Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kablo Kesit Hesabı Yapan Program

dasaaa

Öne çıkan mesajlar

Kablo kesit hesabı yapan program arıyorum. şöyle bir şey buldum ama sitesi üye olmama izin vermiyor.

bilgisi olan varsa ya da programa ulaşabilecek, eletrotekno.com sitesine üye olan birileri varsa iletişime geçerlerse sevinirim..

gerilim düşümüne göre hesaplanan kesiti de hesaplaması şart.. anladığım bi konu olsa ben yazar yollarım ama nedir ne değildir hiç bi bilgim yok açıkçası..

Sosyal ağlarda paylaş

hiç elektrikçi yok mu yaw.. gerçi 3-5 program buldum ama hangisi doğru hesap yapar hangisi sorunludur bilemiyorum

mesela bi tanesi
said:
90 kw,50 mt ,% 3 için, 20 ( 25 ) mm2 kesit veriyor.Diğer programlarda ve hesaplamada 50 mm2 çıkıyor.

veriyormuş.. bak doğru mu değil mi bilemiyorum şimdi.. :S?
Sosyal ağlarda paylaş

soru şu imiş:

184kw 100m'ye havadan gidiyor.. 95000m2 kablo yeterli mi?

@bonepart: yok yaw elektrik ile alakam elektrik faturası ve sigortaları kapatıp bişiler bağlamaktan ibaret ne yazık ki. :(
yalnız uzaktan bayağı bi işe yarar ve güzel gözüküyor. elektrik / elektronik /devreler vs. dün şey gördüm misal; adam metal sakız kutusundan portatif şarj cihazı yapmış kendisine. kalem pil ile çalışıyor. cidden imreniyorum.. biraz öğrenip girmek lazım aslında ufak ufak..
Sosyal ağlarda paylaş

para yaptigin hesap dogru gozukuyo ama 2 sey daha war
1. yaptigin hesap gerilim dusum hesabi bide akim hesabi var. ne baglicaksin bu hatta. sadece lamba felan mi yoksa motor war mi. amba felansa sorun yok akim hesabindan bisi cikmaz ama makine warsa kalkis akimi muhabbetinden kablolar yanabilir onuda hesaplamak lazim

2. her zaman kablolarin bi ust kesiti alinir unutmaman lazim bunuda

bide 95000 m^2 kablo nedir bilemiyorum
mm kRE BILE DESEN gene ole bi kablo yok
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Eğer motor devreye girecekse cos(fi) devreye giriyor diye biliyorum.

Hesaplanan kesit yükü tam olarak taşıyacak olan kablo, elbette ki her türlü olasılığa karşı yuvarlama sonrası bir üstü seçmekte fayda var.

Demeraj akımı anlık olduğundan dolayı pek problem çıkarmaz sanırım. Hem yıldız/üçgen kalkış yapacaktır motor(lar). Hem kompanzasyon panoları falan da bu etkiyi azaltıyor diye biliyorum.

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

pres bağlanacakmış. devamlı çalışan motorlar 140kw miş. 44kw'lik motorlar inventörlüymüş(?) bunların amper değerleri falan da var elimde işe yarar mı bilmiyorum.

30-40ya eve dönücem. o zaman bulduğum siteleri koyarım. hatta programları da rar'lar rapidshare'a uploadlarım. işine yarıyan olursa alırlar ^_^

herkese çok teşekkürler

not: yahu telefon kurbanı olmuşum! =( 95mm2 imiş o.. ben de dedim XX bin m2 nasıl oluyor yahu diye ama anlamadığım için sormadım tekrardan..
Sosyal ağlarda paylaş

o ss eletrotekno.com'dan alınma yalnız üyeliğim yok, onu indiremedim. başvuruda bulundum henüz cevap gelmedi.
kontrolkalemi.com diye bir siteye üye oldum. oradan indirdim bir iki program.

başka bir siteye daha üye oldum fakat isimlerini opera wand'a kaydetmemişim sanırım. temp mail ile olduğu için üyelikler biraz bakınmam lazım.. herhalde bookmark almışımdır diğer bilgisayara..

programları ayıklayıp, rar'layıp rapid'e uplarım =)

edit:data'ların güncellenmişi bi önceki sayfada kaldı
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...