Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ekran kartı psu sorunu

lucretia85

Öne çıkan mesajlar

Selamlar

Şu an bilgisayarımda agp 8x geforcefx5700 var.Yeni bir agp hd3650 aldım.
Sorunum ise bunu nasıl bağlayacağım?5700'de kartın üzerinden hiçbir kablo çıkmıyor ve direkt agp slota takılı kullanılıyor.
3650 üzerinde ise bir power supply girişi var üzerinde ve bu ekran kartına takıldıktan sonra iki tane 4 pinli şu kırmızı-sarı-siyah kabloya ayrılıyor.Kullanma kılavuzunda kartı psuya bağlayın diyor.Ancak psuda nereye bağlıyacağım.Psudan bir sürü kablo çıkıyor zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

Baktım ama sadece bir tane boş var dvdromdan çıkıyor.Hepsi bir yerlere bağlı.
Yazayim hatta.Psudan çıkan kabloların büyük kısmı blok halinde anakarta büyük bir slotla takılmış.
Bir tanesi hddden başka bir 4 pinli ile bağlı ve psu altındaki büyük fan ile ilgili.
Az bir kısmı yine anakarta giderek bir slotla takılmış.Geri kalan ise dvdroma bağlı.
Sosyal ağlarda paylaş

O küçük olan ekran kartına güç gitmesini sağlayacak.
GP yazanı dvd rom'dan çıkana bağlayacaksın, ki o dvd rom'dan çıkan kablonun bir ucu da psu'ya gidiyordur, gücü o kablodan alıcak.
Diğer kablo ise başka bir cihaz takmak istediğinde bağlaman için kablo. PSU'dan güç sağlamak için.

Çok bilgili değilim ama en azından ben böyle bağladım.
Sosyal ağlarda paylaş

üzerinde gp yazana psu dan gelen 4 pinli kablolardan birini takacaksın. mesela dvd nin power kablosunu sök ve o gp yazana tak. ardından küçük olan ucu ekran kartına geriye kalan tek ucu da dvdne tak ki dvd de çalışsın.

o ortadaki kablonun amacı psu dan gelen bir kabloyu ekran kartına tahsis ettiğinden bir tane fazladan kablo sağlamak sana.
boş dursa da olur yani ksıacası
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...