Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sınavım var yardım edin lütfen.

Peppermint

Öne çıkan mesajlar

Arkadaşlar 3 kasım günü sınavım var java programlama dilinden, ve okula geç başladığım için birkaç yerde eksiklerim var örneğin; ( int a; , double b; ) gibi şeylerin nerede ve ne şekilde kullanılacağını bilmiyorum (for , do....while , while ) ların ne işe yaradığını ve mantığını kavrayamadım lütfen yardımcı olun. Bir çok sitede aradım ama istediğim bilgilere ulaşamadım.. yardım ederseniz çok sevinirim.
Sosyal ağlarda paylaş

Introduction to java programming, java vtc ya da java video tutorials seklinde bir arama sonucu 100-150mb araliginde tum java dilini anlatan uygulama&konu anlatimini iceren videolar bulabilirsin. Ben C yi boyle aratip bularak ogrenmistim ve icerikler bolum bolum oluyor senin istedigin "int a; , double b;" gibi seyleri anlatan 5-10dk'lik videolar oluyor rahatlikla ogrenebiliyorsun. Tabi ingilizceydi benim indirdigim, turkceleri var mi bilmiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Prosciutto said:
+1. Eksiğin zaten java değil temel programlama bilgisi.

Çok doğru. Yani zaten değişken nedir, döngü nedir bilmiyorsan Java değil, temel programlama bilgisi öğrenmen lazım önce.

İnternette bulacağın çoğu Java kitabı yada tutorial'ı Java Virtual Machine nedir, nesne yönelimli programlama (OOP) nedir gibi konularla başlıyor. Biraz programlama bilgisi olan için iyi bir başlangıç aslında.

Neyse, nette biraz kaynak araştırdım ve Sun'ın kendi sitesinde işe yarar bir şeyler buldum. Learning The Java Language tutorial'ına bakabilirsin.

Object-Oriented Programming Concepts kısmında "What Is an Object?" ve "What Is a Class" bölümlerine bakmanı tavsiye ederim. Sınavın içeriğini bilmiyorum ama Inheritance/Interface vb konuları şimdilik atlayabilirsin sanırım. Object/Class nedir ne değildir bilmen gerekecektir diye tahmin ediyorum.

Yok OOP beni ilgilendirmez dersen doğrudan Language Basics kısmından başlayabilirsin. Değişken/koşul/döngü gibi temel dil yapılarını anlataıyor. Language Basics kısmını baştan sona okuman gerekecek muhtemelen.

Soruların olursa burda da sorabilirsin tabii. Ama kalkıp da "if nedir?" gibi genel sorular sormak yerine tam olarak sorunun olduğu yeri belirtmeni tavsiye ederim.
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 hafta sonra ...
Sınavdan çaktım :D , ben zaten şu an tam olarak ne yapmaya çalıştıklarını anlayamıyorum Algoritmalar varmı mesela Java nın içinde?(for, do...while, switchler case ler,if) bunları gördük üstüne tablolara geçti matris falan yapıyoruz. Bunlar javanın içindemi yoksa bunlar algoritma mı 2 farklı şeymi görüyoruz hay lanet olsun perişan oldum. :s
Sosyal ağlarda paylaş

yeni gördüm topic'i de.. bence tavsiyeler bazen abartılıyor =)

abi adam altı üstü bir sınava girecek.. hayır üniversite'deki sınavları da (ilk sınıf falan bir de belli konulardan) biliyoruz genel olarak. öyle ahım şahım şeyler değiller. gayet de çok basit anlamda for, while, höt böt bir şeyler öğrenebilirdi basitçe şuradan, en azından sınavda bir şeyler yapabilecek kadar =)
Sosyal ağlarda paylaş

Peppermint said:
Sınavdan çaktım :D , ben zaten şu an tam olarak ne yapmaya çalıştıklarını anlayamıyorum Algoritmalar varmı mesela Java nın içinde?(for, do...while, switchler case ler,if) bunları gördük üstüne tablolara geçti matris falan yapıyoruz. Bunlar javanın içindemi yoksa bunlar algoritma mı 2 farklı şeymi görüyoruz hay lanet olsun perişan oldum. :s

algoritma dediğin şey problem çözüm yöntemidir. bunu pseudocode ile de ifade edebilirsin kağıt üstünde. ya da bi programlama dili (mesela java) kullanarak o dilin kurallarına göre yazarsın derleyiciye verirsin derler. program yazmış olursun yani.
Sosyal ağlarda paylaş

Ractamainus said:
yeni gördüm topic'i de.. bence tavsiyeler bazen abartılıyor =)

abi adam altı üstü bir sınava girecek.. hayır üniversite'deki sınavları da (ilk sınıf falan bir de belli konulardan) biliyoruz genel olarak. öyle ahım şahım şeyler değiller. gayet de çok basit anlamda for, while, höt böt bir şeyler öğrenebilirdi basitçe şuradan, en azından sınavda bir şeyler yapabilecek kadar =)

belli bi düzeye kadar dediğin doğru da adamın kafası fazla karışmış yani temelini oturtmadan olcak gibi değil bence :)
Sosyal ağlarda paylaş

İki tam sayıyı toplayan bir fonksiyonu matematiksel olarak nasıl tanımlarsın:

f: Z x Z -> Z
f(x,y) = x + y

Burda ilk satır fonksiyonun domain'ini ve range'ini belirler (Terimlerin Türkçe'lerini hatırlamıyorum affola). Domain "Z x Z". Yani fonksiyon iki tam sayı alıyor. Range ise Z. Yani fonksiyonun değeri bir tam sayı.

İkinci satır ise fonksiyonun değerinin nasıl hesaplandığını belirliyor. Yani fonksiyon x ve y'yi topluyor.

Matematiksel olarak

f: Z x Z -> Z

diye yazdığını Java'da

public int f(int x, int y)

şeklinde yazıyorsun.

Fonksiyonun değerini ise return ile belirtiyorsun. Yani sonuç olarak yukardaki f'i Java'da şöyle tanımlayabilirsin:

public int f(int x, int y) {
return x + y;
}

Tabii Java'da sadece ilkel (primitive) tiplerle çalışmıyorsun. Parametre olarak verdiğin şeyler yada return ile döndürdüğün şeyler çoğu zaman nesne oluyor.

Bu verdiğim örnek sadece return'ü anlatmak için. Genelde Java metodları matematiksel fonksiyonlarla birebir eşleştirilemez. Ama matematikle ilginiz varsa fonksiyonel programlama dillerine bir göz atın çok eğlenceli. ;)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...