Earenwen Mesaj tarihi: Ekim 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2008 e çünkü feytullah gülen denen.. neyse. işte o şahsın fikirlerini izleyenler oluyor kendileri. çoğunluka saf ve masum oluyorlar tabi. fakat özgürlük nanay Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Ekim 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2008 ben de şey sorsam mesela, madem bunlar hep fetocu niye fetonun "üniversteye girmek için gerekiyosa türbanı çıkarın" söylemini dinlemiyolar? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flameoffear Mesaj tarihi: Ekim 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2008 Paramecium tamam yarın hepsinden yazılı fetocan sempatizanı olduklarına dair imzalı kağıt kapıp gelicem. Ben yeterince muhattap oldum türbanlılarla ve evet çoğunluğu fetocan sempatizanı. Sen de kendi çapında şöyle bi araştırma yaparsan eminim görebilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Ekim 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2008 Selam, İslamda Peygamber ve Kuran harici klavuza gerek yoktur. Ama insanlar hemen birinin peşinden gitmeyi belliyorlar akıllarına, ben kitaptan okumam, onun peşinden giderim zihniyeti. Ben zaat denebilecek kişiler de gördüm. El bile öptürmüyorlar ki kendilerini lider konumuna koymayasın. Bu şahısların içki masasına oturanını gördüm. Muhabbetle insanları ürkütmeden anlatıyorlar. Bu şahıslar pek isim yapmadan ölür giderler. Şan, para, pul falan göremezler. Çevresindekilere maddiyat vaadetmediği için fazla kimse toplanmaz. Zaten zenginlik ve ilahi kişiliğin bir arada olması zor : Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Ekim 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2008 Selam, Benim çevremde ve ailemde başı kapalı insanlar var. Aralarında solculuk konusunda bizi parmağında çevirebilecekler bile var :) E şimdi benim bulunduğum çevre ile seninki farklı desene ;) Kısıtlı bir çevre ile Türkiye geneline hakim bir kararı nasıl verebiliriz? Ben çok kesin belirtmene takıldım. Ama dediğin tipde insanlar elbette var. Körü körü bilinçsizce giden koyunlar. Aslında söylediklerime hemen tepki göstermeden biraz dikkat etseniz aslında bu tarz yozlaşmalardan arındırılmış bir islam anlayışının olması gerektiğini savunduğumu görürsünüz. Bu anlayış kişiler içindir, devlet ile bağdaştırmaya kalkmayın :D Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Ekim 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2008 sir said: ben de şey sorsam mesela, madem bunlar hep fetocu niye fetonun "üniversteye girmek için gerekiyosa türbanı çıkarın" söylemini dinlemiyolar? Bu konu nurcu evlerinde (ışıkevi, light house, deniz feneri, serbest çağrışım) tam tersi şekilde işlendiğinden, kızların zihinlerini militan gibi yıkadıklarından olabilir mi? Fetocan vecizlerine yakın ilgin var anlaşılan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Ekim 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2008 Selam, Sana çüş desem azdır. Lafı geriden anlamak için bu kadar gayrette görülmüş şey değil. İnsanlara sıfat bulmadan önce kendi sıfatını düzeltsene. Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flameoffear Mesaj tarihi: Ekim 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2008 Paramecium orada yazan "Çoğunluk" lafını %100 olarak algılaman üzgünüm lakin beni bağlamaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Ekim 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2008 Okadar yazı yazılıyor , bununla ilgili bundan öncede çok tartışıldı. Pis kaka vurun diyerek çözüm sunduğunu sananlar ya da içlerinden gerçekten öyle istediklerini belirtenler var. Bunun dışında forumda hiçbirşekilde adam gibi bir orta yol ya da çözüme gidecek öneri vs. sunulmuyor. Tek yapılan kabaca (bok) atma oluyor. Bok atarak ülkemizi kurtaracağız. Yıllardır olduğu gibi.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
loserz Mesaj tarihi: Ekim 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2008 Aket-Atum said: oh iyi olmuş, zaten türbanla sınava girselerdi "hocam kopya var mı yok mu bilemeyiz açıp bakmamız mümkün mü?" diye arıza çıkaracaktım. bu arızayı her tarafta çıkaramazsın bence fazla yüksekten uçma. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Ekim 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2008 Selam, Flameoffear said: Paramecium orada yazan "Çoğunluk" lafını %100 olarak algılaman üzgünüm lakin beni bağlamaz. Elimizde sayısal bir araştırma olmadan min50% oranını belirtmek uygunsuz kaçmıyor mu? Çoğunluk denen kavram >50% değil mi sonuçta? Elimizde bir dayanak olmadan gruplar hakkında bunu söylemek insafsızlık değil mi? Forumda herkes çok rahat insanları gruplandırıp değişik sınıflara sokabiliyor. Bu iş bukadar kolay olmamalı. Yoksa Hepsi temiz demem oldukça komik kaçar ;) Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flameoffear Mesaj tarihi: Ekim 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2008 Ben insanların şekline şemaline karışmayı uygun bulan bir insan değilim. "Oha türbanlı ninca" yakıştırması yapanlarıda sevmem. Senin çevrende gördüğün o olabilir, benim ve benim arkadaşlarımın gördükleri budur. Tandığım bi sürü kız Fetullah yandaşlarıyla evlendi diye türban takmak zorunda kaldı, ya da bilinçli olarak taktılar. Çünkü Feto ve onun yolunda gidenlerde olmazsa olmaz bişi gibi bu. Bunu ben demiyorum o cemaatin içinde olanlar böyle söylüyor. Buradan da sg-1 e katılıyorum, zira feto gibi bir adamın müritleri bana göre de militandır. Hafif tabirle. Ağlaya ağlaya laik düzeni yıkacağını dillendiren bir adama taparcasına yaklaşanlara başka bir yaklaşım sergilemem mümkün değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Slat Mesaj tarihi: Ekim 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2008 loserz said: Aket-Atum said: oh iyi olmuş, zaten türbanla sınava girselerdi "hocam kopya var mı yok mu bilemeyiz açıp bakmamız mümkün mü?" diye arıza çıkaracaktım. bu arızayı her tarafta çıkaramazsın bence fazla yüksekten uçma. Çıkarır, hatta ordan biri "türban özgürlük bık bık" diye ayağa kalkarsa onu da döver.. Ne demek arıza çıkaramaz? İran mı burası? Bu dinci kesimin çok götü kalktı 2002'den beri, bi dahaki iktidarla indirilecek inş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sotto Mesaj tarihi: Ekim 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2008 Lütfen biri bana türbanın neden takıldığını anlatsın...Cidden merak ediyorum ama sadece gelipte "din öyle gerektiriyor" demesin,çünkü bakıyorum etrafa,türban takanların makyajı,kıyafetlerinin başı açıklardan farkı yok...Sadece din yüzünden takan insan onu da yapmaz o mantıkla...Hakikaten merak ediyorum,türban nedir abicim,neden takılır... Yani kısaca şunu demek istiyorum,erkek yaratılırken kadının saçından bile cinsel olarak istek uyandıracak bir şekilde mi yapıldı ki kapatılması gerek,ben bir kadını türbansız gördüğümde onun hakkında cinsel olarak düşünceler mi geçiyor aklımdan direk,nedir mantığı lütfen biri açıklasın ama "bu böyle" demesin,mantıklı açıklasın...Biz erkekler olarak bu kadar hayvan mıyız,kadınlar insan ırkının alt sınıfı mıdır ki sadece cinsellikle anılsın nedir yani...Ciddi soruyorum,merak ediyorum,takan insanlar bütün erkekleri "onlara tecavüz edecek" gibi mi görüyor nedir olay.... Yoksa modern toplumlarda,cinselliğin bu kadar bastırılmadığı toplumların daha rahat,kadınların daha güçlü ve güvende ve özgür olduğunu göremiyor muyuz? Evet direk cinseliliğe bağladım olayı,ha sadece o yüzden değilse açıklasın biri lütfen... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
loserz Mesaj tarihi: Ekim 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2008 kişisel kompleksleri olan, kendini diger insanlardan farklılaştırarak "elitleşen" birey olamamış ulusalcı gençler gene damlamış. "sokakta başı dik dolaşan türbanlı kadınları "HAZMEDEMİYORUM". demişti bir chpli kadınlar panelinde bir kadın. evet onlarda artık sizin ailenizin sülalenizin seviyesine ulaştı,o hor görülen modern olmayan insanlarda artık modern olmaya başladı.sizin seviyenize ulaştılar ve siz hala onları kendinizden aşagı görmek istiyorsunuz ve buna Laiklik gibi kavramları çarpıtarak engel olmaya çalışılıyor. burdaki ulusalcı gençler zaten kendi çaplarında konuşuyorlar da hala anayasa mahkemesinde bu zihniyette adamlar mevcut. Dünyadaki her medeni ülke gibi elbet bir gün türkiyede de insanlar başını örterek üniversitesine girebilecektir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
loserz Mesaj tarihi: Ekim 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2008 Slat said: loserz said: Aket-Atum said: oh iyi olmuş, zaten türbanla sınava girselerdi "hocam kopya var mı yok mu bilemeyiz açıp bakmamız mümkün mü?" diye arıza çıkaracaktım. bu arızayı her tarafta çıkaramazsın bence fazla yüksekten uçma. Çıkarır, hatta ordan biri "türban özgürlük bık bık" diye ayağa kalkarsa onu da döver.. Ne demek arıza çıkaramaz? İran mı burası? Bu dinci kesimin çok götü kalktı 2002'den beri, bi dahaki iktidarla indirilecek inş. Ahahahahaha komik çocuk.bayagı bi buff yemesi lazim hem döver diycegin kişinin hem iktidara geçecek CHP nin :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flameoffear Mesaj tarihi: Ekim 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2008 Sotto said: Lütfen biri bana türbanın neden takıldığını anlatsın...Cidden merak ediyorum ama sadece gelipte "din öyle gerektiriyor" demesin,çünkü bakıyorum etrafa,türban takanların makyajı,kıyafetlerinin başı açıklardan farkı yok...Sadece din yüzünden takan insan onu da yapmaz o mantıkla...Hakikaten merak ediyorum,türban nedir abicim,neden takılır... Yani kısaca şunu demek istiyorum,erkek yaratılırken kadının saçından bile cinsel olarak istek uyandıracak bir şekilde mi yapıldı ki kapatılması gerek,ben bir kadını türbansız gördüğümde onun hakkında cinsel olarak düşünceler mi geçiyor aklımdan direk,nedir mantığı lütfen biri açıklasın ama "bu böyle" demesin,mantıklı açıklasın...Biz erkekler olarak bu kadar hayvan mıyız,kadınlar insan ırkının alt sınıfı mıdır ki sadece cinsellikle anılsın nedir yani...Ciddi soruyorum,merak ediyorum,takan insanlar bütün erkekleri "onlara tecavüz edecek" gibi mi görüyor nedir olay.... Yoksa modern toplumlarda,cinselliğin bu kadar bastırılmadığı toplumların daha rahat,kadınların daha güçlü ve güvende ve özgür olduğunu göremiyor muyuz? Evet direk cinseliliğe bağladım olayı,ha sadece o yüzden değilse açıklasın biri lütfen... Evet onalra göre biz saçtan bile kafayı yiyen, karı manyağı abazan hayvanlarız. Nolur nolmaz, saçlarını görür rageye filan bağlarız. Neme lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Ekim 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2008 sotto, kimsenin neden türban taktığını sorgulamamıza gerek yok çünkü binlerce kadın binlerce farklı nedenden dolayı takıyo olabilir. gereğini geçtim, "sen niye türban takıyosun" diye bi soru sorma hakkımız da yok, sen nasıl ki giydiğin kot pantolon için kimseye hesap vermiyosan, türban takan biri de neden türban taktığına dair kimseye hesap vermek zorunda değil. bu noktada devletin bütün türban takanlara nötr davranması gerekiyo. davranmıyosa, bu bir çifte standart oluşturur, şekil 1-a'da görüldüğü gibi. "laik düzen"e karşı çıkan erkekler üniversteye elini kolunu sallaya sallaya giriyo örneğin, o yüzden bu yasak, bu zihniyetin üniversteye girmesine engel falan değil. kaldı ki bir kadının kendi başını örtmesi, başkalarını ilgilendiren, ırgalayan, başkası üzerinde baskı yaratan bi tercih de değil. kişinin sadece kendisini ilgilendiren ve yine sadece kendisini etkileyen, kendi görüntüsünü değiştiren bir tercih. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Ekim 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2008 loserz said: kişisel kompleksleri olan, kendini diger insanlardan farklılaştırarak "elitleşen" birey olamamış ulusalcı gençler gene damlamış. sana sıfatlar hazırladım az sonra geliyorum. loserz said: Dünyadaki her medeni ülke gibi elbet bir gün türkiyede de insanlar başını örterek üniversitesine girebilecektir. dünyadaki her medeni islam ülkesi gibi elbet.... bla bla ehhehe sizin fanatikleriniz daha komik oluyor bence Horizon said: Okadar yazı yazılıyor , bununla ilgili bundan öncede çok tartışıldı. Pis kaka vurun diyerek çözüm sunduğunu sananlar ya da içlerinden gerçekten öyle istediklerini belirtenler var. Bunun dışında forumda hiçbirşekilde adam gibi bir orta yol ya da çözüme gidecek öneri vs. sunulmuyor. Tek yapılan kabaca (bok) atma oluyor. Bok atarak ülkemizi kurtaracağız. Yıllardır olduğu gibi.. ilk sayfadamı ikinci sayfada mı ne yazmışız çözüm yolu ama işinize gelmeyince okumuyorsunuz , yapsınlar bir eğitim reformu adam etsinler universiteleri ondan sonra zaten kendi kendine çözülür türban meseleside. kapısında çevik kuvvetin beklediği üniversiteden bu memlekete ne hayır gelir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ekmek Mesaj tarihi: Ekim 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2008 tipin biri said: kişisel kompleksleri olan, kendini diger insanlardan farklılaştırarak "elitleşen" birey olamamış ulusalcı gençler gene damlamış. Babadan fakir olan, sırf önüne 3 kuruş para atılsın diye din sömürüsü yapan akp yalakası fetocular gene damlamış. Nasıl? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sotto Mesaj tarihi: Ekim 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2008 Sir,farkındayım ne demek istediğinin konuyu da biraz saptırdım aslında...Yani senin dediğin konuda yorum yapmak istemiyorum sadece merak ettiğim bütün bu kavganın karmaşanın aslında mantığı nedir yani?Neden hala Türk toplumu 21.yy 'da hala türbanı konuşuyor,bütün dünya bunları yüzyıllar önce aşmışken... Bir sürü kadının farklı nedenlerle takması dediğine katılmıyorum kesinlikle,bana dünyada hiç kimse,bir kadının türbanı canı isteyerek taktığını söylemesin...Dinle alakası olmayan bir kadının türban takmasını düşünebiliyor musun?Her kadın güzel görünmek ister ve eminim hiç bir aklı başında kadın da saçlarını kapamak istemez budur yani...Konunun kaynağı cinselliktir bariz bir şekilde eğer tamamen din yüzünden takılıyorsa,bende bunu merak ediyorum işte... Edit:Tabiiki sen neden takıyorsun deme hakkımız yok kesinlikle...Ama dediğim gibi,ben sadece mantıklı bir açıklama bekliyorum,bir insan kot pantolon giydiğinde neden giyiyorsun dediğin zaman,"kendimi rahat hissediyorum,güzel duruyor" der,ama neden türban takıyorsun dersek "din öyle istiyor?" der di mi...Bende diyorum ki din neden öyle istiyor... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Ekim 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2008 üzgünüm bu konuda yanılıyosun çünkü tamamen hür iradesiyle türban takan insanlar mevcut. nasıl ki hayatını dine adayan veya manastıra kapatan kadınlar da mevcutsa. insanlar türlü türlü o yüzden yaşantılar da türlü türlü olabiliyo. bu soruları türban takan insanlara sorman daha yerinde olur bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Ekim 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2008 Selam, Flameoffear said: ...Senin çevrende gördüğün o olabilir, benim ve benim arkadaşlarımın gördükleri budur. Tandığım bi sürü kız Fetullah yandaşlarıyla evlendi diye türban takmak zorunda kaldı, ya da bilinçli olarak taktılar. Çünkü Feto ve onun yolunda gidenlerde olmazsa olmaz bişi gibi bu. Bunu ben demiyorum o cemaatin içinde olanlar böyle söylüyor. Evet, tarikat(grup adı her neyse) içinden evlenme zorunluluğu gibi birşey var onlarda veya evlendiğini oraya dahil edeceksin. Ama o gruba dahil olmadan takanların da varlığını bir anda küçültmeyelim. O tipleri onaylıyorum sanma sakın. Slat said: Bu dinci kesimin çok götü kalktı 2002'den beri, bi dahaki iktidarla indirilecek inş. Bak şimdi buna ne dersin Flameoffear? Tabi ki kendisini yokmuş gibi yapıyoruz çünkü fikir üretmekten yoksun ;) Türban ile modernize olmaya çalışıp da rezil olanlar arasında da ilişki var. Sen türban tak ama paltonun altında çivili yüksek topuk ayakkabı ki üstünde ne olduğunu anlamak için çaba harcamaya gerek yok veya abartı makyaj. Ben yakıştıramıyorum ama Günahı da sevabı da ona olduktan sonra yine kendi bilir ama komik oluyorlar bana göre :P Saygılar. @Sotto Kuran'da örtünme söyleniyor. Bunun derecesi ise mezheplere göre değişkenlik göstermekte ki bu da yorumdan kaynaklanıyor. Karşı tarafta şehvet uyandırmayacak şekilde örtünme ve limitler ise diz kapağından göğüslerin üstüne kadar diye geçiyor. Misâl boynun görünmesinde sorun yok ama bazı kesim boynunu bile göstermez. Cinselliğin korunması nasihat ediliyor. Başın kapatılması ile ilgili kesin ibare yok ama Kuran'da Bazı kavramlar Kuranda açık belirtilmiyor. Bilen birnin tefsiri gerekir. Çarşaf falan uç uygulamalar ve bence islamla falan alakası yok. Ama kişi kendine yakıştırıyorsa kendi bilir : Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Slat Mesaj tarihi: Ekim 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2008 loserz said: Dünyadaki her medeni ülke gibi elbet bir gün türkiyede de insanlar başını örterek üniversitesine girebilecektir. Medeni? 2008 yılında "kapanmanın" medeni bir hak olduğunu savunman kavram bilginin ne kadar başarısız olduğunu ortaya koyuyor. Türkiye'deki türbanlıların çoğu özgür düşünce ve irade kapanmıyor.. Sen 6 yaşından itibaren kızı Kuran kurslarına yolla, ailevi baskı kur, çevren baskı kursun sonra ben kendi isteğimle türban takıyorum olsun.. Türban erkek zorbalığıdır, kadının yerine başkasının onun yerine kadar vermesidir.. Feminist örgütlerimiz salak salak işlerle uğraşacaklarına gerçekten işlerini yapsalar iyi olurdu.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Ekim 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2008 Yaşadığımız yıl ile kapanmanın ya da dinin ne alakası var ? Sanki dünya ilerledikçe medeni bir hal alıyor , herkes birbirine saygı gösteriyor üzerine hiçbir suç işlenmiyor ? Dünya bu haldemi de kapanmayı 2008 e bağlıyorsun ? Madem bunu bu şekilde söylüyorsun ozaman karşından bu şekilde soru gelir. Yıl 2008 neden hala insanların kılık kıyafetine kafa takıyoruz karışıyoruz ve sorun hale getiriyoruz ? İnsanın ne giydiğinden banane ? bana gelip zorla giydirmek istemediği sürece ? Şekilciliğin daniskasını yapıyoruz hala. Şurda türban baskının unsuru , özgürlüğe karşı birşey vs. gibi diyenlerde şunu kafalarına sokmaya çalışsınlar ya da sokamıyorlar ise kendi çevreleri dışındaki diğer insanların arasına da girmeye çalışsınlar. Başını kendi hür iradesi ile takan birçok insan var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar