asinanyavuz Mesaj tarihi: Ekim 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2008 O günlere daha çok var o yüzden 120 bile fazla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Ekim 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2008 Koltukla, kemerle, frenle ne alakası var ki bunun? Eskiden hız konusunda teknoloji kısıt imiş, yani insan vücudu xG'lik bir eylemsizliğe kadar dayanıyorsa teknolojiden dolayı max. yG oluyormuş. Bir yerden sonra, teknoloji de o xG'lik limite ulaşınca, insan vücudunun dayanma sınırı kısıt denklemi olacak, bundan bahsediyoruz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ekim 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2008 hmm hızı arttırdın da yolları yeniden mi projelendirdin? diye sormak gerek.. sihirli bir değnek ile tüm kurbları yeni hıza göre şekillendirmişler sanırım. aslında teknoloji ile birlikte ivmelenmeye sınır konulabilse daha mantıklı olabilir. hani yasayı hazırlayanlar bi yolların haline baksın da ona göre yaklaşsın. eblehçe işler, yeni hızlandırılmış tren olayımız.. hızlandırılmış trafik... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ekim 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2008 daha dayanikli insanlar yapariz abi sorun degil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Ekim 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2008 dasaaa said: eblehçe işler, yeni hızlandırılmış tren olayımız.. hızlandırılmış trafik... Metrobüs gibi işte :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Milamber Mesaj tarihi: Ekim 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2008 ya sizide suçlamıyorum hayal edemiyorsunuz, görmediniz o programları. neden klasik trafikte canlandırıyorsunuz olayı? uçaklar nasıl ses hızını geçiyor bu adamlar 3saniyedemi duruyor 3 saniyede niye dursun? 10km önceden yavaşlamaya başlar adam. şehirler arası yolculuktan bahsediyorum şehir içinde 700ile gidecek demiyorum ki. bir saat size geleceğin arabalarını mı anlatacam? bu 100 yıl öncesi insanlara 1000 beygir gücünde araç olacak süper hızlı gidecek diye inandırmaya çalışmak gibi oluyor. kaç yıl oldu o programları discoveryde izlediğim degilerde okuduğum bulabilsem çoktan yapıştırmıştım linki buraya. daha sonra meraklıysanız siz açarsınız araştırırsınız nasılmış bu planlar görürsünüz öğrenirsiniz. burada konu 100 yıl sonraki araçların nasıl olacağı değil. şuanki hız sınırı ve bunun arttırılmasının gereklilik olduğu. ben size kişisel tecrübelerimden ve verdiğim basit örnekler üzerinden bu hız sınırlarının artmasının doğru bir karar olduğunu ve uzun yol şöförlerinin bundan kesinlikle memnun olacağını söylüyorum. hız sınırları zaman içersinde değiştirilir ve bu kararın alınması sırasında sizden daha profesyonel ve yetkili kişilere "danışılır" bu şekilde karar verilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Ekim 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2008 ku$ serileri ayri tutulsaymi$ bari yeni duzenlemeden. duble yolda 120 giden $ahin cok fazla cana bedel olabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Ekim 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2008 Milamber said: uçaklar nasıl ses hızını geçiyor bu adamlar 3saniyedemi duruyor 3 saniyede niye dursun? 10km önceden yavaşlamaya başlar adam. Tren örneğinden sonra bir de bu, süper örneklerinin devamını bekliyoruz. Mekanik arıza, kontrol kaybı vb. sorunlar nedeniyle anı duruş/manevra işlerinden bahsediyoruz biz, yoksa trafik öyle sürekli ideal mesafe, sürekli toz pembe problemsiz akıştan oluşsa zaten çıkartsınlar 250'ye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ekim 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2008 aquila said: daha dayanikli insanlar yapariz abi sorun degil. eahuhauha :D yaw, karayollarının falan seminerleri oluyor trafik hakkında. o da olmadı arada imo falan yapıyor. bi onları izleyin de sonra konuşalım 200km/hları falan (bırak 700leri) bi kere basic formüllerimiz var, her zaman, her cisim üzerinde çalışan basit formüller. bunları yıkamıyoruz ne yazık ki, ha tabii 200 averaj ile seyretsen bile bu ancak tren gibi bir şey ile mümkün olur, keza trafik hacmi/planlama gibi bi hede de var. sen 200km/h ile a dan d'ye gitmek isterken yaklaşık 100-150 araç aynı güzergahtan farklı noktalara gitmek isteyecek... bıdı bıdı hede hödö.. neyse, sıkıcı oluyor bak gitgide, aslında trafiği yasaklayacaksın şehir içinde. şehirler arası da tgirilyorlar harcayıp muhteşem yollar yapıcaksın. anca öle olur bu işler.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Ekim 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2008 Tabii yan yoldan dikkatsiz bağlanan denyo, yola fırlayan inek, tarladan çıkan traktör gibi şeyleri saymamışım bile ben, bir an ülkemden uzaklaştım galiba :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Ekim 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2008 minority report izlemediniz mi arabalar havada gidiyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Milamber Mesaj tarihi: Ekim 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2008 Baggio said: Milamber said: uçaklar nasıl ses hızını geçiyor bu adamlar 3saniyedemi duruyor 3 saniyede niye dursun? 10km önceden yavaşlamaya başlar adam. Tren örneğinden sonra bir de bu, süper örneklerinin devamını bekliyoruz. Mekanik arıza, kontrol kaybı vb. sorunlar nedeniyle anı duruş/manevra işlerinden bahsediyoruz biz, yoksa trafik öyle sürekli ideal mesafe, sürekli toz pembe problemsiz akıştan oluşsa zaten çıkartsınlar 250'ye. hay Allah'ım zaten trafik öyle olacak. ne diyorum sana tüm araçlar tek sisteme bağlanıyor. yola lastiklerle değil başka aparatlar sayesinde tutunuyor. hepsinin mesafeleri ayarlı oluyor aynı anda arka arkaya 2 araba gitmiyor belli mesafelerle bu araçlar yollanıyor eğer önünde başka araç varsa sana otomatik şerit değiştiriyor. hala kendi trafiğinizde kendi yollarınızda düşünüyorsunuz olayı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Khelben Mesaj tarihi: Ekim 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2008 @milamber : tamam abi sen uçakla arabayı hava yoluyla karayolunu bir tutuyosun, buna bişey diyemeyiz.. çölde yapılan deneylerde arabalar ne km lar yapıyor o zaman... 100 sene önceki insanlarla alakalı bişey değil bu 100 sene önceki insan fizik kurallarından bihaberdi bizim demek istediğimizi sen anlamak istemiyorsun, teknoloji tek başına bazı şeylere çözüm değil, otoyolda önüne köpek çıkar duramassın vs vs.. fizik kurallarının yanı sıra senin otoyolda 10 km önce yavaşlaman için 10 kmlık bir görüşe sahip olman lazım.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Milamber Mesaj tarihi: Ekim 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2008 Khelben said: @milamber : tamam abi sen uçakla arabayı hava yoluyla karayolunu bir tutuyosun, buna bişey diyemeyiz.. çölde yapılan deneylerde arabalar ne km lar yapıyor o zaman... 100 sene önceki insanlarla alakalı bişey değil bu 100 sene önceki insan fizik kurallarından bihaberdi bizim demek istediğimizi sen anlamak istemiyorsun, teknoloji tek başına bazı şeylere çözüm değil, otoyolda önüne köpek çıkar duramassın vs vs.. fizik kurallarının yanı sıra senin otoyolda 10 km önce yavaşlaman için 10 kmlık bir görüşe sahip olman lazım.. hala kendi yollarından bahsediyorsunuz. 100 sene sonraki yollarda bu şekilde olacakmış gibi konuşuyorsunuz sistem diyorum tamamen elektronik yollar diyorum. sizse yola köpek çıkar diyorsunuz... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ekim 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2008 dediği ütopik bir durum için geçerli zaten. insan bedeninin kaldırabildiği bir ivmelenme ile dümdüz bir yolda (mümkünse vakumlu ya da hava yerine daha uygun bir gaz karışımına sahip bir tüp içerisinde) hızlanıp maksimum hızda sabit hızla ilerler durumda seyredip bu esnada sadece çok minimum oynamalarla doğrultusunu değiştirecek (viraj alıcak) araçlar falan olur.. ki hem pahalı hem de überötesi gereksiz olacağı için hayal olarak kalır. ama jules verne olsam yazardım bak.. "yeni zelanda ekspresinde raydan çıkma" ha neden otomobil olmaz derseniz, basit formüller derim. her zaman işe yarıyor bu ecübikler.. senenin değişmesi etkilemiyor onları ne yazık ki. fizik dedikleri böle bişi. karada ancak raylı sistemlerle bunu yapabilirsiniz, kimse de böle pahalı ve kârsız şeyleri yapıcak kadar salak değildir. her şehire doğrusal yollar geçmeniz gerek bi kere, standart tekerlek&yol teması yerine manyetik bantlar falan olması lazım. hava direncini minimum da tutmak lazım. bir taraftan olası çarpışmalara karşı aracın boyunu uzatmak gerekirken ve ekstra güvenlik önlemleri ile ağırlığını arttırırken diğer taraftan bu kütle ile ivmeyi durdurabilecek sistemleri her daim çalışacak basitlikte araca entegre etmek lazım... böle bi yol yapsanız bile gidecek tek bi binek aracın fiyatı 1trilyon dolar falan olur herhal.. bilakis o hızlar ancak toplu taşımacılıkla hedeflenir, hedef de istanbul ankara değil (zaten neresinde çıkacan o hıza kısa mesafede) istanbul-sidney, sidney-LA, LA-londra, Londra-istanbul falan olur anca.. tam bi deli taş atmış durumuna sürüklendim valla.. gidiym de yemek yiyim lan.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Milamber Mesaj tarihi: Ekim 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2008 ütopik veya değil. bu tarz projeler var. o zamanı göremeyceğimiz için kimilerine saçma gelir pahalı gelir bunu o zaman yaşayan insanlar görecek. sonuç olacak adamlar şehirler planlıyor benim için bunlar uçuk şeyler değil olabilme ihtimali olan bilim adamları tarafından geliştirilen projeler. hız sınırı arttırılmasına karşı çıkan arkadaşlarda inşallah uzun bir yola gider misal istanbuldan artvine... otobanı görürler, karadeniz sahil yolunu görürler altlarında audi vardır (bende yokta onlarda olsun) ama onlar asla 80kmyi geçmezler emi! :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Ekim 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2008 Otobanda halihazırda 120+12'den yuvarlak olarak 130 cezasız hız zaten şimdi bile. Her düzgün yola otoban diyip 80 diyorsan ayrı. Kaldi ki ben altıma A6 falan alsam, açarım hız sabitleyiciyi cezasız bir hıza, paşa paşa yolumu giderim. Habire 6. vites 4500 devirde, sol kol uyuşup rekor benzin yakarak, hedefe varınca 5 kat yol yorgunluğu çekmeye bin kere tercih ederim. Görgüsüz, bilinçsiz Audi kullanıcısını efendi Audi kullanıcısından ayıran en önemli şeylerden biri de olabilir bu dediğim. edik: Audi örnekti, genel olarak şöför de diyebiliriz hatta buna. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Scheriff Mesaj tarihi: Ekim 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2008 ütopik dünyaları geçelim de günümüze bakalım yol uzun sürüyor diye hız sınırını artıralım çabucak gidelim diyorsun iyi güzel de yollar henüz o hızlara uygun değil, napcaz? hızlı tren yaptık ist-ank arası 3 sn sürüyor oh ne ala ama raylar o hızlara uygun değil! noldu tren raydan çıktı x kişi öldü e olur öle çabucak varıyoruz ne güzel istediğimiz yere! tr'nin yolları bu hızlara uygun mu? böyle bir çalışma yapılmış mı da hız sınırı artırılıyor? o hızlarda en ufak bir kontrol kaybında, olur olmadık yerdeki bir çukurda, uyarı levhası asılmamış yol çalışmasındaki kum yığınında vs sanıyor musun ki toparlayabilcen o teknoloji harikası arabaları! bu ülkede trafikte hala insanlar bok yoluna ölüyor çimen yerine yolu sulayan fiskiyeler, bariz trafik kurallarına uymayan sürücüler vs sebeplerden kalkıp amerika'da hız sınırı yok, almanya'da 350le gidebiliyor sürücüler demeyin. herkes önünden yesin. ehliyeti kasaptan mı aldın özlü sözü başka dillerde var mı merak ediyorum. 50yle en soldan gitmemek gerektiği, kamyon kamyonu sollarken 3. kamyonun aynı anda ikisini birden sollamaması gerektiği, emniyet şeridinden araç sağlanmayacağı-adı üstünde sollamak- arada bir dikiz aynasını kontrol edip arkadan gelen varsa yol verilmesi gibi gerçekler öğretilmedikten, uygulanmadıktan sonra yasayla hız sınırı artmış banane. gitmesi gereken yere daha erken varan uzun yol şoföründen kat kat fazla insan ölcek yolda. bunu anlamak bu kadar zor değil. yasa olsa da olmasa da insanlar o hız sınırına uymuyorlar zaten ben uymuyorum ama bunu böle en büyük doğru, en mantıklı hareket gibi ortaya koymak saçma ve komik. makul bir sınır olmalı ki ben uymasam bile başkası o cezadan korkarak o hız limitine uyar, 2 kişi az ölür son söz, motor güçleri sürekli artıyor olabilir ama insan refleksinin 100 yıl önceden çok daha iyi olduğunu sanmıyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Milamber Mesaj tarihi: Ekim 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2008 benim gördüğüm yollar otobanlarda 135 bölünmüş yollarda 120 için yeterli. sanki 180 yaptı adamlar öyle bir konuşuyorsunuzki. birileri kurallara uymuyor kaza yapıyor olan bize oluyor. 200basan yine basacak 180basan yine basacak mühim olan kurallara uyup hız limitinde giden normal sürücülerin ne yapacağı. hızlı gitmekmiş mesele gibi yorum yapıyorsunuz.biz kamyon sollarken radara yakalandık neymiş sınırı geçmişiz. istanbul- artvin arası düzgün kardeşim. her sene gidiyorum o yollar otoban gibi karadeniz sahil yolu otobandanda iyi orda 120 ile gidilir. sanki bu kararı alan insanlardan daha bilgiliymişsiniz gibi sanki araştırma yapmışsınız gibi atıp tutuyorsunuz. bir tarafta tamamen varsayımlardan konuşan siz öteki tarafta tüm verileri tutan devlet çalışanları. birşey söylüyorsanız elinizde veriniz olsun varsa verin eğer gerçekten doğru olduğuna inanıyorsan git mahkemeye ver kararı çalışma yap. forumda atıp tutmakla iyi vatandaş olunmuyor. herşeye karşı çıkan sizin zihniyetinizdeki insanlardan gına geldi. yazmayacam bu konuya bundan böyle laf anlatılmıyor size hız sınırı arttı iyi oldu. aksini düşünen için başvurulacak kurumları bulmaya başlasın bb Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Ekim 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2008 Milamber said: birşey söylüyorsanız elinizde veriniz olsun varsa verin eğer gerçekten doğru olduğuna inanıyorsan git mahkemeye ver kararı çalışma yap. forumda atıp tutmakla iyi vatandaş olunmuyor. herşeye karşı çıkan sizin zihniyetinizdeki insanlardan gına geldi. yazmayacam bu konuya bundan böyle laf anlatılmıyor size hız sınırı arttı iyi oldu. aksini düşünen için başvurulacak kurumları bulmaya başlasın bb * toys outta pram syndrome * Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Khelben Mesaj tarihi: Ekim 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2008 lolkekbur bb thx. trafik kaza oranı artıcak insanlar ölücek ve bazı şeyler ondan sonra anlaşılıcak.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Scheriff Mesaj tarihi: Ekim 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2008 devlet çalışanları çok uzman insanlar konularında tabi. araştırma yapmadan söleyince sölediklerim gerçek değeri taşımıyor senin için sanırım, varsın öyle olsun çok güzel dediğin otoyolu yapan, ihale eden insanlar da devlet çalışanları..çıktılar gazetelere çarşaf çarşaf boşa harcadıkları milyonlar, denize yutturdukları yollarla...diğer uzman devlet çalışanı treni raydan çıkardı yarım saat erken gitcem diye, kim bilir hangi uzman üstü söyledi ona şu saatte varmazsan yarın gelme işe diye... hız sınırı kesinlikle artmasın fln da demedik, sürücüler daha eğitimli olsun, yollar daha güvenilir olsun, varsın hız sınırı 120 olsun! al sana başka bir örnek rayda kaya->tren kazası uzman bilgili devlet çalışanın son eseri Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dolis Mesaj tarihi: Ekim 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2008 Hiç yoktan iyidir diyorum ama mesela ankara konya arası dümdüz yol ki ilerdeki arabada yoksa 145 az kalır bence :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ramocan Mesaj tarihi: Ekim 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2008 Allah razı olsun senden Mialmber'im, Sayende rüşvetçi polislerin çorbası çıkıyor, karaparanın ve şerefsizliğin dibine vuruluyor canım ülkemde... Milamber said: benim gördüğüm yollar otobanlarda 135 bölünmüş yollarda 120 için yeterli. sanki 180 yaptı adamlar öyle bir konuşuyorsunuzki. birileri kurallara uymuyor kaza yapıyor olan bize oluyor. 200basan yine basacak 180basan yine basacak mühim olan kurallara uyup hız limitinde giden normal sürücülerin ne yapacağı. hızlı gitmekmiş mesele gibi yorum yapıyorsunuz.biz kamyon sollarken radara yakalandık neymiş sınırı geçmişiz. istanbul- artvin arası düzgün kardeşim. her sene gidiyorum o yollar otoban gibi karadeniz sahil yolu otobandanda iyi orda 120 ile gidilir. sanki bu kararı alan insanlardan daha bilgiliymişsiniz gibi sanki araştırma yapmışsınız gibi atıp tutuyorsunuz. bir tarafta tamamen varsayımlardan konuşan siz öteki tarafta tüm verileri tutan devlet çalışanları. birşey söylüyorsanız elinizde veriniz olsun varsa verin eğer gerçekten doğru olduğuna inanıyorsan git mahkemeye ver kararı çalışma yap. forumda atıp tutmakla iyi vatandaş olunmuyor. herşeye karşı çıkan sizin zihniyetinizdeki insanlardan gına geldi. yazmayacam bu konuya bundan böyle laf anlatılmıyor size hız sınırı arttı iyi oldu. aksini düşünen için başvurulacak kurumları bulmaya başlasın bb Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Ekim 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2008 ulan hepiniz cocuga giydirirsiniz saatte 50km ile sol seritten gidip arkanizdan gelenleri kanirtirsiniz susun len nerde mrmarv o olacakti burada Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar