pekaziz Mesaj tarihi: Aralık 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 14, 2009 Ekvatoria said: Eğer iki bilgisayarındaki UI aynıysa; addonlarının çalıştığı bilgisayardan addons ve wtf klasörünü çalışmayan yere taşırsın ve çözüm elde etmiş olursun. Kitaplık durumuda uğraşmalı bişey değil curse den ace2 ve ace3 indirip kuruyorsun ortak kitaplıktan çalışan addonlar daha az memory yemiş oluyor. Amacı bu. Addonların içindeki kendi kitaplıklarını silmediğin sürece bu doğru değil. Ace kitaplıklarını kullanan bütün addonlar, kendi bünyelerinde kitaplık taşıyorlar zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pekaziz Mesaj tarihi: Aralık 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 14, 2009 Ayrıca eklemem lazım arkadalar. Addonların fazla memory yemesi sistemi kastıran asıl unsur değil, koca bir hurafe bu. Örneğin deli gibi memory yiyor görünen Auctioneer, çalışmadığı zaman sistemi zerre kadar zorlamaz. Ama az memory yiyor görünen damage/threat meter'lar işlemciyi deli gibi zorlarlar. Kısacası addonların bilgisayarınızı zorlaması yedikleri ramden değil, cpu miktarından anlaşılır. Bunun için OptionHouse veya AddonManager gibi addonları kullanabilirsiniz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pekaziz Mesaj tarihi: Aralık 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 14, 2009 Ehueh bir şey daha eklemem lazım. Çoğunuz farketmiştir, 3.3 öncesi sağ tarafta, minimapin altında yer alan quest takip yazıları, artık istenilen yere taşınamıyor (addonlar hariç). Bunun tekrar ekleneceğini söylese de Blizzard, o zaman kadar kullanabileceğimiz manuel bir yol var. /script WatchFrame:SetPoint("TOPLEFT","UIParent","TOPLEFT",200,-100); Bunu oyun sırasında yazar ve altı çizili satırı isteğinize göre ayarlarsanız sorun kalmıyor. Yalnız her /reloadui ve login/logout sonrası eski yerine geliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ekvatoria Mesaj tarihi: Aralık 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 14, 2009 pekaziz said: Ayrıca eklemem lazım arkadalar. Addonların fazla memory yemesi sistemi kastıran asıl unsur değil, koca bir hurafe bu. Örneğin deli gibi memory yiyor görünen Auctioneer, çalışmadığı zaman sistemi zerre kadar zorlamaz. Ama az memory yiyor görünen damage/threat meter'lar işlemciyi deli gibi zorlarlar. Kısacası addonların bilgisayarınızı zorlaması yedikleri ramden değil, cpu miktarından anlaşılır. Bunun için OptionHouse veya AddonManager gibi addonları kullanabilirsiniz. Dediklerine kısmen katılıyorum. Online bir oyunda zaten sistemindeki RAM'in unsuru az, CPU ön plana çıkar. Yaşadığın fps ve ortam hareketlerinin büyük müktarını cpu sırtlar. Addon Memory dediğimiz durumu anlatmak istedim. Addonlarının çalışması için ayrılmış bellek ki bunlar da tamamı CPU'dan çalışan aktiviteler değil. Bir sonraki mesajındaki sorunu bende yaşıyorum. Ticket atmıştım dönmediler kodu akşam test edeyim. teşekkürler. Ortada bir smile ifadesi var yanlız. Kod içinde güncellersen iyi olurdu. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pekaziz Mesaj tarihi: Aralık 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 14, 2009 Yok abi ben sana karşı çıkmak için yazmadım zaten. Ama öyle bir düşünce var herkeste sanki memory miktarından ötürü sistem zorlanıyor diye, düzeltmek istedim. Dediğin mesajdan da smileyi çıkardım. :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ekvatoria Mesaj tarihi: Aralık 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2009 pekaziz said: /script WatchFrame:SetPoint("TOPLEFT","UIParent","TOPLEFT",200,-100); Bunu oyun sırasında yazar ve altı çizili satırı isteğinize göre ayarlarsanız sorun kalmıyor. Yalnız her /reloadui ve login/logout sonrası eski yerine geliyor. Bu komut bende işe yaramadı. Quest tracking zımbırtısı buıfflarımın üzerine geliyor bende track etmeden iş yapıyorum. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quo-Vadis? Mesaj tarihi: Aralık 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2009 pekaziz said: Ehueh bir şey daha eklemem lazım. Çoğunuz farketmiştir, 3.3 öncesi sağ tarafta, minimapin altında yer alan quest takip yazıları, artık istenilen yere taşınamıyor (addonlar hariç). Bunun tekrar ekleneceğini söylese de Blizzard, o zaman kadar kullanabileceğimiz manuel bir yol var. /script WatchFrame:SetPoint("TOPLEFT","UIParent","TOPLEFT",200,-100); Bunu oyun sırasında yazar ve altı çizili satırı isteğinize göre ayarlarsanız sorun kalmıyor. Yalnız her /reloadui ve login/logout sonrası eski yerine geliyor. onu her girisinizde reload yapmamak icin ufak bir addon yapabilirsiniz. once bir text dosyası yaratın icine sunu yapıstırın WatchFrame:ClearAllPoints() WatchFrame:SetPoint("RIGHT", "UIParent", "RIGHT", -100, -400) WatchFrame:SetHeight(800) WatchFrame:SetWidth (220) WatchFrame.ClearAllPoints = function() end WatchFrame.SetPoint = function() end o text dosyasının adını değistirin mesela framefix yapın. sonra txt dosya uzantısnın değistirin lua yapın yani framefix.txt yerine framefix.lua diye bir dosya olmalı elimizde. sonra 2 nci bir metin belgesi yaratın: onun da adını framefix koyun - kolaylık olsun. icine sunu yapıstırın ## Interface: 30300 ## Author: (buraya adınızı yazın) ## Title: Framefix ## Notes: Questwatchframe fix ## Version: 1.0 framefix.lua bu yaratıgınız 2 nci dosyanın uzantısını toc olarak değistirin. yani elimizde framefix.txt yerine elimizde framefix.toc olmalı simdi elimizde 2 tane dosya var biri framefix.lua diğeri framefix.toc bir klasor yaratın adını framefix koyun , framefix.lua ve framefix.toc dosyalarını icine yapıstırın. Addons Klasorunun icine atın.Oyuna girin Addons kısmında gozukup gozukmediğine bakın.oyuna girin Tebrikler Biraz once sadece size ozel kendi addonunuzu yarattınız. WOW addon Dunyasına Hoşgeldiniz ayar acıklama kısmı WatchFrame:SetHeight(800) -- (bu ayar yuksekliğini belirler, quest frame daha fazla quest gostersin) WatchFrame:SetWidth (220)-- (bu genişliğini belirler,buglu , acma kapama dugmesi , ve yanda gosterilen itemleri etkiliyor sadece ,olması iyidir yoksa bir garip duruyor.) WatchFrame:SetPoint("RIGHT", "UIParent", "RIGHT", -100, -400) UIParrent = sizin oyun ekranı , "RIGHT" = ekranın sagı,bu aynı zamanda LEFT , TOP ,BOTTOMLEFT ,TOPLEFT, TOPRIGHT,BOTTOMRIGHT,BOTTOM da olabilir.da siz RIGHT ta bırakın sag alt kosede dursun mapin hemen altında ben orda kullaniyorum. -100 = sag sol yonu , - 400 = yukarı asagı yonu.istediğinizde bu rakamları değistirebilirsini. ama cok yazmısım be acıklama yapacam diye Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pekaziz Mesaj tarihi: Aralık 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2009 Off çok sağol, acayip makbule geçti bu yazdıkların. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quo-Vadis? Mesaj tarihi: Aralık 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2009 Bir şey değil :) Bu arada aklıma gelmişken , addon test etmek isteyen arkadaşlar varsa Tester lazım bana .Maalesef pek fazla Raid filan yapamiyorum.oUF_Layout ve belki de ileride UI olarak yayınlarım.O yüzden envai çeşit bug u bulmaya yardım edecek adamlar lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
M4gn3t!c Mesaj tarihi: Aralık 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2009 arkadaşlar şu blizzardın standart unit framelerini(player hp,mana / target hp,mana vs) standart haliyle istediğimiz yere haraket ettirmek için bir addon var mı ? Yeni patch gelmeden önce MoveAnything i kullanıyordum fakat şimdi o addon Micro Menü(Achivements,karakter özellikleri,talentlerin oldugu bar) gözükmüyor. bu tarz başka bi addon arıyorum var mı bildiğiniz bişey ? edit:tamamdır yeni update çıkmış. sorun ortadan kalktı :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Aralık 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2009 Bartenderda duzeldi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fin Mesaj tarihi: Aralık 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2009 target uzerinde sadece benim spelleri gosteren bi addon varmidir ? omniccte ayarlayamadim font buyuklugunu tam iptal olsun ztn feci goz yoruyor su haste change olayindan sonra Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
CapN Mesaj tarihi: Aralık 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2009 wowinterfaceten tam istedigim gibi bir interface buldum yanlız soyle bır problemım var self bufflarım ekranın tam ortasında duruyor addonun adını bulamadım cıldırmak uzereyım sağa sola kaydıramıyorm sihft ctrl alt herşeyi denedım addon ısmını bılmedıgım ıcınde beceremedım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pekaziz Mesaj tarihi: Aralık 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2009 Quo-Vadis? said: Bu arada aklıma gelmişken , addon test etmek isteyen arkadaşlar varsa Tester lazım bana .Maalesef pek fazla Raid filan yapamiyorum.oUF_Layout ve belki de ileride UI olarak yayınlarım.O yüzden envai çeşit bug u bulmaya yardım edecek adamlar lazım. Buglar neyden kaynaklanıyor filan anlamam da aldığım hata mesajlarını sana gönderebilirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pekaziz Mesaj tarihi: Aralık 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2009 Fin said: target uzerinde sadece benim spelleri gosteren bi addon varmidir ? omniccte ayarlayamadim font buyuklugunu tam iptal olsun ztn feci goz yoruyor su haste change olayindan sonra http://infi.deluxe-board.com/wow/addons/6-Filger.htm Bunla şahane bir şekilde yapabilirsin de .lua dosyasını kurcalaman lazım biraz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
CapN Mesaj tarihi: Aralık 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2009 CapN said: wowinterfaceten tam istedigim gibi bir interface buldum yanlız soyle bır problemım var self bufflarım ekranın tam ortasında duruyor addonun adını bulamadım cıldırmak uzereyım sağa sola kaydıramıyorm sihft ctrl alt herşeyi denedım addon ısmını bılmedıgım ıcınde beceremedım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ekvatoria Mesaj tarihi: Aralık 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2009 Quo-Vadis? said: bir klasor yaratın adını framefix koyun , framefix.lua ve framefix.toc dosyalarını icine yapıstırın. Addons Klasorunun icine atın.Oyuna girin Addons kısmında gozukup gozukmediğine bakın.oyuna girin Tebrikler Biraz once sadece size ozel kendi addonunuzu yarattınız. Maalesef bende işe yaramadı. Addon listemde gözükmedi framefix... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Aralık 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2009 Minnacık bir derdim var. Chat penceresinin üzerinde duran emote tuşu var hani basınca say yell emote secenekleri falan çıkıyor. Bunu tamamen kapatmak veya yerini değiştirmek mümkün mü? Bartender ve moveanythingde bulamadım. Bi yardım plz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Regalya Mesaj tarihi: Aralık 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2009 Satrina buff frame gibi bişidi sanırım o addonun adı yanlış hatırlıyorda olabilirim Esc>Interface>Addons kısmında gözüküyor olması lazım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quo-Vadis? Mesaj tarihi: Aralık 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2009 Ekvatoria said: Quo-Vadis? said: bir klasor yaratın adını framefix koyun , framefix.lua ve framefix.toc dosyalarını icine yapıstırın. Addons Klasorunun icine atın.Oyuna girin Addons kısmında gozukup gozukmediğine bakın.oyuna girin Tebrikler Biraz once sadece size ozel kendi addonunuzu yarattınız. Maalesef bende işe yaramadı. Addon listemde gözükmedi framefix... Bir şeyleri yanlış yapmışsındır.Yada sende onun yerini gizleyen,saklayan yada yerini değiştiren başka bir addon var. bu arada dosya uzantılarını kontrol et , dosyanın adını değil uzantısını değistirecen.txt yi lua ve toc yapman gerek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quo-Vadis? Mesaj tarihi: Aralık 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2009 pekaziz said: Quo-Vadis? said: Bu arada aklıma gelmişken , addon test etmek isteyen arkadaşlar varsa Tester lazım bana .Maalesef pek fazla Raid filan yapamiyorum.oUF_Layout ve belki de ileride UI olarak yayınlarım.O yüzden envai çeşit bug u bulmaya yardım edecek adamlar lazım. Buglar neyden kaynaklanıyor filan anlamam da aldığım hata mesajlarını sana gönderebilirim. bana gereken de o hata mesajları zaten.gondereyim sana . ozzellikle healer veya decurse class sahibi olan varsa , bende cunku healer veya herhangibir decurse clası yok, plugin desteği ekliyorum , ama resmen koru korune test bile edemiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quo-Vadis? Mesaj tarihi: Aralık 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2009 hatta alın surda denemek isteyen , bakabilir. http://rapidshare.com/files/321655994/oUF_Experiment.rar.html son versiyon. Bu kendi buff ve debuff barları kendi yaratiyor.buff frame addonunuz varsa kapatırsanız iyi olur. bu arada yukarıdakinin daha eski bir versionunu indirmek isteyen varsa o da burda,bu buff bar filan yapmiyor.bazı eksikler var. http://www.wowinterface.com/downloads/info15391-oUF_Experiment.html calısması icin ouf lazım . onu da burdan indirebilirsiniz. http://www.wowinterface.com/downloads/cat129.html son versionda ouf tan desteklediği pluginlerin bazıları zaten icinde module olarak koydum oUF_moveableframe si indirmeniz gerekecek.oda burda. Framelerin yerlerini hareket ettirmek icin. lock ve unlock icin komut /mvf http://www.wowinterface.com/downloads/info14408-oUF_MoveableFrames.html eski versionda pluginler yok icinde ,sayfada yazan pluginleri kendiniz indirmeniz gerekecek eski versiyonu cekerseniz. hata mesajlarını yalnız bana pm den bildirirseniz iyi olur , en cok hata mesajı gonderenin adını yardımcı tester olarak ekleyecem. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Aralık 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2009 Absolut said: Minnacık bir derdim var. Chat penceresinin üzerinde duran emote tuşu var hani basınca say yell emote secenekleri falan çıkıyor. Bunu tamamen kapatmak veya yerini değiştirmek mümkün mü? Bartender ve moveanythingde bulamadım. Bi yardım plz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quo-Vadis? Mesaj tarihi: Aralık 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2009 Absolut said: Absolut said: Minnacık bir derdim var. Chat penceresinin üzerinde duran emote tuşu var hani basınca say yell emote secenekleri falan çıkıyor. Bunu tamamen kapatmak veya yerini değiştirmek mümkün mü? Bartender ve moveanythingde bulamadım. Bi yardım plz. absolut sen sadece onu mu saklamak istiyorsun yoksa butonların tamamını mı ? addon mu yazam :) yoksa script komutu yeterli mi ? lol /script ChatFrameMenuButton:Hide() Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Aralık 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2009 Ohh ellerine sağlık valla. sadece o butonu görmesen yeter her seferinde. Tüh ta gene yok olmadı. Bu tam chat windowun sag uzerindeki minik siyah zemine sarı konuşma bubble şeklindeki tuş yol olmasını istediğim şey. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar