Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Fasıl kültürü nasıl oluşturulur? (meali: fasıllarda mal gibi oturmak istemiyorum!)

karpuz

Öne çıkan mesajlar

Soru açık. Millet fasılda bir döktürüyor, sanırsın 11 sene barlarda assolistlik yapmış. Bir repertuvar, bir repertuvar ki sorma... Ben ve benim gibi bazı insanlar ise beyoğlunda gezersin ve agora meyhanesinden ileriye gidemiyor, rakısına ve mezesine odaklanıyor. Ben de fasıllarda aktif bir şekilde her şarkıya katılanlardan olmak istiyorum! En azından bir günlüğüne de olsa, yapmak istiyorum bunu evet. Sorum şu; bu insanlar bu repertuvara nasıl ulaşmış? Nerden bulur da dinler öğrenirim biraz fasıllarda pek rağbet gören şarkıları? Sözlerini falan? Var mıdır tavsiyesi olan?

Şimdiden teşekkürler...
Sosyal ağlarda paylaş

annem trt'de ses sanatcisi.
bakiciya vermemisler ilk cocugum diye, 5-6 yasinda hayal meyal anilarim var boyle studyoda kirmizi isik yaninca ses cikartma demisler bana ben nefes almiyorum falan, oyle baya beyin hucrem oldu sanirim.

neyse yani, bu guzel gecmisim sayesinde bi sarki bile kacirmiyorum fasillarda :) baslangic olarak youtube'a meyhane sarkilari yazabilirsin mesela
Sosyal ağlarda paylaş

BİZENE İLKE???

sdfgsd.

Ya, iki şekilde olabilir bence bu;

En verimli olanı fasıl ya da bu şarkıların söylendiği ortamlara biraz daha girmek; az çok alışıyorsun, parçaları öğreniyorsun zaten; başlangıçta playback yapmaktan kimseye de zarar gelmez=)

İkinci yol da, belli toplama albümler falan var türk sanat müziğinden; onların içinden tanıdık gelenleri bulup dinleyeceksin artık; özelden link yolluyorum sdf.

Bir de ekşi'de entry var ama pek faydasını göremedim.

http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=fasil+sarkilari
Sosyal ağlarda paylaş

Yeni Rakı albümlerinin dışında bide Arap Şükrü'yü dinlemeni tavsiye ederim ful albümünü netten bulabilirsin adam zaten fasıllarda söylüyo işi tam olarak bu + çok güzel söylüyo bence.

Diğer ekstrem parçaları eğer Türk Sanat müziğine ilgin yoksa oturup dinlemiyosan zaten bilmen zor ama yeni rakı+arap şükrü işini görür gibime geliyo
Sosyal ağlarda paylaş

karpuz said:
Sorum şu; bu insanlar bu repertuvara nasıl ulaşmış? Nerden bulur da dinler öğrenirim biraz fasıllarda pek rağbet gören şarkıları? Sözlerini falan? Var mıdır tavsiyesi olan?

kac sise raki var o insanlarin mazisinde haberin var mi? pratik yap biraz, hazira konma =P

oyle durup duruken fasil dinleyeyim de ogreneyim olmaz zaten, bir noktadan sonra pavlovun kopegi gibi oluyorsun, biri olunca digerini icin aranmaya basliyorsun

ben dinleyemem kolay kolay fasil mesela kuru kuru, gunun hangi saati olursa olsun gidip yanina en azindan bir iki meze bir duble raki almam lazim yoksa tadi cikmiyor

tabii ben sanatsal yaklasmiyorum olaya galiba, yoksa musiki guzel sey
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...