Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Progressive

Tyrannus

Öne çıkan mesajlar

Üniversite insanı değiştirir diyürlerdi.Lisedeyken yıllar yılı dream theater pain of salvation falan dinleyerek "ben çok progressivim aga aklın durur" diye gezerdim.Gel gör ki üniversiteye gidince 1-2 yeni insan sayesinde aslında harbiden kofti oldugumu hiç bir şey bilmedigimi öğrendim bu konuda.Yıllar yılı dt dt diye kendimi kandırmışım.Varmıdır patilerden ben progressive duayeniyim tartışırım tartıştırırm diyen
Sosyal ağlarda paylaş

şimdi benim iki derdim var.Ben dt ile büyüdüm,progresifi çok karmaşık trafik acayip riffler fantastik sololar falan diye düşünüyodum.Genesis,anglagard,sieges even,camel falan dinleyince dt ile çok da fazla bağdaştıramadım açikcasi,ben mi kötü yorumladım yoksa sahiden benzeşmiyor mü bunlar.

İkinci derdim de grup önerileri tabi ki:)
Sosyal ağlarda paylaş

O farklılığın nedeni değişik dönemlerde, değişik akımları temsil ediyor olmaları olabilir kanımca.

Anglagard'da 90lar çıkışlı diye biliyorum aslında, ama onlar da 70 ve 80lerdeki müziğe yakın şeyler yapmalarıyla biliniyorlardı sanırım. Ama hiç dinlemediğim için emin olamıyorum.

Sieges Even'ıysa ilk defa duyuyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Kickapoo said:
Tool,Oceansize gibi daha modernize sound'lu gruplar

aklıma gelen Dredg ve Mars Volta var şuan.

Dredg daha alternatif-artrock sound lu bir progresif grubu, vokalistlerinin çok kesin ve hoş tınlayan bir sesi var, acayip eğlenceli şeyler de yapabiliyorlar bazen.

Mars Volta da eski At The Drive-In elemanlarının kurduğu bir grup. Ufak çapta hardcore etkileşimleri olsa da, daha ziyade böyle bir Led Zeppelin manyaklığı içerisindeler bence. Daha önce dinlemediysen alışması zor gelebilir, zira şarkıları birazcık "enstrüman karmaşası" şeklinde, o progresifliği veren şey de o onların müziğinde. Zeppelin zamanında çıkmış olsalar devrim yaratan bi grup olabilirlermiş, çok acayip bi vokalistleri falan var, ama şuan biraz zor. =)

edik: ha bi de, absürd zamanlamalar içeren şarkılar yapan gruplar istersen, Spastic Ink ve Meshuggah(özellikle Nothing albümü, baya sakat) tavsiye edebilirim.
Sosyal ağlarda paylaş

Spiral Architect dememiş kimse. Bu da uç derecede teknik, prog bir gruptur. Gayet tanrısal bir gruptur ama, tavsiye ederim. Daha önceki başlıklarda da adı geçmiştir zaten.

Deadsoul Tribe, Maudlin of the well, Kayo Dot, Larval önerebilirim ben de. Æeon Spoke olabilir, daha böyle hafif, sakin şeyler arıyorsan. Paatos kesinlikle herkes tarafından dinlenilmesi şart bir post-rock grubudur mesela. Yani var baya hehe.
Sosyal ağlarda paylaş

Kickapoo said:
Ya benim Dream Theater gibi virtüozite temalı progressive gruplardan ziyade Tool,Oceansize gibi daha modernize sound'lu gruplasr ilgimi çekiyor bu sıralar.Var mıdır bu tarz grup tavsiye edebilecek?

A Perfect Circle , Opeth vs dinle.

Ayreon diyesim de var ama o daha bi virtüozite temalı apc ya da opethe göre.

Pink floyd'u söylemiyorum bile =) dinliyorsundur zaten
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...