ninjaturtles Mesaj tarihi: Ekim 21, 2008 Mesaj tarihi: Ekim 21, 2008 bir soru bir cevap. soru: turkiyede kurt milliyetcisi olmayan, turkler tarafindan devlete kurulan silahli sivil orgutler var mi? evet var, thko ve thkpc adli iki sosyalist genclik orgutu.bastan basliyorum anlatmaya. Okullarda -kismen- ogrenildigi gibi, sanayinin gelismesiyle burjuvazinin ihtiyaclari degisti ve bu yuzden feodal yonetimler yerine patronlarin egemen oldugu kapitalist yonetimler kuruldu.Bu esnada birinci ve ikinci paylasim savaslari cikti, patronlar dunya kaynaklarini paylasti. bizdeki acgozlu, salak ve fasist askeri yonetim de almanlarla beraber savasa girip yenildi, canakkalede 350 bin insanimiz hayatini kaybetti. Ozellikle ikinci paylasim savasinin ardindan universiteye ilk kez gitme sansi bulan yoksullar, o donem dunya halklarinin patronlara orgutlenmesini sagladi.ogrenciler polisle, gerektiginde askerlerle catisip haklarini elde etmeye calistilar ve pek cogu basarili oldu.Ozellikle avrupadaki hareketler basarili oldu ve bugun sosyal demokrasiyle yonetiliyorlar.Bir fransiz hasta oldugunda doktoru evine cagirip hicbir ucret odemeden tedavi olabiliyor, eger hastahaneye giderse yol parasini devlet oduyor. Peki Turkiyede neden basarili olunamadi? Bildigim kadariyla anlatmaya calisayim. Turkiye 60'larda kraldan cok kralciydi.Yani bir amerikan vatandasindan daha cok amerikancilik hakimdi, dunyada sadece ABD'de gorulebilen komunist dusmanligi Turkiye'de de hakimdi. Sovyet revizyonizmine karsi oldugunu acik acik belli eden solculara bile moskof usagi deniyor dinlenmiyordu. O donemki Turkiye genclerine cok is dusuyordu cunku ulkemizde yeni yeni Amerikan askeri usleri kuruluyor, yonetim yeni yeni beyaz saraya devrediliyordu. Ve o donem universiteler cidden cok hareketliydi, pek cok amerikan karsiti eylem yapildi.Ancak surekli olarak polis baskisi altindaydilar, toplum polisi gerektiginde ogrencileri kursunluyor, pencereden atip intihar ettigini soyluyorlardi. Ortada soyle bir gercek iyice gun isigina cikmisti, duzen patronlarin duzeni olduguna gore, isci ve yoksul sinifin cikarlarini on plana cikaranlarin karsisina polis ve asker dikilir! O donem, pek cok genc hapislerde yatti, baski altinda yasadi ve genclik orgutlenmeleri baski nedeniyle gitgide cozulmeye basladi. O donemki Deniz Gezmis, Mahir Cayan gibi genc onderler, isci sinifinin yasal olarak iktidara hakim olamayacagi tahlilini yapmis ve bu nedenle de silahli orgut kurmaya karar vermislerdi. Ilk kurulan THKO, yani Turkiye Halk Kurtulus Ordusunun ilk eylemlerinden biri bir amerikan ussunu 6 kisiyle basip, jip ve birkac askeri kacirmakti. Eylemden sonra Ankara'ya donmek gibi stratejik bir hata yapip askerleri birkac gun tuttuktan sonra serbest biraktilar ve Nurhak daglarinda kurulan kampa dogru yoneldiler.Ancak malesef Deniz Gezmis ve onder kadro daga ulasamadan yakalandi. Nurhak'a ulasan kadro ise yakalanan onderlerin idamini engellemek icin bir sehre inmeye calistiginda catismada hayatlarini kaybettiler. O donem hem askeri yonden, hem de teorik yonden gencligin kendini en iyi yetistirmis genclerinden Mahir Cayan ise, Thkp/c yani Turkiye Halk Kurtulus Partisi/Cephesinin onderiydi.THKO'nun onder kadrosunun idamini engellemek icin arkadaslariyla Bolu'daki bir amerikan ussunu basip teknisyenleri rehin aldi, ancak malesef 8 arkadasi ve rehinelerle birlikte katledildi. Thko ve THKP/C'nin cok kisa bir sure icerisinde acimasizca yok edilmesinin baslica sebebi, bu insanlarin tipki 700 yil onceki Seyh Bedreddin, Borkluce Mustafa gibi kahramanlar gibi, dogrudan ulke burjuvazisine ve kapitalist sisteme karsi ayaklanmalariydi ve her iki orgutun de baslica ilkesi halka silah dogrultmamakti.Ve nitekim bir kez olsun halka dogrultmadilar. Simdi yazinin ortalarina geri donup bakarsak birsey dikkatinizi cekmistir, her iki silahli orgut te, amerikan karsiti genclerin birbir oldurulmesi, hukuksuzca hapislerde curutulmesi gibi devletin baskisi yuzunden kuruldu.Sayet avrupaya veya latin amerika gibi ulkelere bakarsak, ozellikle fransada insanlar tum haklarini devlete karsi ayaklanma tehdidiyle elde ediyorlar.nitekim koca fransiz devrimi de, halkin krala karsi ayaklanmasiyla gerceklesmisti.Sayet bizim ulkemizde halk devrimcilere daha cok destek verseydi, bugun biz de fransada oldugu gibi doktorlari kapimiza cagiriyor ve her sosyal hizmeti ucresiz aliyor olacaktik.Simdiyse sadece ABDde ornegi olan parali bir saglik sistemi oturtulmaya calisiliyor. Sizin de dusuncelerinizi beklerim ancak onyargili davranmamak sartiyla. Eger sabit fikirli ve iflah olmaz bir postal fetisistiyseniz bos yere yorulmayalim. sevgiler (biraz aceleye geldigi icin hatalar olmus olabilir, malum fener maci baslayali 40 dakika oldu ben bunu yazicam diye bakamadim)
BonePART Mesaj tarihi: Ekim 21, 2008 Mesaj tarihi: Ekim 21, 2008 ninjaturtles said: (biraz aceleye geldigi icin hatalar olmus olabilir, malum fener maci baslayali 40 dakika oldu ben bunu yazicam diye bakamadim) Dusuncem budur. Koskoca Turkiye ykin tarihini Fener macina indirgedin bence yeterli.
Alexi_Septimus Mesaj tarihi: Ekim 21, 2008 Mesaj tarihi: Ekim 21, 2008 Premature Ejaculation erteleme yöntemlerine geçebilecek potansiyelde bir şey. Fener maçı.
ninjaturtles Mesaj tarihi: Ekim 21, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ekim 21, 2008 BonePART said: ninjaturtles said: (biraz aceleye geldigi icin hatalar olmus olabilir, malum fener maci baslayali 40 dakika oldu ben bunu yazicam diye bakamadim) Dusuncem budur. Koskoca Turkiye ykin tarihini Fener macina indirgedin bence yeterli. wov dostum sen nasi buyuk laflar ettin oyle.once otur yaziyi oku sonra laf yarisina gireceksen gel gireriz.artist seni.
Alexi_Septimus Mesaj tarihi: Ekim 21, 2008 Mesaj tarihi: Ekim 21, 2008 Yeni üyeler çöp derken böyle şeylerden bahsediyordum ben.
Cons Mesaj tarihi: Ekim 21, 2008 Mesaj tarihi: Ekim 21, 2008 once otur yaziyi oku sonra laf yarisina gireceksen gel gireriz.
Esh Mesaj tarihi: Ekim 21, 2008 Mesaj tarihi: Ekim 21, 2008 ninjaturtles said: biraz aceleye geldigi icin hatalar olmus olabilir yanli$tan ziyade arada dogrular olmu$ olabilir. =P 1) etnik tabanli bir örgüt ile siyasal tabanli bir örgütü nasil kar$ila$tirdin ki? 2) o cocuklar hicbir zaman silahli eylem yapmak istemediler, ama du$mana kendi silahiyla kar$ilik vereceksin mantigiyla hareket ettiler. Dolayisiyle silahli orgut degillerdir, senin postalci dediklerin oyle isimlendirdiler. 3) fener macindan once yazmak nereden esti? Turk siyasal hayatinin onemli dönemlerinden biri bu. Oyle yazdim bitti olmaz.
ninjaturtles Mesaj tarihi: Ekim 21, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ekim 21, 2008 Alexi_Septimus said: Yeni üyeler çöp derken böyle şeylerden bahsediyordum ben. ben yeni uye degilim sevgili dostum.arada bir gelip tartismalara giriyorum hepsi bu.
Slat Mesaj tarihi: Ekim 21, 2008 Mesaj tarihi: Ekim 21, 2008 said: Sizin de dusuncelerinizi beklerim ancak onyargili davranmamak sartiyla. Eger sabit fikirli ve iflah olmaz bir postal fetisistiyseniz bos yere yorulmayalim.
ninjaturtles Mesaj tarihi: Ekim 21, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ekim 21, 2008 Esh said: 2) o cocuklar hicbir zaman silahli eylem yapmak istemediler, ama du$mana kendi silahiyla kar$ilik vereceksin mantigiyla hareket ettiler. Dolayisiyle silahli orgut degillerdir, senin postalci dediklerin oyle isimlendirdiler. ayni fikirdeyim, ben de zorla kapitalist sistemi dayatanlara karsi silahlandiklarini ozellikle belirttim. ogrencilerin oldurulmesiyle ilgili kisimda.
SturmVogel Mesaj tarihi: Ekim 21, 2008 Mesaj tarihi: Ekim 21, 2008 ÇETO AKILLI OL DEDİM! ----------- Ya beyler konuyu makaraya almak istediğim düşünülmesin ama bu ülkenin ordusu varken neden buna alternatif olarak ona karşı silahlı eylemlerde bulunan bölücü örgütleri göstermek, forumlarda bu tür yapılanmaları öne çıkarmak gereği duyuyorsunuz???
balon Mesaj tarihi: Ekim 22, 2008 Mesaj tarihi: Ekim 22, 2008 Slat said: said: Sizin de dusuncelerinizi beklerim ancak onyargili davranmamak sartiyla. Eger sabit fikirli ve iflah olmaz bir postal fetisistiyseniz bos yere yorulmayalim. on yargi degil ki o ispatlanmis bi sey+) herkes neyin ne oldugunu biliyordur artik .
Mike Mesaj tarihi: Ekim 22, 2008 Mesaj tarihi: Ekim 22, 2008 tartışmazsak hiç bişey olmayacak aslında örgütlerden. gündemdeler paso.
irenikus Mesaj tarihi: Ekim 22, 2008 Mesaj tarihi: Ekim 22, 2008 mahir çayan reklam olsun diye sivil öldürmedi mi, nasıl kahramanlık bu
huun Mesaj tarihi: Ekim 22, 2008 Mesaj tarihi: Ekim 22, 2008 bu tip adamlara örgütlere özenenlerin kurtlar vadisine özenenlerden ne farkı var?
elm Mesaj tarihi: Ekim 22, 2008 Mesaj tarihi: Ekim 22, 2008 Birincisi artık paticik böyle ciddi konuları tartışcak bir platform değil , eskiden de böyle şeyler tartışılmazdı ama en azından bu kadar cıvık değildi.En azından güncel konular ciddi tartışılabiliyordu , artık onlar bile msg spamlayanlardan , saçma sapan resim koyanlardan okunmaz oldu.Bu ve benzeri konuların artık ümidi yok paticikte. Yazıya gelince türkiyenin yakın geçmişini özetlemek için yetersiz zaten fener maçıyla kurulan ilişkide yetersizliği ortaya çıkarıyor =) Ancak iyi bir özet ve ülkenin niye bu halde olduğuna dair güzel bir tespitler.Ne olduğunu bilmek elbet önemli ve ilk adım ama yapılması gerekenleri konuşmak daha yoruma açık bir konu olacaktır bence.
Öne çıkan mesajlar