Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

[istek] türk köftesi yapma tutorialı


Gazanfer

Öne çıkan mesajlar

yeni patronum türk köftesini çok seviyomuş, bunun için özel harç bilmemne bişiler alıp yapmaya kasıyomuş ama hiç aslına benzemiyomuş. bunun için benden türk köftesi yapma tutorialı istedi. ama sıfırdan olcak. yani içinde hazır hiçbişey bulunmıycak ki her türlü madde temin edilebilsin. "türk köftesi dediğin şeyin 50-60 farklı türü var, hangisinden istiyosun?" dedim, regular olanından istiyomuş, hangisi oluyo bilemedim.

bu konuda bi tutorial yazan olsa, içine resim de koysa hatta?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Kuru köfte ya da "yarım ekmek köfte köftesi" istiyodur muhtemelen. Ölçü falan veremiyorum tabi de, bildiğim kadarıyla kıyma, soğan, maydanoz, karabiber, tuz yoğuraraktan ypaıyosun köfteyi. Kuru köftede bu harcın içinde bayat ekmek içi de oluyo sanırım. Normal köfteyi ızgarada yapabilirsin. Kuru köfteyi yaparken de köfteleri una bulayıp, içine yağ koyduğun bi tavada iyice kızartıyosun.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

regular köfte diyince benim anladığım, inegöl köfte, tekirdağ köftesi falan olmayan, annelerin evde yaptığı sıradan köftedir.

yannız, istediğim tutorial sıfırdan anlatmalı. kıymayı şöyle çektiricez, (ölçüleriyle birlikte) içine şunları şunları koyup yoğurucaz, pişirirken de şöyle yağda falan diye olcak.

böyle bi tutorial yazabilicek olan varsa çok makbule geçer.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

1 bayat ekmek ( sonra yogurcaksın bunu ıyıce kır sonra karıştır)
nane ve pul biber, birazda karabiber
rendelenmiş soğan
1 kilo kıyma
4 diş sarımsak

önce kıymayı naneyi, pulbiberi ve sarımsağı soğanı karıştır. iyice yoğur ondan sonra ekmeği parçala un ufak et , onuda at içine karıştır iyice.sonra böyle elinin ortasına al tak tak vura vura düzleştir şekle sok :D
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...