Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Militan Demokrasi

Defensive

Öne çıkan mesajlar

Çok basit bir dille ifade etmeye çalışayım.İnsanlar bir araya gelip devleti oluşturuyor.Bu devleti düzeni oluşturup, korumak için yasalar çıkarıyor..Bu yasaların anası anayasa.Hepimiz demokratik bir anayasa diyoruz.Fakat sınırsız özgürlük olduğu zaman bu haklar anayasal düzeni bozmak için kullanılıyor yani adaletsizlik bizzat adalet üzerinden sağlanıyor.Burada devreye militan demokrasi giriyor.Militan demokrasiye göre devlet kendini koruması her türlü hak ve hürriyetten önemlidir.

Buradan devam edelim.Misal bir suikast istihbaratı yapılıyor fakat kişisel haklardan dolayı o kişinin hakkı telefonla dinlenmesi için bir ton formalite izin vs gerekiyor, militan demokraside bunlar ortadan kalkıyor vatan herkesten üstündür denip direk formaliteler atlanıyor.

Güncel bir konudan örnek vermek gerekirse, misal bazı bürokratlar üniversitede türban kullanamamanın kişisel hakları istismar olduğunu söylüyor,fakat anayasada kullanılamaz deniyorsa,anayasanın bütünlügü kişisel haklardan üstündür ilkesiyle direk argüman çürütülüyor.

Başka bir örnek pkk destekleyen Kürtler, belli bir zümrenin özgürlük, devlet arzusu için bu tarz yağmalama,yıkma gösteri yapıyor fakat yapılamaz.Çünkü devlet zümrelerden üstündür deyip olayı bitiriyor militan demokrasi

Yaniii; herkesin demokrasi diye yırtınıp anayasayı ve tc yi tırtıkladığı bir ortamda bana çok güzel bir çözüm geliyor.Sınırsız özgürlük kaos getirir (şu andaki gibi ) O anlamda militan demokrasiyi çok tutuyorum.

Düzeni sağlamak için kendimizi korumalıyız.

Yorumlarınızı duymak isterim.
Sosyal ağlarda paylaş

Hocam gündemden konuşayım;

Pkk lideri misafir ediliyor ve onun adı mitingler, gösteriler yapılıyor.Özgürlük deniyor, pkklılar gerilla savaşçısı olarak addediliyor.Bu olaya izin verilmemeli, kimse biz ayrı bir vatan istiyoruz deyip, biz özgürlük istiyoruz deyip tc altında illegal faaliyet yapamaz.Vatanın bütünlügünü bozacak her şeye 0 tolerans gösterilmeli.

Ayrıca türban örneği dediğim gibi, anayasaya göre devlet laıkdır ve kamusal alanda dini motifler kullanılamaz.Kişisel özgürlük diyerek sen bunu kullanamazsın dahi.

Demokrasi otonom olarak kendini koruyor yani

Bu arada çok ufak bir dipnot, tekstil sektöründe çalışan büyük bir kısım (milyon ile ifade ediliyor) bayan iş güçü başörtülü.Eğer başörtüsü savunulacaksa gerçekten onların halkları savunulsun çünkü okuduğuma göre sigortasız günde 16 saat her turlu istismara acık calısıyolarmıs.
Eğer devlet gerçekten turbanı bu kadar seviyorsa buradan alsın, üniversitedeki türban çok komedi.
Sosyal ağlarda paylaş

yani demokrasi kendini korumak için kendini yokediyo mu demek istiyosun? bence yanlış bi tanım olmuş, militan cumhuriyet, veya militan devlet daha yakışır. çünkü demokrasi bu değil. bu demokrasinin zaptedilmesi.

uzun vadede bugün zulmettiğiniz, haklarını kısıtladığınız kesim olur da iktidarı ele geçirirse size de aynısını uygulamaktan çekinmeyecektir. siz de bunun gerekçeyi "militan demokrasi" adı altında, kendi elinizle veriyosunuz, çok iyi yapıyosunuz.
Sosyal ağlarda paylaş

"Sınırsız özgürlük kaos getirir" demişsin. Yanlız henüz kimsenin sınırsız özgürlüğü yok, önümüzdeki yüzyıllarda da herhangi bir insanın sahip olabileceğini zannetmiyorum. Türkiye'de zaten pek bir özgürlük yok, ifade özgürlüğünü geçtim düşünce özgürlüğü dahi sınırlı. Hergün yeni bir siteyi sansürlememiz de cabası.

Bu durumda yanlış söylemişsin sanırım demek istediğin "Özgürlük kaos getirir". Peki neden kaos getirsin? Ben bugüne kadar freedom of speech'in Amerikaya kaos getirdiğini görmedim, ya da amerika dışında başka örnekler de verilebilir tabii.

Katılmadığım ikinci nokta ise;

said:
Çok basit bir dille ifade etmeye çalışayım.İnsanlar bir araya gelip devleti oluşturuyor.Bu devleti düzeni oluşturup, korumak için yasalar çıkarıyor..

Orada insanların yasa çıkarma sebebinin sadece devlet'in(Yönetici, bürokrat kesim) bekası için olmadığını, devlet içinde yaşayan insanların bekası için olduğunu düşünüyorum.

Sonuçta senin de dediğin gibi devlet insanların bir araya gelip kurduğu bir şey, ee insanlar için kurulmuşsa neden yasalar da o devletin içinde yaşayan insanlara göre yapılmasın?
Sosyal ağlarda paylaş

sir said:
yani demokrasi kendini korumak için kendini yokediyo mu demek istiyosun? bence yanlış bi tanım olmuş, militan cumhuriyet, veya militan devlet daha yakışır. çünkü demokrasi bu değil. bu demokrasinin zaptedilmesi.

uzun vadede bugün zulmettiğiniz, haklarını kısıtladığınız kesim olur da iktidarı ele geçirirse size de aynısını uygulamaktan çekinmeyecektir. siz de bunun gerekçeyi "militan demokrasi" adı altında, kendi elinizle veriyosunuz, çok iyi yapıyosunuz.

soykırım soykırım.

zulm ediyormuşuz, sokakta dovuyoruz turban takanları , hapse atıyoruz tarikat sahiplerini.

adamlar para içinde refah içinde malı götürüyorlar aksine bide zulm yazıyorsun, ayıptır artık ya.
Sosyal ağlarda paylaş

Herhangi bir kanun yok ama orada büyük ihtimal dayak yiyeceğim.Ama pardon hukuk ihtimaller üzerinden yürümüyordu.O zaman türbanı serbest bırakalım üniversite öğrencileride türban ile içeri giren hanım kızlarımıza baskı uygulasın.Daha da ileri gittiler dövdüler saçlarını başlarını yoldular.O zaman karşımıza başkalarının haklarına tecavüz ettiler diye gelecek insanlar ben camiye içki ile girdiğimde yiyeceğim dayak sonrası ölmezsem benim haklarımıda savunsun bir zahmet :)
Sosyal ağlarda paylaş

Sen şurda büyük bir farkı kaçırıyorsun.

Ahlaki veya etik kurallarını toplum yaratıp uyguluyor, Sen camiye içkiyle girersen, döverler tabi seni veya dışarı atarlar.

ben gidip Metalcilerin arasına, atiorum EMO gibi girersem beni de dövebilirler.

Diğer tarafta eğitim kurumu var herkesin eğitim görme hakkı var. Üniversite giyim kurallarına aykırı bişey yok, Ama başörtülü kızı almiosun kanunen. İnsanlar ayıpladığından değil. Ahlaki veya etik bir sorun da yok ortada. Kanun yasaklıyor girmesini. Büyük bir fark var arada.

edit: son paragraf, cümleni yanlış anlayıp verdiğim bi cevap onu sildim o yüzden
Sosyal ağlarda paylaş

Bak ben gözden kaçırmışım dediğin noktayı değil mi :)

Türban Düzenlemesi başlığındaki mesajım :

Hayır değil çünkü camileri devlet denetleyemez oranın ahalisi denetler.Bu durumda baskılar devlet baskısı olunca illegal insan baskısı olunca legal.

Evet burada bir gönderme de bulunmuşum yani baskılar devlet baskısı olunca illegal oluyor.İnsan baskısı olunca legal oluyor öyle mi?

Ayrıca sizin gibilerin komple gözünden kaçırarak kafanıza yerleşen düşünceler var.Demokrasi güllük gülistanlık yerde olur.

Bir ülkeyi şahin adamlar kurar.Cumhuriyet bir ülkeyi kurar o ülkenin en kötü zamanlarından alır aydınlığa taşır herşey tam anlamıyla güllük gülistanlık olur ve artık o ülkede rahat vardır.Şahinlerin görevi biter yerine güvercinler demokrasiyi getirir.Şahinlerin görevi bitmeden yerine güvercinler gelemiyor ne yazıkki.Bu dünyanın hiçbir yerinde böyle olmadı.

Bir bina nın altyapı sı olmadan duvarlarına sıva yapılmadan sen o binanın içindeki dairene lcd televizyon koymaya kalkarsan bu tabi ki abes bir durumdur ve insanlardan tepki görürsün.

Bizim şahinlerimiz görevini yapıyorken bu işlem yarıda kesildi.1950 de başka diyarlardan gelen kuşlar tombul güvercinlerimizin aklını çeldi ve o zamandan beri bu durumdayız.

Sizin gözden kaçırdığınız nokta bu dur ve düşünceniz bu nedenle saçma ve onaylanmıyor.Siz sıvası merdiveni vs vs i bitmemiş binaya en güzel LCD televizyonları IKEA dan aldığınız mobilyaları koymaya çalışıyorsunuz.
Sosyal ağlarda paylaş

nasıl olmaz ahlaki moral değerleri halk bi şekilde yaratio, o adamlar da çiğnendii an o şekilde karşılık verio. yaptıklaır iş ahlaki ve etik demiyorum. Sonuçta bunlar yazılı değil bi yerde. Herkesin bu tarz kuralları oluyor sosyal olarak yaratılmış kanundan bağımsız. ahlak i dediğim şey o.
Sosyal ağlarda paylaş

Mortis bende dedim ya baskıyı devlet yapınca illegal insanlar yapınca legal mi?

Ayrıca devlet baskıyı kaldırdı bu sefer üni öğrencileri yaparsa mantıklımı olacak acaba?

Biraz uyanık olsanız şunu düşünebilirdiniz :

Devlet baskı yapıyor,devlete kimse saldıramaz.Ama devletden bu iş çıktı ünide öğrenciler baskı yapma gereği duyacak o zamanda bu hanım kızlarımız sağa sola söyleyecekler üniden bacısının hakkını koruduğunu zanneden adamlar ve o kızlara baskı yapanlar arasında olaylar çıkacak.Kötü şeyler olacak.Üni öğrencisinin türbanlı kızlara baskı yapmasını engelleyecek bir kültür iksirin olmadığı için elinde.Şu an ki durumdan başka çare yok.Hadi diyelim rektörlüğün bu kızlara baskı yapacak kitleyi organize etmesi onları suçlaması durumu var.O zamanda toplum gerilecek ve belki bu baskıyı yapan kişi üniden çıkınca 15-20 kişiden dayak yiyecek.

Tüm bunları düşündük mü acaba?

Baskının her türü gayet kötü.Ama burada da böyle bir durum var.Dediğim gibi biz o evi inşa edemedik.O evi inşa edelim gerisi hikayedir.

Kaldı ki türban ın siyasi simge olduğunu başbakan bile söyledi.Türban 1950lerde kurulan cumhuriyet karşıtı nur cemaatinin hanımlarının taktığı siyasi bir kimlik doğrulamasıdır.Köyden kente göçen mazlum insanlarımızıda bu nur cemaati kapıyor.Bizde sizdeniz bunlar gibi dinsiz değiliz değerlerimize bağlayız size iş imkanı veriyoruz her türlü imkanı sağlıyoruz diyerekten kendi örümcek kafalı birliklerini sayıca şişirmeye çalışıyorlar.Kendilerini fazla gösterip psikolojik baskı yaymaya çalışıyorlar.

Diğer bir yandan siyasi simgelere eğitim kurumlarında yer vermek mantıklımı?Yarın birgün pkk sempatizanı adam boynuna defias gibi şey bağlayıp gelse ne olacak acaba?Burada çocuk kandırmayalım.Türban bir siyasi simgedir.Başörtüsü farklıdır.

Burada kendini dinibütün olarak gören arkadaşların bana kalırsa en elzem görevi müslümanlığı bu kenelerden bu kan emici pisliklerden kurtarmalarıdır.Gerçek müslümanım diyen insan bunun kavgasını vermeli bana kalırsa.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...