reddiye Mesaj tarihi: Kasım 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2008 mühendislik son sınıfta okuyorum.okul bitince askerliğim fln yok ztn(çürük) direk kanada ya gidip çalışmak istiyorum hani bir ara kanada işçi fln alıyordu zaten şimdi bu durumda nereye başvurmam gerekecek neler yapmam gerekecek etrafınızda böyle birşey yapan oldu mu okul bitince salak salak kalmak istemiyorum araştırıyorum bilginiz varsa yardımcı olun lütfen Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Farinal Mesaj tarihi: Kasım 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2008 çürük hangi sebebpten aldın? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lopeth Mesaj tarihi: Kasım 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2008 makine ise kızsızlıktan almıştır Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
funq Mesaj tarihi: Kasım 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2008 ben de istiyodum, ne olursa olsun göçmen statüsünde kalacağımı öğrenince vazgeçtim :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masquerade Mesaj tarihi: Kasım 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2008 Farinal said: çürük hangi sebebpten aldın? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
veyr10 Mesaj tarihi: Kasım 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2008 Farinal said: çürük hangi sebebpten aldın? yanlış anlaşılmasın da konuyla ne ilgisi var acaba? :S Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Farinal Mesaj tarihi: Kasım 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2008 farzet var Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lopeth Mesaj tarihi: Kasım 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2008 2 kolu olmazsa belki zorluk çıkarırlar diye olabilir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
veyr10 Mesaj tarihi: Kasım 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2008 Farinal said: farzet var Ne diye farzetdeyim abicim? Var mi yok mu? Varsa ne gibi sorunlar çıkıyor, yurtdışına çıkarken? Hani biliyorsan paylaş bizimle biz de bilelim öğrenelim. Yada Lopeth'in dediği tarzda birşey mi oluyor? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Twisty Mesaj tarihi: Kasım 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2008 işçi olarak alınman için belli fiziksel şartlar var galiba. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reddiye Mesaj tarihi: Kasım 12, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2008 yok ya yanlış anladınız askerlik yok sadece çürüklüğüm böbreğimden dolayı tek böbrekliyim Bu sizi askerlikten muaf tutar ama herhangi bir fiziksel engel teşkil etmez yurtdışı için :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Khelben Mesaj tarihi: Kasım 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2008 veyr10 said: Farinal said: farzet var Ne diye farzetdeyim abicim? Var mi yok mu? Varsa ne gibi sorunlar çıkıyor, yurtdışına çıkarken? Hani biliyorsan paylaş bizimle biz de bilelim öğrenelim. Yada Lopeth'in dediği tarzda birşey mi oluyor? insanlar merak etmiş sonuçta askerden çürüklük yani.. herşeyden olabilr Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reddiye Mesaj tarihi: Kasım 12, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2008 buarada mühendis fln olsan bile illah göçmen mi kalıyorsun yani yok mu bir yolu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dreagloth Mesaj tarihi: Kasım 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2008 Onu yukarda yazan arkadaşta yanlış bilgi almış, bir süre sonra vatandaşlık veriyorlar tabiki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reddiye Mesaj tarihi: Kasım 12, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2008 peki buna nasıl başvurcaz neler yapcaz asıl soru sorun bu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lopeth Mesaj tarihi: Kasım 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2008 ankarada arada bir hiltonda mı ne standlar açılıyordu. Ama ne zamanları açıyorlar bilmem Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dreagloth Mesaj tarihi: Kasım 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2008 Hilton u bilmiyorum da sheraton da açıyorlar fakar konu ile alakasız, ordakiler sadece eğitim için. Başvuruyu direk elçiliğe yapacaksın, bir testleri var, dil sınavları vs. uzuyor gidiyor. En garanti yol ya öğrenci olarak gitmen ya da bir şirketin seni istemesi. Farklı yollar için nefr in sanırım zamanında yazdığı öğreti gibi birşey vardı, onu bulmanı öneririm. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baalzebub Mesaj tarihi: Kasım 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2008 ben de ayni olayi dusunuyorum. cok fazla bir arastirmisligim yok aslinda, ama izleyecegim yol su olacak. once master icin kanada'ya gidecegim. bir yandan master'i yaparken diger yandan kendime ev bakacagim, kosullarini gorecegim vs. begenirsem -ki begenecegimden eminim- orada kalacagim. vatandasligini almayi da dusunuyorum, vatandaslik isi soyle olabiliyor yanilmiyorsam. simdi master kac sene olur bilmiyorum ama yanlis hatirlamiyorsam kanada icin eger 5 sene oturum alirsaniz vatandasliga gecis yapma hakkiniz var. ama kolay bir surec degil. en kolayi iltica etmek, ama o hem biraz tuzlu hem de turkiye'ye bayagi bir sure giris yapamiyorsunuz (10 kusur sene yanilmiyorsam). iltica etmenin yolu da su: sahte rapor alacaksiniz. eger fiziki bir sorununz varsa ki curuk raporu aldiginiza gore var gibi gozukuyor (muhtemelen ben de alacagim ama benim kilo yuzunden) doktora gideceksiniz, doktordan bu yaralarin darp sayesinde olduguna dair bir belge alacaksiniz. ama bundan once turkiye'de bir siyasi gruba vs uye olmaniz gerekiyor. bu grupla birlikte eylemlere katildiginizi belgelemeniz gerekiyor. tabi bunlarin hepsini yaparken gerek uye olacaginiz gruba, gerekse doktora bayagi bir para bayiliyorsunuz. her neyse daha sonra kanada'ya gittiginizde iltica basvurusunda bulunuyorsunuz mahkemeye. mahkemeye'de diyorsunuz bakin ben turkiye'de azinligim, su gorusu savunuyorum bu yuzden ulkede can guvenligim yok, katildigim yasal gosterilerde polis bana soyle boyle dayak atti filan diyorsunuz. mahkeme durumunuzu inceliyor ve genelde kabul ediyor(mus). tabi bunlar kesin degil ben oradan buradan duydugum/okudugumu soyluyorum. bu islem gercekse yasal gibi de gozukmuyor zira aldiginiz raporlar yalan. arti ulkenizin isminizi kotuye cikartiyorsunuz, yani ne yonden baksaniz sakat bir durum. vatandaslik icin en kesin yol ise evlilik. oraya gitseniz ve gocmen statusunde kalsaniz bile en kotu ne kadar dislanabilirsiniz ki? kanada zaten gocmen ulkesi. nufusunun %30'unu kanadalilar olusturuyor. gerisi hep diger ulkelerden. yani siz gittiginizce gocmen sifatiyla azinlik olmayacaksiniz orada. ayrica universite mezunu olacaginiz icin ulkeye girmeniz cok ama cok kolay olur. hele sizinde master gibi bir dusunceniz varsa kisa surede vizenizi alir ve gidersiniz. kanada bu tarz kisileri havada kapiyor. vatandasligi takmiyorum da deseniz her sekilde rahat edersiniz anlayacaginiz. 5-10 sene de oturum alarak kalacaginiz icin kanada hukumeti size eninde sonunda vatandaslik verir. sonucta siz oraya amele olarak calismak icin gitmiyorsunuz, kalifiye bir eleman oluyorsunuz ki bu da kanada'nin istedigi bir sey zaten. ogrenci degil isadami olsaniz ve ulkeye para sokacaginizi beyan etseniz gun icinde bile verir kanada vatandasligi emin olun. not: az once belgelerle alakali yazdigim kisim bi tarafima girecekse silebilirim. not2: kanada vatandaslik icin dil testi filan yapmiyor bildigim kadariyla. almanya gibi irkci bir ulke bile daha yeni uygulamaya koydu o yasayi, kanada'da oldugunu hic mi hic sanmiyorum. belki kanada tarihiyle ilgili bir sinavlari olabilir ama o da cok dusuk ihtimal. (tarih sinavi ingiliz vatandasligina gecis icin uygulaniyor ama formatile sadece. ingilizce bilmeniz bile gerekmiyor, sinavi kendi dilinizde yapabiliyorsunuz) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Kasım 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2008 lol, kolaydi Prawler'a sorun, anlatsin size. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nefr Mesaj tarihi: Kasım 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2008 suna bir bak once, fikir verir en azindan http://www.workpermit.com/ kanada da var orada, bir genel fikir alirsin, sonra devam edersin arastirmaya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Voys Mesaj tarihi: Kasım 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2008 saçma sapan işler. gidin şimdiden dönmeyin bi dahada geri. göçmendir, mültecidir ne fark eder? bu kafayla oradada aç kalırsınız Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Law Mesaj tarihi: Kasım 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2008 Bir şekilde kanadaya gidip (master gibi, eğitim gibi) kalabiliyorsanız hemen bir şirkete kapağı atmaya bakın, daha sonra o şirket bizim bu elemana ihtiyacımız var çalışanımız derse oturma ve çalışma izni alabiliyorsunuz. Akabindede vatandaşlığada başvurabilirsiniz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquatik Mesaj tarihi: Kasım 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2008 Yıllar önce tanıdığım bir çift göçmen olarak başvurdu. Elçilikten bir sürü belge aldılar, sağlık raporu, eğitim, ekonomik durumlarını belirten belgeler doldurdular, sayfalarcaydı anımsadığım kadarıyla. sağlık raporu için elçiliğin belirlediği doktorlar var. aylar sürdü bu işlemler. sonunda kabul edilip gittiler. ikisi de ingilizce bilen kalifiye elemanlardı (birisi yük, lis. lı mühendis, diğeri gene yük. lis. lı ing. edeb. mezunu). sanırım 5 yıl sonra vatandaşlık aldılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Kasım 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2008 kanada'dan vatandaşlık ve ya çalışma izni alma meselelerinde evli olmanın büyük avantaj olduğuna dair birşeyler okumuştum. öncelik falan veriyorlarmış evlilere gibisinden bişeler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MeSh Mesaj tarihi: Kasım 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2008 benim peder beyin anlattığına göre, yurtdişinda yüksek lisans eğitimini başarıyla tamamlarsanız (yurtdışı ile kasıt, hangi bölümdeyseniz onun önde gelen üniversitelerinden biri..misal, peder bey hidrolik konusunda hollanda'da yapmış masteri) zaten çeşitli ülkelerden direk teklifler geliyormuş.. bir nevi onlar sizi buluyormuş(pedere abd,kanada ve almanyadan gelmiş). gel burda çaliş, sana şunu bunu verelim tarzı. ha sorarsanız sen niye türkiyedesin diye.. vallahi billahi bilmiyorum lan! 21 yıldır soruyorum adama cevaplamadı hala. dertliyim lan dertli. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar