözüme ilk kez bu kadar çok yaklaştı. Ama bu çözüm bizim istedklerimizi tam manası ile karşılamaktan temelde uzak kalacak, çünkü Türk tarafının Kıbrıs'ı çözmeye tarihinde ilk defa bu kadar samimi davranmasının nedeni 1 Mayıs 2004'te Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin tüm ada adına ve Kıbrıs Cumhuriyeti sıfatı ile AB'ye üye olacak olması. Yani yumurta kapıya dayandı meselesi.

Bir de ekler ve protokollerle 9000 sayfayı bulan bir plan söz konusu. Bu kadar uzun bir planda bana göre çok fazla açık nokta bulunabilir, gözden kaçabilir ya da kaçırılabilinir.

Ne diyelim, inşallah hayırlısı olur.[signature][hline]Şüphenin olduğu yerde özgürlük vardır.
Yalnızca cahiller kazanmak için savaşırlar, bilge olanlar savaşmadan kazanırlar.

[Bu mesaj Napoleon tarafından 05 Nisan 2004 23:58 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

eğer annan planı kabul görürse kıbrıs hiç olmadığı kadar bizden uzaklaşır diye düşünüyorum.ayrıca bu plan kabul edilip uygulamaya konulursa 1-2 seneye kalmaz adanın tamamını rumlara vermeye isteyecekler gibi geliyor bana.yine de denktaş başta olduğu müddetçe böyle bir barış zor gerçekleşir;çünkü maddelerin çoğunun yenilir yutulur tarafı yok gördüğüm kadarıyla.[signature][hline]*!Birde bakar ki kimseler kalmamış...*
Sosyal ağlarda paylaş

ah ahh DENKTAŞ, iyiki varsın...[signature][hline]Bıshop, 31 Mart 2004 22:19 tarihinde demiş ki:
ya şimdi öle bişi olsa cıkar derimki "ya birader ben lolitacıyım böle resim yaparım" ...
...ee reziilim tabi kız olsam kendim lolita olurum o yaşta, cahilmişim pişmanım
;;suicidal icq

Sosyal ağlarda paylaş

Son 4-5 yıldır kıbrısta okuyan biri olarak diyorumki öncelikle kıbrıs zaten bizden çook uzak aslında, Daha çok ingiliz/türk/rum kırması bişey burası, bizle hiç alakası yok ama gelmeden yaşamadan anlayamazsınız.

geçen sene rum tarafına geçişlerde başladığında görecektiniz kuzeyde insan yok herkes diğer tarafta geziyor alışveriş yapıyor falan.

türkiyede halk tarafından kıbrıs hakkında bilinenlerin %90 ı yanlış. sanılanın aksine türkiye çok sevilmiyor çoğunklukla. seven var ama onlarda tatillerini ingiltere/hollanda da geçirmeyi de biliyorlar pekala.

çünkü türkiyenin, burdaki yönetimin, buraya kurtarmak için gelen askerlerin (bol tecavüz olmuş) geçmişte yaptıkları hatalar sayesinde burası ezik bir yer olmuş. ama rum tarafında "kişi başına" 3 turist düşüyor yazları. küçük çaplı cennet olmuş güney.

türkiyeden gelen türkler de adayı ve kıbrıslıları sevmiyor. ben kıbrısa gelipte adaya her fırsatta küfür etmeyen türk görmedim mesela hiç.

Kıbrıs türkleri çoğunlukla ab ye girmek istiyorlar, zaten türkiyeyi/denktaşı falan sallayan çok az.

görün bakın kuzey halkı evet diyecek takır takır. benim açımdan tek faydalı yönü uni. diplomam avrupada falanda geçecek, belki biraz daha eğlenceli bir yer olur bizde geçebilirsek rum tarafına,
birde ilk geldiğimde keşke kıbrıs vatandaşı başvurusu yapsaydım abye gidince ab li olcaktık ya neyse geçti artık. (adada 5 sene kalmak gerekiyor).[signature][hline][i]FR - Wow - MM - SmS
Sosyal ağlarda paylaş

Kıbrıs Barış Harekatı'ndan sonra Ecevit Kuzey Kıbrıs'taki Türk nüfusunu arttırmak için Türkiye'deki hapishanelerde af çıkarttı. Sonra da hapisten çıkanlara Kıbrıs'ta beleş toprak, iş falan verip onları adaya yerleştirdi. Lakin oraya yerleşenlerin sadece bir kısmı namuslu bir hayata geçiş yapabildiler. Çoğu suç dünyası içinde yaşamaya devam etti. Kıbrıs'ta bir gecede 3'ü geçmeyen suç oranı, o tarihten sonra her gece 400 suş civarına geldi.

Bunun dışında eğer bir Kıbrıs gazisi iseniz, istediğiniz takdirde size eskiden (büyük ihtimalle şimdi de) adadan beleş toprak veriliyordu.

Bunlar Kıbrıs Türklerinin anavatan Türklerinden pek haz etmemelerinin sebebi. En azından yeni kuşak için bu böyle. Eski kuşak bizleri ve 1952'den beri Kıbrıs davasına hayatını adamış olan Denktaş'ı sever.

Bir de Kıbrıs'ın uluslararası platfomda tanınmamış olma durumu var. Bu nedenle KKTC'ye yabancı yatırımcı gelmiyor.

Son olarak adadaki istikrarsız, belirsizlilk ortamının olumsuz etkileri var. KKTC'nin geleceği daha bugün bile tam olarak belli olmadığından Türkiye'den kimse adada yatırım yapmak istemiyor, çünkü sizin fabrikanızın olduğu bir bölgenin yarın Rumlara devri söz konusu olabilir.

Türkiye'nin ise adaya yaptığı tek yatırım karayolları olmuş. Maşallah Türkiye'dekinden güzel, geniş karayollarına sahip KKTC. Bunun da tek nedeni ileride bir savaş çıktığı takdirde Türk uçaklarının acil inişleri için pist görevi teşkil edebilecek olmaları (II. Dünya Savaşı sırasında Almanların yaptığı taktik).[signature][hline]Şüphenin olduğu yerde özgürlük vardır.
Yalnızca cahiller kazanmak için savaşırlar, bilge olanlar savaşmadan kazanırlar.
Sosyal ağlarda paylaş

absolut yazdığımı bi daha oku ve anla pls. ve hayır evlenmeyi falan da düşünmüyorum. sadece vücutsal bir reaksiyon olarak benim için daha iyi olanı istiyorum.

diyorumki kıbrıs zaten bizim değil, ama tr da halk öyle sanıyor. gelmeden bende öyle sanıyordum,

yarın bambaşka alakasız bir referandum yapılsa türkiyeyle mi yoksa rum tarafı ile mi birleşelim diye, rahat bir farkla rum tarafı çıkar kktc türklerinden şu anda. ab ab diye ölüyorlar adamlar, ab bilmemne isminde parti bile var.

adanın kuzeyinde yaşayan türklerin çoğu (çoğunlukla gençlik, dediği gibi) türkiye yerine rum ingiliz vb seviyor daha çok.

belki bizim tvler burayı çektiklerinde abye girelim diye hergün gösteri yapan kıbrıs halkını, gazetelerin denktaşa küfürlerini hakaretlerini vb göstermediler hiç?

bilmiyorum tv kartım çalışmıyor :) neyse zaten az kaldı 15-16 gün içinde biticek olay.

nukemcim gördüğün gibi yılana gerek yok biz kendi kendimizi çok iyi ısırıyoruz :) : türkler arasında bak bi yamuk yapsınlar nası alıyoruz rum tarafınıda yunanistanıda konuşmaları geçerken hala, rumlar bırak soykırımdı savaştı falan (ki bunu düşünen tek biziz) bambaşka konular üstünde durup politik olarak bizi ezip geçiyorlar.[signature][hline][i]FR - Wow - MM - SmS

[Bu mesaj Norak tarafından 06 Nisan 2004 21:13 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

yaw bırazda ben yazam babam bızzat harekatta katıldı 2. komutandı babamı hala tanır kıbrıslılar gecen sene asya turla salamıs e gıdelım dedık lısteden ısmımızı gorup ozel araba tahsıs etmişlerdi o kadar severler kı babam hayatta olmadıgına ragmen 4 4 luk agırladılar annemle benı
olumlu olumsuz anlatıyım sahit olduklarımı
bıldıgım en eskı olay babam terfı beklıyor 20 yıl doguda kaldıktan sonra ıstanbul ankara fılan beklıyor elın e kagıt gelıyor kıbrısta bılmemkacıncı alayın basına geldın dıye hatta ecevıt e cıkartma kararını ımzalatan bızzat babam soyle anlatmıs anılarında
"Cok sessız bır geceydı basbakanlık konutuna yolladı xx paşamız ecevıtler o saatte uyuyordu ozellıkle kımse gormesın dıye bu saat ı secmıstık konutun kapısını caldım Bulent bey actı kapıyı ustunde bır robdesambır vardı pıjamanın ustune gıymıştı eşi ise hala uyuyordu buyuk ıhtımal cok kıbar bır sekılde ıcerı cagırdı kahve ıkram ettı bellı uyku tutmamıştı ben ıse işimi bitirip uyumak ıstıyordum az bıraz durumdan sohbet ettık evragı cıkardım cok şık bır dolmakalem cıkardı soyle bır okudımzalıyıcagı yerın ustune elını getırdı o sırada gordum elı tıtrıyordu sankı ımzalayımmı der gıbısınden bana bakıyordu ben ıse tepkı vermedım sonra durdu dusundu ve ımzaladı sonrada bana "umarım dogru bır ıs yapıyoruz" dedı bende "yaptıgımız seyı tarıh belırlıyıcek" dedım ve benı kapıya kadar gecırdı ordan ayrılıp genelkurmaya goturdum evragı ve akabınde hazırlıklar basladı.
sımdılık bunu yazdım dahada devamını getırırım fazla uzatmak ıstemedım tek bır postta :)[signature][hline] Zed, 06 January 2004 02:54 tarihinde demiş ki:
oside gmler yeşile boyanıp "ciem bonepart the hulk" adını alıp bankanın önünde "beni döven yok mu?" diye bağırıp sonra da rp only demiyolar

Sosyal ağlarda paylaş

said:
Absolut, 06 Nisan 2004 12:28 tarihinde demiş ki:
9000 sayfalık plandan bakalım neler çıkacak.

1.si nassı okuyolar o 9000 sayfayı ben 300 sayfalık ktabı zor okuom
2.si bende olsam evet kullanırdım kıbrıs türkününde artık biraz dışarıya açılma ihtiyacı war ama kesinlikle kıbrıstan 1 karıiş bile toırpak wermezdim bu olay için hiçbirşey için yurumdan 1 karış toprak wermem önce bni öldürmeleri lasım[signature][hline]En büyük Cimboooomm
http://linkler.8m.com
Biz Bu Ülkeyi Karşılıksız Sevdik !!!!
Kitapyurdu
İlişkiler.Net
Mynet Arkadaşlık
Sosyal ağlarda paylaş

kıbrıstakiler türkleri sevmiyosa kıbrısı kıbrıs yapan Türklerdir onuda hatırlasınlar; 74 te çıkarma yapılmadan önce zulüm görenlerde, katledilenlerde onlardı.
şimdi kıbrıs avrupalılaştırsa yani verilse ilk 63'te öldürülen Türklerin aileleri "napıyosunuz" demezmi, "kimin toprağını kime veriyorsunuz" demezlermi. ilk onlar karşı çıkmazmı.[signature][hline]Bıshop, 31 Mart 2004 22:19 tarihinde demiş ki:
ya şimdi öle bişi olsa cıkar derimki "ya birader ben lolitacıyım böle resim yaparım" ...
;;suicidal icq

Sosyal ağlarda paylaş

metboy gördüğün gibi demiyorlar valla :)

istersen uçağa atlayıp gelip görebilirsin kendin, hatta 1 saat 20 dk falan sürüyor uçakla buraya gelmek tr den.

kktc evet diyecek, rumlarada abd avrupa falan zorla evet dedirtecekler bence (onlar şu an hayır deme eğilimindeler netekim) yoksa patlar rum tarafı.

hatta avrupa, ingiltere vb rum tarafına uyarı bile yolladı hayır derseniz güvenli sayamayız turist vb yollamayız size diye.[signature][hline][i]FR - Wow - MM - SmS
Sosyal ağlarda paylaş

kıbrıslıların şuan ki gençleri türkiyeyi sevmiyor olabilir ama onların babalarını, dedelerini zulümden Türk askeri kurtarmıştır. Avrupa vatandaşı olmak tabii onlar için bulunmaz bir fırsat gibi gözükse de bence biraz oturup düşünmeliler. Şahsen ben denktaş'ı çok severim geçenlerde bursa barosunda yaptığı konuşma beni çok duygulandırdı. Rumların dünyanın en şirret milleti olduğunu herkes bilir. Bu plan için iki tarafında evet diyeceklerini pek sanmıyorum. Hayırlısı diyelim.[signature][hline]mesela beş
Sosyal ağlarda paylaş

mehmet ali talatı hiç söleme bana küfür müfür ederim adama şimdi aman ... =)
kıbrıs için sunulan teklif türkiye için sunulsa o zihniyet yine evet der çünkü onların çıkarları ülkelerinden daha önemli.. ahh ATATÜRK zamanında bunların hepsini görmüşte şimdi gören yok[signature][hline]Bıshop, 31 Mart 2004 22:19 tarihinde demiş ki:
;;suicidal icq

Sosyal ağlarda paylaş

Türkiye hükümetlerinin Kıbrıs'a yaptıklarına ne demeli peki?
Şuan Kıbrıs, akdenizde korsan bir uçak gemisinden ziyade, hükümetin mafyaya kara para aklattığı kirli bir ada. Her tarafında birer kumarhane, genci kültürüne küsmüş, işsiz güçsüz kol geziyor..

Kıbrıs ekonomisini türk ekonomisine bağımlı hale getirmişiz. Onlar sanayi kurmaya çalıştıkça engelliyoruz, devamlı borç vererek resmen ekonomilerini uyuşturmuşuz. Artık tek ümit ettikleri türkiyeden daha fazla borç alabilmek.

92 yılında havaalanının VIP kısmında takım elbiseli, bond çantalı adamlar yakalanmış, ellerindeki çantanın içinde kilolarca eroin.. Dava açılmış ama nafile. Hepsi zaman aşımı. İsteyen istediğini Kıbrıs'tan götürebiliyor. Korsan ada. Kimse tanımıyor nasolsa. Her türlü çıkış yapılabiliyor. Teröristinden tut kaçakçısına..

Kayıt dışı ekonominin korkunç bir uzantısı kısacası aslında orası.
Mehmet Altan'ın kıbrıs üzerine yazılarını, Fikret Bila ve Hasan Cemal'le birleştirince tarih kitaplarımızdaki hislerden ister istemez koptum. Şu günlerde, orada milliyetçilik yaptığını sananların eli kirli insanlara isteyerek yada bilmeden yardım ettiğini düşünüyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

gimli dediklerin bi yerden sanada tanıdık gelmiyormu. türkiyede şu an sadece dış yerlerden borç almaya bakıyor. hatta şu an kendimizi aştık borç almıyoruz kar eden "tekeli", "tüpraşı" satıyoruz. neyse. türkiyenin ekonomiside şu an çok kötü bi halde bence (düzelmiş gibi gösteriyo sevgili başımızdakiler) türkiye içinde avrupa birliğine girsin, ama türkiye olmasın avrupaya bağlı bişey olsun deseler onuda kabul etçekmisin*[signature][hline]Bıshop, 31 Mart 2004 22:19 tarihinde demiş ki:
;;suicidal icq

Sosyal ağlarda paylaş

Farklı şeyler. KKTC denilen şeyin ismini biz koyduk. Ve sadece bizim için var. Harekat 74 yılında yapıldı, KKTC 84 yılında kuruldu.

Sorun şu ki, "KKTC" li olmak, Kıbrıslı olmak değil, bizim bakış açımızdan. Türk olmak. Diymi? Devlet politikası böyle. Ama asıl kıbrıslı türkler, yani harekattan sonra değil de eskiden beri orada yaşayanlar? Türk kökenli insanlar oldukları doğru ama aynı zamanda da rum kökenli insanlar.

Onları soktuğumuz zor, çözümsüz, fakir durum sonucu, bir kimlikten ötekine kayıyorlar. Oldukça normal değil mi?
Sosyal ağlarda paylaş

Kıbrıslı halk kimi dinliceğini şaşırdı
Denktaş tehlikeli diyo,akp ve talat evet denilsin diyo

dün meclis kıbrıs ı tartışıyodu ,trt yayın verdi

hükümet 9000 sayfalık anlaşmanın hepsini okunmadı,bununla uğraşan ayrı bi heyet varmış ama
hükümet hepsinin okunması da gerekli diil diyo
nasıl diilse

akp bu anlaşma imzalanamazsa kuzeykıbrıs avrupa birliğine giremez,güney kıbrıs girer ve biz işgalci duruma düşeriz dedi

fakat unuttuğu şey ise zaten rum kesiminin ab ye alınmasının ab hukukuna aykırı olması,çünkü ab bu tarz sorunlaı olan ülkeleri almaz bu temel tüzüğünde vardır,hatta hükümet bunun için hukuksal süreç bile başlatmışlardı,
şimdi ise zamanında yaptıkları bu hareketi hiçe sayıyolar,tam tersini iddia ediyolar birnevi

chp nin bir iddiasına görede bu anlaşmayla sahilde sadece rumların söz hakkı olucakmış,bir türk isterse sandalla kıbrıs kıyısından türkiyeye geçmek için bile rumlardan izin alıcak

anlaşmaya göre 19 yıl sonra yada kıbrıs avrupa birliğine girdikten sonra kuzey kıbrısn nüfusunun 3/1 i rum olucak[signature][hline]fedaykin, 02 Nisan 2004 17:42 tarihinde demiş ki:
Bu ve bunun gibi bir çok sebep sonucu gerçekleşen milyonlarca yıllık evrimin dışa yansımalarından biriside uzaktan kumanda kullanma hızı olarak bize geri döner
Sosyal ağlarda paylaş

Konunun uzmanı olmadığım ve çogu kişi gibi medyadan takip ettiğim için kısaca yazıyorum.
Papadopulos'da ağladı az önce ehh Denktaş'ta ağlamıştı eşitlik budur :P
Ben tartıp biçtim kendimce , nacizane fikrim ; sonuçta plan çıkarımıza diyorum.[signature][hline]Show No Mercy
Sosyal ağlarda paylaş

Plan kötünün iyisi, daha önce de söylediğim gibi Türkiye kendi rızası ile masaya oturmadı, sadece "amanın Güney Kıbrıs AB'ye giriyor, Güney Kıbrıs AB'ye girerse Kıbrıs Sorunu'nu çözemediğimizden dolayı bize uygulayacakları veto dolayısıyla biz şimdi hayatta AB'ye giremeyiz" diyerek masaya oturdu.

Doğal olarak ta bu şartlarda oturduğu masada ancak Annan Planı gibi Türkiye'nin işine gelmeyen bir planla karşılaştı. Planın ilk şeklini hatırlayanlar, zaten bu planın temelinin çürük olduğunu anlarlar: Kıbrıs'ın tek içme suyu kaynağına sahip Güzelyurt'un Rumlara devri (ki şimdiki planda da bu böyledir), Güney Kıbrıs'tan oldukça uzak olmasına rağmen ne hikmetse Karpaz Burnu'nun Rumlara devri... vb.

Kısaca Türkiye aleyhine sonuçlar doğuran bir planla karşı karşıyayız. Ama unutulmaması gerekir ki kaderleri sıkı sıkıya birbirlerine bağlı olan Türkiye ve Kıbrıs Türklerinden birinin aleyhine olan bir plan diğerinin de aleyhinedir (yakın geçmiş bunu göstermiştir). Tabii Türkiye'nin Kıbrıs Sorunu'nun da çok hatası olmuştur ama bunlar bugün gelinen noktanın temel gerekçesi olamaz.

Büyük Atatürk'ün de dediği gibi "Efendiler, Kıbrıs'a dikkat ediniz, Kıbrıs bizim için gereklidir".[signature][hline]Şüphenin olduğu yerde özgürlük vardır.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...