Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

kablosuz elektrik aktarımı

BloodyBeast

Öne çıkan mesajlar

bmitli fizikçilerin bunu önerdiği bir konu da açılmıştı

ben de klorofiller üzerine moleküler modelleme çalışırken benzer bir mekanizma görmüştüm, förster ya da dexter mekanizması ile arada iletici bir madde olmadan elektronların hareketlerinin yarattığı elektromanyetik etkileşimlerin yandaki klorofillerin elektronlarında rezonans falan yaratıp onlara enerji yüklemesi gibi. bunun da benzer birşey olduğunu düşünüyorum
Sosyal ağlarda paylaş

ginaly said:
o ampulu yakan alana girince adam neden çarpılmıyo peki?
yüksek voltaj düşük akım muhabbeti falan gibi bişey mi?

ayrıca havadan mı iletiliyo bu? yoo hava iletken değil ki? öf hiçbişi bilmiorum bu konuda.

Düşük frekans olursa zararı olmaz,yani dalga boyu senin vucudundan buyuk olursa sorun yaratmıo diye hatırlıyorum yamulduysam duzeltin.

Adam üstünden elektrik akmıyo orda, elektromanyetik dalga geçiyor.
Bide hava iletken,kotu ıletken ama pispis =)
Sosyal ağlarda paylaş

Wireless gibi aktarılacaksa çok zor o teknoloji, mikrovoltlar seviyesinde yapılan aktarımdan ne anlarım ben; wireless sinyalleri de zayıftır zaten sinyal gücü olarak, elektronik devreler ile güçlendirilip öyle işlenirler zaten.

Teslanın projeleri gibi çılgın bişeyse ne çıkar altından bilmiyorum ama, tesla büyük adamdır bir bildiği kesin vardır hehe :)
Sosyal ağlarda paylaş

Ben hep şey diye düşünmüşümdür
o ampülün içinde kesin bi amplifier fln var
tabi o nası çalışıo neyle çalışıo muallak =).

Yani pilli( cok ufak ampulu calıstırmaya yetmeyecek kadar ) bi ampulle, uzaktan çalıştırabılırsın.
Ama pil takabılıosan ne gerenk var dıor ınsan =)
bu noktada abımıze babaya bıyad etmek gerek

Biraz sıradışı düşünmeye başlamak lazım belkide, ne bileyim şu sureklı dogru cıkan ve uydugumuz kurallardan farklı bırseyler bulmalıyız belkıde.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...