Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İBB ve Diğer Belediye Bursları İptal!

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Unbannable said:

kesmeleri doğru diyorsun yani? ne yazıkki herkes senin gibi parası olan bir ailenin çocuğu değil. GERÇEKTEN ihtiyacı olanlar var o burslara.

liseyi de uniyi de burslu okudum ancak bu onemli degil. okudugunu anlayabilmek daha onemli ama anlatmakla ugrasacak degilim.
Mesaj tarihi:
Unbannable said:
rahatsiz said:
Krusty said:
bu olay çok oy kaybettirir chpye.

dogru olani yapmak suc burada. komur dagitsalardi halbuki hazine yardimiyla chp adina. super olurdu.

kesmeleri doğru diyorsun yani? ne yazıkki herkes senin gibi parası olan bir ailenin çocuğu değil. GERÇEKTEN ihtiyacı olanlar var o burslara.

ihtiyacı olanlara vakıflar zaten burs veriyor merak etme. türkiyede 100 ü aşkın burs veren vakıf + kuruluş bulunmakta.

ankarada keçiören belediyesi 20 bin öğrenciye her sene burs veriyor. belediyenin görevi bu değil.

durumu olmayıp okuyamayan çocuk ne yapsın o zaman ? sen gidip burs dağıtacağına belediye işini yap.

ayrıca durumu olmayanlara üniversite yönetimleri bile burs verirken, kimse bana kalkıp belediye bursumuzu kesti ayıp chp ye falan demesin.
Mesaj tarihi:
rahatsiz said:
Unbannable said:

liseyi de uniyi de burslu okudum ancak bu onemli degil. okudugunu anlayabilmek daha onemli ama anlatmakla ugrasacak degilim.

ah canım yerler ya. uğraşma incilerin dökülür. kesilen sizin paranız olsaydı durum farklı olurdu zaten. bana dokunmayan bin yaşasıncılık başka birşey değil.
Mesaj tarihi:
"Sizin paranız var tuzunuz kuru, anlamazsınız kesin" gibi bir havaya giriyorsun da, seninki de ucuz fakir edebiyatından başka bişey değil. Meselelerin hiçbir yönünü düşünmeden, düz mantıkla "AKP burs veriyordu. AKP cici. CHP+AYM kestirdi. Mağduriyet. CHP kaka." diyip savunuyorsun. Bizzat benim kız arkadaşımın mali durumu senin tahmin edebileceğinden çok daha kötü, onun için insanların hayatı hakkında tahminlerine dayalı yorumlar yapmadan önce biraz düşünmen gerek.

Konuya dönersek;
- Belediye ayda 100 YTL eksik aldı diye büyük sıkıntıya girecek kadar zorluk çeken kaç gerçek ihtiyaç sahibine burs veriyor? Herhalde %5'i geçmez.
- Hiç ihtiyacı olmayıp, rastgele olmasından faydalanarak burs alan terbiyesiz insanların milletin vergisinden çalmaya ne hakkı var?
- Bu burslar hemen yarın sabah kesildi bitti mi? Hayır, en az 4-5 ay var, gerekçeli karar çıkacak ve RG'de yayınlanacak daha.
- Demek oluyor ki RG'de yayınlanıp burslar gerçekten kesildiğinde eğitim yılı bitmek üzere olacak, belki de bitmiş olacak. Sıkıntı çekecekler varsa da en fazla 1-2 ay çekecek yani.
- Adalet Bakanı Çelik "Belediyeler bize gönderecek, biz vereceğiz" demiş, bunu aynı uygulamanın aynen devam etmesi anlamında mı söylemiş, yoksa bu yıl oluşabilecek mağduriyetler açısından mı, o belli değil.

Yani öyle bir yasa ve uygulaması var ki, yasa şu şekilde: "Belediyeler hariç siyasi kurumlar burs veremez." Böyle yasa mı olur, belediye siyasi değil mi? KYK var mis gibi, esas işi bu olan ve her zaman hakedene dağıtan, yüzlerce de vakıf var burs veren sağda solda. Babamın bile 3 öğrencisi var ayrıca, vatandaşlar da veriyor yani şahsi kendi çaplarında.

Çoğu burs alan haksız yere alıp gidip alem yapıyor, benzin alıyor falan, tamam arada ihtiyacı olan da var ama bu mevcut uygulamanın saçmalığını değiştirmez. Mağduriyeti telafi edecek düzenlemeleri yapmak da, bu işi ilk icat eden hükümetin işidir, Anayasa Mahkemesi yasa yapmak veya uygun şekilde düzenlemekle yükümlü değil biliyorsunuz. "Belediyeler hariç, çünkü onlar AKP" şeklindeki manasız bölümü iptal ettiler.

edik: Ayrıca farkettim ki, iptal edilmesine tek karşı çıkan da senmişsin. Hepimiz elitiz, zenginiz demek ki. Konyağımızı içerken cevap yazmak kolay tabii.
Mesaj tarihi:
Unbannable said:
ah canım yerler ya. uğraşma incilerin dökülür. kesilen sizin paranız olsaydı durum farklı olurdu zaten. bana dokunmayan bin yaşasıncılık başka birşey değil.

tabi ki farklı olurdu biz bu ülkenin gerçek sahibiyiz. senin gibi değiliz ki? misal ben günde 5 tane fakir yiyorum anca doyuyorum, akşam da 3 veya 4 tane fakiri kamçılayarak rahatlıyorum. hele ki müslüman olursa ufff acaip eğlenceli.

biz chpliler olarak toplandık sizin hayatlarınızı cehenneme çevirmeden rahat etmiceeez :X
Mesaj tarihi:
Unbannable said:
rahatsiz said:
Unbannable said:

gel ye.

kesilen benim param zaten. bordrolu bir calisan olarak her turlu vergimi zamaninda ve kesintisiz oduyorum. emlak ve cevre vergilerim, her turlu belediye rusum ve harclarim da tamam. yilan gayet bana dokunuyor yani. bunun karsiliginda tek istedigim verdigim vergilerin kanunlara uygun olarak harcanmasi.
Mesaj tarihi:
Bedavacılığa alışanlar için kötü bir haber ...

Ama gerçekten bursa ihtiyacı olan adam gider burs alacak yer bulur bundan da kimsenin şüphesi olmasın . Ama nedir burs almak için "Bana burs verin" demenin yanında bir de göstermesi gereken iyi bir transkript olur o zaman hak yerini bulur. Yoksa belediyelerin benim ödediğim hizmet paralarıyla alakasız binlerce insanın cebine ayda 100'er milyon koymasını "hak" yönünden doğru bulan varsa da onun da alnına karış karış gidiyorum efenim.
Mesaj tarihi:
devletin vereceği burstan belediyeye ne?. Belediye burs veriyoruz ayağına aldığı paraları öğrencilerine yediriyomu?

özelliklede bu melih denen düdüğün bu kadar borcu varken (dünyada en fazla borcu olan 3.belediye) öğrencilerin neyine burs vericek?

bunların hepsi saman altı politikalarıdır kanmayın devletin vermesi gereken bursu belediye üstlenemez.
Mesaj tarihi:
siz de iyi alismissiniz ihtiyaci olmayanlara veriliyor deyip satasmaya. ogrenci olup da paraya ihtiyaci olmayan var midir ki? yuz ytl cok para degil ama herkesin gereksinimlerini de o para belirliyor, sen bunu gider ogrenim basladiktan 2 ay sonra iptal ettirirsen tepki alirsin. ha, hazirandan sonra olsaydi bu olay o zaman kimse sikayetci olmazdi, en azindan zor duruma dusmezdi.
Mesaj tarihi:
zaidral said:
siz de iyi alismissiniz ihtiyaci olmayanlara veriliyor deyip satasmaya. ogrenci olup da paraya ihtiyaci olmayan var midir ki? yuz ytl cok para degil ama herkesin gereksinimlerini de o para belirliyor, sen bunu gider ogrenim basladiktan 2 ay sonra iptal ettirirsen tepki alirsin. ha, hazirandan sonra olsaydi bu olay o zaman kimse sikayetci olmazdi, en azindan zor duruma dusmezdi.

e ihtiyaçtan ihtiyaca da fark var biliyosun. :)
Mesaj tarihi:
yok öyle bişey

bakanlığa bağlanıcakmış burslar. ibb burs vermeye devam edecek.

araştırmadan abuk subuk konuşmayın diyorum sürekli size.
Mesaj tarihi:
o zaman oy gelmez ama iktidara.

edit: AKP'nin son seçim için bugüne kadar halkın 2,6 milyar YTL'sini belli seçilmiş kesime (hatta ihtiyacı olmayan kesime bile) "yardım" adı altında dağıttığını biliyor muydunuz?

Eski paraya göre 2,6 katrilyon TL.

edit2: Buna burslar dahil değil.
Mesaj tarihi:
Mahkeme de CHP de haksız.İstanbul'a şehir dışından gelen dolu öğrenci var,o bursun onları ne kadar rahatlattığına bizzat şahidim.100 milyon kulağa önemli bir miktar olarak gelmeyebilir,fakat o 100 milyon bazıları için çok şey değiştiriyor.Sadece yoksul öğrenciler değil,orta halli öğrenciler için de geçerli bu.
  • Yeni Oluştur...