roket adam Mesaj tarihi: Ekim 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2008 Merhaba. Kocaeli Üniversitesinde Çevre Mühendisliği okuyorum, Teknik Resim hocası daha ikinci dersten TSE 88 diye bir standardın açıklamasını istedi. Google, sözlük, wiki vb. internette hiç bir yerde bulamadık. Yalnızca TSE nin kendi sitesinde var, o da üyelik istiyor, para vermek istemiyoruz. Hocaya bulamadık dedik, canımıza okudu, mühendis olcaksınız, sizi dersler değil araştırmanız mühendis yapçak falan diye kızdı bayağı. Lise değil burası netten bulup okumadan getiresiniz olayına girdi haklı olarak. He konuya geleyim, İTÜ'de Lisans veya Yüksek Lisans düzeyinde okuyan patili var mı? İTÜ'nün kütüphanesinin internet sitesinde TSE de dahil standartların dökümanları mevcutmuş, eğer ufak bi form doldurup istersek mail ile yolluyorlarmış. Fakat İTÜ E-Mail adresi istiyor alet. İTÜ lü arkadaşlardan ricam bu dökümanı isteyip sonra bana da ulaştırmaları. Şimdiden çok teşekkür ederim. Adres: http://www.kutuphane.itu.edu.tr/ Standart: http://64.233.183.104/search?q=cache:LkTYw9blJiwJ:www.tse.org.tr/Turkish/abone/StandardDetay.asp%3FSTDNO%3D55754+tse+88+teknik+resim+standartları&hl=tr&ct=clnk&cd=9&gl=tr Edit: Süreyi yazmamışım. Çarşamba gününe kadar süre var fakat İTÜ den belge istekleri 3 gün içerisinde cevaplanıyormuş. Bir an önce yapmamız lazım yani. Ayrıca o verdiğim standart linkinde standardın kapak sayfasına ulaşabiliyoruz sadece, pdf e girmek isteyince abone değilsiniz diyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Holy Mesaj tarihi: Ekim 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2008 aramaya tam olarak ne yazmamız gerekiyor? senin verdiğin linkten arama sayfası açılmıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Ekim 16, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2008 Hmm evet açılmadı bende de şimdi. Şöyle anlatayım. Ana sayfaya geliyorsun http://www.kutuphane.itu.edu.tr/ Üstteki menüden elektronik kaynaklar'ı, altından açılan menüden ise veritabanlarını seçiyorsun. Veritabanları kutucuğu çıkıyor, oradan STANDARTLAR yazana tıklıyorsun. Sonra açılan sayfada en altta Türk Standartları var. Ona tıklıyorsun, Standartlara erişim diye bir döküman çıkıyor, hemen en üstte STANDARTLAR İÇİN TALEP FORMU yazıyor. Koşullar kabul ediyorsun, isim soyad telefon fakülte bilgilerini veriyorsun, onun ardından 3 tane kutucuk çıkıyor, oradan ilkine TSE 88 - Teknik Resim Standartları yazıyorsun. Olay bu yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Ekim 16, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2008 Up. Yardım pls. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Holy Mesaj tarihi: Ekim 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2008 istedim. cevap gelince haber veririm ama itü mailime çok sık bakmıyorum arada özel mesaj atıp hatırlatırsan süper olur =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Ekim 16, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2008 Heh eline sağlık. Her gün özel mesaj atarım ben şimdi merak etme dsf. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Ekim 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2008 holy yapmış madem ben de yapmıyım. sonra çakarlarsa hepimiz yanarız :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Ekim 16, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2008 Eheheh sağol abi, holy doldurmuş formu sağolsun, 3 günde yollanır diyor itü ama bakalım. Tek istek yeterli, dediğin gibi bir gecede aynı saatte onlarca TSE 88 belgesi isteği de gitmesin adamlara sdfg. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ekim 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2008 bence hoca bulamamış size buldurtturuyor. sonra kullanacak herhalde o belgeleri hayır ben de teknik resim aldım da mal mal bişeyler çiziyoduk ondan dedim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sexdrugsrocknroll Mesaj tarihi: Ekim 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2008 sizin de kampüs duvarlarında biz izmitliyiz ulan hodrimeydan yazıyo mu :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Ekim 17, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2008 Çook sağol Holy, aldım dosyayı, yazdırıp vericem hocaya, alsın kullansın hayrına sdfg. Yaşasın pati kardeşliği, acayip gaza geldim mutlu oldum sdfsdg. İlgilenen herkese teşekkür ederim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Holy Mesaj tarihi: Ekim 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2008 rica ederim =) hızlı çalışıyorlarmış ama takdir ettim kütüphanemizi, daha önce hiç böyle maille istenecek bir belgeye ihtiyacım olmamıştı tecrübe oldu bana da :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Ekim 19, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2008 Bir problem daha çıktı. TSE 88 standardını istemişti hoca, İTÜ'den de bu şekilde istettik tabii. Bana da TSE 88-20, TSE 88-21, TSE 88-23 kodlu dosyalar geldi. Meğerse bu TSE 88 bu kadarla bitmiyormuş. TSE nin sitesinde gördüğüm kadarıyla bunun TSE 88-20, 22, 24, 25 falan diye farklı konuları da var ve hoca bize yalnızca TSE 88 dedi. Yok sadece TS 88 diye aratırsak 93 ve 64 tarihli 2 farklı yürürlükten kalkmış standard gözüküyor. Acaba hoca şu anki TSE 88 setinin tamamını mı istedi? Bu kadar psikopat olamaz herhalde tanesi 30 lira falan çünkü, para toplayın bulun banane demişti ama, bilmiyorum. Ve işin garip yanı yalnızca bizim İTÜ den bulduğumuz 3 standard toplamda 45 sayfa. E tüm seti getirirsek kitap olacak bu. Bi problem var ama hadi hayırlısı, ben bulduklarımı götüreyim de, sorarım olmazsa. Ne dersiniz, ne istiyo bu kadın? Daha birinci sınıfın ikinci haftası, allam sabır ver. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ekim 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2008 Ardeth said: bence hoca bulamamış size buldurtturuyor. sonra kullanacak herhalde o belgeleri Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ekim 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2008 TSE 88-20,21,23 yeterli olacaktır. çizgiler, CAD çizimleri ve inşaat teknik çizim yeterli gibi geliyor. onların dışında -30 görünüşlerle ilgili temel kurallar ve 40 kesitler ile ilgili temel kurallar alınabilir belki. Makineyle ilgili olanlara ihtiyacın olacağını sanmıyorum açıkçası. ha bi de üst sınıflardan bu hocadan ders almış birileri varsa ona sorun, yoksa hocaya sorun.. bunları bunları bulabildim falan diyin işte.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Ekim 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 20, 2008 iide standartları para ile satmak nası bi mantık ya? standart değil mi bu herkesin en kolay ulaşabileceği şekilde olması gerekmiyor mu enteresan olay. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ekim 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 20, 2008 para ile satmayan bi yer yok sanrım. herkeşcikler para ile satıyor bunları. bazıları da bayağı bayağı pahallı olabiliyor tabi.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Ekim 21, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2008 Üst sınıftan tanıdığım bütün çevre mühendislerine sordum, üstüne diğer mühendislik okuyanlara da sordum, kimse bilmiyor böyle bir şey. Hiç biri böyle bi ödev yapmamış sdgsdf. Neyse sınıftan biri Tuzla'ya TSE'ye kadar gitmiş üşenmeden, almış TSE 88-20'yi, sınıfça futupi çektiler. Ben de sadece 20. bölümü ele alacağım. Direkt standardı istese elimdeki 45 sayfayı da verecektim de, kadın özet istiyormuş meğer. Standardın özeti. Aldım tanımları, süsleyip tekrar yazdım, Word de şekil ve profesyonel bi taslak hazırladım. Çıkarttım, bakalım ne diyecek hoca. Büyük ihtimalle ona lazımdır ondan böyle mal bi ödev vermiştir diyorduk ta, kadın standardın tüm metnini değil en fazla 2 sayfalık özetini istiyormuş sdfgsdf. Neyse. Zevkli ya teknik resim, çizim falan. Hoş. Yardımcı olan ve olmaya çalışan herkese teşkürler sağolun varolun :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Holy Mesaj tarihi: Ekim 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2008 hocanız manyakmış yalnız bence. dikkat edin o hocaya =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar