Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İnternet'in 3 devi yasaklara karşı birleşti


funq

Öne çıkan mesajlar

Google, Yahoo ve Microsoft internet özgürlüğünü kısıtlayan yasaklamaları karşı birleşti.

İnternetin 3 büyük şirketi Google, Yahoo ve Microsft internet üzerindeki özgürlüğü kısıtlayıcı yasaklara karşı birleşerek ‘’Global Network Initiative’’ adlı bir grup oluşturdu.

3 şirketin birleşmesindeki amaç ise son zamanlarda dünya hükümetlerinin internet üzerindeki yasaklamaları arttırmaları ve internet üzerinden büyük baskı kurmalarına karşı çıkmak. Bunun yanında hükümetlerin internet şirketlerinin kullanıcı bilgilerine erişmek için büyük baskı kurması. Zira son zamanlarda hükümetlerin büyük bilişim şirketleri üzerindeki baskıları arttırması, şirketlerinde bu özel bilgileri saklı tutmak istemesi gerilimi arttırmıştı.

Ayrıca Çin, Türkiye gibi bazı ülkelerin internet üzerindeki sansürlerini arttırması ve birçok siteyi erişime kapamaları da büyük tepki topladı. İnternette tüm sorunların artması ve gizliğin sorun oluşturması şirketleri bir araya getirmeyi ve baskılara karşı koymayı zorunlu hale getirdi.

2 senelik bir çalışmanın ardından bu gün duyurulan http://www.globalnetworkinitiative.org/ amacı akademisyenleri, şirketleri örgütleyerek internet sansürüne karşı ortak bir platform oluşturmak. Ayrıca sağlık bir tartışma platformu oluşturmak.


platform oluşturmakla olsa Türkiye'de önüne geçebilmiştik bunun...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...