Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Richard Dawkins'in Harun Yahya Uzerine Konusmasi

Penthesilea

Öne çıkan mesajlar

richard dawkins ne olmak istediğini seçsin bi önce teolog mu olacak biyolog mu. herkes kendi işini yapsın, adnan oktar şarlatanlığa devam etsin genetiğe şuna buna karışmasın richard dawkins de biyolojisini genetiğini yapsın. ben richard dawkinsi ortalıkta "kuantum biyoloji kuantum biyoloji" diye dolaşan biyologlara benzetiyorum, işi kuantum değil, wikipedia seviyesinde bilgilerle kuantum biyoloji diye dolaşıyor
, tek amacı yeni bişeyler yapıp ünlü olmak bilim yapmak falan değil.
Sosyal ağlarda paylaş

e biyerde çakışmış. kaldı ki dinden vazgeçenlere kendi fikirlerini söylüyor orda.

din tarihi veya dinle alakalı başka birşey üzerinde yorum yapmamış ki. çakıştığı noktada yorum yapmış.

ha dine karşı kendi görüşlerini sunabilir, bu da teoloji değildir zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

Ardeth said:
valla tanrı büyük bir ihtmalle yok demek baya bir teoloji oluyor. iyi ki büyük bir ihtimalle yok demiş, kesin yoktur dese iyice şüphe duyardım adamın mentalitesinden

nasıl ya? kendi fikrini söyleyince teolog mu oluyor insan? teoloji dinleri inceleyen bir bilim dalı değil mi?

hayır teoloji tanrı verdır veya yoktur demezki.
Sosyal ağlarda paylaş

"Since 2003, the Atheist Alliance International has awarded a prize during its annual conference, honoring an outstanding atheist whose work has done most to raise public awareness of atheism during that year. It is known as the Richard Dawkins Award, in honor of Dawkins' own work."

Bi de bu var yani, bunun cemaatcilikten, din fanatikliğinden ne farkı var ya. Neyin awarenessı yahu bırakın herkes istediğine inansın of yemin ederim insanların şu inançlarını yayma olayından darallar gelmeye başladı bana. Atheist Alliance International ne abi? Çocuk musunuz, oyun mu oynuyosunuz? Ben de batman olcam.
Sosyal ağlarda paylaş

Ardeth said:
"Since 2003, the Atheist Alliance International has awarded a prize during its annual conference, honoring an outstanding atheist whose work has done most to raise public awareness of atheism during that year. It is known as the Richard Dawkins Award, in honor of Dawkins' own work."

Bi de bu var yani, bunun cemaatcilikten, din fanatikliğinden ne farkı var ya. Neyin awarenessı yahu bırakın herkes istediğine inansın of yemin ederim insanların şu inançlarını yayma olayından darallar gelmeye başladı bana. Atheist Alliance International ne abi? Çocuk musunuz, oyun mu oynuyosunuz? Ben de batman olcam.

ya adam herkes ateist olsun, biz ateistler cemaatleşelim ve ateizm misyonerliği yapalım demiyor ki; bilimsel dayanaklı görüşlerini tüm bilim adamlarının yaptığı gibi kitaplaştırıyor, konferanslar veriyor. ayrıca bana kalırsa adamın yapıtları ortada. hiç birimiz onun gerçek bir bilim adamı olduğunu ispatlamak zorunda değiliz. böyle olmadığını iddia edenler, hangi kriterelere göre onun yalnızca ün peşinde olduğunu isterlerse söyleyebilirler. bence gerek yok, çok inandırıcı ve ikna edici olacağını ve Dawkins hakkında halihazırda fikri olanların, görüşlerini, düşüncelerini etkileyeceğini, değiştireceğini sanmıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

fenris said:
Ardeth said:
valla tanrı büyük bir ihtmalle yok demek baya bir teoloji oluyor. iyi ki büyük bir ihtimalle yok demiş, kesin yoktur dese iyice şüphe duyardım adamın mentalitesinden

nasıl ya? kendi fikrini söyleyince teolog mu oluyor insan? teoloji bi dinleri inceleyen bir bilim dalı değil mi?

hayır teoloji tanrı verdır veya yoktur demezki.

Fikir söylemekle iddiada bulunmak arasında fark var ama malesef aradaki ince çizgiyi çoktan aştı insanlar. Tanınan bir bilim adamı olmanın özellikle bazı sorumlulukları vardır. Daha geçen aylarda DNA'nın yapısını çözenlerden biri olan watson zencilerin zekası hakkında kötü bir söz söylediği için (onların genetiksel olarak beyazlar kadar akıllı olmadığı konusunda) bütün üyeliği bulunduğu bilimsel kominitelerden kovuldu nerdeyse. Düşün watson bu yani genetik bilimini başlatan adam buna rağmen bu kadar sert tepki verildi. Neden bu? Çünkü bilim adamının insanları etkileme kuvveti var, özellikle çok tanınıyorsa. Dolayısıyla bu seviyedeki bilim adamlarının daha mantıklı, makul davranmasını ve sadece aklına gelen fikirleri söylememesini veya daha da abartıp insanlara yaymayı çalışmamasını doğru davranış olarak görüyorum. Bir de neden kızıyorum, bilim adamı olmak çok vakit ve kendini adama isteyen bir meslek. Bu adam bu kadar işle uğraşıyorken gerçekten üretebileceğin en kaliteli bilimsel çalışmaları üretiyor mu emin değilim. Herkes mesleğini yapsın argümanı da o yüzden.

Ha teolog dendiği zaman genelde evet bir çeşit dinsel inançları olan insanların maneviyat ve tanrı hakkındaki araştırmalarından bahseder. Ama tanrını varlığı ve tartışması muhtemelen (teolog olmadığım için emin konuşmayayım) bu dalın temel taşlarından biri olmalı. E bu temel taş hakkında bu kadar uç yorumlar yapmayı bıraktım iddialar da bulunmak, kitap yazmak o dalın içine baya girmek oluyor benim gözümde. Fizikle örnek vermek tam analoji oluşturmuyor evet çünkü fizikte birşeyin doğruluğunu ölçemek için objektif metodlar var ama fizikçi olmayan adamın teki "newton fiziği çöktü" diyebiliyor. Etraftan duyduğu popüler bilim sözleriyle genelde açıklamaya çalışıyor bunu. Aynı tepkiyi bu insana da veririm, sadece fikrini açıklıyor olması yetersiz özellikle bu insan başka bir çok insanı etkileyebilecek bir konumdaysa biraz daha ağır başlı ve alçak gönüllü olmasını tercih edeirm.
Sosyal ağlarda paylaş

Ona laf yok tabi adnancık milletin yazdığı yazıları alıp bi başından bi sonundan öyle iki cümleyi bir araya getiriyor ki insan evrimi savunan biyologları bile darwinin baş düşmanı sanıyor. Böyle bir insan kendisi. Sitesinde öyle alıntı yaptığını iddia ettiği makalelerden bazılarını bizzat okuduğum ve o insanları tanıdığım için fark etmiştim. O açıdan ikisi karşılaştırılamaz tabi biri yalancının daniskası. Richard dawkinsin bilimsel bulguları konusundan yalan söylediğini sanmıyorum, öyle bilimsel bir etiğe sahip olmasa zaten geldiği yere gelemezdi herhalde.
Sosyal ağlarda paylaş

Ardeth said:
adam din bilgisi cok fazla olan bir biyolog. zaten bir darwinist ve darwinizmin dogrulugu tanrinin varligina neden zittir onlari anlatiyor, bunun teolojiyle alakasi yok. tanri neredeyse kesin olarak yoktur bolumunden bahsediyorsan kitabindaki, asiri negatif yaklasiyorsun adama.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...