BloodyBeast Mesaj tarihi: Kasım 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 16, 2008 http://www.chip.com.tr/video/Kablosuz-elektrik-aktarimi_527.html Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Kasım 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 16, 2008 bmitli fizikçilerin bunu önerdiği bir konu da açılmıştı ben de klorofiller üzerine moleküler modelleme çalışırken benzer bir mekanizma görmüştüm, förster ya da dexter mekanizması ile arada iletici bir madde olmadan elektronların hareketlerinin yarattığı elektromanyetik etkileşimlerin yandaki klorofillerin elektronlarında rezonans falan yaratıp onlara enerji yüklemesi gibi. bunun da benzer birşey olduğunu düşünüyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Twisty Mesaj tarihi: Kasım 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2008 tesla ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Kasım 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2008 o ampulu yakan alana girince adam neden çarpılmıyo peki? yüksek voltaj düşük akım muhabbeti falan gibi bişey mi? ayrıca havadan mı iletiliyo bu? yoo hava iletken değil ki? öf hiçbişi bilmiorum bu konuda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Kasım 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2008 ben gecen sene mit de bunu gordum, telefon sarj ediyolardi kablosuz ama cok kayip var efficient degil su an Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Kasım 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2008 ginaly said: o ampulu yakan alana girince adam neden çarpılmıyo peki? yüksek voltaj düşük akım muhabbeti falan gibi bişey mi? ayrıca havadan mı iletiliyo bu? yoo hava iletken değil ki? öf hiçbişi bilmiorum bu konuda.wireless internet, kablosuz telefon vs ile ayni mantik anlattiklari kadariyla bana Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SiNKHoLe Mesaj tarihi: Kasım 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2008 Kablosuz elektrik iletimi icin biraz erken oldugunu düsünüyorum. Yüzyilin ilk yarisindan önce ümit etmiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Kasım 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2008 Twisty said: tesla ? bu konuda allahtır kendisi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KillJoy Mesaj tarihi: Kasım 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2008 sonuçta insanı kömür yapmasada ne bileyim çok zararlı bişey olmalı radyasyon gibi.. sonuçta yüksek voltaj hatlarının yakınlarında yaşayanların bile kalp grafiklerinde bozukluk çıkıyor.. insan ömrünü uzatacak mı teknoloji kısaltacak mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Kasım 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2008 ginaly said: o ampulu yakan alana girince adam neden çarpılmıyo peki? yüksek voltaj düşük akım muhabbeti falan gibi bişey mi? ayrıca havadan mı iletiliyo bu? yoo hava iletken değil ki? öf hiçbişi bilmiorum bu konuda. Düşük frekans olursa zararı olmaz,yani dalga boyu senin vucudundan buyuk olursa sorun yaratmıo diye hatırlıyorum yamulduysam duzeltin. Adam üstünden elektrik akmıyo orda, elektromanyetik dalga geçiyor. Bide hava iletken,kotu ıletken ama pispis =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Venator Mesaj tarihi: Kasım 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2008 Wireless gibi aktarılacaksa çok zor o teknoloji, mikrovoltlar seviyesinde yapılan aktarımdan ne anlarım ben; wireless sinyalleri de zayıftır zaten sinyal gücü olarak, elektronik devreler ile güçlendirilip öyle işlenirler zaten. Teslanın projeleri gibi çılgın bişeyse ne çıkar altından bilmiyorum ama, tesla büyük adamdır bir bildiği kesin vardır hehe :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Kasım 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2008 tesla diyosa doğrudur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
funq Mesaj tarihi: Kasım 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2008 öldürür ya benim aklıma yatmadı şu olay hiçbi vakit Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Kasım 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2008 Ardeth said: tesla diyosa doğrudur bi elinde normal bi ampul, diğer elinde bi anten ve hiç bi kablo olmadan ampulü yakan adam çünkü kendisi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Kasım 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2008 Ben hep şey diye düşünmüşümdür o ampülün içinde kesin bi amplifier fln var tabi o nası çalışıo neyle çalışıo muallak =). Yani pilli( cok ufak ampulu calıstırmaya yetmeyecek kadar ) bi ampulle, uzaktan çalıştırabılırsın. Ama pil takabılıosan ne gerenk var dıor ınsan =) bu noktada abımıze babaya bıyad etmek gerek Biraz sıradışı düşünmeye başlamak lazım belkide, ne bileyim şu sureklı dogru cıkan ve uydugumuz kurallardan farklı bırseyler bulmalıyız belkıde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Kasım 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2008 Mr_Hand said: Ardeth said: tesla diyosa doğrudur bi elinde normal bi ampul, diğer elinde bi anten ve hiç bi kablo olmadan ampulü yakan adam çünkü kendisi. gauss, tesla bunlar büyük adamlar. kendime idol bile yapamıyorum o kadar efsaneler ayrıca tesla mühendis zaten sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Karag8z Mesaj tarihi: Kasım 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2008 Nicole tesla and me Fallout 3 den alıntıdır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Kasım 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2008 Mr_Hand said: Ardeth said: tesla diyosa doğrudur bi elinde normal bi ampul, diğer elinde bi anten ve hiç bi kablo olmadan ampulü yakan adam çünkü kendisi. şu hayatta önünde saygıyla eğileceğim tek insan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
leoneo5 Mesaj tarihi: Kasım 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2008 Mümkün bu teknoloji bugün... Cep telefonu, laptop falan kablosuz şarj edilebiliyor. Nikolai tesla bulmuş hatta seneler önce... Ama kullanıma geçilemiyor, çünkü kablosuz elektrik iletimi bilgisayarın diğer parçalarında bozukluğa sebep oluyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Kasım 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2008 ehuehue merabaaa. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Kasım 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2008 NİKOLAİ ARRGGHHHHH Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ancalagan Mesaj tarihi: Kasım 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2008 Evet Tesla herzaman en kralıydı. oyunlara bile ilham verdi adamım yaB)- Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sailor Mesaj tarihi: Kasım 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2008 var böyle bişi zaten ya. geçen sene kongrede alman bi adam vardı, deneylerini falan gösterdi. havuz yapmış içinde bi motorlu gemi modeli var. elektriği dışarıdak alıyor, öyle sağa sola kumanda ediyor adam :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ancalagan Mesaj tarihi: Kasım 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2008 YUH! adamlar aştı artık ya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar