Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Türban Düzenlemesi

Voys

Öne çıkan mesajlar

türban biyerden ithal deil(hadi olsa olsa filistin diyelim)
bizzat feto squad üyesi şule bilmemne diye bi karı icat ediyor
o icat edince DINIMIZIN GEREGI BU mertebesine koyuyor bazı insanlar (bakın son derece kibarım insan diyorum)
şimdide bazıları kuran da var diyor, halbuki kaynak gösterdikleri ayet in o dönemde ne anlama geldiğini bilemeyecek kadar islam tarihi yoksunu insanlar.
Ayrıca islamı bir bez parçasına indirgeyenlere cevap yazmak troll beslemek oluyor ama neyse işte uğraşıyoruz.
Sosyal ağlarda paylaş

sg-1 çok feci çelişmişsin, devlet, dini kuralları bahane göstererek bi vatandaşın "emirlere uymasını" bekleyemez, o zaman laiklik ortadan kalkar çünkü. herkes dini inancını istediği şekilde yaşar, kimi kuralları takip eder, kimini etmez. "bunu yaptıysan bunu da yap" demek anlamsız bi statükoculuktan ve teftişçilikten başka bişey değil, çünkü insanlara "dini böyle yaşayacaksınız" diye dikte etmek kimsenin haddi değil.

rahanın 2. sayfada yazdıklarına ithafen yalnızca iki madde yazıyorum, insan hakları evrensel beyannamesinden geliyor, tüm sevenler için..

Madde 18- Her şahsın, fikir, vicdan ve din hürriyetine hakkı vardır; bu hak, din veya kanaat değiştirmek hürriyeti, dinini veya kanaatini tek başına veya topluca, açık olarak veya özel surette, öğretim, tatbikat, ibadet ve ayinlerle izhar etmek hürriyetini içerir.

Madde 26
1. Herkes eğitim hakkına sahiptir. Eğitim, en azından ilk ve temel eğitim aşamasında parasızdır. İlköğretim zorunludur. Teknik ve mesleksel eğitim herkese açıktır. Yüksek öğretim, yeteneklerine göre herkese tam bir eşitlikle açık olmalıdır.

çok faydalı bi eser, siz de okuyun.
Sosyal ağlarda paylaş

sir said:
sg-1 çok feci çelişmişsin, devlet, dini kuralları bahane göstererek bi vatandaşın "emirlere uymasını" bekleyemez, o zaman laiklik ortadan kalkar çünkü. herkes dini inancını istediği şekilde yaşar, kimi kuralları takip eder, kimini etmez. "bunu yaptıysan bunu da yap" demek anlamsız bi statükoculuktan ve teftişçilikten başka bişey değil, çünkü insanlara "dini böyle yaşayacaksınız" diye dikte etmek kimsenin haddi değil.

"Devlet adına konuşuyorum" dediğimi hatırlamıyorum. Sadece şahsi fikrim, tecrübem.
Yargı kendi gerekçesini açıklamış zaten, gerekçe ayet içermediğine göre sana tavsiyem bin düşün bir konuş.
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Türban denen ve boyun kısmını falan sarıp sarmalayan şeye -özellikle parlak ve cırtlak renk olanlarına- oldukça gıcığım. Fakat kişi kendine yakıştırıyorsa bana halt yemek düşer. Normal Adile Naşit tarzı bağlamadır eskiden beri bildiğim ve gördüğüm.

Şunu unutmamak gerekiyor, demire vurdukça sertleşir. Siz bu insanlara zaten o kapıları açarsanız ve eğitirseniz bu zamanla değişecektir. Yasakla bir yere varılmaz. Çene altı sakala satanist diyen beyinden farkınız kalmıyor başını örtene siyasi simge kullanıyor dediğinizde.

Atatürk zamanında şortla da sokağa çıkılmazdı, ben derse girilebildiğini iyi hatırlıyorum. Zaman içersinde kıyafetlerde moda/kişisel zevk ışığında değişim olabilir, normaldir. Amish yaşam tazrını belirleyen insanlar dışlanıyor mu toplumlarında? İstiyorsa başına sarıkmıdır nedir bağlasın ki bence son derece cahilce yapılmış bir kopyalama eylemi ama adamın o eyleminin kimseye zararı yok.

Bir hintli kız gelse ve yerel kıyafetini azıcık modernize ederek üniversiteye girmek istese, sen şeriatçısın mı denecek bu toplumda?

Kafanın içersinde yer alan düşünceden korkmak yerine, şekline takılıp kalınıyor. O başını açıp giren, ne malum bu dayatmaya diş bilemiyor?

Bir dostumun anlattığı hikaye vardır, oldukça severim.
Bir ibne ile aynı duşa girer misin diye sorsalar sana ne cevap verirsin? Göt korkusundan hayır dersin ama en zararsız olan o dur. Çünkü bilirsin ki gözü götündedir, sırtını ona vermedikçe zarar gelmez ama bir de ibnelik fikrinde olanlar vardır ki hiç belli etmezler. İşte ne zaman nasıl bir zarar geleceğini bilemediğin esas tehlikeli insanlar odur. İbneliği pipisinde/götünde olandan değil, aklında/fikrinde olandan korkacaksın.

Bugün o üniversitelerde aşırı sol düşünceler, bölücü teröre destek veren düşüncedeki insanlar okuyor. Hatta komu görevlisi olup sizin içeri tıkmak için yakaladığınız kişiyi salıverebiliyor. Bunun farkında olan kim var? Apo bile hukuk fakültesinde okumadı mı? Eğer bu doğru değilse DHKPC destekçisi gençlerin üniversite kampüsünde işi ne? Onları da zihniyetlerinden dolayı ayıklayın bakalım.

Siyasi simge falan diyenleri anlamıyor. İşte sana eğitilmek için geliyor. Al eğit sen. Ama yok, sen dışarda değişip gel bana. Onca çözüm şekli varken yasaklamak aptallığın ta kendisidir.

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

Nankör, köhne laik zihniyeti dediğin zihniyet sayesinde bugün bu vatanda özgürce yaşıyorsun.

Bana şu örnekte bir tane devlet göster. İslamın devlet yönetimine egemen olduğu halkın günlük yaşamında huzur içinde yaşadığı sosyal ve kültürel anlamda batı ile arasında uçurum olmayan ülke göster.. Bir tane.. Göstermezsin yok. İslam demek çağımızda geri kalmışlık demektir kimse kusura bakmasın tablo ortada. Koca imparatorluk islam rejiminin geri kalmaya mahkum ve sömürülmeye açık anlayışının etkisiyle paramparça olmuştur.

Günümüzdeyse hepsi ama hepsi özgürlükten uzaktadır. Bu mu ideal yaşam biçimi ? Bunu mu savunuyorsunuz ?

Görmediğim tanımadığım bir adam ortaya bir din sürecek asırlar öncesinin yaşam düzenini mevcut çağa uyarlayacaksın. Uyarlamakla kalmayarak bunu baskı oluşturmak için kullanacak insanları kendine benzetmeye çalışacaksın. Sonra buna özgürlük adını vereceksin. Ne özgürlüğü yahu ? Hangi demokrasi ? Faşist akp ve islam rejimi manyaklarının kendine özgürlük ve demokrasi tanımasından başka ne gördü bu ülke ? Ülkenin imajını iki paralık etti sen ve senin gibilerin zihniyeti.

İyi oldu. Bu ülke laik Türkiye Cumhuriyeti. Molla olma hevesinizi irana gidip orada giderin.
Sosyal ağlarda paylaş

Türban atatürk karşıtı bir oluşumun sembolü olduğu için aydınlık yuvası olan üni lere girmesine karşıyım.

Aklı gerçekten eğitimdeyse çıkarıverir türbanını veya peruk takar şapka takar bir şekilde girer.

Aksi halde 20 yaşına gelmiş bir insanı eğitebilmek ne derece olabilir bunuda tartışmak lazım.

Ayrıca bu hanım kızlar bir takım siyasi hesaplarda kullanılmak üzere üniversitelere tıpkı rts lerdeki ünitelerden adam çıkartıp yollanıyor gibi yollanmasın?

İşin komik bir yanı türbanın üniversitelere girmesini özgürlük çerçevesi altında savunan kişiler "Bir kızın türban takmama özgürlüğü"nü neden savunmuyor ve neden insanlar bu kızların maruz kaldığı türban takma zorunluluğunu oluşturan etmenleri ortadan kaldırmak için çalışmıyor?Sonuçta bir ülkedeki kızların etek seviyesi o ülkenin ekonomisi ile alakalı :)

Hepsini geçtim beyenelim veya beğenmeyelim türbanlı olsun normal başörtülü olsun hiçbir kişiye kin ve nefretle bakmamız gerekiyor.Bu durumda toplumsal iç barışımız bozulabilir.Bunu yapmak da mantıklı bir iş olmaz.

Hepsinin dışında türban olayı ülkece tüm potansiyelimizi kendisine yönlendirmemiz için karşımıza birileri tarafından koyulmuş heroic target dummy dir.
Sosyal ağlarda paylaş

Üniversiteler bilim yerleridir, türban ise dinin dogmalarının (ki kuranda olup olmadığını hala tartışılan bir nesne bu türban dediğimiz) bir sembolüdür. İki zıt şey bir yerde olmaz bence.

AKP kapatılmadığında yargı en iyiydi, saygı gösterilmesi gerekendi. E noldu şimdi?

Ben açık açık okulumda türbanlı görmek istemiyorum. Göz zevkime aykırı, ruh sağlığımı etkiliyor, cinsel hayatımı engelliyor. Bunlarda temel hak ve özgürlük (!) mü değil mi ?

Evet benim göz zevkim başka bir insanın (çakma)"en temel özgürlüğünden" daha önemli bence
Sosyal ağlarda paylaş

paramecium said:
Selam,

Eksik vitamin alıyorsun sanırım, gelişimde azıcık geriden geliyorsun :)

Yazıda çok kapaklık kısım var ama şimdi yazsan da okuduğunu anlamayana ne fayda :)

Saygılar.

Ay kıyamam üzülmüş.. 3 beyin hücresiyle nasıl ban almadan dokundurucu bir laf söylerim diye kasmış birde gülücük atıp mutlu olmuş.

Çok acınası.. Birde o yanıtı 1. sayfadaki sir isimli tiplemeye yazdığımı bilse ne olurdu kim bilir.
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Erbakan'a kadar ünide okuyabiliyorlardı. Başka hesap peşindeki fikirleriyle beslediği cümleler kurdu, sonunda gelinen nokta bu oldu.

O kızı türbana sokan zihniyet eğitilemez. Çünkü o zihniyetin yaşı 40'ı geçti. 1-2 nesil geçmesi gerekli insanların bilinçlenmesi için.

E Atatürk ve onun cumhuriyetine karşı olan diğer zihniyetlere neden bu okuma şansı veriliyor? Bunu tespit etmek daha kolay, o yüzden bununla uğraşıyoruz denilemez. Sen yasa koyucuysan, bunu gözetmek zorundasın. Ya herkesi ayıkla, ya da herkesi içeri al.

İslam toplumlarının hali ortada diyen kişinin islamdan bir haber olduğu belli. O salaklar gerçek islamı uyguluyor mu acaba? Yoksa belli ailelerin kontrolünde güdülmeyi siz dışardan islamın yansıması olarak mı algılıyorsunuz? Peki islamı benimseyen Osmanlı bunca sene nasıl ayakta kaldı? Sığ ve bilinçsiz düşüncelerle beslenmiş 0-3 yaş grubu tekrar laflarla islam ülkelerinin hali ortada demek gülünçtür. İran'da geçerli olan rejim Şii rejimidir. Türkiye'de sunniler vardır. İslami inançların detaylarında farklar vardır ki gündelik yaşamı etkiler. Suudiler ise Vahabi inancına sahiptirler ve diğer mezhepleri yok sayan anlayışları vardır. Şimdi bizimle paralellikte inancı paylaşmayanları nasıl örnek gösterebiliyorsunuz? Şimdi kim cahil söyleyin!

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

ODTU SENATOSU said:
Üniversiteler her türlü inancın özgürce yaşandığı yerler değil, her türlü inancın bilimsel açıdan özgürce tartışıldığı yerlerdir. Yapılacak bu değişiklikle, üniversitelerde türbana serbestliğin getirilmesi, ileride tüm eğitim kurumlarına ve kamu alanlarına yayılması yönündeki kaçınılmaz talepler demokratik ve laik toplum düzenimiz için daha da büyük tehlikeler yaratacaktır. Toplumsal uzlaşma aramadan, üniversitelerin görüşü alınmadan, ulusal ve uluslararası yargının kararları göz ardı edilerek yapılan bu girişim, üniversiteler ve toplum üzerinde bir baskı niteliği taşımaktadır.Bu nedenle yapılan değişikliklerin toplum genelinde çok boyutlu anlaşmazlıklara yol açması kaçınılmazdır.ODTÜ olarak Türkiye Cumhuriyeti’nin varoluşunun sembolü olan laiklik, çağdaş demokrasi, bireysel özgürlükler ve kadın-erkek eşitliği ilkeleri ile özünde çelişen ve tehdit oluşturan bu girişimi endişe ile karşılıyor ve TBMM’ne bu teklifi yasalaştırmaması çağrısında bulunuyoruz

Şeklinde açıklama yapmışlardı ben de aynen katılıyorum.

Nedir Özgürlük ?

Bizi türbanla okula almıyorlar diyip öbür yanda türbansızlara açıkça veya dolaylı olarak baskı yapmak mıdır üniversite haricinde her yerde ?

Nedir Özgürlük ?

Bir yandan dini yaşamamıza izin verilmiyor derken öbür tarafta saçı uzun diye veyahut deniz kenarında içki içiyor diye insanları tehdit etmek midir veya dövmek midir ?

Nedir Özgürlük ?

Insanlık haklarımız elimizden alınıyor şeklinde ver yansın edip öbür taraftan Avrupa Insan Hakları Mahkemesinde türban alehinde kararıyla uslanmayıp bunu yoksayarak insanları kamplaştırmaya devam etmek midir ?

Nedir yani istediğiniz ?

Türkiye bir Amerika Birleşik Devletleri veya bir İsveç değil arkadaşlar.Ülkelerin kendine has sorunları vardır ve doğal olarak da bu sorunlara üretilecek çözümlerin bir başka ülkeden kopyalanması bu ülkenin kendi gerçeklerini inkar etmesinden ve samimiyetsizlikten başka bir şey olamaz.

Türkiyede bir irtica tehditi var ve bu dün de vardı ve bu güzel hükümetimizle yarın da devam edeceği aşikar. Siz öncelikle bu irtica tehditlerini bertaraf etmeden, din-siyaset odaklarını ortadan kaldırmadan, sosyal bir çok reformlarla birey anlayışını oturtamadan bu şekilde sözüm ona bir türban özgürlüğü verirseniz üniversitelerinizde, bunun arkasından gelecek kamuda türban özgürlüğüne ve bir çok özgürlüğün ve hatta anayasanızdaki bir çok temel maddenin baskılarla yok edilişine de yol hazırlarsınız.

Tamamen dini inançlarından dolayı üniversiteye türbanıyla girmek isteyebilir bir kimse ama önce o insanla beraber içeri girecek ve üniversitede din-siyasetin gururla propagandasını , baskısını yapmaya çalışan diğerlerinin önü kesilmeden ne yazık ki üniversiteye alınmasını doğru bulmuyorum.

Eğer bu tarz bir özgürlük gelecekse öncelikle Türkiye çapında genel bir uzlaşı olmalı ve insanların demokrasi ve laiklikle sorunlarının bitmesi lazım. O zaman işte türbanlısı da metalcisi de efendime söyleyeyim mini eteklisi de beraber üniversiteye girebilir.
Sosyal ağlarda paylaş

Çok basit bir soru sordum. Birtane devlet gösteremiyorsan ve hepsinde aynı olumsuzluklar varsa bu bir dinin başarısızlığıdır.

Muhammed çağı için iyi tasarılar yaptı ve kendi kavmini kontrol altına aldı. Fakat gelecek adına birşey yapamadı çünkü hiçbir insan uzak gelecek öngörüsünde bulunamaz. Bu dinin yarattığı bir olumsuzluk, bir hata olarak karşımıza çıkıyor.

İslamiyet diğer dinlerde değişimler olduğunu (dolayısıyla bunun hataları yarattığını) ve sömürülmeler olduğunu öne sürmüyormuydu ? Şuanda kendi sömürülüyor ve değişime uğruyorsa buna ne dememiz gerekecek ?

Fail ?

:)

ps: bu arada cevabım biraz konudan sapılmasına yol açıyor gibi görünüyor bunun içinde özür dilerim :)
Sosyal ağlarda paylaş

nankör de oldum, tam oldu =)

bi kere "üniverstede din olmaz" diyen arkadaşlarım, bütün üniverste öğrencileri veya hocaları ateist mi? siz hiç cuma namazına giden profesör görmediniz mi? dogmaysa o da dogma, ama gayet üniverste bünyesi içinde yer alabiliyo bu insanlar. üstelik bilim de yapıyolar, makale de yayınlıyolar. çok enteresan gerçekten, acaba bi inançlı bilimadamı olmak mümkün mü?

bi kere ben herhangi bi postumda, hatta hayatımın herhangi bi döneminde "islam devlet yönetimine egemen olsun" demedim. islamla yönetilen ülkeler geri kaldı, ama hak ve özgürlükler babında geri kaldı, bilimsel açıdan bakıldığında, dinin bilime doğrudan bi engeli yok. tabi şimdi darwin vesaire konusunu açmayalım, orada bi çelişki olduğu apaçık. ama hindistana bakın, irana bakın, bu ülkeler teknolojik açıdan çok geri kalmışlar diyebilir misiniz? diyemezsiniz. demekki dinin hayatta baskın olması, bilimi engellemiyor. aynı şekilde bir kadının türban takması da onun bilimden anlamayacağının bi göstergesi değil. bir kişi üniversteye girme kriterlerini karşılıyorsa ve tek engeli kıyafetiyse, ortada inanılmaz trajikomik bi durum mevcut.

kaldı ki, neden üniversteye direk fizik-matematik-biyoloji diye bakıyosunuz? dini inancı olan bi insan sosyolojiden pekala anlayabilir, psikoloji okuyabilir ne bileyim belki orada kendisini ifade etmek için daha tutarlı bir yol bulabilir. ama siz bu haktan mahrum ederseniz zaten geldiği karanlığa geri gönderirsiniz ve bu kişinin değişimine doğrudan engel olursunuz.

paramecium çok da güzel yazmış bi önceki sayfada..tabi anlayana.

snefru, aynı şekilde üniverstenin derdi eğitim vermekse, giren öğrencinin kılığına bakmaz. ama tabi ideolojik bir aygıt olarak kullanılıyosa, elbette öğrenciyi teftiş edecektir.

sizin anlamadığınız, türbanlılar bi fabrikada yapılıp da piyasaya sürülen "tiplemeler" değiller. her biri farklı farklı nedenlerle, farklı koşullarda takıyo. aile baskısı olmadığı halde, hatta ailesinde türbanlı olmadığı halde türban takan da var. hatta benim tanıdıklarımın bi kısmı şaşırtıcı derecede "bireysel". içlerinde fetodan nefret eden bile var, ne garip di mi? nasıl olur omg?!?

maxigenous'a da cevap verelim. insana ne saçı uzun olduğu için, ne de başı kapalı olduğu için baskı yapılamaz, yapılmamalıdır. sen bu insanlara kamusal alanı yasakladığın sürece de "irtica tehdidini" hep yaşarsın. çünkü insanı tanımadan, bilmeden, sırf kıyafeti yüzünden yasaklıyosun. bunu görüp, bunu öğrenen insan ve seninle etkileşmeyen, değişim yolları kapalı olan insan, ilerde senle aynı yöntemi benimsemekten çekinmeyecektir.

ayriyeten, türkiye çapında uzlaşma demişsin, meclisin %80inin onayladığı bi düzenleme iptal edilmiş. daha ne uzlaşısı?
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,
Nessarien said:
Ay kıyamam üzülmüş.. 3 beyin hücresiyle nasıl ban almadan dokundurucu bir laf söylerim diye kasmış birde gülücük atıp mutlu olmuş.

Çok acınası.. Birde o yanıtı 1. sayfadaki sir isimli tiplemeye yazdığımı bilse ne olurdu kim bilir.

Hiç dert etme sen :)

Bak şimdi, o 3 beyin hücreciği nasıl çalışacak :D Senin yazını kopyaladım alta. Bold olanlar benim cevaplar.

Nankör, köhne laik zihniyeti dediğin zihniyet sayesinde bugün bu vatanda özgürce yaşıyorsun.

Ben laik sisteme hangi noktada laf etmişim? Ayrıca laiklik ile değil, laikliğin yorumunun yanlış yapıldığını vurguladım. Laikliğin bir inanç sistemi olduğunu sanan yaşam formları dolu ortam. Ama yukarıdaki laiklik tanımıma yanlış diyen çıkmadı. Ayrıca nankör dedin, beni gıdıkladın. Severim 3-5 kelime ile adam kılıfına girenleri :D Bu da mı ban için yetmiyor : devam o halde.

Bana şu örnekte bir tane devlet göster. İslamın devlet yönetimine egemen olduğu halkın günlük yaşamında huzur içinde yaşadığı sosyal ve kültürel anlamda batı ile arasında uçurum olmayan ülke göster.. Bir tane.. Göstermezsin yok. İslam demek çağımızda geri kalmışlık demektir kimse kusura bakmasın tablo ortada. Koca imparatorluk islam rejiminin geri kalmaya mahkum ve sömürülmeye açık anlayışının etkisiyle paramparça olmuştur.

Sanırım sana diğer islam ülkelerinin yapıları hakkında bilgi verdim. İmparatorluğu islam sayesinde geri kalması ayrı bir nokta. O yüzden İstanbul'u Fatih feth etti ve hocasına adadı. O sebeple diğer toplumlar dışardan fitne sokulana kadar aynı toprakta beraberce yaşadı. Ya biraz büyüme gayreti sarf et ki adam bilelim seni. Ne tarih bilirsin ne de islam hakkında bilgi. Bilmediğin birşey hakkında da ahkam kesmekten geri kalmazsın. Yoksa sen hormonla mı irileştin? Çünkü bu bünyeye o beyincik az. Yetmişti artık ban için, tettiğini düşünüyorsan ünlem hemen yukarıda sağda :) dasaaa hemen gerekeni yapacaktır, öyle kuyruk acısıyla cevap vermek için kıvranma, sakin ol, soğuk kanlı ol. Derin nefes al, hazmı kolaylaştırır ;)

Günümüzdeyse hepsi ama hepsi özgürlükten uzaktadır. Bu mu ideal yaşam biçimi ? Bunu mu savunuyorsunuz ?

İşte o kadar kıtsın ki türbana şekil olarak bakışımı yazmama rağmen, o kıtlığın bunu görmeni, okumanı ve anlamanı engelledi. Tıp herşeye daha çare bulamadı ki :

Görmediğim tanımadığım bir adam ortaya bir din sürecek asırlar öncesinin yaşam düzenini mevcut çağa uyarlayacaksın. Uyarlamakla kalmayarak bunu baskı oluşturmak için kullanacak insanları kendine benzetmeye çalışacaksın. Sonra buna özgürlük adını vereceksin. Ne özgürlüğü yahu ? Hangi demokrasi ? Faşist akp ve islam rejimi manyaklarının kendine özgürlük ve demokrasi tanımasından başka ne gördü bu ülke ? Ülkenin imajını iki paralık etti sen ve senin gibilerin zihniyeti.

E denyocan asırlar öncesi fikri ortaya atanı nasıl görebilirim? İnsanı kendime benzetmek? E sen değil misin bizim gibi başınızı açın, kafanıza sarık takmayın diyen. Ben sana sarık tak veya başını kapat demedim. Şimdi dayatma yapan kim? E diyorsunuz deme çünkü bu lafı bana söyleyen sensin ama ben sana baş kapanmalı yönünde hiçbirşey söylemedim. İsteyen istediğini yapsın dedim. Ama sen anlayamamıştın, doğru : Bak bu soru doğru; hangi demokrasi? AKP'nin manyaklığına daha önce ben de vurgu yapmıştım ama diğer konularda rastlamamış olabilirsin. Buna sözüm yok, ne de olsa türbana evet diyen sığ düşünce yapında hemen AKP ile özdeşleşiyor. Sen de o iki paralık zihniyeti kurtardın, değil mi! LOL :) Allah canını almasın denyocan :) Ne yaparak kurtardığınızı veya önceki siyasi görüşlerin bu doğrultuda neler yaptığını yazar mısın? Misâl İsmet İnönü yönetimdeyken kendini milli şef ilan etmeye kalktı mı yoksa kalkmadı mı? Hani CHP zamanları.

İyi oldu. Bu ülke laik Türkiye Cumhuriyeti. Molla olma hevesinizi irana gidip orada giderin.

Sen laikliği öğrenene kadar ben toprağa girerim ama senden yine tık olmaz. Kapasite meselesi. Sende o beyin ve algı ile o çaba yok ki. Ama yeni yetme boyunla sağdan soldan duyduğunla laf edip adam olmaya çalışıyorsun. Ama cık, olamazsın ;)

Ünlem hemen yukarıda sağda, artık asğını solunu ayırt edecek kadar büyümüşsündür sanırım ;)

Demek ki neymiş; o 3 beyin hücreli şahıs da laf etmeyi, küfür etmeyi bilirmiş ama karşısındakinin buna değmeyeceğini görünce susarmış. O karşısındaki de kendini adam bilip coşarmış :) A benim az gelişmiş beyinli forumdaşım, a benim sığ düşünceli toplum bireylerimden biriciği :D

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

Nessarien said:

Okuduğunu anlamak ve idrak etmekten bahsediyordun değil mi ? Daha birinci alıntısında fail olan birine vakit ayırabileceğimi hiç sanmıyorum üzgünüm seninle eğlenmek vakit kaybı olacak :)

Kişisel hakaretlere yer vermeksizin konuşamayan; adam olmak öbekli düzeysiz ve seviyesi yerlerde gezinen insanlara yaraşır yorumlarını dikkate almaktansa ünleme tıklamak daha zevkli oluyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Beni seçtiğin için teşekkürler. dasaaa zaten beni gördüğüne sevinecek, böyle bir gidişatım olduğunu biliyordu :)

Ayrıca; olay kişisel değil, olay bu düşünceye karşı gösterilen tepkiler. Laiklik diye tekrarlanan kelimenin anlamının bilinmemesi. Yaşanan çarpıklığın tek sorumlusunun islam gösterilmesi.

Ayrıca 3 beyin hücresi olan da benim ve @sir ibaresiz her yazı da bir üstündeki tarafından muhattap alınır, unutma çok hücrelim benim :D İki farklı fikrin savunucuları var ise forumda daha yazıya ne muhattabı arıyorsun veya sen hangi yazıyı neden muhattap alıp konuya yazı yazdın?!? Bir de forumda konu içersinde yazışma adabı almam gerekecek, çok böteneksizim : Bir daha fail dermisin.

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

sir said:
maxigenous'a da cevap verelim. insana ne saçı uzun olduğu için, ne de başı kapalı olduğu için baskı yapılamaz, yapılmamalıdır. sen bu insanlara kamusal alanı yasakladığın sürece de "irtica tehdidini" hep yaşarsın. çünkü insanı tanımadan, bilmeden, sırf kıyafeti yüzünden yasaklıyosun. bunu görüp, bunu öğrenen insan ve seninle etkileşmeyen, değişim yolları kapalı olan insan, ilerde senle aynı yöntemi benimsemekten çekinmeyecektir.

ayriyeten, türkiye çapında uzlaşma demişsin, meclisin %80inin onayladığı bi düzenleme iptal edilmiş. daha ne uzlaşısı?

Şimdi öncelikle söylediklerimin oralarından buralarından didikleyip cevap vereceksen cevap vermemeni tercih ederim. Ben sana bir çerçeve yapıyorum sen o çerçevenin bir kenarını kırararak alıp "bah gırıh dahdaaa" diye bağırıyorsun böyle olmaz bu.

Şimdi söylediklerine gelelim.

Kesinlikle katılıyorum bir insana ne saçı uzun diye ne de türban giydiği için baskı yapılamaz. Hatta ideal bir devlette bir kılık-kıyafet yönetmeliği olması da oldukça saçma ve gülünç olur. Bir yasak koymak çözümün kendisi değildir. Olsa olsa bir korkudan kaynaklı önlem almaktır. Burda benim bahsettiğim bu korkunun ortadan kaldırılmasıdır. Yani tabi ki sadece yasaklar koyarak bir şeylerin düzelmesini hadi spesifik olalım irticanın bitmesini bekleyemezsin. Ama bir yasakla önlemini almışken bir yandan bir çok sosyal açılımlar , eğitime destekler , siyasi atılımlar yaparsan bu yasağı kaldırabilecek ortamı hazırlayabilirsin. Öbür türlü bir akarsunun önüne set çekmek gibi sen seti çektikçe su birikir su biriktikçe sen daha fazla set çekersin sonunda ya sen bir dağ olursun faşizan bir sisteme dönüşürsün ya da o su yaptığın seti yıkar ve selde suçlusu da suçsuzu da boğulur.

Dolayısıyla buna izin vermemek lazım yani ne oh türban yasağı kaldı rahatladık bu iş bitti ne de yasak kaldırıldı yaşasın demokrasi geldi. Bu çok boyutlu bir mevzu ve demokrasinin gelmesi tek başına türbana izin vermekle olmuyor hatta türbana şu noktada izin vermek yaratacağı kamplaşmalar ve çatışma ortamıyla demokrasiye çok daha ağır zararlar verebilecek durumda.

Toplumsal uzlaşıdan kasıt bu arada meclisin %80'iyle olmaz çünkü burada toplumun %20 lik bir kısmı bu duruma şiddetle karşıyken bir yandan bir başka %20'lik kısmı meclise hiç adım atamadığı için ne düşündüğünü bile bilmiyoruz.

Şunu anlamak lazım, türbanını takan da takmayan da bu toplumda yaşayan insanlar sen bu insanların arasında kamplaşmaya yol açmak istemiyorsan ikisinin de uzlaşması lazım bir konuda değişiklik adına yoksa çoğulcu bir demokrasiye değil çoğunlukçu demokrasiye yelken açarsın. He nedir uzlaşma olmuyordur bir türlü, o zaman samimiysen bu adamlar neden uzlaşamıyor bu istemeyen kısmın korkusu ne buna inersin ve o sorunu çözersin. O zamana kadar da türban gibi kamplaştırıcı mevzuları gündemde tutmazsın. Ama dediğim gibi samimiyet meselesi bu.
Sosyal ağlarda paylaş

sir said:

senin gibi gereksiz insanlarin basa getirdigi 80% onlar :( Aferin anayasa mahkemesine, Turkiye Islam Cumhuriyeti degildir, olmayacaktir ve dinle politika yapanlarin ve bunu destekleyenlerin bir tarafinda bunlarin hepsi patlayacaktir bir gun.

amin.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...