Bone Mesaj tarihi: Ekim 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 29, 2008 http://gazete.netgazete.com/ShowAllPapers.aspx 29 Ekim'de tüm gazete manşetleri nasıldır diye düşünerek site baktım. Bugün 29 Ekim, Cumhuriyet Bayramı, Cumhuriyet'in kurulduğu günün 85 yıl sonrası. Bu tip günler çok önemlidir. E haliyle gazetelerin de bu güne dikkat çekmelerini bekliyorum. Esas manşette kutlayan gazeteler Cumhuriyet, Güneş, Hürriyet, Posta, Sözcü, Vatan olmuş. Radikal, Sabah, Star, Yeni Şafak, Zaman, normalde de manşet yapılacak kadar önemi olmayan haberleri manşete koymuşlar, pek şaşırmadım. Taraf zaten 2. Cumhuriyetçi olduğu için "başlarım Cumhuriyetinize, ne kutluycam ulan" demiş ve en ufak bir 29 Ekim ibaresi geçmemiş. Vakit her zamanki gibi "sizin gibi cumhuriyet olmaz olsun" gibisinden bir başkaldırı sergilemiş ve Devlete laf saydırmış. İlginç. Şu günü bile "Cumhuriyet faşizmdir, biz demokratız" olayıyla hiçe sayıyorlar ya... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Buyse Mesaj tarihi: Ekim 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 29, 2008 "Son dönemlerde cumhuriyet ve Türkiye'deki tarihini değerlendirirken üç vahim hata yaptık. Önce 1923'te ilan edilen cumhuriyet in ne olduğunu kuramsal/kavramsal düzeyde yeterince değerlendirilmedik. Sonra, cumhuriyeti, bu ülkede devletle haddinden fazla özdeşleştiği için onunla birlikte aynı çuvala koyup denize attık. Oysa tam tersine, cumhuriyetin, hegemonik bir devlete karşı kesinkes bir panzehir olduğu, olabileceği öne sürülebilirdi. Nihayet, gene çok yanlış bir biçimde demokrasiyle cumhuriyeti, sanki özünde böyle bir ayrım varmış gibi, birbirinden koparmaya, birbirine kutuplaştırmaya başladık. Yalan yanlış okuduğumuz, bir Regis Debray makalesinden mülhem bu ayrım giderek yerinden kımıldatılmaz bir demirkazık gerçekliği kazandı." hasan bülent kahraman tam da bugün yazmış bu yazıyı. her iki taraf da yapıyor bu yanlış ayrımı. demokrasiyle cumhuriyet ayrımını. taraf alan insana satılmış gözüyle bakan da cumhuriyet okuyana darbeci gözüyle bakan da. yanlış yapıyoruz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ekim 29, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 29, 2008 taraf alan insan mandacılığı savunuyorsa, cumhuriyet kurulmadan önceki hayatın geri gelmesini istiyorsa, buna karşı çıkmanın suçlusu biz mi oluyoruz? taraf alan insan, cumhuriyete önem veriyoruz diye bizi ergenekoncu ilan edip her türlü saldırıyı gerçekleştirme hakkını kendinde buluyorsa, buna karşı çıkmanın suçlusu yine biz mi oluyoruz? en önemlisi 29 Ekim bayramında "alın cumhuriyetinizi de başınıza çalın" diyenleri eleştirdiğimizde "siz de aynı haltsınız" denmeyi mi hakediyor? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Ekim 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 29, 2008 sözüm ona gazete olan bu yayın aracı gosterebilir mi ki dunya uzerinde cumhuriyet rejimini kabul etmeyip de demokrasiyi benimsemis tek bi halk varmıdır(aborjinler haric ehehah) ve biz onlara sorduk mu cumhuriyet ne diye Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Buyse Mesaj tarihi: Ekim 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 29, 2008 Bone said: taraf alan insan mandacılığı savunuyorsa, cumhuriyet kurulmadan önceki hayatın geri gelmesini istiyorsa, buna karşı çıkmanın suçlusu biz mi oluyoruz? taraf alan insan, cumhuriyete önem veriyoruz diye bizi ergenekoncu ilan edip her türlü saldırıyı gerçekleştirme hakkını kendinde buluyorsa, buna karşı çıkmanın suçlusu yine biz mi oluyoruz? en önemlisi 29 Ekim bayramında "alın cumhuriyetinizi de başınıza çalın" diyenleri eleştirdiğimizde "siz de aynı haltsınız" denmeyi mi hakediyor? taraf alan insanın mandacılığı savunması mı? bone kafan mı güzel. hangi insan özgürlüğünden vazgeçip mandayı falan savunur, şu ülke bizi yönetsiz der. ciddi mi diyorsun sen? alın cumhuriyetinizi başınıza çalın diyenlere alın demokrasinizi başınıza çalın diyorsanız aynı haltı yapıyorsunuz evet. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Drigeolf Mesaj tarihi: Ekim 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 29, 2008 nutella yerim said: sözüm ona gazete olan bu yayın aracı gosterebilir mi ki dunya uzerinde cumhuriyet rejimini kabul etmeyip de demokrasiyi benimsemis tek bi halk varmıdır(aborjinler haric ehehah) ve biz onlara sorduk mu cumhuriyet ne diye İngiltere, Danimarka, İsveç... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonutopia Mesaj tarihi: Ekim 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 29, 2008 Onlar takilsin... Taraf gazatesine diycek bisey bulamiyorum acikcasi.. Bi insan gercekten gecmisten ders alamazmi.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Ekim 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 29, 2008 Drigeolf said: nutella yerim said: sözüm ona gazete olan bu yayın aracı gosterebilir mi ki dunya uzerinde cumhuriyet rejimini kabul etmeyip de demokrasiyi benimsemis tek bi halk varmıdır(aborjinler haric ehehah) ve biz onlara sorduk mu cumhuriyet ne diye İngiltere, Danimarka, İsveç... o cografyanın ve yasayan etnik grupların degiskenleri cok farklı bizle kıyaslamak cok abes olur,bugun danimarkada bi grup monarşiyle yonetilmek istiyoruz diye organize olarak cesitli girisimler ve eylemlerde bulunsa komsu ulkeler buna izin verir mi sanıyosunuz,bi de bizi dusun komsularımızla ve kendi icimizde olan iliski ve sartları dusun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Ekim 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 29, 2008 nutella yerim said: Drigeolf said: nutella yerim said: sözüm ona gazete olan bu yayın aracı gosterebilir mi ki dunya uzerinde cumhuriyet rejimini kabul etmeyip de demokrasiyi benimsemis tek bi halk varmıdır(aborjinler haric ehehah) ve biz onlara sorduk mu cumhuriyet ne diye İngiltere, Danimarka, İsveç... o cografyanın ve yasayan etnik grupların degiskenleri cok farklı bizle kıyaslamak cok abes olur,bugun danimarkada bi grup monarşiyle yonetilmek istiyoruz diye organize olarak cesitli girisimler ve eylemlerde bulunsa komsu ulkeler buna izin verir mi sanıyosunuz,bi de bizi dusun komsularımızla ve kendi icimizde olan iliski ve sartları dusun p.s. cumhuriyetten kastım halkın yonetime dahil olması,yoksa ingiltere parlementer sistem,franza merkezi cum.,almanya federal iran şeriatla yonetilen cum. cumhuriyet var cumhuriyet var Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Ekim 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 29, 2008 buyse ,daha üç dört ay geçmedi üstünden kadının biri televizyona çıkıp manda daha iyi olurdu dedi anlamadımki bi at gözlüğü takmışsınız gidiyorsunuz biraz farklı görüşlere açık olsun beyniniz. biraz konuşmadan önce tartın söylediklerinizi lol hadi diğer gazeteler neysede taraf artık "gaste" bile değil benim için, bildiğin kağıt israfı bugünden sonra Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Ekim 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 29, 2008 Yalnız Sözcü'yü taktir ettim. Özellikle İsmet İnönü'lü son fotorafmüthiş :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ekim 29, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 29, 2008 Buyse said: taraf alan insanın mandacılığı savunması mı? bone kafan mı güzel. hangi insan özgürlüğünden vazgeçip mandayı falan savunur, şu ülke bizi yönetsiz der. ciddi mi diyorsun sen? mandacılığın ne olduğunu bilmediğin veya insanların neler dediğini görmediğin ortada. ciddi diyordum ama kafan güzel gibi bir üslüptan sonra pek de ciddiye alasım kalmadı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Drigeolf Mesaj tarihi: Ekim 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 29, 2008 @nutella yerim Danimarka'da bir grup insanın monarşi istiyoruz demesine gerek yok Danimarka zaten monarşi ile yönetiliyor! Cumhuriyet, yönetimin babadan oğula geçmediği yönetim biçimidir, hanedanlar, soylular yoktur. İran, Yemen, A.B.D, Türkiye, Fransa ...vb ülkeler bu rejimle yönetilirler. Sizin demek istediğiniz şey ise demokrasi, halkın yönetime dahil olması, her vatandaşın eşit haklara sahip olması demokrasidir. Cumhuriyetimiz kurulurken demokratik bir cumhuriyet olarak kurulmuştur,yoksa İran İslam Cumhuriyeti'de bir cumhuriyettir. Neden bu kadar uzatıyorum? İnsanların Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşayıp daha bu kelimenin anlamını bile bilmemesi, hatta Cumhuriyet Bayramı'nda bile, "Danimarka'da monarşi isteyenleri naparlar bilio musun?" gibi garip cümleler kurması beni gerçekten çok üzüyor. Bonus olarak Danimarka kraliçesi Margerethe II ile yazıyı bitiriyorum: Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Breedan Mesaj tarihi: Ekim 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 29, 2008 Vatan gazetesi sür manşeten vermiş cumhuriyet yıldönümünü. Manşette mustafa filminin ne kadar tatışılıcağından bahsetmiş. Bu durumda akşam bugun sabah radikal milliyet star türkiye yenişafak..vs de haberi vermiş oluyor yani: gg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
funq Mesaj tarihi: Ekim 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 29, 2008 yeni asya dışında abest değil, beklenen şekilde hepsi kendince neden yaptığını bilmeden yapmak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Buyse Mesaj tarihi: Ekim 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 29, 2008 Bone said: Buyse said: taraf alan insanın mandacılığı savunması mı? bone kafan mı güzel. hangi insan özgürlüğünden vazgeçip mandayı falan savunur, şu ülke bizi yönetsiz der. ciddi mi diyorsun sen? mandacılığın ne olduğunu bilmediğin veya insanların neler dediğini görmediğin ortada. ciddi diyordum ama kafan güzel gibi bir üslüptan sonra pek de ciddiye alasım kalmadı. teşekkürler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Antimodes52 Mesaj tarihi: Ekim 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 29, 2008 Bone said: Esas manşette kutlayan gazeteler Cumhuriyet, Güneş, Hürriyet, Posta, Sözcü, Vatan olmuş. Bu gazetelerin çikolatayı hakettiğini tespit ettik arkadaşlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Antimodes52 Mesaj tarihi: Ekim 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 29, 2008 Tez zamanda balkonuna 3 metreye 2 metre boyutlarından düşük boyutlarda bayrak asan veyahut bayrak asmayanlar vatan haini ilan edile, boyunları kesile. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Theghosthand Mesaj tarihi: Ekim 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 29, 2008 Türkiyedeki her gazete bekleneni yapmış işte. Faşik arkadaşlar korkutmayın bakın çikulata vermeye kadar geldi olay. Zaten her bayrak asmayanı vatan haini ilan ediyorduk.Gidip evini taşlıyorduk , sağa sola molotof atıp korkutuyorduk. Bayrak asacaksın lan diye arabasını ateşe veriyorduk. Daha fazla zulm etmeyin arkadaşlara. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Ekim 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 29, 2008 çok mantıklı şeyler yazmışsınız antimodes, buyse. bide sir gelip lolol seriat geliyo kaçın yazsa tam güzel olurdu. ayrıca bunadn sonra yazdığınız hiçbirşeyi ciddiye almamamızı söylediğiniz için çok teşekkürler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Ekim 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 29, 2008 Drigeolf said: @nutella yerim Danimarka'da bir grup insanın monarşi istiyoruz demesine gerek yok Danimarka zaten monarşi ile yönetiliyor! Cumhuriyet, yönetimin babadan oğula geçmediği yönetim biçimidir, hanedanlar, soylular yoktur. İran, Yemen, A.B.D, Türkiye, Fransa ...vb ülkeler bu rejimle yönetilirler. Sizin demek istediğiniz şey ise demokrasi, halkın yönetime dahil olması, her vatandaşın eşit haklara sahip olması demokrasidir. Cumhuriyetimiz kurulurken demokratik bir cumhuriyet olarak kurulmuştur,yoksa İran İslam Cumhuriyeti'de bir cumhuriyettir. Neden bu kadar uzatıyorum? İnsanların Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşayıp daha bu kelimenin anlamını bile bilmemesi, hatta Cumhuriyet Bayramı'nda bile, "Danimarka'da monarşi isteyenleri naparlar bilio musun?" gibi garip cümleler kurması beni gerçekten çok üzüyor. Bonus olarak Danimarka kraliçesi Margerethe II ile yazıyı bitiriyorum: seni uzuyosam bundan rahatsızlık duyarım ama demokrasi herkesin esit haklara sahip olması degil ortaya atılan her fikre esit mesafede yaklasılması ve herkesin dusundugunu acıkca belirtebilmesidir "Danimarka'da monarşi isteyenleri naparlar bilio musun?" diye bi cumle de kurmadım ben,hangi postu okudun sen ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Ekim 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 29, 2008 Drigeolf said: @nutella yerim Danimarka'da bir grup insanın monarşi istiyoruz demesine gerek yok Danimarka zaten monarşi ile yönetiliyor!Cumhuriyet, yönetimin babadan oğula geçmediği yönetim biçimidir, hanedanlar, soylular yoktur. İran, Yemen, A.B.D, Türkiye, Fransa ...vb ülkeler bu rejimle yönetilirler. Sizin demek istediğiniz şey ise demokrasi, halkın yönetime dahil olması, her vatandaşın eşit haklara sahip olması demokrasidir. Cumhuriyetimiz kurulurken demokratik bir cumhuriyet olarak kurulmuştur,yoksa İran İslam Cumhuriyeti'de bir cumhuriyettir.Neden bu kadar uzatıyorum? İnsanların Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşayıp daha bu kelimenin anlamını bile bilmemesi, hatta Cumhuriyet Bayramı'nda bile, "Danimarka'da monarşi isteyenleri naparlar bilio musun?" gibi garip cümleler kurması beni gerçekten çok üzüyor. Bonus olarak Danimarka kraliçesi Margerethe II ile yazıyı bitiriyorum: Cumhuriyet, yönetimin babadan oğula geçmediği yönetim biçimidir turkiye de yasayıp cumhuriyet kelimesinin anlamını bilmeyen insanlar diyosun sonra cumhuriyet yetkinin babadan ogula gectigi yonetim bicimdir gibi ilkokul 3 kitaplarında yazan bi cumhuriyet tanımıyla geliyosun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Breedan Mesaj tarihi: Ekim 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 29, 2008 nutella yerim said: danimarkada bi grup monarşiyle yonetilmek istiyoruz diye organize olarak cesitli girisimler ve eylemlerde bulunsa komsu ulkeler buna izin verir mi sanıyosunuz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Ekim 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 29, 2008 Drigeolf said: "Danimarka'da monarşi isteyenleri naparlar bilio musun?" gibi garip cümleler kurması beni gerçekten çok üzüyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Antimodes52 Mesaj tarihi: Ekim 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 29, 2008 Tam sayfa manşet yapan gazeteleri bir kenara koyup, tam sayfa manşet yapmayanları öbür tarafa koymak ve bunun üstünden hangisi adamakıllı gazete hangisi deği değerlendirmesi yapmak, balkonuna bayrak asmayan ya da küçük bayrak asan adam vatan hainidir, kocaman bayraklar asanlar ülkeye en faydalı adamlardır demekten farklı değil. Bir gazetenin görevi haber vermektir, milli duyguları motive etmek değildir. Elbette günün anlam ve önemi doğrultusunda manşet atılacaktır bayramla ilgili ancak bir gazetenin editörü olsam cumhuriyet bayramı da olsa şeker bayramı da olsa 1 mayıs işçi partisi de olsa tam sayfa manşet vermem. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar