Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:

Bendeki ram şu

http://www.hepsiburada.com/kingston-hyperx-2gb-800mhz-ddr2-ram-khx6400d22g/productDetails.aspx?categoryid=47&productid=bd70888

İşlemci amd x2 5600+

Bu da

Sanırım 800 de değil de 677 civarinda çalışıyor bu. Biosu biraz karıştırdım ama yetemedim düzeltebilecek kadar.

Niye böyle bu ve nasıl düzeltebilirim ?

Mesaj tarihi:
Board şu

http://www.hepsiburada.com/asus-m3a78-emh-hdmi-amd-780g-soket-am2-am2-anakart/productDetails.aspx?categoryid=152&productid=bd50829

1066 ya kadar destekliyor
Mesaj tarihi:
Ilginc, SPD'de ramleri PC5300 olarak algilamis, gerci o anda calisan ram hizi hakkinda bilgiler memory tabde oluyor, onun da bir ss'ini cekip koyarsan cok iyi olur.
Mesaj tarihi:
Oha Single channel olarak goruyor ramleri, bir de ustune 720 kusur gibi abuk bir speedde calisiyor, anlamakta zorluk cekiyorum.

Bir aralar feyk kingston ram modul muhabbetleri geziyordu ortalikta da, sehir efsanesi de olabilir bilemiyorum, hala anlayamadim ben sorunu.
Mesaj tarihi:
Yalniz FSB-DRAM ratio olayi yuzunden de ram boyle sacmalamis olabilir, belli bir ratio sectin mi ramler icin ? Hayir isin ilginci SPD'de ram modullerinin calisabilecegi hizlari, voltajlari ve timingleri sirasiyla vermesi lazim da, ramler 2x2 dual channel ddr2 800 ise zaten orada 333'ten sonra 400mhz'lik bir bolum de olmasi gerekiyor, ustune ustluk single channel olarak calismamasi gerekiyor. Ilginc.
Mesaj tarihi:
Yarı değil dual channel mantığına göre 333x2=666 (667)
Örneğin bende ocz nin 1200 mhzlik reaper serisi var cpu-z 600 olarak gösterir.Ayrıca standart olarak bu ram takıldığında 667 de çalışıyor FSB arttırarak 1200 yapılıyor.
Mesaj tarihi:

resimde iki tane varya bide dual channel mevzusu açılmış
...

utandım lan (:

bu arada

burda ramlerin 5300 olduğu yazıyor. 6400 olması gerekmiyomu 800mhz için ?

• 3 hafta sonra ...
  • Yeni Oluştur...