Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İBB ve Diğer Belediye Bursları İptal!

fastreloader

Öne çıkan mesajlar

[large]

Belediye bursları iptal

[/large]

ANAYASA Mahkemesi, belediyelerin yükseköğrenim öğrencilerine doğrudan burs ve kredi vermesine imkan sağlayan düzenlemeyi iptal etti.

Yükseköğrenim Öğrencilerine Burs, Kredi Verilmesine İlişkin Kanun"un, 2/2. fıkrası, kamu kurum ve kuruluşlarının yükseköğrenim öğrencilerine burs ve kredi vermelerini yasaklıyordu. Bu kuruluşlara sadece kredi ve burs verilmesini öngördükleri öğrencilerin isimlerini Kredi ve Yurtlar Kurumu’na bildirebilme hakkı tanınıyordu. Ancak yasanın bu maddesinde "belediyeler hariç" ifadesi bulunduğu için belediyelerin yüksek öğrenim öğrencilerine kredi ve burs verebilme ayrıcalığı sağlanıyordu.

CHP’nin açtığı iptal davasını görüşen Anayasa Mahkemesi, yasadaki "belediyeler hariç" ibaresini iptal etti. Anayasa Mahkemesi heyeti, diğer hükümlerin iptal istemini ise reddetti.

Böylece belediyelerin bu ayrıcalağına son verilmiş oldu. Belediyeler de diğer kamu kurum ve kuruluşları gibi yüksek öğrenim öğrencilerine kredi ve burs veremeyecekler. Belediyeler kredi ve burs verilmesini öngördükleri öğrencilerin isimlerini Yurt-Kur’a bildirebilecekler.

Halen belediyelerden burs alan öğrencilerin bursları şimdilik devam edecek. Bu burslar, Anayasa Mahkeme’nin gerekçeli kararının Resmi Gazete yayımlanmasının ardından kesilecek. Kararın yayınlanması 5-6 ayı bulabiliyor.

[hr]

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/10410064.asp?gid=229
Sosyal ağlarda paylaş

"Roaaarggh CHP fakir gençliğe karşı, kötü kalpli kafir CHP!" gibi yorumlara hazırlandım bu haberle. Başladı zaten haber sitelerinde bu yorumlar :D

Gidip tarikatçilere burs dağıtsınlar, cidden ihtiyacı olanlar yerine. Sonra kesilince mağdur oluyolar vs.

Düzgün bi burs sistemi yapılır işte bunun yerine güzel olmuş bence, belediyelerin burs dağıtması saçma
Sosyal ağlarda paylaş

irin bu ülkede burs verecek kuruluş olarak belediyeler varsa sistem zaten yanlış. keçiören belediyesi 20 bin öğrenciye burs veriyor, bu ne saçmalıktır. burs ya başarılı öğrencilere yada maddi durumu olmayanlara verilir. milletimiz tabi alışmış bedavalara zor gelecek.
Sosyal ağlarda paylaş

bu boyle cat diye deistirilmez! tamam haklısın sistem sacma. ama bliyor musun ki burs vadiyle suan besiktas belediyesi yurduna alınan ögrencilerin o aidatları nasıl odeyeceklerini kara kara ve kara dusunduklerini.bi isi yapıolar madem temelli yapsınlar.bozmadan once yenisinin planlamayı blsinler.

typo
Sosyal ağlarda paylaş

"Lan başvuralım biz de bari" diye başvurup, hatta bir tane Lisans yerine kazara Lisansüstü yazıp Lisansüstü parası çıkan, aldığı parayı da çatır çatır yiyen arkadaşlarım var. Belediye bursu önce torpil, sonra kura ile belirleniyor, herhangi bir durum değerlendirmesi yok. Benim üstüme araba var, ben bile başvursaydım elbet 1-2 senesinde alırdım üniversitenin eminim.

Buna burs değil, avanta denir. Kömür sattırmakla uğraşmayıp direk para dağıtıyorlar işte. İkame sistem de şimdiden var, belediye kafasına göre burs vermeyip onu uygulasaydı insanlar da mağdur olmazdı. Nedir o, belediye ihtiyaç sahiplerini belirleyip Yurt-Kur'a gönderiyor, o şekilde doğru düzgün burs dağıtılıyor.

AKP'nin avantacılığını, yerel yönetim bütçelerini sömürmesini engellemeye çalışan CHP "oha fakir fukara düşmanları burs kestiler" diye görülüyor, ne güzel ya. "Eğitim eşşekliği alır, cehalet baki kalır" demişler.
Sosyal ağlarda paylaş

karar dogru ustelik ek bir kanun tasarisina da gerek yok. zaten kurulu bir duzen var burs dagitmak icin. madem elinde kaynak var sen de bu duzeni kullan. klasik akp politikasi. nasil bu isi yavsatip kar saglariz diye bakiyor adamlar direk olaya. madem burs dagtacak kadar zengin bu belediyeler benim vergilerimden pay almayi kessinler bir zahmet. veya hazineye borc takmasinlar artik.
Sosyal ağlarda paylaş

İyi olmuş, çok uç örneklere burs çıktığını gördüm. Okulun ilk senesi ihtiyacım yok, lazım olan alsın diye başvurmadım, sonra çıkanları görünce ee ... dedim ben de başvurdum. Bu sene 3. başvuruşumdu, 1 kez burs çıktı. Benim durumumda 4 senedir bir değişme yok, demekki şansa göre belirliyorlar. Ayrıca o bursu alanların %10'u bursu benim kullandığım gibi kullandıysa belediyeler cayır cayır yanacak cehennemde asdasfa
Sosyal ağlarda paylaş

siyasi partinin kendi belirsiz kriterlerine göre devletin kasasından çıkan parayla öğrenci bursu vermesi yanlıştır. devletten çıkıyorsa, maddi durum ve başarı üzerinden verilmeli ya da en azından önceden belirlenen objektif kriterlere göre.

ayrıca buna mahkeme karar verdi CHP değil, mahkemeye başvurmak herkesin en doğal hakkı.

kredi yurtlar kurumuna aktarılabilir o fonlar. onların eliyle dağıtılır. insanların ailevi durumlarının kayıtları bile var kyk da.
Sosyal ağlarda paylaş

said:

Halen belediyelerden burs alan öğrencilerin bursları şimdilik devam edecek. Bu burslar, Anayasa Mahkeme’nin gerekçeli kararının Resmi Gazete yayımlanmasının ardından kesilecek. Kararın yayınlanması 5-6 ayı bulabiliyor.

eger belediyeler iyi niyetliyse bu sure icersinde burs alanlar hakkinda bilgileri ve kullandiklari fonlari gerekli kuruma devrederler, sorun kalmaz.
Sosyal ağlarda paylaş

funq said:
150 liraya geçim sağlanmaz tabi ama o olmadan okuyamayacak insan dolu. ama hemen kesmemelerinin sebebi, o bursları tek ele aktarip oradan devam ettirmektir belki, kesinti yapmadan, umarım

tabi geçim saglanmaz ama 100-150 ytl ögrenci için büyük para hiç bursum yok ama bursu olan cok arkadasım var etrafımda...
Sosyal ağlarda paylaş

Gerçekten ihtiyacı olanlar var biliyoruz da, daha önce yazılanları okuyup biraz da düşünürsen, ihtiyacı olanlar rastgele seçiliyor. Hiçbir inceleme yapmıyorlar, geliri nedir, anası babası kimdir, üstüne ev/araba var mıdır diye. Diyorum ya, arkadaşım kazara lisansüstü işaretleyip lisansüstüne verilen paradan aldı, daha ne olsun? Burs değil, devlet sırtından avanta haline getiriyor bu da olayı.

KYK ince eleyip sık dokuyor, ihtiyacı olana veriyor. Onun dışında birsürü gerçek hayırsever vakıf var. Devletin, milletin parasıyla sözde hayır işleyip burs veren İBB de eksik kalsın.

Tabii ülkemizin durumu da malum, bu da en güzel örneği. Milletin ödediği vergilerle, hazine yardımlarıyla -ihtiyacı olan/olmayan fazla önemsemeden, cebinden mi çıkıyor sanki- dağıtacaksın gayrimeşru bursu, kömürü. Şehirlerin atardamarı yollardan şerit alıp dünyada bir eşi olmayan saçma otobüsçükler geçireceksin, bunları karşılamak için %90284 ÖTV koyacaksın önüne gelen "lüks" kabul ettiğin şeye. Bir nevi Robin Hood'culuk oynayacaksın, toplayacaksın oyları. Sonra birisi çıkıp ülkenin menfaatini, geleceğini düşünüp bu saçma uygulamalara karşı çıkınca "fakir fukara düşmanı" olacak, gene gelsin oylar. Ne güzel iş be.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...