fenris Mesaj tarihi: Aralık 29, 2008 Mesaj tarihi: Aralık 29, 2008 sen pdf okumaya alışıksın nasıl olsa. Fire&Dust enbaştaki factol s manifesto dan önce yazıldığı için tsr tarafından basılmamış bir planescape romanı. yazarı da netten bedava dağıtıyor. factol s manifesto dan önce çıktığı için bazı tutarsızlıklar var. mesela guvner ların başı gayet normal konuşan bi tip filan... ama çok büyük bi şey yok. kitap baya güzel olmuş. zaten bunun dışında sadece 4 tane PS romanı var; onların da 3 üne ulaşmak imkansız gibi bişey.
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Aralık 29, 2008 Konuyu açan Genel Yönetici Mesaj tarihi: Aralık 29, 2008 Okumuştum vaktinde.
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Aralık 29, 2008 Konuyu açan Genel Yönetici Mesaj tarihi: Aralık 29, 2008 İndirdim, tekrar okuyorum. Fenris, sen de Elantis'ine bak Brandon Sanderson'un. Şu Wheel of Time'ı bitirecek adam. Çok güzel kitapmış.
fenris Mesaj tarihi: Mart 2, 2009 Mesaj tarihi: Mart 2, 2009 sınavlar arasında bitirdiğim için bahsetmeyi unutmuşum ama perdido st station çok iyiydi.
fenris Mesaj tarihi: Mart 21, 2009 Mesaj tarihi: Mart 21, 2009 ekşi de bi arkadaş mesaj attı "paul of dune çıktı ama çok kötü" diye:( şu yukarda bahsettiğim bu. en son dune dan burda bahsedilince buraya yazayım dedim :/
fenris Mesaj tarihi: Haziran 12, 2009 Mesaj tarihi: Haziran 12, 2009 soldier's son ın ikinci kitabını bitirdim geçenlerde. valla hobb yine karakterleri filan şahane yazmış ama metaplot hiç çekmedi beni. yani arkaplandaki konu insanı pek cezbetmiyor; ama hobb u seviyorsan devam edebilirsin. ben yine de 3. kitabını da alıcam.
pronoit Mesaj tarihi: Haziran 27, 2009 Mesaj tarihi: Haziran 27, 2009 fenris said: ekşi de bi arkadaş mesaj attı "paul of dune çıktı ama çok kötü" diye:( şu yukarda bahsettiğim bu. en son dune dan burda bahsedilince buraya yazayım dedim :/ oğul iyi yazamiyor zaten. ama olay zaten hikaye tamamlasın diye alinip okunulcak şey. nese okumadıysan dune kadar güzel kitap bulabilceni kolay kolay sanmiyorum.
fenris Mesaj tarihi: Haziran 27, 2009 Mesaj tarihi: Haziran 27, 2009 okumadığım bi tek o "paul of dune" var. geçmişle ilgili kitapları baya sürükleyiciydiler; benim hoşuma gitmişlerdi. ama orjinal serinin sonunu bağlayan "hunter's of dune" hiç olmamış. resmen sonunda ne yapacaklarını şaşırmışlar.
fenris Mesaj tarihi: Haziran 30, 2009 Mesaj tarihi: Haziran 30, 2009 bu gün iron council i bitirdim de... ı-ıh olmamış. mieville i bana sevdiren entrika, fantastik steampunk dünyasından filan pek bişey yok kitapta. gereksiz yere de uzun kitap; ortalarında fenalık geldi.
Sturm Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2009 Bilmiyorum okumuş musundur ya da ilgini çeker mi ama, Anne Rice'ın kitabı Vittorio the Vampire gerçekten güzel bir kitaptı. Ben İngilizce'sini okumuştum, ama Türkçe'ye de çerildi yanlış hatırlamıyorsam.
Kinkaudonau Mesaj tarihi: Ekim 10, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 10, 2009 Geçtiğimiz birkaç ayda Chapterhouse hariç kalan kitaplardan tüm orjinal seri + Prelude'ları okuma imkanım oldu, diyebilirim ki, Brian'ı bilmiyorum ama Kevin J. Anderson büyük yazar bence. Star wars için yazdığı kitapları da aldım okuyorum, alegoriliğe girmeden, belirsizliğe düşmeden - aksine çok güzel betimleyerek, karakterleri maksimum verimde kullanıp akılcı olarak, şarkı türkü yazmaya çalışmadan, Frank Herbert'in Dune'lerinden özellikle 2-4 arası kitaplarında ayyuka çıktığını birçok yerde farkettiğim mantık hatalarına (eski yazdığını unutup sonraki kitaplarda çelişenini yazmak diyelim) düşmeden, klasik serideki birkaç olaya gönderme de yaparak çok güzel bağlıyor olayları. En önemlisi tüm orjinal seri Butleryan Cihat yada Saçılma olaylarında hede hödö'den ileri gidemezken en azından Butleryan Cihat olayı hakkında akla yatkın bir anlatım getiriyort. Özellikle de 6 kitapta bir cümleyle bile anlatıl(a)mayan Ix'i çok güzel anlatmasıyla benden tam puan aldı. Sonuç olarak Kevin - Brian ikilisinin yazdığı kitaplara kötü denmesi tamamen bir at gözlüğüyle bakış bence, son 1 yılda okuduğum birsürü Bilimkurgu içinde en çok keyif aldıklarım oldu şahsen Kevin'inkiler. *Chapterhouse'u bitirmedim, bitiremedim, yarısında ben teslim bayrağı çektim bıraktım, başka bir arkadaş da benim gibi tüm kitapları okudu Chapterhouse'u bitiremedi.Hayatımda bu kadar garabet çok az kitap gördüm.
fenris Mesaj tarihi: Ekim 10, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 10, 2009 geçmiş zamanı anlatan kitaplar iyi velakin orjinal serinin sonunu katiyen beceremediler. resmen ne yapacaklarını şaşırmışlar. gerçi chapterhouse u okuyamadıysan o ne kadar anlam ifade eder bilmem. chapterhouse, orjinal serinin geri kalanıyla beraber lise 1 zamanlarında okumuştuk. öyle okunmayacak bişey değil. paul of dune ve winds of dune geri kalana göre eh işte kitaplar...
fenris Mesaj tarihi: Ekim 10, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 10, 2009 Sturm said: Bilmiyorum okumuş musundur ya da ilgini çeker mi ama, Anne Rice'ın kitabı Vittorio the Vampire gerçekten güzel bir kitaptı. Ben İngilizce'sini okumuştum, ama Türkçe'ye de çerildi yanlış hatırlamıyorsam. eğer doğru kitabı hatırlıyorsam (arkadaşa ödünç vermiştim o da çanttasıyla birlikte çaldırdı), rice a aşinaysanız biraz klişe gelebilir kitap. biraz arka sayfalara baktım da, "a song of fire and ice" ın hala devamı çıkmadı :/. bahsettiğim "pillars of the earth" te mini seri olarak tv'ye uyarlanıyor.
pronoit Mesaj tarihi: Ekim 11, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 11, 2009 Kinkaudonau said: Geçtiğimiz birkaç ayda Chapterhouse hariç kalan kitaplardan tüm orjinal seri + Prelude'ları okuma imkanım oldu, diyebilirim ki, Brian'ı bilmiyorum ama Kevin J. Anderson büyük yazar bence. Star wars için yazdığı kitapları da aldım okuyorum, alegoriliğe girmeden, belirsizliğe düşmeden - aksine çok güzel betimleyerek, karakterleri maksimum verimde kullanıp akılcı olarak, şarkı türkü yazmaya çalışmadan, Frank Herbert'in Dune'lerinden özellikle 2-4 arası kitaplarında ayyuka çıktığını birçok yerde farkettiğim mantık hatalarına (eski yazdığını unutup sonraki kitaplarda çelişenini yazmak diyelim) düşmeden, klasik serideki birkaç olaya gönderme de yaparak çok güzel bağlıyor olayları. En önemlisi tüm orjinal seri Butleryan Cihat yada Saçılma olaylarında hede hödö'den ileri gidemezken en azından Butleryan Cihat olayı hakkında akla yatkın bir anlatım getiriyort. Özellikle de 6 kitapta bir cümleyle bile anlatıl(a)mayan Ix'i çok güzel anlatmasıyla benden tam puan aldı. Sonuç olarak Kevin - Brian ikilisinin yazdığı kitaplara kötü denmesi tamamen bir at gözlüğüyle bakış bence, son 1 yılda okuduğum birsürü Bilimkurgu içinde en çok keyif aldıklarım oldu şahsen Kevin'inkiler. *Chapterhouse'u bitirmedim, bitiremedim, yarısında ben teslim bayrağı çektim bıraktım, başka bir arkadaş da benim gibi tüm kitapları okudu Chapterhouse'u bitiremedi.Hayatımda bu kadar garabet çok az kitap gördüm. aaa bak frank herbert'a laf yok. o dönemde yazilinabilincek en iyi şeylerden birini yazmiş adam. emege saygi + rep. olay şu abi normal serinin ilk 3 kitabindan sonra hiç bir dune kitabi o çizgiyi kaliteyi yakalayamiyor. bir de bence dune=muad dib. chapterhouse gayet iyi. bittiği yer de cok iyi. ne bilim sen lovecraft falan görünce napiyorsun abi kitabi yakip şehir mi değiştiriyorsun? (bunu chapterhousedaki üslübtan biraktiginı varsayarak söyledim öyle değilse yok farz et ^^ ) tamam diğer kitaplar kadar iyi değil ama bittigi yer süper. hatta öyle kalmalıydı. kevin ile brain'ın yazdığı tüm kitaplari herhangi bir klasik dune serisinden 50 sayfaya değişmem sorri. at gözlüğü ile baktığım halde bunu diyorum (at gözlüğünde görüş az olduğundan görüşümün büyük kısmını DUNE kelimesi kapliyor ondan) böyle geniş geniş bakabilsem heralde 30 a falan düşer. makinelerle olan seride nedir abi? evrenin en önemli ikinci olayini anlatiyorlar ama ne bir gaz var ne bir entrika ne bir zeka pırıltısı hiç bişi yok. fr'daki times of trouble'ı anlatan kitaplardan(sanırım avatar üçlemesiydi) sonra gördüğüm en büyük başarisizliktir gözümde. kevin ile brain fena değiller ama elde o kadar kaynak varken. bu kadar detayli geniş bir evren varken ortaya çıkardıkları hiç tatmin edici değil.
Kinkaudonau Mesaj tarihi: Ekim 11, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 11, 2009 Frank Herbert'e daha doğrusu ilk Dune'a elbette laf yok ama lütfen bana şunları açıklarsan sevinirim: -Messiah of the Dune: "Piter De Vries bile sapkın bir mentat olmasına rağmen onurlu şekilde ölmüştü" Piter Di Vries? Onurlu şekilde ölmek? Adamın ölümünün tek sebebi yanlış yerde yanlış zamanda yanlış adamla aynı odada onun işkencesini izlemeye gelmesiydi. -Emperor God of Dune: "-Giedi Prime'da yeni bir Alia kültü keşfettik efendimiz." "-Olabilir, ne de olsa Alia orada ölmedi mi?" 1- Yuh! Alia Arrakis'de öldü be! 2- Dune'un Kafirleri'nde artık Giedi Prime isminin binlerce yıldır anılmadığı, Gurney Halleck'in ölmeden önce bunun yerine GAMMU ismini verdiği yazıyor. Çelişkiye gel. İlk kitap harici tüm kitapları okurken, en çok üzüldüğüm olay okumaya başlarken yanıma bir not defteri almayışımdı. Tonla hata var bu ve benzer şekilde. Ayrıca: -Madem Bene Tleilax ve Ix zaten Dune evreninde var, ve hatta ilk kitabın sözlüğünde de geçiyor o halde neden 2. kitapta Kinder süpriz yumurtadan çıkar gibi çıkıyor? Birisi Ix'in tüm Dune evrenini domine edebilecek özelliklere sahip olmasına rağmen 2-6 arası arası tüm varlığınının hede hödölerden iabret kalmasını açıklasın lütfen. -Messiah of the Dune'de yeniden hayata dönen Duncan Idaho Muaddib'le konuşurken amaçlarımdan birisi seni öldürmek diyor bu bir, Chani hamile kalıyor birisi onu zehirliyor Muaddib kimin yaptığını biliyor ama birşey yapmıyor bu iki, taş yakan kullanıyorlar Muaddib ölmüyor ama Bene Tleilax elçisi gözleri karşılığında tüm CHOAM hisselerini istiyor bu üç, adam hala Bene Tleilax'a karşı HİÇBİRŞEY yapmıyor, Code Geass mı len bu, tek bir elinin hareketiyle yüzlerce gezegeni "sterilize ettiren" mutlak güçte bir adamdan bahsediyoruz. -Childrens of the Dune'da Leto'yu kum solucanları ile simbiyot yaşama girme fikrini kim veriyor, adam çadırdan çıktığı gibi kumu kazmaya başlıyor vs şimdi birisi Öteki Anılar diyecek ama Öteki Anılar'ın tek bir iradesi yok ki -Emperor God of Dune zaten tam bir çelişki, tüm kitabın tamamına yakını monolog zaten, en sonda Nayla'nın öldüğü sahnede sinirden güldüm artık -Saçılma konusunda hede hödöler 5. kitabın tamamını kapsadığı halde 6. kitabın ortasına kadar Saçılma nedir şudur diye açıklayan tek bir cümle niye yok, hoş, oraya varana kadar arkadaşlarla girilen komplo teorileriyle yalan yanlış bulmuş oluyorsun zaten. Prelude'leri ben de okudum ama biri gelsin şurası Prelude içinde çelişkili, şurası mantıksızdı, şurada ne olduğu boş bırakılmıştı desin, en absitinden 5. kitapta koca Arrakis yokoldu, nasıl yokoldu onu bile boş bıraktı adam Kevin J. Anderson'un kitaplarını neden sevdiğimi yazdım zaten, adam tutarlı yazıyor, alegoriye boğup anlatımdaki mantık hatalarını unutmuyor, göndermeler hala var ve yeterli vs, hala da sevilmiyorsa kişisel&desteksiz antipatidir yani Hunters of Dune'la Sandworms of Dune'un e book'larını arıyorum şimdi, onları d abulayım yazarım birşeyler
fenris Mesaj tarihi: Ekim 11, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 11, 2009 o ikisine başlamadan, chapterhouse un son sayfasını (özellikle son paragrafını) oku. yani en azından doğru hatırlıyorsam, on yıl olacak nerdeyse okuyalı... prelude lara laf eden pek yok. millet bitişte çıldırdı.
fenris Mesaj tarihi: Ekim 11, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 11, 2009 bi de böyle çocuk gibi "benim sevdiğim yazarı sevmeyen şudur, budur..." filan, eh yani... pronoit i bilmem de ben hatırladığım kadarıyla yardımcı olıyım. gerçi en son sana rpg shared world lerinin nasıl çalıştığını anlatmaya çalıştığımda "niye benim sevdiğim dünyaya agresif çıkıyosun." diye küsmüştün ama olsun :P diyalogları bunca zaman sonra hatırlamama imkan yok. diğerlerinden bahsedeyim. kinka said: -Madem Bene Tleilax ve Ix zaten Dune evreninde var, ve hatta ilk kitabın sözlüğünde de geçiyor o halde neden 2. kitapta Kinder süpriz yumurtadan çıkar gibi çıkıyor? Birisi Ix'in tüm Dune evrenini domine edebilecek özelliklere sahip olmasına rağmen 2-6 arası arası tüm varlığınının hede hödölerden iabret kalmasını açıklasın lütfen. biraz zamana göre düşün. adam serinin geri kalanı basılacak mı, kitap tutacak mı daha onu bilmiyor.kafa karıştırmaktan başka bişeye yaramazdı birinci kitapta. zaten birinci kitapta bi stand-alone havası var. onu okuyup serinin geri kalnını okummayan baya insan var. Ix'in öyle bir gücü yok. gelişmiş sanayi direk askeri güç anlamına gelmiyor dune evreninde. house vernius tan sonra teknokrat lar zamanı zaten paradan gözü dönmüş hale geliyorlar. kaldı ki dune evreninde "nereye işgal ediyosun?" derler adama. guild seni taşımazsa bittin; kendi dünyanda hapissin. guild ve spice ı kontrol etmeden ne kadar teknolojiye sahip olduğun o kadar da önemli değil. e tabi paul ünki gibi bi fanatik ordusu da fena olmuyor. 2-6 arasında Ix den "paul of dune" ve "winds of dune" da baya bahsediliyor. kendin görürsün. kinka said: -Messiah of the Dune'de yeniden hayata dönen Duncan Idaho Muaddib'le konuşurken amaçlarımdan birisi seni öldürmek diyor bu bir, Chani hamile kalıyor birisi onu zehirliyor Muaddib kimin yaptığını biliyor ama birşey yapmıyor bu iki, taş yakan kullanıyorlar Muaddib ölmüyor ama Bene Tleilax elçisi gözleri karşılığında tüm CHOAM hisselerini istiyor bu üç, adam hala Bene Tleilax'a karşı HİÇBİRŞEY yapmıyor, Code Geass mı len bu, tek bir elinin hareketiyle yüzlerce gezegeni "sterilize ettiren" mutlak güçte bir adamdan bahsediyoruz. mutlak gücü var ama gördüğü visionlara göre hareket ediyor. yine serinin sonlarına doğru görüyorsun ki bene theilax ın oynadığı roller var. kinka said: -Childrens of the Dune'da Leto'yu kum solucanları ile simbiyot yaşama girme fikrini kim veriyor, adam çadırdan çıktığı gibi kumu kazmaya başlıyor vs şimdi birisi Öteki Anılar diyecek ama Öteki Anılar'ın tek bir iradesi yok ki 2. leto alia gibi değil. tabiri caizse "parçaların toplamından fazlası" bi adam. ve de direk paul ün visionlarıyla doğuyor. simbiyot olma fikrini bilemem. ama mistizm katan güzel bi yer o. beni hiç rahatsız etmedi açıkcası. kinka said: -Messiah of the Dune: "Piter De Vries bile sapkın bir mentat olmasına rağmen onurlu şekilde ölmüştü" Piter Di Vries? Onurlu şekilde ölmek? Adamın ölümünün tek sebebi yanlış yerde yanlış zamanda yanlış adamla aynı odada onun işkencesini izlemeye gelmesiydi. kim diyor hatırlayamıyorum bunu şimdi de. duruma göre kabul edilebilir. lorduna karşı yapılan bi suikast girişiminde ölmek dune evreninde onurlu birşey. başka mentatlar veya her daim lord larının yanında olan swordmaster gibi tipler bunu gayette onurlu görebilir. paladinlerden bahsetmiyoruz burda...
fenris Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 kinka said: Daha çok değil, yakın zamanda "Şu LOTR ne kadar kasıcı kitap ya" yada "Dune'un 6. kitabını yarıda bıraktım, 2-4 arası ne çelişkiler vardı keşke en baştan not defteri yanıma alıp okusaydım" dediğimde ne laflar işittim. şu misyoner site başlığından alıntı. ahahahaaha adam hakkaten küsmüş. of ahahahahaa... yazdığım cevaplara yazık.
Kinkaudonau Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 @fenris off topic bazı şeyler hakkında ne yazılırsa yazılsın cevabı var manasında yazdım ben o cümleyi ( en basitinden "x evreninde öyle olmadığını nereden biliyorsun?" ), ama konu iman şu bu olduğunda bazı arkadaşlar maalesef bir film, bir kitap, bir anime vs kadar savunmayı bile kaldıramıyorlar, en baştan "saygı duyulmayan taraf" olmayı kabul etmemiz kalıyor bize aksi olsaydı konu bu kadar uzamazdı. merak ediyorsan, evet, kastettiğim buydu # Paul of Dune (novel) (prequel) & (sequel) # The Winds of Dune (novel) (sequel) # Hunters of Dune (sequel) # Sandworms of Dune (sequel) olay sıralaması olarak sıra ne şekilde gidiyor, yazabilecek arkadaş var mı?
fenris Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 e yazılır tabi. her karşı fikre alınmak abes... kaldı ki shared worlds konusunda kızdıkların, benim fikrim bile değil; yazarların blogları ve candlekeep forumlarda kendi söyledikleriydi. hiç öyle bi "saygı duymayı bilmeyen taraf..." filan dendiği de yok. tamamen senin kuruntun. konuya giriyosun "bence kesinlikle şöyle, aksini diyen şudur." diyorsun. başkaları dediklerini düzeltince veya aynı fikirde olmayınca da kurban pozlarına giriyosun... bi de "o kadar laf dendi" diyorsun. ne denmiş? hiç öbür konuyla karşılaştırmaya çalışma; kelalaka tamamen... sıra, -paul -chapterhouse -winds -sandworms -hunters anlatılan olayların zamanı olarak. ama paul ve winds seri bittikten sonra, yani en son çıkan kitaplar.
fenris Mesaj tarihi: Kasım 9, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 9, 2009 hunters ,sandworms dan önce olacaktı o listede. dalgınlıkla yanlış yazmışım.
Sparkcaster Mesaj tarihi: Kasım 9, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 9, 2009 salvatore un tahminen son drizzt kitapları olan transitions serisi de türkçeye çevrildi ork kralla beraber, tavsiye ediyorum, hem kitaplar çok güzel hemde forgotten realms ın adam gibi olan son halini anlatacak olan çok az kitaptan 3 ü
fenris Mesaj tarihi: Kasım 9, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 9, 2009 yıl olmuş 2009 hala drizzt hala raistlin... ayıp ayıp...
naraso Mesaj tarihi: Kasım 10, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 10, 2009 kitap tavsiyesi istiyodum da farklı başlık açmak istemedim. böyle zaman yolculuğu falan olan içinde ne önerirsiniz hangi kitap iyidir. (mümkünse seri)
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Kasım 10, 2009 Konuyu açan Genel Yönetici Mesaj tarihi: Kasım 10, 2009 http://forum.paticik.com/read.php?16,2917340 23. sıradaki zaman yolculuğu.
Öne çıkan mesajlar