Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ehliyet kaptırmaç

Sintisyzer

Öne çıkan mesajlar

dun gece alkollu bi geceden sonra taksiyle eve donup 2km yol gidip baska bi eve gecmek icin arabami aldim, etilerden gecerken cevirme olmadigini gordum, burdan giderim dedim.
evden cıktım ve ulus baglantisina saptim levazım sitesine gitmek icin. sapis o sapis.
cevrildim, cikmicagina okadar inanmistim ki aptal bi cesaretle, ufledim, yanımda verebilicek para olmasına ramen..
ufleyis de o ufleyis..
neden arabamı aldım, neden etilerden gitmedim, neden cıkma riskini goze alip ufledim
hic bilmiyorum
lanet
Sosyal ağlarda paylaş

Sintisyzer said:
neden arabamı aldım sorusu onu kapsıyo
evet arada 0.80 promil
2 kadeh vodka etmiyo kendisi

ama bu bir prensip, azcık esnetirsen gerisi gelir heh
zaten kaza riskini arttırmak için illa kör kütük sarhoş olmak gerekmiyor biraz algın yavaşlasa bile kaza riskin artar. kazayı yaptıktan sonra da az içtimi olmaz pek :p
Sosyal ağlarda paylaş

Açıkçası alkollü yola çıkıp ehliyetini kaptıranlara hiç üzülemiyorum ve o ehliyete el koyan polisi tebrik edesim geliyor.
Ehliyetini kaptıranlar kusura bakmasınlar ve öncelikle kendi sağlıkları için alkollü yola çıkmasınlar, her taraf taksi dolu.

Herkese güvenli ve alkolsüz sürüşler
Sosyal ağlarda paylaş

Mesaj kaygısı güden arkadaşlara alkol sınırının gereksiz derecede düşük olduğunu söylemek isterim. 1 yudum alkol bile algıları düşürüyor olabilir de, onun düşürdüğü algı kişiden kişiye göre değişmekle beraber, o kadar algı düşüklüğüne arkadan selektör yapan taksiciler de neden oluyor, siz sollarken panikleyip hızlanan kadın şoförler de neden oluyor, yani alkolle sınırlandırmayın herşeyi.
Sosyal ağlarda paylaş

Xaenin said:
Mesaj kaygısı güden arkadaşlara alkol sınırının gereksiz derecede düşük olduğunu söylemek isterim. 1 yudum alkol bile algıları düşürüyor olabilir de, onun düşürdüğü algı kişiden kişiye göre değişmekle beraber, o kadar algı düşüklüğüne arkadan selektör yapan taksiciler de neden oluyor, siz sollarken panikleyip hızlanan kadın şoförler de neden oluyor, yani alkolle sınırlandırmayın herşeyi.

Alkollü araba kullanmayı savunamassın heralde kaancıım. 1 vodkanın yarısıyla sarhoş olan biliyorum.
O alkol sınırı süngerler için değil ortalama değerdir, bi standarttır sonuçta.
Bugün 2 içen bişey olmuyo diye yarın 3 içer 4 içer. Sonucunu görüyoruz zaten.
Kuralsa kural yani. Keyiften değil milletin canını malını korumak için.
İçme demiyor kimse kimseye. İçiyorsan, taksiyle dön napalım diyor.
Sosyal ağlarda paylaş

aslında bu gibi konularda alabildiğince katı ve sert olunması taraftarıyım. böylece belki trafik külhanbeylerinden birazcık temizlenir. mesela ingiltere'de hız limitini 2 defa aşanların ehliyetlerinin alınması hakkında bişiler yazılmıştı. (bu imiş) 3sene içerisinde 2defa aşarsa alıyorlardı ehliyeti. bilemiyorum, bence biraz daha sert olmalı. insan hayatını ilgilendiren konularda bazıları aşırı salla pati davranabiliyor. e adamın kafasını yarıp, açıp bu olmayan değerleri içeriye enjekte edemeyeceğine göre vurucan kırbacı, vurucan kırbacı! en azından onlar anlar sanırım.

bu konuya gelince, pozisyonu değerlendirdik hakem doğru bi karar vermiş.
Sosyal ağlarda paylaş

Xaenin said:

Evet aynen öyle bu yüzden zaten en düşük sınırlara göre yapılması lazım bu kuralların. Tersini düşünmek saçma olur herhalde değil mi "abi ben dayanıklıyım" deyince 2 katına falan çıkarmak sınırları gibi. Düz çizgide yürütmek gibi testler de malesef objektif değil. Benim bildiğim objektif ve niceliksel tek test bu. Ben bir bira ile sarhoş olan insanlar tanıyorum, bu insanlar sarhoş olup araba kullanıp da kaza yaparsa senin dediğin durumda alkol sınırlarının altında kalabilirler bu da gayet saçma olurdu bence.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...