Drigeolf Mesaj tarihi: Kasım 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2008 Matematik Dünyası, Ali Nesin önderliğinde yayınlanan bir matematik dergisi. Temel matematiği biraz halk dili ile, lise eğitimi almış ve konu ile ilgili herkesin anlayabileceği bir biçimde aktarıyorlar. Tabii bunu yaparken bilimsel seviyeden ödün vermiyorlar. Bu bakımdan Türkiye'de yayınlanan en kaliteli matematik dergilerinden birisi. Ben Matematik Dünyası'nı arada (ilgimi çeken bir konu olduğunda) takip ediyordum, fakat geçen gün facebookta şunu gördüm, aynen aktarıyorum: Arkadaslar, MD'nin satisi tekrar 10 binlere cikmazsa dergi dayanamayacak. Su an 14.000 YTL borcumuz var. Krizle birlikte kagit da pahalandi. Hepinizden dergiye abone olmanizi ve cevrenizi abone ettirmenizi bekliyorum. Internet adresi www.matematikdunyasi.org. Desteginiz icin cok tesekkurler. Ali Nesin "Sonradan Eklenmiş Not: "Event'e katilmak" dergiye bir sey kazandirmiyor. Abone olmak ve abone bulmak lazim. Uc ayda bir cikan derginin her sayisinin maliyeti 33.000 YTL. (Uc aylik maliyetin ayrintilarini ayrica bildirdim katilimcilara.) Derginin bayi satis fiyati yani kapak fiyati 5 YTL. Bunun ancak 3-3,5 YTL'si dergiye geliyor, gerisi dagitimcida, bayide, kitapcida kaliyor, ya da biz abonelere indirim yapiyoruz. Demek ki derginin her sayisi 10.000 satmali ki 33.000 YTL'lik gideri karsilayabilelim. Oysa su anda derginin satisi 6000'i ancak bulabiliyor. Agresif bir kampanya yapmazsak bu dergi cikamayacak. Lutfen bir caba gosterin. Matematikle ilgileniyorsaniz siz abone olun. Ilgilenenleri abone olmaya tesvik edin. Matematik okuyan her ogrencinin abone olmasi gerekir, oncelikle matematik icin, ama mesleki ve toplumsal dayanisma icin de. Bu etkinligi dostlariniza dagitirsaniz sevinirim. Matematik ve gencler adina cok tesekkurler. Ali" En sonunda ise: "Kampanya basindan beri 5600 YTL gelir elde ettik. 14.000 YTL'lik borcumuzu kapatmaya biraz daha var. Ha gayret... Tum matematik ve MDseverlere tesekkurler. El ele verip bu dergiyi yasatacagiz." Yani anlayacağını derginin çok ciddi bir borcu var ve her sayısında bu borç giderek artıyor, lütfen dergiye abone olarak ona destek olun. Abonelik için bana tıkla. edit: Dergiye abonelik gözünüzü korkutmasın, dergi 4 aya bir yayınlanıyor(her mevsimde), 2 senelik abonelik için benim ödediğim miktar 32 YTL, bu sanırım hepimizin karşılayabileceği bir rakam. Lütfen bu dergiyi yaşatalım! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
karpuz Mesaj tarihi: Kasım 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2008 Şu ülkede çıkan en kaliteli yayınlardan bir tanesi. Keyifle okuyorum. Kampanyaya da sonuna kadar destek veriyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Drigeolf Mesaj tarihi: Kasım 1, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2008 Bakalım paticikten kaç tane abone çıkacak, abone olan mesaj atarsa çok güzel olur :D. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Snefru Mesaj tarihi: Kasım 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2008 Kapansın zaten hep kalmışımdır matematikten (:P) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Kasım 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2008 Buarada belirtmek lazım yanlış bilmiyorsam bu derginin gelirlerinin çoğu, yazın Türkiyenin her yanından matematik öğrencilerine burslu veya çok ucuz bir paraya matematik yaz okulu vermek için kullanılıyor. Dolayısıyla bir dergi olarak işleri normale göre daha zor. Matematikçi olanların bu dergiyi zaten almaları lazım öte yandan dergi içersinde matematiğin fizik, biyoloji ve bilgisayara yönelik uygulamaları ile ilgi zaman zaman yazı bulunduruyor. Ama tabi ağırlıklı olarak kapak konusu üzerinde duruyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
briareos Mesaj tarihi: Kasım 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2008 reklam alsınlar. GÖNYE reklamı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Kasım 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2008 Desteklemek lazım elbette ama matematik dergisi hesabını iyi yapamamış esprisi yapmadan edemeyeceğim :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Khelben Mesaj tarihi: Kasım 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2008 briareos said: reklam alsınlar. GÖNYE reklamı. he he he. Bende aboneyim bu dergiye, çok zor bişey değil abone olmak arkadaşlar kaybedicek bişeyiniz yok hatta belki ilginizi çeken bişeyler bulursunuz.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Kasım 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2008 turban reklami alsin ali nesin, tekbir giyime gitsin yalansin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
asinanyavuz Mesaj tarihi: Kasım 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2008 Bilim insanlarının ideolojileri ile ürettiklerini ayıramamak münferit gibi gözükse de bence toplumsal bir sorun. edit: yazım hatası Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Kasım 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2008 edit: neyse konuyu dağıtmayalım başladı mı bitmek bilmez Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Kasım 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2008 toplumsal sorun morun degil butun dunyada boyledir kardesim, sen bir fikir savunuyorsan seni destekleyenler dergilerini alirlar yazilarini okurlar. Bilimsel bir kitap cikartirsin, bir teoremi anlatirsin o zaman konuyla ilgili olan kisi gider okur. Ha yok piyasaya dergi cikartiyorsan bu is bole. Kendinizce b.k atmayin toplumumuza Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Kasım 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2008 ne yazıyorsun bi anlasak matama ? türbandı hedeydi ideoloji toplum ? buyur?? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
funq Mesaj tarihi: Kasım 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2008 akp opportunizminden yararlansın diyor kısaca Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
asinanyavuz Mesaj tarihi: Kasım 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2008 Ya afedersin ama bilimsel bir dergiye abuk subuk laf attıktan sonra bunları söylemen çok saçma. Adam magazin dergisi mi çıkarıyor afedersin. Garip bi yargıda bulundun, bu tarz yargılar ile üniversitelerimiz yürüyor, maalesef. Adamın yaptıklarını değil, düşüncelerini ele alıyoruz. Ya Allah aşkına kime ne isterse adam taocu olsun açıklasın tüm toplumu karşısına alsın, adam iyi bir eser ortaya koyabiliyorsa alanında, ki Matematik Dünyası oldukça kaliteli bir dergi kanaatimce, gelip görüşleri bu bik bik bik demenin zerre haklılığı ya da mantığı yoktur. Bağnazlığın yeni bir boyutundan farklı da değildir benim gözümde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mumu Mesaj tarihi: Kasım 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2008 ıy bi de dergisini mi çıkarmışlar matematiğin? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Milamber Mesaj tarihi: Kasım 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2008 iyi bir dergi, zor durumda kalması üzücü. türkiye de malesef bu tarz yayınlar pek tutulmuyor. hani öğrencileri geçtik o kadar akademisyen var onların bir kısmı alsa yada kütüphaneler sipariş etse yine idare ederler ama oda yok. dalga geçilecek bir konu değil bu yüzden konuyu saptırmasın kimse. ben elimden geldiğince duyurmaya çalışıcağım bu olayı. konuyu açan arkadaşa teşekkürler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alexi_Septimus Mesaj tarihi: Kasım 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2008 Absolut said: Desteklemek lazım elbette ama matematik dergisi hesabını iyi yapamamış esprisi yapmadan edemeyeceğim :) Ahaha. "Son şakasını yaptı" gibi oldu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rock Mesaj tarihi: Kasım 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2008 Absolut said: Desteklemek lazım elbette ama matematik dergisi hesabını iyi yapamamış esprisi yapmadan edemeyeceğim :) Üzülerek katılıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Kasım 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2008 centerfolda ciplak denklem fotolari filan mi koyuyolar? function of the year seciliyo mu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Kasım 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2008 gelsinler bana tensor öğretsinler özel ders ile, başlarından aşağı para dökeyim! aşiret düğünündeki dansöz gibi hissettiririm kendilerini bak! şappi şappi! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar