Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ekran kartı yanıt vermeyi kesiyor - dual channel ram modunda

Brigand

Öne çıkan mesajlar

Arkadaşlar 1gb his iceq hd4850 ekran kartı ile bir kasa topladık.

Sorunumuz: Ekran kartı oyunlarda durduk yere yanıt vermeyi kesiyor.

İlgili parçalar:
* Asus p5q anakart
* OCZ 1066mhz 2x2gb ram
* His iceq 1gb hd 4850

Ramlerin birini çıkarınca sorun yaşamıyoruz. İkisi birden takılı olunca slot farkı olmaksızın ekran kartı yanıt vermeyi kesiyor hatası oluşuyor.

- Sizce ramlerde mi sorun vardır?
- Yoksa anakartta mı vardır?
- Ben düşük bir ihtimal görüyorum ama ekran kartında da olabilir mi?

Daha parçaları Vatan Bilgisayar'dan toplayalı 1 hafta oldu.

Önerileriniz fikirleriniz düşünceleriniz nelerdir acaba artık sorunu çözmek istiyoruz.
Sosyal ağlarda paylaş

İki ram'i de ayrı ayrı tek olarak denedin mi? İki ram takılıyken memtest86+ ile en az bir kaç saat test etmeyi dene derim. Programı ISO image olarak indirip CD'ye yazıyorsun. Sonra o CD ile boot ediyorsun.

Sorun çıkarsa ram'leri memtest ile tek tek deneyip sorunlu olan var mı diye bakabilirsin.

Memtest ile sonuç alamazsan sorun anakartta olabilir. Ben de en son bilgisayarıma Asus P5K almıştım ve 4 GB ram ile binbir sorun çekmiştim. Benimki daha da çılgındı, aynı anda 2 tane 2gb taktığım zaman ram'lerin birini bir gün içinde "yakıyordu". Bariz bozuyordu ram'i. Garanti kapsamında 2 kere yeni ram seti taktılar. Baktılar olmuyor anakartı toptan Gigabyte eşdeğeriyle değiştiler. Tabi yine yeni ram de verdiler.

Ha ayrıca Asus'un sitesinde P5K'ya 4GB için özel bi BIOS update vardı. 2GB ram ile boot edip o BIOS update'i yapmıştım. Sorunu çözmemişti ama öbür türlü Windows'a bile giremiyordum. Belki sorunla ilgili bir BIOS update bulabilirsin sen de.
Sosyal ağlarda paylaş

valla aynı sorun mu bilemicem ama bende de 4870 her gun gunde 10 defa fln random mavi ekran veriyo yada random olarak donuyo. memtest ile filan ramleri test ettim bi sorun cıkmadı. anakartta sorun olup olmadıgını daha bilmiyorum daha onu nasıl kontrol edebilirim?

ati support ile fln 3-4 gun mail ile konustum. 5 ayrı test uygulattılar. en sonunda sorunu anlayamadıklarını ve aldıgım yere goturup degistirmemi solediler. o is de yalan amerikadan almıstım. sadece ekran kartında sorun olup olmadıgını anlayabilizcegimiz bi test var mı?

4850 ve 4870 lerde baya benzeri sorun duydum. ya simdiye kadar urettikleri butun driverlar hatalı ya da hatalı bi seri piyasaya surulmus.
Sosyal ağlarda paylaş

Mavi ekran var mı?
Sürücü ayvayı yedi ve hatadan döndürüldü hatası mı?
Vista mı?
Bios güncel mi, service packler var mı?

Ama ilk önerim vistada Aeroyu kapat. Ne alaka deme, eğer düşündüğüm problemse binlerce insan yaşıyor ve sorun bulamıyor ama bir kısmı aero ile buldu. Ben de aero varken mavi ekran alıyodum 4850 ile, kapattım, sadece arada 5 saniye donma var. Bir hotfix falan gelicek umarım çünkü ben de 4 slot ramden şüpheleniyordum. Hala daha şüphelenicem bu gidişle.

ayrıca bende 4 slottan ikisi ile sorun yaşamadım diğer ikisi ile de sorun yaşamadım 4ünü takıp 800 mhz 1.8v de de sorun yaşamadım. ama 4x 1066 2.2V de sorun yaşadım ki ramler 8500 ram. internette atimkdag.sys diye arat bir sürü formu var bu hatanın.
Sosyal ağlarda paylaş

Bu arada illa atimkdag.sys olmayabilir mavi ekran. Nette anladığım kadarı ile yanlış driver veriyolu çakışması yapıyor ve o sıra aktif olan bi dosyaya mavi ekran verdirtiyor. Donanımsal bi sorun olduğunu düşünmüyorum zira XP de hiç sorun yaşamadım ama orda da ram sınırı var tabi.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...