Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Wotlk leveling hakkında düşüncelerimiz


Nessarien

Öne çıkan mesajlar

Herkese merhabalar :)

Wotlk için geri sayımda son 2 güne girmiş bulunuyoruz. Böyle bir konu açarak fikirlerimizi paylaşmanın güzel olacağını düşündüm.

Öncelikle birden fazla karakterimiz varsa hangi karakterimizi 80 yapacağımızı belirtelim ardından wotlk için kendimize koyduğumuz bir hedef var mı bunu belirtelim ve level kasarken nasıl bir yol izleyeceğimizi dile getirip olağan dışı/yaşanması muhtemel durumlara karşı eğer bir acele içerisindeysek neler yapmamız gerektiğini konuşalım.

Öncelikle pvp realmlarından başlayalım. Yüksek popülasyona sahip pvp realmlarında karakter kasmak ciddi anlamda can sıkıcı bir hal alabilir. Herkesin beraber quest yaptığı ortamda en ufak bir kıvılcım amaçsız bir mücadele yaratabilir. Sizlere garezi olan insanlar (karşı factionlardan) sırf sinirinizi bozmak için sebepsiz yere mücadele yaratabilir.

Ben ve guildimin bir kısmı 5er kişilik gruplardan oluşan takımlar kurmayı planlıyoruz. Beraber quest ve instance yapıp herkesin birbirinin arkasını kollaması vakit kaybını en alt düzeye indirebilir.


WOTLK gelmeden önce 25 TBC Questi tamamlayıp hiç vakit harcamadan xp kazanmaya başlamak avantajlı olabilir. Quest yapmayı engelleyen ve rahatsızlık veren bir kalabalık varsa ilk level için yaklaşık olarak %25 oranında getiri sağlayan bu yolun üzerine daily questleri yapmak (Ufak bir ek not: Daily questler betada ilk yapıldıklarında xp veriyorlardı. Tekrarlanabilen her quest ilk kez xp verdikten sonra pasif hale geçiyor) kalabalık arasında hiçbirşey yapamamaktan daha iyi olacaktır.

Başka bir düşünceye gelecek olursak; questleri ve Northend'i keşfetmeyi sonraya bırakıp Heroic TBC instanceları ve ardından Utgarde Keep/The Nexus yaparak rested bonusu sayesinde kısa sürede level 72-73 olmak ve bir sonraki areaya giderek daha az bir yoğunluk içerisinde questleri yapmak iyi bir yol olabilir.

Benim önceliğim questlerden ve Northend'i keşfetmekten yana olacak ama olası can sıkıcı durumlar serverdaki yoğunluk quest yapmanın imkansızlaşması beni ve takımımı alternatif yollar seçmeye zorlayabilir.

Peki ya sizlerin düşüncesi nedir ? Aramızda rekor kırmak gibi bir niyeti olan ve ciddi hazırlıklar içerisine girişmiş birisi var mı ? Kendi halinde sessiz ve yavaş level atlamayı planlayanların, betada tecrübesi olanların eklemek istedikleri şeylerde olabilir.

Benim düşüncelerim bu kadar sizlerinde düşüncelerini ve planlarını görmek dileğiyle :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

En fazla 2 kisi ile quest yapmak lazım.Fazlası sızı yavaslatır quest yaparken.

Ben kardesimle beraber kastıgım ıcın PvP serverında kasmak pek sorun olmuyor.Gordugumuz cogu ally e saldırıyoruz.Zaten bu amacla PvP serverında karakter actık.

BG lerde xp verecekmıs dıye duyduk ama ne derece verımlı olur ona bakacaz.

Level atlamak ıcın en guzel yol zorlayacak sevıyedekı questlerı atlayarak hızlı sekılde questlerı yapmak olacaktır.

Shaman ve Druid karakterlerim var once Druid i kasmayı dusunuyorum.Enhancement shaman ın son durumu ve 80 de hex gelecek olması bıraz dusunmeme sebep oluyor gerci.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Beta oynamadım. Oyuna ayıracak fazlada vaktim yok. Çıktığı gün oyunu alacağım. Yavaş yavaş sindire sindire kasmayı planlıyorum. O yüzden ilk kalabalıktan fazla etkileneceğimi sanmam. Onun dışında 2-3 kişilik grupla kasmak güzel olur diye düşünüyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Grupla kasmak daha akıllıca olur. quest helper güncellenmesede mob keserek veya dungeon yapmaklada level alınır... Nasılsa guild de hemen herkes 70 olduğu için adam bulmakta sorun olmaz..

Bakalım çinliler ne kadar sürede level 80 olacaklar. kaç gün içinde thotbot veya wowhead a questletr düşer.... bence max 1 haftada olur.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

quest helper calısıyor yanılmıyorsam wotlk de. betadan adamlar ayarlamıstır sonucta quest questir.Millet saykoya baglayıp kasıcagından sabahtan aksama kadar oynamıyan ınsanlar ıcın sorun olmaz.Oyunu bılen adam zaten pvp ıcın urasmaz quest kasar sız dalmadıkca.
Genel olarak 3gündede 80 olsanız 1 aydada 80 olsanız bısı kacırcak degılsınız. Yok naxxda World First yapacaz biz Diyorsanız bir daha düsünün derim...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ben de druidimle 1 hafta içinde 80 olmayı planlıyorum.

Sanırım devamlı görev yapacağım tek başıma ve 80 olana kadar zindanlara sadece görevleri tamamlamak için gireceğim.

İlk planım loncamla beraber bir an evvel raidlere başlamak olduğu için oyundan alacağım "zevki" alt karakterlere bırakmayı düşünüyorum.

Aynı zamanda motosiklet imalatı için yüklü miktarda para ayırdım, ilk hedefim hemen bu bebeğe sahip olmak olacak :D
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ben gündüzleri çalıştığım için geceleri benim gibi gündüz çalışan arkadaşlara sürekli 5 lik dungeon yapcaz, yani quest le degil dungeon yaparak ilk lvl lerı atlamayı planlıyorum, cunku ilk zamanlar quest yapmak cok zor olacak hem kalabalık tan hemde sylvanas da yanı pvp serverında olduğumdan, o yüzden öncelikle dungeonlarda xp alarak lvl atlamayı planlıyorum hem itemda almış olurum questleri gold ve rep. için sonradan kasıcam insanlar questlerı bıtırdıkce.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ozii_x said:
bizde 5 man grup halinde kasarız..

tabi bende gördüğüm horde ye dalıcam world pvp nin dadını çıkarıcam.. 1 ay sonra herşey aynı ilk önce kasmanın bence mantığı yok çünki zaten herkez guildin 80 olup item dizmesini beklicek

tbc'de ally/horde birbirine saldırmıyordu ilk hafta. sürekli mob pullama peşindeydi herkes. hatta ben 1-2 kişiyi kestimde 10 ally çullanmıştı üzerime. :p
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

WoTLK dungeonlar

şimdi bu adresten gordugum kadarıyla
Azjol-Nerub: Azjol-Nerub 72 - 74
The Nexus: The Nexus 71 - 73
Utgarde Keep: Utgarde Keep 70 - 72

bunlar 5 kisilik dungeonlar oyuna baslar baslamaz bırınden cıkıp bırıne gırerek sureklı bunları farm yapmaya baslarız. su an kı ıtemlarımızla bu 3 dungeon ı keserız bence t6 lar lvl 75 e kadar goturur denıyordu cunku.. dungeonlardan dusen ıtemlarıda baktım gayet guzel ıtemler bence ılk baslarda yogunlukta etkılenmemek ıcın sureklı bu 3 dungeon arasında mekık dokumak ve xp ve ıtem farmlamak en mantıklısı
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Benim sınavlarım olduğunan kasım sonlarına doğru başlarım 80'e kasmaya, zaten kimseler de kalmaz starting zonelarda. 1 hafta gibi bir sürede 70-80 tamamlamayı planlıyorum. Şu an 62 lvl rogue'um var ya onu, ya da yarın öbür gün 60 olacak mage'imi 80'lemeyi düşünüyorum ilk olarak. Olay mage'in 60 lvl'deki performansına bağlı sadece.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...