Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

"stir me up" Hadise Eurovision'a

Masquerade

Öne çıkan mesajlar

Masakari said:
mıllıyetcılıkten cok yılların getırdıgı ezıklık dıyelım 80 sonrası kusagın umursamadıgı bır yarısma ıste

e bunun eziklikle alakası yok ki.
"herkes yarışmayı aştı gitti, bi biz ezikliğimizle bu yarışmaya önem veriyoruz" tribi vardır ama biraz kulaktan dolma bilgidir.

Millet 1956'da başlamış yarışmaya, biz 1975. O zamanlar Türkiye'de doğru düzgün bir müzik kültürü de yoktu ki. O zamanların şarkılarına baktığımda, hepsi yabancı müziklerden cover (kibarcası: aranjman) edilerek yapılmış. e böyle böyle meşhur olan kişilerin de (misal Ajda Pekkan - Petroil şarkısı) çok başarılı dereceler elde edemedik.

"80 sonrası kuşak" diyorsun da zaten Türkiye 80'lerde girmiş yarışmaya. Elbette 80'lerden sonra Eurovision heyecanı artmış olacak Türkiye'de anormal değil. Fransa gibi 1956'da girmiş olsak biz de hevesimizi alıp sakin sakin yerlerimizde otururduk belki.

Ha,
"Avrupa'nın umursamadığı ezik bir yarışma işte..." denilecek bir yarışma da değildir bu. Millet Ruslana, Tatu felan sokuyor yarışmaya, sen hala "umursamıyorlar, biz ezik ezik takılıyoruz" derdindesin.
ABBA, Celine Dion, Lara Fabian, Julio Iglesias, Anna Vissi gibi meşhurlar gelmiş geçmiş, "kimse umursamıyor, uyduruk bir yarışma" denmeyi haketmiyor o yüzden.

Her şeyi geçtim, bir Avrupa çapında yarışmadır bu. Şampiyonlar Ligi, Dünya Kupası vs ne kadar önemliyse, bu da o kadar önemlidir. Bir yarışmadır, sonucunda kazananlar vardır. Biz de o kazananlardan olmak isteriz, çok anormal değil.

Ha, kahvehane tripleriyle "Eurovision modern ülkelerde artık önemsenmiyormuş, biliyor musun" dedikoduları dönüyor olabilir. Ama işin aslı Eurovision gittikçe genişleyen ve belki de daha ilgi çeken bir yarışma olmuştur.
Sosyal ağlarda paylaş

bosphorus said:
tarkan katılsa ne olur merak ediom..

tarkan ayrı bir fenomen, adamın hayatı ne yaptığı belli değil bir yandan böyle medya ile yüz göz olmamasını takdir ediyorum ama bir yandan da çok kasıntı biri gibi geliyor bana, böyle bir yarışmaya başarısız olma riski yüzünden girmek istemiyor diye düşünüyorum yoksa kesinlikle teklif götürülmüştür.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...