Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bence....

Submaxx

Öne çıkan mesajlar

_hione_ said:
Mighty_THoR said:
_hione_ said:
oyuna çok çok hakim biri diilim sadece işten eve geldiğimde ve birazda haftasonları takılabiliyorum ama ya sen farklı bi oyun oynamışsın yada ben farklı bi oyun oynuyorum şu anda , sc lerden aldığın xp ve renowna etki eden 2 etken var 1.si lvl'in , 2.si ise ne kadar ayakta kalabildiğindir yok attığın healmiş , senin yaptığın görevmiş yada dmg ile uzaktan yakından alakası yok (tabi benim gibi party dışında takılmıyorsan), senin şu an ki mesajından sonra kendimle ilgili aldığım ss ler vardı ve onlarla tekrar baktım da seni haksız çıkartcak birden fazla ss olduğunu gördüm ...

söylediğinin ikisininde etkisi yok üzgünüm

renown kazanmak için kill ve o killdeki dmg ratio önemli
nekadar renown alacağınıda karşı tarafın renown rank i belirliyor.

SS1

SS2

tamam dielimki ben bilmiyorum , bana şu 2 ss'teki RP'lerin aldıkları exp ve renownları açıklayabilirsen çok memnun olucam , şimdiden teşekkür ederim aydınlatıcı bilgilerin için ...

ben bunları açıladımda sen okumadığın için anlamaman doğal şimdi bir daha yazıcam gene okumadığın için anlamama durumu olmaz umarım.

renown kill ile gelir dps ve tanklar aynı mekanik ile öldürdükleri adamdan renown alırlar.alınacak max renown miktarını karşı tarafın renown lvl ı belirler.
healerlar ise heal attıkları adamın kill alması ile renown alırlar.dolayısıyla kimseyi kesemiyecek ama ölmeyecek bir tank ı 15 dakika heallemek aradan 2 kill çıkartıp bütün senaryo boyunca afk olacak dps i heallemekten ne yazık ki daha az renown verir.Bozuk olan kısımda zaten bu artık healerlar tankları heallemiyor bile

@fuzulee o mekanikte bozuk katılımın üzerine değil dps in üzerine kurulu orada diyelim 2 saat combatta kaldın emek verdin arada koştun vs buna karşılık ben gelir son saniyede lord a sadece 1 kere vurursam gene birinci oluyorum çünkü gerçek anlamda damage per second üzerinden hesaplıyor senin yaptığın dmg 120 dakikaya bölünürken benimki 1 saniyeye bölündüğü için dps farkıyla sıralamaya giriyorum.
Not:daha hala elimde malzeme var :D
Sosyal ağlarda paylaş

aydınlatıcı bilgilerin için teşekkür ediyorum , sana bi kaç sorum daha olucak , şuan işteyim konuyla ilgili ss koyamıyorum ama başıma gelen bi kaç olay daha var onlarıda açığa kavuşturursan memnun olucam 1.si noktası virgülüne kadar aynı expi ve renowu alan 4 tane şahsın nasıl olurda aynı expi ve renowu aldığını açıklayabilirsen (classların ne olduğunu hatırlamıyorum kusura bakma) sevinicem , 2.si de ben WE'im ile t2 zmnında daha yeni yeni single takılmaya başlamıştım ve komple sc partisinden çıkmak yerine boşta olan bi partye geçiyordum, yine böle yaptığım bi gün bi tane squiderin partime sızdığını farketmedim ve bu arkadaş benim solo olarak kestiğim adamın exp ve renowunu aynen benim gibi almıştı zerre kadar dmg vermeden bide bunu açıklarsan çok mesut bahtiyar ve mutlu olucam , bu arada okuduğumu anlayamıyor olabilirimde nie yüzüme vuruyorsun onu anlamış diilim , benim anlayışım kıt olması rahatsız ediyorsa seni beni bilgilendirmeyi ve aydınlatmayı kesebilirsin , nede olsa onu farkedip anlayacak bi konumda diilim...
Sosyal ağlarda paylaş

_hione_ said:
aydınlatıcı bilgilerin için teşekkür ediyorum , sana bi kaç sorum daha olucak , şuan işteyim konuyla ilgili ss koyamıyorum ama başıma gelen bi kaç olay daha var onlarıda açığa kavuşturursan memnun olucam 1.si noktası virgülüne kadar aynı expi ve renowu alan 4 tane şahsın nasıl olurda aynı expi ve renowu aldığını açıklayabilirsen (classların ne olduğunu hatırlamıyorum kusura bakma) sevinicem , 2.si de ben WE'im ile t2 zmnında daha yeni yeni single takılmaya başlamıştım ve komple sc partisinden çıkmak yerine boşta olan bi partye geçiyordum, yine böle yaptığım bi gün bi tane squiderin partime sızdığını farketmedim ve bu arkadaş benim solo olarak kestiğim adamın exp ve renowunu aynen benim gibi almıştı zerre kadar dmg vermeden bide bunu açıklarsan çok mesut bahtiyar ve mutlu olucam , bu arada okuduğumu anlayamıyor olabilirimde nie yüzüme vuruyorsun onu anlamış diilim , benim anlayışım kıt olması rahatsız ediyorsa seni beni bilgilendirmeyi ve aydınlatmayı kesebilirsin , nede olsa onu farkedip anlayacak bi konumda diilim...

Arkadaşım uğraşıp yazmışsın ama oyunda PQ ve Keep siegedeki contribution pointlerden tut scenariolarda Reknown Rank hesaplamalarına kadar her şey bozuk..Oyunda iyi çalışan tek şey var o da seni tier 3 te Tor anroc tier 4 te serpents passage a yerleştirmesi..
Sosyal ağlarda paylaş

senin bahsettiğin durum xp ve renown nun gruba bölünmesi bunun mekaniğin bozuk olması ile bir alakası yok

sonuç itibariyle renown ve xp dmg/kill e göre dağıtılıyor yani bu şu demek 3 healer 2 tank olan bir grup var diyelim tanklar defansif dolayısıyla taş gibi grup indirmek neredeyse imkansız bunlar gidip senaryodaki objective i yapıp maçı kazandırsalar dahi bu grup adam öldüremediği için renown xp alamıyor.öte yandan dpslerin olduğu grup elli kerede ölse senaryonun amacı ile alakalı zerre birşey yapmasada adam öldürdüğü için xp renown alıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

yahuu neticede benim dediğime gelmedik mi yoksa halamı benim anlayaşımda kıtlık var , sen tank veya healer olarak bir partideysen ve bu parti adam kesebiliyorsa aldığın renow ve xp senin lvlin ve ayakta kalabildiğin süre ile doğru orantılı bişi diil mi , sc lerde öle çok aman aman 5 kişiyle yapcağın bi görev yok , kiminde toplu halde bayrak taşıyanı koruyorsun , kiminde sabit bi noktayı koruyorsun , en sonuncusunda ise bi itemi bi yerden bi yere taşıyorsun ki bundada eğerki ezen tarafsan (genelde bi taraf sürekli eziyor ztn , ortada geçen oyun sayısı çok çok nadirdir) bir kişini kendini sacriface ederek bunu taşımasıyla sonuca ulaşabilirsin ki bu taşıyan kişide öle çok kötü bi exp ve renowla bitirmiyor oyunu...
Sosyal ağlarda paylaş

dreagloth said:
İyide senin söylediğin bir sav değilki, ortada olan bir gerçek, en başta bunu söylemiyordun. Tabiki adam öldürebiliyorsanız, ölmediğiniz sürece daha fazla exp kazanırsınız, 2*2=4 demekten farkı yok bunun.

iyide ben 3 tür bunu sölüyorum , ilk yazımdada bunu söledim ,yine sölücem hatta eğer bir partideysen ve bu partide healer yada tank ne olduğun önemli diil partin adam kesiyorsa kesilen adamın verdiği xp ve renown partiye senin lvlin oranında bölünmüyormu ? ( hayır cidden soruyorum bunu bilgilendirin beni, özellikle öğrenmek istiyorum bu sorunun cevabını ) ilktende böle dedim şimdide böle diorum , sen tank olarak görevini yap dps de dps olarak yapsın alacağınız kazanç her ikinizde aynı partideysenin aynı diil mi bunu sölüyorum ama arkadaş benim okuduğunu anlamıyan biri olarak lanse etti , bense okuduğum yazı üstüne kendi bildiğim doruyu yazdım sadece ...
Sosyal ağlarda paylaş

işte insanların anlamadığı şey şu: tankı hayatta tutmazsa o ölünce kendisi de kesilecek, renown'un r'sini alamayacak. uyanık hesaplara girişmeden önce sağduyulu olmak lazım.

ben de yemek yemeye ayırdığım vakti oyun oynamaya ayırabilmek istiyorum çünkü yemek o kadar keyifli değil. ama ölürsem oyun oynayamam, sağduyu devreye giriyor. (:P)
Sosyal ağlarda paylaş

dreagloth said:
Benim bildiğim lvl ile alakası yok, dmg ı vuran exp i alıyor.

buda yanlış bana göre cevabı da çok basit hatta ama evde diilim olsam bi ss atardım bu konuyla ilgili , aynı partideki düşük lvl, yüksek lvle göre daha az exp ve renown alıyor , tam olarak kaynak veremiyorum ama tecrübeyle sabitlenmiş bi bilgidir...
Sosyal ağlarda paylaş

senaryolarda senaryoyu kazandigin zaman sana arti exp puani veriyor (bazen 4000 bazen 7000 falan cikiyor kafamda goruyorum), hatta stonetroll crossing ve phoenix gate gibi kes kesebildigin kadar seklinde olmayan senaryolarda adam oldurmek 2 puan verirken senaryo ile ilgili aktiviteler 30-50 gibi degerler veriyor (galiba phoenix gate'de daha fazla), takimi kazandirmak exp almaktan daha etkili olabilir bu maplerde.

sahsen cok az damage/heal yapip cok bayrak tasidigim oldu stonetroll'da . Damage / kill cok daha az olsa bile bazen daha fazla exp aldigim insanlar oldu, bu yuzden sanki senaryolara uyunca daha bir exp geliyor gibi geldi bana.

Emin degilim ama... SS de yok zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

aldığınız renown ölen adamın renown rank i ile alakalı.

mesela ben genelde 2k civarı alırım geçen gün karşı tarafa bir takım geldi adamlarda server renown listesinin tepedeki 4 kişisi var 6k renown aldım

aynı grupta daha az renown alma hadisesi şöyle gruptasınız ama her daim yan yana olma imkanınız yok dolayısıyla aradaki mesafede bazen renown uçuyor bide lvl ı düşük olanın renown rank i lvl ı yüksek olanın renown rankinde daha yüksek olabilir buda gelen renown u düşürüyor.bide düşük lvl lı adamın ölü olarak daha fazla zaman geçirme olasılığı var.
Sosyal ağlarda paylaş

_hione_ said:
dreagloth said:
İyide senin söylediğin bir sav değilki, ortada olan bir gerçek, en başta bunu söylemiyordun. Tabiki adam öldürebiliyorsanız, ölmediğiniz sürece daha fazla exp kazanırsınız, 2*2=4 demekten farkı yok bunun.

iyide ben 3 tür bunu sölüyorum , ilk yazımdada bunu söledim ,yine sölücem hatta eğer bir partideysen ve bu partide healer yada tank ne olduğun önemli diil partin adam kesiyorsa kesilen adamın verdiği xp ve renown partiye senin lvlin oranında bölünmüyormu ? ( hayır cidden soruyorum bunu bilgilendirin beni, özellikle öğrenmek istiyorum bu sorunun cevabını ) ilktende böle dedim şimdide böle diorum , sen tank olarak görevini yap dps de dps olarak yapsın alacağınız kazanç her ikinizde aynı partideysenin aynı diil mi bunu sölüyorum ama arkadaş benim okuduğunu anlamıyan biri olarak lanse etti , bense okuduğum yazı üstüne kendi bildiğim doruyu yazdım sadece ...

tekrarlıyorum hatta üstüne tekrar basıyorum nedir bu benim sorumun cevabı ? bu arada önergemi ufak bi ekleme daha yapıyorum 'aldığımız xp ve renown bizim rank + rrankımız doğrultusunda şekilleniyor' ...
Sosyal ağlarda paylaş

warhammer resmen iki saat git çık mantıgında bi oyun.,
ben bi oyun olunca böle hayvanlar gibi sabah akşam oynamak kız arkadasımı ekmek annemler ogleden sonra 5'te aradıgında "he yok uyumuyodum okula gittim yok" fln gibi kolpalar sıkmak istiyorum.
war'ı toplam 1 ay fln buna yakın oynadm diyebilirim. ama sonra yapcak hiçbişey kalmadı. ne meslek var, ne ölünce kaybettiğimiz bişey var ne ah var. varsa yoksa Senaryo dön ya da git kale savaşında elel üstünde, bazen kaleyi 100 kişi alama sonra herkesin uyumasını bekle git wow heroic buildi grupla (healer tank 3 dps) keep al. Bunları bi de oyuna başlarken doğru tercih serverda yapmıyorsan saat 3-4 gibi oyunda TEK (yemin ederim bunu gördüm) başına kal.
WAR PVE'si iyi deniyor ama her wipe'da sıfırlanan bi pve malesef iyi addedemiyorum ben. 10 dakkada bir mob refresh saçma.
Oyunda meslek ve repair fln gibi şeyler olmadığı için, para'nın goldun bi anlamı yok. AH search de o kadar spesifk ki yapacağım ameliyata uygun malzememe aramak zorundaymışım gibi hissettiriyo. Ölesine lan bakim dükkanda neler var diyip çıkasınız gelmiyo.

Mekanlar malesef o kadar sönük ki. (bi kaç yer var güzel) Ama mesela dün wow'da quest yaparken dragonblight veteran olduğum quest tüylerimi diken diken etti. tarihe tanıklık ediyomuşum izlemini verdi acayip beğendim. Ve gene dragonblight'tan örnek veriyim Wyrmrest tower'ın orda uçarken, titan's path'i kırık dökük görünce ulan acaba önceleri burda kimler yürüyomuş diye soruyosunuz.

Sonuçta war düşünce olarak güzel bi oyun, ben de burda köpek gibi savundum. Ama uygulanışı berbat. mythic malesef kendi oyununu yedi bitirdi. Ben resmen oyundan çıkmak istemesem de adam kalmıyodu bişey olmuyodu ve ben oyundan çıkmak zorunda kalıyodum.
Ama wow'da tam çıkmak zorundayım diorum gidim yatiim diorum dur ulan bi ah'ye bakiim maile bakiim derken saatlerce oyunda tutuyo

Sonuç = WOW başarılı. 11 milyon oyuncusu hızlanarak artar. Bi kere oynadığınız oyun çevrenizde ne kadar oynanıyosa o kadar zevki artıyo. ve herşeyiyle epic. Collector's edition bookunda artworklere bakarken gidip war artwork'leriyle karşılaştırınca anlıyosun Blizzard'ın epic tanımını yaptığını resmen.

WAR = Tamam pvp adam kesmek çok guzel ama. nereye kadar? Öldür 3 puan kazan. Öl hiçbişey kaybetme. E bişi kaybetmeyince ben neden ölmemeye çalışiim? neden hırs yapiyim? Neden ölünce sinirleniim ki? Open rvr çoğu zaman zerg/die/res/run/zerg çemberinden ileri gidemiyo. bazen aşırı kalabalık bi savaş zevkli olcak gibi olsa da WAR'ın resmen becerilememiş optimizasyonu bütün zevki damarlarınızdan çekip alıp yerini sinire bırakıyo. yakında komple terkedilir gibi geliyo bana da. şurda savunan insanlar da inatlarından ve gururlarından oyunu bıraksalar da "valla herşey şahane kale aldık 100 kişi mis savunuyoruz" diye mesajlar atarlar. WAR bi MMORPG'den çok uzak.
Sosyal ağlarda paylaş

Sam said:
şöyle bir fark var ki ben oyunu beğenmediğimden değil, uo'dan eski neredeyse bütün arkadaşların wow'da toplanmasından ötürü ayrıldım. bana kalsa terketmezdim çünkü gw beta pvp'si bile wow'da gördüğüm herşeyden daha keyifliydi. bunu da söylemişimdir wow oynarken dahi.

şu yazıların hastasıyım yaa

oyun güzel ama arkadaşlarım bıraktı bende bıraktım!!EE ARKADAŞLARIN NİYE bıraktı sor bakıyım onlara komik olmayın.

WOW pve bazlı bir oyundur araya pvp tarzı serpiştirmeler yapılmıştır bunlar birbirine çok iyi bir şekilde adepte edildiğinden oynayan herkez bir şeyler elde eder hoşuna gider yada gitmez.

İKİ farklı dünyada yaşaya bilirsin.

1. pvp bazlı sınırları vardır genişleyeceğin alan kısıtlıdır ama wow ben pve oyunuyom burda durun yeter bukdar dememiştir sürekli oyuna bir şeyler katmıştır yeni bg, itemler ,binekler,turnuvalar,qünlük questler,bg haftalrı ,arenalar.
2.pve anlatmama gerek yok bu kısmını hem fikirizdir herhalde.

WAR pvp mantığındadır oyuncu kitlesini bu yönde yönlendirmiştir şimdi wow yaptığının yarısı gayret göstermişmidir .

Bazı arkadaşlar oyun daha iki aylık diyecek afferin farkındasınız bunun dicem benDe ama farkında olmayan biri var WAR,wow pvp yarısı kadar ateşleyici hiçbir hareketi yok item yok rakip yok oyuncu yok ortada bişiyok neyini geliştireceksin.

PWE yapmaya kalksan oda allaha emanet

GEÇ KALIDINN GEÇ
Sosyal ağlarda paylaş

Sam in avukatı gibi görünmeden, son zamanlarda bu okuduğunu anlamayanlara taktığım için bir iki şey yazayım:

Adam arkadaşlarım bıraktığı için ben de bıraktım dememiş, arkadaşlarım wow da toplandığı için ben de ona başladım demiş. Öncesinde gw de bir toplanma yok yani.

Birde kendimi tutamayacağım: herkez değil herkes...

İlginçtir ki, iki takıntımda ortaokul Türkçe dersinde verilen şeyler.
Sosyal ağlarda paylaş

2U2U said:
Sam said:
şöyle bir fark var ki ben oyunu beğenmediğimden değil, uo'dan eski neredeyse bütün arkadaşların wow'da toplanmasından ötürü ayrıldım. bana kalsa terketmezdim çünkü gw beta pvp'si bile wow'da gördüğüm herşeyden daha keyifliydi. bunu da söylemişimdir wow oynarken dahi.

şu yazıların hastasıyım yaa

oyun güzel ama arkadaşlarım bıraktı bende bıraktım!!EE ARKADAŞLARIN NİYE bıraktı sor bakıyım onlara komik olmayın.

WOW pve bazlı bir oyundur araya pvp tarzı serpiştirmeler yapılmıştır bunlar birbirine çok iyi bir şekilde adepte edildiğinden oynayan herkez bir şeyler elde eder hoşuna gider yada gitmez.

İKİ farklı dünyada yaşaya bilirsin.

1. pvp bazlı sınırları vardır genişleyeceğin alan kısıtlıdır ama wow ben pve oyunuyom burda durun yeter bukdar dememiştir sürekli oyuna bir şeyler katmıştır yeni bg, itemler ,binekler,turnuvalar,qünlük questler,bg haftalrı ,arenalar.
2.pve anlatmama gerek yok bu kısmını hem fikirizdir herhalde.

WAR pvp mantığındadır oyuncu kitlesini bu yönde yönlendirmiştir şimdi wow yaptığının yarısı gayret göstermişmidir .

Bazı arkadaşlar oyun daha iki aylık diyecek afferin farkındasınız bunun dicem benDe ama farkında olmayan biri var WAR,wow pvp yarısı kadar ateşleyici hiçbir hareketi yok item yok rakip yok oyuncu yok ortada bişiyok neyini geliştireceksin.

PWE yapmaya kalksan oda allaha emanet

GEÇ KALIDINN GEÇ

daha önce yazmıştım yine yazıcam , sürekli yazıcam hiç üşenmeden defalarca yazıcam hatta , wow 2 aylıkken şu yere göre sığdırılamayan PVE si, hiç bitmek bilmeyen item çeşitliliği ne durumdaydı bana bi hatırlatabilir misin sevgili arkadaşım (tabi eğer oynamış isen o zmnlar) ...
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...