Revenqe Mesaj tarihi: Kasım 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2008 hadi hayırlısı bırakırsın inşallah tamamen. 19 yaşındayım bazen evden çıkmazsam 2 paket içiyorum. Ah bide ben bırakabilsem :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kitana Mesaj tarihi: Kasım 20, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2008 Spacecake said: ben yaktım şimdi...söylemek istedim. iyi b.k yedin abi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Spacecake Mesaj tarihi: Kasım 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2008 kitana said: Spacecake said: ben yaktım şimdi...söylemek istedim. iyi b.k yedin abi ahahah aynen öyle :D bok yemiş oluyorum tamamiyle Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Defensive Mesaj tarihi: Kasım 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2008 Arkadaşım tebrikler.Şöyle bir durum var;Benim kurulu bir düzenim var,kitap okumak,spor salonuna gitmek,bılgısayarda takılmak, arkadaşlarımla takılmak vs.Birşey aşırı hoşuma gittigi ve sıra sıra herşeyi ugruna feda etmeye basladıgım zaman direk ama direk bırakıyorum uzaklasıyorum(WOW,tavla)Bu bir anlamda iradedir ve kendine olan saygını arttırır.Çünkü gerçekten zor.Fakat iradeni yendikçe gerçekten çok kuvvetli bir bünyeye sahip oluyorsun.Herşey çok kolay gelıyor, başkaları patlarken sen devam edebılıyorsun.Sonuç olarak umarım bırakırsın.Hem sağlıgın,hem kendıne olan saygın için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Spidee Mesaj tarihi: Kasım 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2008 Bugün R.J. Reynolds için ne yaptın? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
razzRaziel Mesaj tarihi: Kasım 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2008 ulan bole topic acacaktim bugun, geç kalmışım, bende yarin birakirim o zaman qweqwdsa Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kitana Mesaj tarihi: Kasım 21, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2008 gün 4 sabah bugün hastaheneye gittim genel kontrol için. Kan falan verdim işte. Her 3 ayda 1 yaparım. Kan verdikten sonra kahvaltı yaptım ve çay içerken bi anda aklıma geldi sigara. İçim içimi yemesine karşın yakmadım. Onun dışında herhangi bi şekilde sigara isteğim olmadı. Yavaş yavaş bünyemde yok olmaya başladı. Vücudum sigara çağrıştıracak şeyler görmedikçe ya da sigarayı görmedikçe sigara istemiyor açıkçası. Hatta buraya yazmadığım süre zarfı içinde sigarayı unutuyorum. Müthiş gidiyor. Hadi bakalım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pogodi Mesaj tarihi: Kasım 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2008 adam benimsedi. helal. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pyro Mesaj tarihi: Kasım 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2008 Mesela? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Hardter Mesaj tarihi: Kasım 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2008 ohh ohh iyi hadı bakalım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
smash Mesaj tarihi: Kasım 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2008 kendine zararlı birşeyi bırakmak tabi ki çok güzel bişey de, kendine zararı olmadığı sürece sevdiğin bişeyi bırakmanın hiç bi anlamını göremiyorum ben tebrikler kitana bu arada Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eregorn2 Mesaj tarihi: Kasım 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2008 kolay gelsin... bende 3. haftama girdim... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
AthleT Mesaj tarihi: Kasım 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2008 Bende bırakalı 2 gün oluyor. Acaip mutluyum. Zaten aktif olarak sporla uğraşıyorum. İçmem mantıksız. Ama bırakmamdaki en büyük etken şudur ki; üzerimde eşofman, sırtımda tenis raketi, elimde sigara. Komik bir görüntü oluşturuyordu. Ara ara içerim ama. İdareme hakimim çok şükür. Saygılarımla. BB Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Garager Mesaj tarihi: Kasım 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2008 Bence sorun sigara yüzünden ölmek değil Sigara yüzünden adam akıllı spor yapamamak,dalak şişmeleri,sabah balgamları,öksürükler,ağız tadı,ağız kokması,nefes darlığı,kanser... Ne yazıkki bende bırakamıyorum.Eğer çok sigara içilen bir ortamdaysan başlama olasılığın çok yüksek.Bırakman için bırakman lazım o çevreyi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kitana Mesaj tarihi: Kasım 21, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2008 gün 4 akşam şimdi dışarı çıkıcam , taksimde rıddıma gidicez orada bi puro yakabilitem çok yüksek ki yakıcam. sigara gibi alışkanlık yapmıyor. 1 tane içiyorsunuz zaten yarısına gelince bıkıyorsunuz. neyse şimdilik bu kadar yazıcam. çevreyi bırakıcaksınız diyen arkadaşlar olmuş vallahi o kadar çok sigara içen arkadaşlarım varki malesef yapamam onu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kitana Mesaj tarihi: Kasım 22, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2008 gün 5 ikindi canım felaket sigara istiyor. çok kötüyüm yani. ne kadar dayanabilirim bilmiyorum. kağıt oynarken yakasım geliyor kendime engel olamıyorum. yemek üstü hep yakasım geliyor onu zor kontrol ediyorum. Bilemiyorum inş bu akşam yakmam. öf bir yandan da içmek istiyorum çünkü sigara içmeyi seviyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
funq Mesaj tarihi: Kasım 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2008 kıyma kendine be, yazık etme Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
0ne Mesaj tarihi: Kasım 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2008 kitana said: BAŞLAYAN o.c dedin,bu lafın üzerine başladım dersen title bile yaparlar nickinin altına,benden söylemesi. İçiyosan bile yazma buraya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dwinz Mesaj tarihi: Kasım 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2008 bir kişi daha sigaraya yenilmek üzere. aslında gaz bi laf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lyciren Mesaj tarihi: Kasım 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2008 sığaranın leş gibi kokusu kadar iğrenç bişe yok bırakmak isteyen çevresine verdiği rahatsızşığı düşünsün en basidi sevgilisini, kim ister iğrenç kokan birini :D keyif için içiyorum diyosanız nargile için >:D< Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
AthleT Mesaj tarihi: Kasım 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2008 Yanımızda nargileyle mi gezelim? Puro rulaz. Paket paket, hem karizması da var. lol. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Hardter Mesaj tarihi: Kasım 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2008 seviyorsan kasmanın bı anlamı yok ama allah yardımcın olsun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lyciren Mesaj tarihi: Kasım 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2008 AthleT said: Yanımızda nargileyle mi gezelim? Puro rulaz. Paket paket, hem karizması da var. lol. hareket halinde puro +1 :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Warchief Mesaj tarihi: Kasım 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2008 8 yıldır fazla zamandır sıgara kullanıyordum 6 yıllık unıversıte hayatımda hergun minimum 1 paket sıgara ıcmıslıgım vardır. Bundan 5 gun once ıs yerıne geldıgım bır sabah sankı guzel bır kıza gorup sersem sersem ve tatlı tatlı gulumser edasıyla ıctıgım son sıgaraya baktım ve ben artık sıgarayı bırakıyorum dedım.(ılgınctır kı o gun veya oncekı gune ait sigarayı bırakma kararım falan yoktu.Lakin daha oncelerı bırkac denemem olmustu ve cesıtlı yontemler hakkında arastırmalar yapmıstım) Sıgarayı bırakmak ısteyenlere bırakmaları/bırakabılmelerı için sigara kullanımının zararlarını ve bırakmanın faydalarını anlatırız hep kı en azından etkılı noktalara degındıgı surece cok faydalıdır. Tecrubelerıme dayanarak bır kac madde de benden. Sigaranın zararları; -Ölümcül hastalıklar -Gündelik hayatta başgösteren sağlık sorunları (baş ağrısı,iştahsızlık,halsizlik,uyku hali vs) -Aynı sekılde sigara kullanan kişide bazı durumlarda zorunlu olarak yoksun kaldıgında da görülebilecek rahatsızlıklar ve sorunlar vardır. (Dikkati toplayamam, asabiyet, acelecilik, keyifsizlik, uykusuzluk vs) -İşin ekonomik boyutu ise Tamamiyle Ulkesel bazda Ekonomik Krize eş değerdir.Bireysel olarak ise Mafyaya verilen haraçtan bile kötü.(Asgari ücretle çalışan bir sigara tiryakisinin maaşının minimum 4te 1'i sigaraya gitmekte.Yada iyi gelirli ve Lüx diye tabir edilebilecek sigara kullanan tiryakinin harcaması ise yaklasık olarak asgari ucretı bulabılmekte.) -Sizin verdiginiz para'nın %2 si size sigarayı satana %7-8 i devlete %10-15i uretime katılan alt kademelere (tütüncülükle ugrasan çiftçi ve emekçiye gerisi ise geneli yabancı sermayeli olan Sigara üreticilerine gitmekte. -Ayrıca her yıl insanlarımız ve devletımız sigara kaynaklı hastalıklardan milyarlarca ytl tedavi masrafı ödemekte. -Yeni yeni türeyen 2. sınıf insan muamelesi toplumun bilinçlenmesinin bir göstergesidir.Sigara içiyor olmama ragmen destek verdiğim Toplumsal bir tepki idi.Simdi ise (daha bırakalı 5 gun olmasına ragmen) Tepki gösterenler cephesindeyim. -Kendinizin hoşuna giden sigara öncelikle size zarar veriyor (bunu göz ardı edebilirsiniz).Yakınlarınıza zarar verıyor(kendinizi sigara dumanını dısarıya ıletmeyecek bır alana hapsedıp orada da ıcebılırsınız)geleceginize/çoçuklarınıza/ve hatta doğmamış çocugunuza zarar veriyor... Kendi çocuğunu doyurmak için aç kalmaya razı olan ana-babalar gelsin gözünüzün önüne -Bu saydıklarım cogaltılabılır. Sigarayı bırakmanın faydaları; -Sigara aslında buraya yazılabıleceklerın cogu yukarıdakılerın pozitif olanlarından baska bırsey degıldır fakat özetlersek... Güzel bir gelecek,ekonomik ve psikolojik huzur, saglıklı bır yasam. **************************** Gelelım benim yöntemime; Sigarayı aniden bıraktım.Ve hemen ardından maddi destek/tedavi yöntemlerini uyguladım. En bilindik yoluyla Nikotin bandı ve sakızı.Ardından bilindigi uzere sıgaradan ve sıgara ıcenlerden uzak durma. Zaten sigara icmenin 2 yönü var; 1- bedensel ihtiyac (nikotin) 2- alışkanlık. Siz nikotin bandı ve sakızı kullanarak bedensel ihtiyaca cevap verıyorsunuz.(sigaradan gelen nikotinle birlikte 4000 cesıt zehrı almamıs oluyorsunuz.) bu etapta mucadele etmenız gereken alıskanlıgınızdır. bunu asarsanız zaten bır sure sonra nikotin bandı ve sakızını da bırakabılırsınız CUNKI insan insan iradesi bedensel semptomlarla mücadeleye daha yatkındır.(bakınız ac kalan bunye "oruc" vb) Siz iradenizi kullanıp bedeninize de hukmedebılecek bır sevıyeye muhakkak geleceksınız.Kaldı kı nikotin bandı ve sakızı kullanımı bıle Nikotin bagımlısı bunyeden nıkotının atılmasına engel degıl bunu da su sekılde acıklayabılırım; Sigarayla beraber alınan nıkotin saf nikotindir.bant ve sakız ise nikotinle 1 e 1 aynı olmamakla beraber benzer işleve sahıptır.Ve Zaten sigara ile alınan nikotinin cigerlere nufuzunu hızlandıran/atılmasını gecıktıren zararlılar yok. ********************** 24 yaşındayım.Hayallerim, sevdiklerim var. Delikanlıya yakışan sigara(¿) akıllı mantıklı insana yakışmaz. Ve Aksine Delikanlı kelimesindeki DELİ kelimesine bakmayın akılsızlık yapmayın. Delikanlı guclu kuvvetlı kararlı azimli demektir.Sigaranın size/bize yaptıklarıyla hic ama hic alakası yok. Delikanlı olun, akıllı olun Sigarayı bırakın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nefr Mesaj tarihi: Kasım 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2008 PeriTh said: Bir de sigara içenler hakikaten çok kokuyormuş. Diş, cilt, göz verdiği zarar inanılmaz. Hem sağlıksal hem estetik. uwe... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar