Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

dolar kaptırdı gidiyo yine?!

Mr_Hand

Öne çıkan mesajlar

leoneo5 said:
adamın stoğuna bağlı

istediğin ürünü dolar 1.33 ken ithal ettiyse dolar 2.5 milyon olsa bile sana düşük bi fiyat verebilir.

ama elinde bitince o günkü kurdan ithal edeceği için fiyatı yüksek olur.

kura göre fiyatını değil zaten dolar üzerinden fiyatını soruyorum..

1$=1,40ytl iken alınmış 100$ değeri olan bir ürünü
1$=1,70ytl iken aradaki açılan farkı notralize etmek için 85$ falan satarlar mı acaba? ya da yurtdışında satışları pompalamak için fiyatları geri çekeler mi biraz..
Sosyal ağlarda paylaş

aslında yapmaması gerek.
adam "ithalatçı" sonuçta.

düşün ki aldığında dolar 1.30 du, şimdi 1.70. 1000$ a aldı, %20 karla satıyor diyelim. yani 120$ a satıyor, düşündüğünde eski satış fiyatı 1560 tı, dolar kuruna bakarım ben derse 2040 tan satar.

fakat bu adam bu malı sana sattıktan sonra tekrar alacak.
eski fiyattan sattı diyelim, 1560 tan.
gitti aldı yine, 1000$ ödedi, yani 1700 ytl.

mal mı bu adam ?
hehe
Sosyal ağlarda paylaş

ehe öyle birşey yapması için tam salak olması lazım :P 100 dolarlık maliyeti olan birşeyi 85 dolara satarsa 15 dolar zarar eder satıştan.

niye böyle birşey yapsın ki?

direk liradan satar sana kuru sabitleyip, böylece dolar elinden gitmez.

ha doların çok düşeceğini düşünürse kur riskine girmemek için elindeki doları vermek isteyebilir de şu anda böyle birşey yapacağını sanmıyorum
Sosyal ağlarda paylaş

gidisat fena valla, ben de amerikada yasadigim icin ve finansal kaynagim turkiyede oldugu icin dusmesini bekliyorum, ama dusecek gibi de durmuyor namussuz. nasil ne olursa ne zaman duser herhangi bir fikri olan varsa soylerse sevinirim, hani soyle 1.5ytl de sabitleseler daha baska bisi istemicem
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
  • Yeni Oluştur...