Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Erasmus

SbNN

Öne çıkan mesajlar

Şimdi ben 2. sınıfım bu sene Kadir Has Reklamcılıkta. İlk sene not ortalamam 3.2 idi. Hiç bişey çalışmadan bu oldu ve sınıfta 4. veya 5. yim bu sene biraz kasıp 3.5 üstü yapmayı planlıyorum. 3. sene ilk dönem de Erasmus istiyorum. İngilizcem ortanın üstünde iyiye yakın sayılır. Üniversite bu sene İletişim Fakültesinden 10 kişi gönderiyormuş seneye muhtemelen artabilir.

Bütün planlarımı gitmek üzerine yapıyorum yani. Nedir yani gidebilir miyim ? Nasıl oluyor bu işler ?
Sosyal ağlarda paylaş

speaking mülakat yerine geçiyor, var. en azından bizim okulda.

yeterlilikte kendini listenin üstüne çıkar, erasmus koordinatörüyle konuş, gidersin bu ortalamayla. gidilecek okulları söylesinler sana yeter ki.

mesela ben ortalaması benden yüksek olanları eledim o sınavla, finlandiyaya gün saymaktayım :p
Sosyal ağlarda paylaş

asinanyavuz said:
L'Aubergine Espagnole'yi izledikten sonra Erasmus u eğasmüs olarak okuyorum, bi hocanın önünde de öyle okuyacağım diye korkuyorum.

Konuya dönecek olursak, gidersin büyük bi ihtimalle. Erasmus mülakatlarını yapan hocalarla filan kanka olmaya bakabilirsin istiyorsan çok.
bu kadar adi geciyo neymis diye bakayim dedim bok gibi film cikti be, yasayacaginiz exchange hayatiyla hic alakasi yok bunun. girls gona wild falan izleyin daha alakali ehue
Sosyal ağlarda paylaş

Scheriff said:
direk attım o msjı şimdi okudum

sıralıyorlar sizi, kaç kişi gitmek isticek, onların ortalamaları ne vs önemli

sabancıda 3.73 le hibe alamadan giden var mesela O_O

o_O hatta OHA. vaz mı geçsem ben acaba. düşer bu sene ortalamam garanti zaten. erken başvuru yapsam 3. sınıfın ilk dönemi düşmesini düşünerek filan.
Sosyal ağlarda paylaş

Ya bu hibe olayı bu sene farklı bi de galiba.. Sanırsam bütçe kalmadığı için hibe vermeyeceklermiş falan...

Bi de akademisyen girmesini nasıl ayarlayacağız ki?

Ben de 3.sınıfın ilk döneminde gitmek istiyorum şimdiden girişimlere başlamalı mıyım? Nedir, ne yapayım?
Sosyal ağlarda paylaş

Bizim okulda (bilgi) kendi bölümünün erasmus kordinatörü, okulun uluslarası ofisinin başındaki kadin, 2 tane de hoca girmişti. Akedemisyen olmadan yapamazlar bence mülakati.. Hibeler ilk dağıtıldığında ben de alamadim, hatta başvuranlarin yarisina yakını alamadı ama geçen sene de böyle olmuş.Sene ortasında ek ödenek çikinca para almayan kalmamiş, bu ek ödenek çikincada almayan kalmamamiş.
Okulda zaten gerekli duyurular yapilip başvuru için deadlinelar belirtiliyor. Zaten websitenizi incele orda kesin bilgi vardır.
Sosyal ağlarda paylaş

aslında ayarlaman gerekmio. akademisyen olması gerekiyor o mülakatta.

benim durumumda mesela yurtdışına çıkacağım için erken girmem gerekiodu mülakata normal tarihlerin dışında. söledim avrupa ofisindeki kadın ayarlicam dedi birilerini. gittim mülakata sadece o var işte pardon ayarlayamadım şu bu. yaptık mülakatı sonuçlar açıklandı koymamışlar beni biyere. -çok yüksek olmasa da iyi bir ortalamam vardı o zamanlar- bi ton kavga dövüş vs normal başvuru zamanı (ilkinde erken başvuruydu) yolladılar beni de 2. tercihime bi süre sonra hibe verdiler falan filan.

o yerleştirme toplantılarının detayları açıklanmıyor ama benim görüşüm akademisyenler kendi konuşmadıkları insanları bi şekilde altta tutuyorlar hibesiz yolluyorlar vs. bu 3.73lük hibesiz arkadaşın durumu da aynı. akademisyen girmemiş mülakatına.

sonuç olarak sabancı'da olanlar özellikle dikkat etsin olur da akademisyen yoksa mülakat zamanı, üsluba dikkat ederek akademisyen olmadan mülakata girmek istemediğinizi falan söyleyin bence. ki gitgide daha populer oluo erasmus sabancıda rekabet artıo vs kime sorsam gidicem gitmek istiyorum diyo. diğer okullarda bu akademisyen durumu nasıl bilmiyorum
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 ay sonra ...
  • Yeni Oluştur...