Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

araba... hız... vb... izleyin...

MarcOConner

Öne çıkan mesajlar

asinanyavuz said:
inekse de gaza basınca uçmaz mısın? ya da ne bileyim takla atmasın araba?

inekte belli bi hızdan sonra hem inek yattara olur hem araba. Seni bilmem emniyet kemeri var, airbagi var da. Bizim başımıza gelmişti, ben çocukkene arka koltukta iki koltuğun arasından yolu izliyordum kafayı ön cama koymuştum hoş değildi. Arabanın önü pert tabi, bi de ineğin parasını ödedik.
Sosyal ağlarda paylaş

ya kör kütük sarhoşken araba kullanan bir adam ölse üzülmem açıkça söylüyorum (tanıdığım biri değilse diyeyim tabi..). Hoş gerçi video çarpıcı bir şekilde çakır keyif birinin bile hızlı giderken nasıl kaza yapabileceğini gösteriyor o ayrı, kör kütüğe gerek yok.

Ama sorun genelde onların ölmesi değil zaten videoda bunu insanların gözüne sokmaya çalışıyor küçük çocuk olsun, arkadaşın olsun, birilerinin sevgilisi olsun. nafile ama
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Aket-Atum said:
köpeğe çok takılmışız

demir bükey abinin çok net "hayvan gördünüz mü fren yerine gaza basın" lafı vardı. frene basılırsa arabanın önü yere iner ve hayvan kaputtan yuvarlanıp camı kırar ve şöföre çarpar.

hele inek falansa..of of

Her türlü çarpışma durumunda şu yapılır;
Aracı/cismi fark edince fren yap(pedalın dibine kadar bas)
Tam çarpacağın an ayağını frenden çek ve gaz ver.

Frenlemeyle aracın hızı düşer fakat bu esnada da aracın burnu öne yatar. Kamyon tarzı kazalarda altına girme riski uyandırır. Bu sebeple çarpmadan önce ayak frenden çekilip gaz verilir ve aracın burnu aniden kalkar fakat okadar sürede araç hızlanmayacağı için çarpmanın şiddetine çok fazla etkisi olmaz. Bu pratiğe sahip olmak zor ama AS900'e çarpan biri olarak işe yaradığını söylemem gerek. ABS'li araçlar frenleme esnasında şerit değiştirebilirler. Araç kontrolde kalır. Tabi bu tarz bir atraksiyon için çevrenin de müsait olması şart. 100-120km/h hızla giderken topuk fren eşliğinde ani şerit değiştirmeyi deneyin, biraz adrenalin salgılıyorsunuz ama aracınızın ne yapabileceğini görüyorsunuz. Kimse kaza anında d20 sallamak istemez sanırım :

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...