Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Disk sürücüsü olmadan Windows kurmak

Mirage

Öne çıkan mesajlar

Selamlar,

Şu 10" lik Samsung NC10 netbook'lardan aldım bir tane. Malum disk sürücüsü yok. Bundaki Windows XP Home'un yerine XP Prof yada Vista kurmaya kalksam en rahat nasıl yaparım?

Mesela bir şekilde network üzerinden diğer bilgisayarlardaki disk sürücülerine ulaşabilir miyim yada Windows'u USB disk üzerinden kurabilir miyim?

Bir de dip not: XP Home edition'da ram maximum 1GB olarak limitlenmiş diye bir şey duydum. Rivayet mi bu yoksa ciddi ciddi böyle saçma bir işe girişmiş mi Microsoft?
Sosyal ağlarda paylaş

biosun usb'den boot'a izin veriyorsa usb'den yukleyebiliyorsun. google'da arama yaparak cok guzel sonuclar bulabilirsin, pek cok utility var bununla ilgili. ben iki hafta once cok cebellestim, simdi bulabilirsem linklerini koyarim bazilarinin.

windows performance edition tavsiye ederim bu arada. minibooklarda donanimsal sinirlamalar nedeniyle performansi cok farkediyor. fakat home edition key'i ile yukleyemezsin, professional key'i lazim
Sosyal ağlarda paylaş

Key sorun değil. CS okuduğum için üniversiteden Microsoft Academic Alliance aracılığı ile tüm MS ürünlerini ücretsiz alabiliyorum. Office hariç. Diğer ürünleri de ticari kullanmamak şartıyla, yani öğrenme amacıyla sadece.

Gerge, bahsettiğin formatta download edebileceğim bir video linklersen denerim tabii.
Sosyal ağlarda paylaş

Mirage said:
Netbook elime yeni ulaştı. Verdiğin sayfadaki ilk videoyu (Simpsons) Gom Player ile denedim. Normal ve speed modlarında gayet akıcı oynatabildi videoyu.

Bir ara aldigin o netbook hakkinda görüslerinide yazabilir misin? Bende yakin bir zamanda almayi düsünüyorum. Bildigim kadariyla Almanya'da yasiyorsun, nereden aldin bu arada?
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 ay sonra ...
Ayiptir sormasi nerden ne kadara aldin esh? mirage ikinci vatandan aldi onu biliyroum da turkiyede bi tek istanbulbilsiimde gordum ki ederi olmayan fiyatlara satiliyordu.

acikcasi bende soyle defter gibi tasiyabilecegim bisey istiyorum, 15inch tasimaya useniyorum ozellikle adaptor falan. pda lerlede elyazim berbat oldugundan handwrite recog acisindan bi yere gelemedim. netbook sart.

edit: nc10 ssd icin konusuyorum,
Sosyal ağlarda paylaş

NC10 SSD versiyonu var mı ki? Sonradan mı takmak istiyosun? Benim bildiğim normalde 160GB normal hdd ile satılıyor.

Samsung NC20 çıkmış bu arada. NC10 ile aşağı yukarı aynı özelliklere sahip 12" netbook. Intel Atom yerine ilk defa duyduğum VIA Nano diye bir işlemci kullanmışlar. Fiyatı NC10'a göre 75$ falan daha pahalı.
Sosyal ağlarda paylaş

Via kullaniyorsa herturlu atom a tercih ederim,

ssd li versiyonlar var evet, hatta .... yok.
simdi baktim da gecen hafta ist bilisim getiriyordu,simdi ise stoklarinda kalmamis test amacli getirdiler 2-3 tane saniyorum onlarda bitti. tek model olarka farkli renklerde var sadece.
160gb lik disk ile 16 mi 32gb lik mi bi ssd 100 dolar farkla alinabiliyordu. ssd diye niye ya zdim bilmiyorum zaten, nc10 iste mevzu =]
Sosyal ağlarda paylaş

ya ben hala gereksiz diyorum, ama onu dedigim zamanlarda pil omrunun 2 saat oldugunu du$unuyordum. Bana pili cok uzun dayanan makine lazimdi (fuar ve tekne yolculuklari icin), gecenlerde yine lap top ararken, net booklarin 6-7 saat dayanan modellerinin cikacagini gordum. 3.nesiller nisanda falan cikiyor. Ama samsung NC10 dikkatimi cekti, hem piyasada var hem de pili iyi dayaniyor.

1 hafta falan heryeri aradim, bulamadim. En sonunda kozyatagi metroyu aradim. Bugun geldi daha depodan cikarmadik diyince, akabinde gidip aldim.

Sonucta baktim ki 720p destekliyor, hemen hemen her i$i yapiyor oyun di$inda. Bastim 969 lirayi aldim. Dolar ucuyor zaten, 2.500 e kadar yolu var diyorlar secimlerden sonra. elinizi cabuk tutun derim bi mal alacaksaniz.
Sosyal ağlarda paylaş

Hayirli olsun guzel secim olmus.

Atom a gelirsek bencede bu tarz bi islemci yaptilarsa islemci spesifik bi kopru kullanmaliydilar, herzaman dusuk tdp hersey demek olmuyor.

Bu acidan her ne kadar henuz testlerini okumaya firsat bulamasamda via sempatizanligimdan oturu vede artik hatri sayilir bi pazar payina ihtiyaclari oldugu icin nano nun atomdan daha basarili olacagini dusunuyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Bastim formati.

ama son dakikada gozumden bir nokta kactigini farkettim ve umarim patlamaz dedim.

ama patladi.

$imdi olay $u, aklima takilan ufak nokta, netbooklar icin ayri bir windows home surumunun olup olmadigi. zamaninda bi$eyler okumu$tum bunun hakkinda ama pek uzerinde durmami$tim.

herneyse, sildim partition lari eisa+ backup ne varsa, torrentten cektigim tertemiz xp home sp3 ingilizce yi cd ye yazdim, ve yukledim. Ne de olsa orjinal key im var diye bakiyorum.

ama gel gor ki, key alaninda orjinal keyde sorun cikartiyor. omfg negzel patladi diyip kendimden gectim. ve turkce xp home sp3 e tamah etmek zorunda kaldim..

evet boyle ben ingilizce xp yuklerim, laptopun altindaki key i kullanirim diyenler aman dikkat. Key ,Windows XP home ULCPC edition icin. Ba$ka bir Home editionda cali$miyor.

gerci her halukarda silecektim eisayi, recovery i. zaten external drive aldim. boyle teselli ikramiyesi gibi bi$ey oldu.

eger bir vatanda$ bana samsung icin xp ulcpc ingilizce upload ederse, cok kiyak olur. =)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...