Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Warner Bros'tan Batman ismi için dava açan Türk'lere ağır cevap:F*ck off!

RedallHoor

Öne çıkan mesajlar

yoo ediyorum bence de sebebi o zaten, hindistanın süper bir eğitim sistemi olduğundan değil. ama ben sonuçtan bahsediyorum zaten, sonuçta amerikanın lablarının önemli bir kısmı hintli ve bu dışa bağımlılık ve bence bu tarz şeyler televizyon şovlarından ve bir bar'ın sahibinin ve müşterilerinin Hintliler hakkında fikrinden daha etkili.

halk bazında bunun tehlikeli olduğu durum bunun histeri gibi bütün bir halka yayılması ve ırkçı bir partiyi başa getirmesi olabilir, ama son bir kaç sene içersinde gördüğümüz üzere dünya bu tarz aşırı ırkçı davranışlara ülke politikası bazından izin vermiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

sina anlamıo musun nedankonun söylediğini
adam diyo ki çin ve hindistanı toplayınca dünyanın yarısı ediyor, ondan dünyanın en iyi üniversitelerindeki dahilerin de (tüm dünyadan insanların gittiği yerler olarak düşünürsek) yarısının hintli ve çinli olması zaten istatistiksel olarak olması gereken bir şey. bu ırkça çok ileride veya eğitimle süper dahiler yetiştirdikleri anlamına gelmiyor. sadece çok elmaları var, çürükler gibi güzelleri de fazla, ama görünen sadece işe yarayan elmalar.
Sosyal ağlarda paylaş

Sly-One said:
sina anlamıo musun nedankonun söylediğini
adam diyo ki çin ve hindistanı toplayınca dünyanın yarısı ediyor, ondan dünyanın en iyi üniversitelerindeki dahilerin de (tüm dünyadan insanların gittiği yerler olarak düşünürsek) yarısının hintli ve çinli olması zaten istatistiksel olarak olması gereken bir şey.

Abi okumuyor musunuz yazdıklarımı? Hindistan 50 sene içersinde çok şey başardı eğitim sistemini revize etti, süper insanlar yetiştiriyor demiyorum.

Nasıl olduysa oldu şimdi sonuca bakalım diyorum. Amerikadaki labların hintlilerle dolu olması Amerika için büyük bir bağımlılık diyorum. Ve diyorum ki bu durum Hintlilerin çıkıp "hayır biz çok gelişmiş ülkeyiz, söyledikleriniz çok saçma ve ayıp" demesinden çok daha somut ve etkili bir sonuç.

Bana ne nasıl yaptıysalar yaptılar sonuçta yaptılar ve ben de bunun etkilerini tartışmaya çalışıyorum siz hala ama adamlar çok sevişiyor diyorsunuz bana.

Tut ki bunu nüfusu az olan bir ülke başarmış olsun (misal yahudiler) o zaman etkisi tabi ki çok daha fazla olur, bu sefer amerikanın lablarında bir sürü yahudi vardan olay yahudilerin büyük çoğunluğu çok zekiye döner olay. Ama ilk durum bile ülkeye belirli bir miktar prestij getiriyor ve yine diğer ülkeleri etkiliyor. Milyar nüfusuyla da olsa, süper eğitim sistemiyle de olsa bir ülkenin Amerikanın labları doldurması o ülkeyi etkileyen bir durum olacaktır.
Sosyal ağlarda paylaş

Ardeth said:
Evet ben herşeye bilim ve mühendislik açısından bakıyorum çünkü bence uzun vade de ülkeleri öne çıkaran şeyler bunlar. Ekonomiyi anlamadığım için çok ona giremiyorum tabi sdf.

ekonomisi güçlenirse bilimde ilerlemiyolar mı? yani bilimde kalkınanlar sermaye birikimi olanlar değil mi?

bu arada ben belediye başkanını takdir ettim. batman cümle aleme tanıttı mı tanıttı :) ha bu arada ülkece gerizekalı durumuna düştük gerçi ama... :P
Sosyal ağlarda paylaş

onu ekonomiyi güçlendiren nedir, ekonomi neyin etkileri altında gelişir neyin etkileri altında zayıflar o tarz şeyleri bilmediğim için ekleyemedim. Ama bilim ve ekonomi arasında ikili bir iletişim kesin vardır. bilimin gelişmesi teknolojiyi teknoloji de ekonomiyi etkiler, ekonominin gelişmesi de tabi bilime olan yatırımı etkiler. ama tabi ekonominin bilim üzerine etkisi bilimin ekonomi üzerine olan etkisinden daha hızlı ve direkt dolayısıyla kötü durumdaki bir ülke için ilk yapılması gereken şey bilim ve teknolojiye yatırımdan önce ekonominin güçlendirilmesi ve sabitlenmesi olmalı muhtemelen.
Sosyal ağlarda paylaş

Garager said:
Kusura bakmasınlar ama başlarım böyle parodiye,komediye.

Fuck u Turkey diyip,ermeni meselesini atıp,laubali davranıp insanları birazda olsa Türkiye'ye karşı önyargılı duruma getiriyor.

ssj4songoku said:

Devir internet devri, devir mass media devri. Herkes çıkıp istediğini söyleyebiliyor. Her gerizekalıyı kafa takarsanız saç kalmaz valla.
Sosyal ağlarda paylaş

fenris said:
@ardeth
e işte onu diyorum. ekonomisi güçlü ülkeler bilimde ilerliyorda (misal sömürgeler-sanayi inklabı), ekonomisi zayıfken bilimde ilerleyip kalkınan bi ülke aklıma gelmedi.

E tamam o başka bir tartışma konusu zaten. sonuçta ekonomiyi güçlendirmek de yine somut bir sonuç çıkıp söze sözle karşılık vermek gibi değil.

Ha bu arada, ben halk seviyesinde söze sözle karşılıktan bahsediyorum. Tabi ki ülkenin cumhurbaşkanının ya da başbakanının uluslararası alanda yaptığı bir konuşma oldukça önemli. Hatta bu mevkideki insanların çok iyi konuşabilmesi gerektiğine de inanıyorum. Onların yaptığı açıklamalar bugünki dünyada politik manevra sonuçta basit bir atışma olmaktan çok daha önemli.
Sosyal ağlarda paylaş

fenris said:
bu arada adamın olayı oymuş.yanda diğer skeçlerine baktıysanız, tamamen bi kitleyi alıp küfretmekten ibaret...

yani WB ın sert çıkışlar yapan bir yetkilisi var da onla mı dalga geçiyo da biz anlamıyoruz?...

WB gibi büyük ve profesyonel bir şirkette öyle bir pozisyonda öyle bir eleman olduğunu sanmıyorum bu eleman kendi çapında takılmış gibi geldi bana
Sosyal ağlarda paylaş

said:

Posted By: birader

Sun, Nov 23, 2008, 9:51 am

Ata'nın Rob'a Mektubu Rob, öncelikle senin gibi ağdi ve şerefsiz bir insanın ben taaa ... Senin bu yaptığın şey teknolojiyi kullanarak koca milleti yaftalamaktır çocuk. Oysa ki biz yurtta ve dünyada barış demedik mi? Olmadı çocuk olmadı.

çok muhteşem adamlar çıkıyor bazen ahaha
Sosyal ağlarda paylaş

Ardeth said:
fenris said:
bu arada adamın olayı oymuş.yanda diğer skeçlerine baktıysanız, tamamen bi kitleyi alıp küfretmekten ibaret...

yani WB ın sert çıkışlar yapan bir yetkilisi var da onla mı dalga geçiyo da biz anlamıyoruz?...

WB gibi büyük ve profesyonel bir şirkette öyle bir pozisyonda öyle bir eleman olduğunu sanmıyorum bu eleman kendi çapında takılmış gibi geldi bana

öyle değildir de bi şirket politikasını veya basın sözcüsünü filanla mı dalga geçiyor acaba dedim. çünkü kendi başlarına hem çok kötüler hem de gördüklerim WB la ilgili (gerçi 2 tane gördüm sadece).

bu arada yanda f3 gecesinden davetlilerle röportajlar filan vardı :)

edit:harry potter la ilgili skecinde spoiler var söyliyim :P
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...