riglous Mesaj tarihi: Mart 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2009 Ahahaha diyecem yine kizacaksiniz. Abi siz mi yanlis okuyosunuz, ben mi gozden kaciriyorum... William Wallace'in savastan once yaptigi konusma gibi gaza getirici, "evet biliyoruz boyle oldugunu" diyen bir yazi da... Ee... Yanit yok ki. "This cynicism has no support in view of humanity’s technical and social development throughout history." bu mudur yani? Devamini da cevabin bi parcasi olarak dusunmek lazim tabi. Ama burdan cikacak tek sey cicekler, bocekler, fok baliklari ve penguenler... Adam diyor ki, Human nature - merak etmeyin, kotu dusunmeyin... sorun olmayacak... Nasil sorun olmayacak? - olmamali, buyumeniz lazim Iyide amca nasil - olmayacak iste Bence senede bir adamlarla toplanmaktansa, NGO'larda calisin, en azindan somut bir katkiniz olur. Bakin sayfalar once dedim ki; bu kadar iyimser yaklasabiliyorsan bu duruma, mevcut gelistirilmis sistemlerin de ise yaramasi gerekirdi. Adamin buna cevabi, o sistemler eskiden yaratilmis duzenler, biz teknolojiyle cok daha iyisini yaratacagiz, insanlarin iyimser yaklasmasi lazim. Ben de diyorum ki, soz konusu sistemin calismasi "iyimserlige" bagliysa, zaten onlarin da calismasi gerekirdi; calismadi. Isin utopik kismi iste bu "iyimserligi" beklemek. Ayrica hala "mukemmel" ortamda yetismis bireylerin kotu olmayacagindan bahsediyor amcam. Ama mevcut yetismis insanlarin bu sisteme nasil adapte olacagi konusuna (evet, arastirdim) hicbir yerde deginmiyor... a.k.a Cuk oturan pek bir sey olmadi, ne yazik ki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chaotic Mesaj tarihi: Mart 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2009 -biz zeitgeist movement olarak parayı kullanmayı bırkatık abi.. -iyi taam hepsini bana verin siz o zaman şöle kenara çekilin sonra.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Mart 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2009 addendum hakkındaki blog yazım zahmet edip okursanız sevinirim =) ama burada ilgimi en çok çeken şey, patideki siyasi tartışmalarda statükoyu-devletçiliği savunanların, veya en uçuk komplo teorilerine önem verenlerin, insanları ideolojik görüşlerine bakıp aşağılayanların ve faşizme yakın duran söylemler yumurtlayanların; bu topikte "insanlık değişebilir, kimse doğuştan kötü değildir" şeklinde, benim sık sık itham edildiğim şekilde "sevgi kelebeği"ne dönüşmeleri olmuştur. konu türkiye olunca statüko savunuculuğu, bütün dünya olunca müthiş bir optimizm ve "devrimcilik". tebrik ederim =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Mart 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2009 insan denen varliktan bir halt olmaz aha buraya yaziyorum anca amrslilar filan isgal edicekde amerikalilar dunyayi kurtaramiycak filan anca oyle akillanirlar 3. dunya savasinin bu gezegenin basina gelebilicek en hayirli sey oldugunu dusunuyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Mart 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2009 Viktor said: insan denen varliktan bir halt olmaz aha buraya yaziyorum anca amrslilar filan isgal edicekde amerikalilar dunyayi kurtaramiycak filan anca oyle akillanirlar 3. dunya savasinin bu gezegenin basina gelebilicek en hayirli sey oldugunu dusunuyorum +1. O yuzden zaten yok olmanin esigine gelmeliyiz diyorum. Insanliginda buyuk bolumu yok olacak falan. Yeni bir baslangic anca kurtarir. Sir, bahsettigin kisiler (ben dahil tabi) o tarz yorumlari suan ki normlar cercevesinde Turkiye'nin durumu icin yapiyordu. Bu sistem icinde baska yolu yok cunku. Siz hala AKP ve turevlerini savundukca bende ayni yorumlari yaparim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Mart 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2009 iyi de sorun akp vesaire değil, siz "insanın doğası"na dair bişeyler söylüyosunuz, değişebilir diyosunuz, kimse doğuştan kötü değildir diyosunuz. ben de farklı bişey söylemiyorum. insanlar ve genel zihniyetin değişebileceğine inanıyorsanız, kapitalizm dahi çökebilir diyosanız, ben de derim ki sizin bu kadar nefret duyduğunuz, her fırsatta aşağıladığınız bu "kitle" de değişebilir/değişmektedir..üstelik bence bu noktada siz benden daha hayalperest oluyosunuz =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cengizhan66 Mesaj tarihi: Mart 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2009 evet yav yasasin dunya savaslari :) maymunduk olmadi insan olduk olmadi bakalim bundan sonra ne olacaz ?? bi dusundum nasil olalim nasil evrimleselim diye simdi bizden otcu olmaz pek ben yakistiramam etci yirtici olalim :) yuzen birsey olmaz yav deniz karanlik birbirimizi goremeyiz. ucan birsey olur ama kaant olursa el olmaz elsizde olmuyo. en iyisi kara canlisi olmak ... bide cok abaza olalim yav aslan gibi aslan gunde 300 kez yapiyomus :) en iyisi aslana donusmek asf. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DiadanLocke Mesaj tarihi: Mart 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2009 ne diyosun genc? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Mart 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2009 insan degisemez hep ayni kalir dunyanin su anda basindaki belalarin cogunun sorumlusu surmekte olan baris ilerliyen tip ve gelisen sanayi hepsi cok guzel pozitif seyler ama uzun vadede gezegeni mahvediyorlar ve sirf insanlar degil butun canlilar icin savas lazim savas insan nufusunun bir kisminin duzenli olarak telef olmasi savasin acilarinin asla unutulmamasi yaralarin surekli acik kalmasi lazim zaytgayst ile tam zitti bir dusuncem var evet uzayda yerlesilebilir baska gezegenler bulup yerlesebilicek yeterlilik saglanana kadar yapay savaslarla insan nesli kontrol altinda tutulmali siyah beyaz ve sosyal darwinizm geriyor araya ama hersey karisiyor cok kafa yormamak lazim ancak insanlarin olmesi guzel birsey Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Mart 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2009 savasa gerek yok, toplu kisirlastirma yapalim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Mart 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2009 bırakınız küresel ısınalım, bırakınız toplumun %70 siliniversin.. kyoto protokolüne hayır! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cengizhan66 Mesaj tarihi: Mart 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2009 savas sart savas lazim aksion gerek :) heycan gerek millet birbiriyle oynasmaktan uzay gemisi nasil yapip gezegenlere cikacak ??? anca parayi silaha yatirirlar kimse gelin nasaya yatiralim demiyolar anca nasaya yeri supurecek kadar para veriyolar hem fuzele hic bi yere gidemessin deadstar lazim ucuz minacik alletle anca aya cikilir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Mart 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2009 moderasyon hedesi: lam biz de son dalgaya katılalım dedik de demez olaymışız.. Trolleme yapmayalım arkadaşım.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Mart 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2009 sir said: iyi de sorun akp vesaire değil, siz "insanın doğası"na dair bişeyler söylüyosunuz, değişebilir diyosunuz, kimse doğuştan kötü değildir diyosunuz. ben de farklı bişey söylemiyorum. insanlar ve genel zihniyetin değişebileceğine inanıyorsanız, kapitalizm dahi çökebilir diyosanız, ben de derim ki sizin bu kadar nefret duyduğunuz, her fırsatta aşağıladığınız bu "kitle" de değişebilir/değişmektedir..üstelik bence bu noktada siz benden daha hayalperest oluyosunuz =) Evet degisiyor, gittikce daha dinci, daha egitimsiz bir kitle haline donusuyor. venus project gibi yerlerde ise bazi insanlar yer alamaz diye dusunuyorum. Bastan bir toplum olusturulmali, dogru ve yanlisi kitaplardan degil deneyimle anlamis bir toplum ancak dogru yetisebilir diye dusundum simdi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Mart 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2009 kimin tecrübeleri? benim bok gibi param var, ayın yarısını yatarak geçiriyorum. bazılarınız ayda 2000 lira paraya "vaay" diyecek hale gelmek üniversitede okuyup ayda belki 200-300 lira ile geçinmeye çalışıyor. senin para ve para kazanma yolları ile ilgili tecrübelerin ve benimkilerin ortak bir noktada buluşma imkanı nedir? ya da hangimizin tecrübeleri daha değerlidir? ben o bok gibi parayı yaparken geçtiğim yollar ve senin hali hazırda geçmekte olduğun yollar arasında bir ayrımı nasıl yapacağız? gittiğimiz yollar değil, çıkardığımız sonuçlar mı önemli? 6 milyar insanın ortak noktada buluşmasının mümkün olmadığını anladığımıza göre, sayımızı kaça indirmemiz gerekiyor? 1 milyar insan yeter mi senin fikirlerinin hayata geçmesi için? senin fikirlerin hayata geçsin diye 5 milyar insanı görmezden gelmek ne kadar mümkün? sen aydınlanmış bir dünya için kaç milyarı gözden çıkarmaya hazırsın? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Mart 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2009 e viktor dünyaya bi iyilik yap kendinden başla madem, bi kişi bi kişidir, fazlalık yapıyosun ckckck =) insanlar değişemezse bikaç milyar kişi ölünce yine değişemez. başına felaket de gelse, döner dolaşır yine benzer bir sistem oturtur. sizin dedikleriniz de bi çözüm değil o yüzden. bugün büyük bir felaketi, bir dünya savaşını hayal edebiliyosunuz. ama kapitalizmin sonunu gerçekten hayal edebiliyo musunuz? iki dünya savaşında kaç milyon insan öldü, kapitalizme bişey oldu mu? ha insanlar değişebilirse, elindeki malzemeyle yapabileceğine bakacaksın. kapitalizm diğer ülkelerde nasıl başlamış, nasıl devam etmiş ve bugün ne hale gelmiş inceleyeceksin. ve daha adil, insancıl ve özgür bir düzen için mücadele edeceksin. mesela bütün dünya çin'e gıpta ediyor bugün, abi adamlar çalışıyo-disiplin-ekonomik güç-marketi ele geçiriyolar vesaire...çin o üretim gücünü işçiyi düpedüz sömürerek kazandı. tıpkı 19. yüzyıl avrupası gibi: vahşi kapitalizm. ama bi 80 yıl sonra çinde de avrupadaki demokrasi yerleşebilir mi? veya türkiye bütün geri kalmışlığına rağmen bu standartlara ulaşabilir mi? yerleşmesi için ne yapmak gerekir? işçiyi sömürmeden bu "atlama" gerçekleşemez mi? ve sonrasında, o standartlara ulaştıktan sonra yeni sorular; bu sistem yeterli midir? yeteri kadar adil midir? yeteri kadar demokratik midir? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cengizhan66 Mesaj tarihi: Mart 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2009 dunya nufunun 1% i dunyanin 40% ina sahipse bilinki 1milyar nufus olsa bile yetmez anca o 1% i gozden cikartirsan yeter bu arada herkezin soyledigibirbirinden sacmayken troll olarak benimi buldunuz ? wtf? bu arada insanlara sinif savasindan bahsetsen dinsiz imansiz beyni yikanmis kisi olarak sana bakiyor olay boyle olunca bence o dedigin 200tl magas bile fazla... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sovereign Mesaj tarihi: Mart 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 12, 2009 http://video.google.com/videoplay?docid=3932487043163636261 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Voys Mesaj tarihi: Mart 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2009 kapitalizm'in nesini sevmıosunuz bi anlasam Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quel-Thul Mesaj tarihi: Mart 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2009 herkes sizin gibi yaşayamıyor. açlık, fakirlik hakim dünyaya. bunun farkında değilmisin? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Voys Mesaj tarihi: Mart 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2009 nie herkes benım gibi yaşasınki? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DiadanLocke Mesaj tarihi: Mart 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2009 calismayip tembellik edenlere ise bu lafin evet haklisin. Ha herkes senin kadar zeki de olmayabilir universite bitiremeyebilir ama calisip bir yerlere gelebilir. Fakat esitsizlik hakim, cok klasik olacak ama reklamlarini da izliyorum bu aralar, Afrika ulkelerindeki aclik sinirinin "S" sine bile yaklasamayan, gunde 1-2 dolar kazanip calisan, hayattan hicbir zaman bir beklentisi olamayacak insanlari dusunun. Sonra gidin MTV'yi acin hiphop kliplerini izleyin, dislerine taktiklari binlerce dolarlik altin kaplamalari, gene salak bir elbiseye verilen binlerce dolarlari dusunun. Amerikan baskanlari hep milyonerlerden secilir bu bir sart. Neden?? Anlami nedir? Evet Amerika'li degiliz ama dunya genelinden bahsediyorum burada. Hakettigin paranla git malikane al, 10 Ferrari al kimse karismiyor zaten. Ama benim o kadar param olsa, gelip gecici seyler yerine bir insanin hayatini kurtarmaya calisirim, yardim etmeye calisirim. Bu bu kadar zor olmamali. Kendi ayaklarin ustunde durmak zordur. Bunu biliyorsaniz, gercekten alin terinizle bir yere gelip soyluyorsaniz laflarinizi tamam. Ama burada bir cok tip de var babasinin parasiyla yasayan. Boyle olup da burada gelip atip tutmayin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Mart 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2009 Bugun BBC'nin onunde yaklasik 40 kisi kadar toplandik. Z-Day yazan balonlarimizla, yuzlerce Zeitgeist DVD'leri dagittik. BBC'den biriyle konusup filmi onada verdik ama pek umutlu degiliz, gostermeyeceklerdir. Baska bir kanal gosteriyor ama, mainstream medya degil ama olsun, buda bir adimdir. Bu gece Turkiye saati ile gece 1'de New York event'i live olarak stream edilecek, gerekli bilgiyi http://thezeitgeistmovement.com/ adresinden elde edebilirsiniz. Birkac fotografta koyacagim sonra. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Mart 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2009 DiadanLocke said: calismayip tembellik edenlere ise bu lafin evet haklisin. Ha herkes senin kadar zeki de olmayabilir universite bitiremeyebilir ama calisip bir yerlere gelebilir. Fakat esitsizlik hakim, cok klasik olacak ama reklamlarini da izliyorum bu aralar, Afrika ulkelerindeki aclik sinirinin "S" sine bile yaklasamayan, gunde 1-2 dolar kazanip calisan, hayattan hicbir zaman bir beklentisi olamayacak insanlari dusunun. Sonra gidin MTV'yi acin hiphop kliplerini izleyin, dislerine taktiklari binlerce dolarlik altin kaplamalari, gene salak bir elbiseye verilen binlerce dolarlari dusunun. Amerikan baskanlari hep milyonerlerden secilir bu bir sart. Neden?? Anlami nedir? Evet Amerika'li degiliz ama dunya genelinden bahsediyorum burada. Hakettigin paranla git malikane al, 10 Ferrari al kimse karismiyor zaten. Ama benim o kadar param olsa, gelip gecici seyler yerine bir insanin hayatini kurtarmaya calisirim, yardim etmeye calisirim. Bu bu kadar zor olmamali. Kendi ayaklarin ustunde durmak zordur. Bunu biliyorsaniz, gercekten alin terinizle bir yere gelip soyluyorsaniz laflarinizi tamam. Ama burada bir cok tip de var babasinin parasiyla yasayan. Boyle olup da burada gelip atip tutmayin. Baba parasi yiyenin lafi "dogru" olmuyor da yemeyeninki mi oluyor? Bence burda sizin savundugunuzu soyleyenin disindaki tum sesler "yanlis" gerisi "dogru" oluyor, ki sorunda burada biraz. Eger birisi senin soyledigin tanima uyuyorsa, buna ragmen sizin soylediklerinize karsiysa, "sistemin savunucusu", "dar bakis acili" oluyor. Baska bir cozum varsa soyleyin... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DiadanLocke Mesaj tarihi: Mart 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2009 benim lafim "Niye herkes benim gibi yasasin ki?" cumlesineydi. Niye yasamasin ki? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar