dasaaa Mesaj tarihi: Kasım 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2008 Kablo kesit hesabı yapan program arıyorum. şöyle bir şey buldum ama sitesi üye olmama izin vermiyor. bilgisi olan varsa ya da programa ulaşabilecek, eletrotekno.com sitesine üye olan birileri varsa iletişime geçerlerse sevinirim.. gerilim düşümüne göre hesaplanan kesiti de hesaplaması şart.. anladığım bi konu olsa ben yazar yollarım ama nedir ne değildir hiç bi bilgim yok açıkçası.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Kasım 11, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2008 hiç elektrikçi yok mu yaw.. gerçi 3-5 program buldum ama hangisi doğru hesap yapar hangisi sorunludur bilemiyorum mesela bi tanesi said: 90 kw,50 mt ,% 3 için, 20 ( 25 ) mm2 kesit veriyor.Diğer programlarda ve hesaplamada 50 mm2 çıkıyor. veriyormuş.. bak doğru mu değil mi bilemiyorum şimdi.. :S? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Kasım 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2008 bağla 220 yi karşıdan ne çıkarsa bahtına, fazla hesap kitaba gerek yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Kasım 11, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2008 ehahha lam fabrika be bu! ısınması bile sorun olur(muş) çok dikkat etmek gerekir(miş) ama yanlış adama soruyorlar işte.. ben yani Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Kasım 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2008 bizim gençler design master electrical diye bir programa zaman zaman başvuruyorlar ama işini görür mü bilmem. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Kasım 11, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2008 valla aradığım bu değildi ama ne yazlan söyleyim bayağı faydalı bi program çıktı ^_^ teşekkürler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Kasım 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2008 Kaç metreye ne götürmen lazım söyle sen bana. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Kasım 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2008 haci bunun cok zor bi hesabi yok ki otur hesapla eger eektirk muhendisiysen yok deilsen bi elektirk muhendisine sor 5 dakkada hesaplasin ben hesapliyim dicemde notum felan yok yanimda arayamicam Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Kasım 13, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2008 soru şu imiş: 184kw 100m'ye havadan gidiyor.. 95000m2 kablo yeterli mi? @bonepart: yok yaw elektrik ile alakam elektrik faturası ve sigortaları kapatıp bişiler bağlamaktan ibaret ne yazık ki. :( yalnız uzaktan bayağı bi işe yarar ve güzel gözüküyor. elektrik / elektronik /devreler vs. dün şey gördüm misal; adam metal sakız kutusundan portatif şarj cihazı yapmış kendisine. kalem pil ile çalışıyor. cidden imreniyorum.. biraz öğrenip girmek lazım aslında ufak ufak.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Kasım 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2008 Selam, s = (0,0124 x L x P)/e s: kablo kesiti [mm²] L: mesafe [m] P: güç [kW] e: gerilim düşümü oranı [%] (0,0124x100x184)/1,5 = 152,11mm² Ben böyle biliyorum ama : Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Kasım 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2008 para yaptigin hesap dogru gozukuyo ama 2 sey daha war 1. yaptigin hesap gerilim dusum hesabi bide akim hesabi var. ne baglicaksin bu hatta. sadece lamba felan mi yoksa motor war mi. amba felansa sorun yok akim hesabindan bisi cikmaz ama makine warsa kalkis akimi muhabbetinden kablolar yanabilir onuda hesaplamak lazim 2. her zaman kablolarin bi ust kesiti alinir unutmaman lazim bunuda bide 95000 m^2 kablo nedir bilemiyorum mm kRE BILE DESEN gene ole bi kablo yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Kasım 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2008 Selam, Eğer motor devreye girecekse cos(fi) devreye giriyor diye biliyorum. Hesaplanan kesit yükü tam olarak taşıyacak olan kablo, elbette ki her türlü olasılığa karşı yuvarlama sonrası bir üstü seçmekte fayda var. Demeraj akımı anlık olduğundan dolayı pek problem çıkarmaz sanırım. Hem yıldız/üçgen kalkış yapacaktır motor(lar). Hem kompanzasyon panoları falan da bu etkiyi azaltıyor diye biliyorum. Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Kasım 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2008 paramecium haklisinda genel olarak akim kontrolude yapilmasi gerekiyo ama benim dedigim eger sirf lamba felansa ugrasmaya gerek yok eger cidden guc cekcek bisiler warsa o zaman akim kontrolude gerekir yksa haklisin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Kasım 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2008 Yukardaki programı buldugun site adresini verirmisin bakayım başka programlarda var mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Kasım 14, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2008 pres bağlanacakmış. devamlı çalışan motorlar 140kw miş. 44kw'lik motorlar inventörlüymüş(?) bunların amper değerleri falan da var elimde işe yarar mı bilmiyorum. 30-40ya eve dönücem. o zaman bulduğum siteleri koyarım. hatta programları da rar'lar rapidshare'a uploadlarım. işine yarıyan olursa alırlar ^_^ herkese çok teşekkürler not: yahu telefon kurbanı olmuşum! =( 95mm2 imiş o.. ben de dedim XX bin m2 nasıl oluyor yahu diye ama anlamadığım için sormadım tekrardan.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Kasım 14, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2008 o ss eletrotekno.com'dan alınma yalnız üyeliğim yok, onu indiremedim. başvuruda bulundum henüz cevap gelmedi. kontrolkalemi.com diye bir siteye üye oldum. oradan indirdim bir iki program. başka bir siteye daha üye oldum fakat isimlerini opera wand'a kaydetmemişim sanırım. temp mail ile olduğu için üyelikler biraz bakınmam lazım.. herhalde bookmark almışımdır diğer bilgisayara.. programları ayıklayıp, rar'layıp rapid'e uplarım =) edit:data'ların güncellenmişi bi önceki sayfada kaldı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nomak Mesaj tarihi: Kasım 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2008 Ben varim elektro mekanik mühendisi, kısaca şantiye şefi ama sen elektronik bilgiler üstüne hafif yalıtımlı kabloları istemişin neyse çözmüşün gibi derdin olursa çekinme mesaj at. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar