Godin Mesaj tarihi: Ekim 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2008 Arkadaşlarla başlamayı düşünüyoruz bilgi almak istedim patiden.Şimdiden teşekkürler... 1-Oyundaki en güçlü dps classı şu an hangisi?(yok demeyin her oyunda oluyor,illaki bi class parçalıyor) 2-Daocta rangerdım rvrde grubun healerını indiriyoduk çatır çatır.Warhammeronline da WoW daki gibi healerla 5 yaşındaki velet bile 2k rating yapabiliyormu yoksa healerlar ölümlümü?? 3-Daoctaki en büyük eksiklik bireysel pvpnin sadece stealtherlar için olmasıydı.Warhammeronline da Rogue assasin tarzı bir class varmı acaba?ve pvpler yine 8erli gruplar şeklindemi.tek başınıza hiçbişey yapamıyomusunuz?PvP de solo takılabilme imkanım varmıdır?? 4-Oynanabilirlik Aocta tam bir hayal kırıklığı oldu.PvP de akıcılık yoktu.Warhammeronline da wowdaki gibi süper oynanabilirlik ve pvpde akıcılık varmı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ebolamaxi Mesaj tarihi: Ekim 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2008 Forumu ıncelersen sordugun soruların hepsıne cevap bulabılırsın.Ama yınede acıklayan arkadaslar olacaktır.Benım acıklamamın nedenı DAOC oynamamam... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Ekim 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2008 1-) bkz.: bright wizard hede höde topici =) evet, kendisi order tarafında olmakla birlikte tam bir glass cannon. dest. tarafında da sorcerer onun mirror'ı lakin forumlardaki analizlere göre dps'te bw, sorc'un %20 kadar önündeymiş.. bununla birlikte dest tarafında witch elf ve marauder de melee dps karakterleri.. order tarafında mirror'ları witch hunter ve white lion. ama bright wizard şu anda dps konusunda en çok konuşulan ve imba olduğu iddia edilen class. 2-) ben bir zealot olarak (order tarafındaki mirror'ı rune priest) sevinerek söylüyorum ki 1v1'de bir healerı kesmen hangi classla olsun kolay değil. bazı classlarla imkansız gibi bir şey. ama oyun 1v1 üzerine kurulu değil. savaş alanında focusu çektikten sonra her healer ölür =P (bu arada ölmesi zor dedim de.. zealot'un rakibi kesmesi de zor yani. ortada imba bir durum yok yanlış anlaşılmasın) 3-) war da rvr üzerine kurulu.. yani solo takılırsın ama efektif olamazsın. hele savaş alanında yerler seni.. 1v1 yapamıyorsun yani.. wow'un rogue'na denk gelen class dest tarafında witch elf, order tarafında witch hunter. ikisi de melee dps yukarda bahsettiğim gibi. 4-)oynanabilirlik ve pvp konusundaki fikrim; war'da wow'dan çok daha fazla oynanabilirlik var. bunun en büyük sebebi casual olması. oyunda bir şey yapmak için saatlerini harcamak zorunda olmaman.. ayrıca pvp konusunda, war'un iç dinamikleri wow'u ağır döver. ağzını burnunu kırar yani, öyle böyle değil =) war'un olayı pvp. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Blackice Mesaj tarihi: Ekim 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2008 Ractamainus said: ayrıca pvp konusunda, war'un iç dinamikleri wow'u ağır döver. ağzını burnunu kırar yani, öyle böyle değil =) war'un olayı pvp. :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Ekim 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2008 1- Bright Wizard 2- Oyuncu iyiyse ölmesi hiç kolay değil. Mesela ben bayağı iyiyim ve nadiren ölüyorum. O nadiren öldüğüm durumlar ise üstüme X kişinin çullanması. Yani birkaç kişi yakalarsan gayet de öldürebiliyorsun healerı. 3- Stealth WAR'da yalan. Yapan çok kısa süreyle yapıyor. Sanırım Witch Elf ve Witch Hunter. WoW rogue/druid gibi değil, daoc bilmem. PvP grup PvPsi şeklinde. 8v8den daha kalabalık. Hele outdoor ise saymak mümkün değil. 4- AoC'un combo sistemi oyunu öldürdü. WAR'da WoW'daki süper oynanabilirlik ve akıcılık yok. Animasyon kaynaklı akıcılık sorunları var. WoW kadar olmasa da gayet rahat ve iyi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Godin Mesaj tarihi: Ekim 13, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2008 Çok teşekkürler arkadaşlar 2 mesajdada bana lazım olanları yazmışsınız. Ben daoc gibi harika bi oyundan sonra Mythic'e gözüm kapalı güvenirdim fakat wowdaki ölümsüz healerlardan sonra temkinli yaklaşmaya karar verdim.Madem healerlar war dada imba ben almiyim şimdilik warhammer :) healer kesmekle uğraşmaktan son 2 yıldır yeterince sıkıldım hehe. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Shaklaban Mesaj tarihi: Ekim 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2008 order ol destda 1 kiside healer acmio hani myhic bazi serwerlarda order acana %20 xp fazla kazanma verioya ben de ona inat bizim serwerda healer acana para vercem artik o durumdayim.... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Ekim 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2008 en güçlü dps != en güçlü class yanlış anlaşılma olmasın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 Godin said: ..Madem healerlar war dada imba ben almiyim şimdilik warhammer :) healer kesmekle uğraşmaktan son 2 yıldır yeterince sıkıldım hehe. ben imba demedim ki.. hatta imba olmadığını özellikle belirttim =) dediğim gibi war RvR oyunu, 1v1 değil.. dolayısıyla "healer kesemiyorum" değil problemin. karşında genelde bir takım oluyor ve problem o takımı çökertmek daha çok, teker teker class'ları değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
odiflame Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 Warhammera en benzeyen oyun Guild Warstır.wow ile warhammerı karşılaştırmayalım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Luxor Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 dest oynayan arakdaşlardan anladığım kadarıyla zealotların pve si oldukça sıkıntılı. o yüzden zealot oynamak isteyenler solo takılamıyorlar pek. senaryo veya pq ile lvl atlamak durumundalar. aynı PQ yu zirilyon kere yapmak ayrı bir dert, zaten her zaman istediğin PQ için gerekli çoğunluğu da bulamıyorsun (serverı ve oynadığın saate göre değişiyor tabi). Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jonywayt Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 Luxor said: dest oynayan arakdaşlardan anladığım kadarıyla zealotların pve si oldukça sıkıntılı. o yüzden zealot oynamak isteyenler solo takılamıyorlar pek. senaryo veya pq ile lvl atlamak durumundalar. aynı PQ yu zirilyon kere yapmak ayrı bir dert, zaten her zaman istediğin PQ için gerekli çoğunluğu da bulamıyorsun (serverı ve oynadığın saate göre değişiyor tabi). evet zealot oynayanlar baya sorun cekıyorlar. cunku heal talentınada gıttıklerınde dps lerı neredeyse yok gıbı bısı. benim görüşüm muhakkak yanına bır melee classı alması gerekmekte durmadan actionla xp toplaması ıcın.ama surasıda var senaryo yapıldıgında kazanırsan ortalama 10k xp + senaryo base questlerınden 4k xp alıyorsun. ılk lvl lerde kolay lvl atlıyorsun. ama 30 a lvl i dayadın mı işler degısıyor 500k xp ıstıyor buda demek 33 mac kazanman lazım :) 15 dk 1 mac surse ortalama 495 dk buda yakalsık 9 saat eder. buda 2-3 gun max. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ulfang Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 healer zor ölüyomuş.. white lion oynayın arkadaşım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Godin Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 Ractamainus said: Godin said: ..Madem healerlar war dada imba ben almiyim şimdilik warhammer :) healer kesmekle uğraşmaktan son 2 yıldır yeterince sıkıldım hehe. ben imba demedim ki.. hatta imba olmadığını özellikle belirttim =) dediğim gibi war RvR oyunu, 1v1 değil.. dolayısıyla "healer kesemiyorum" değil problemin. karşında genelde bir takım oluyor ve problem o takımı çökertmek daha çok, teker teker class'ları değil. 1v1 healerı kesmen kolay değil.Bazı classlarla nerdeyse imkansız demişsin ^^ oldukça çok rvr deneyimim var daoctan dolayı.Biliyorum 1v1 in en geri planda olduğunu Arcane' de Oyuncu iyiyse ölmesi hiç kolay değil. Mesela ben bayağı iyiyim ve nadiren ölüyorum. O nadiren öldüğüm durumlar ise üstüme X kişinin çullanması. Yani birkaç kişi yakalarsan gayet de öldürebiliyorsun healerı. yazmış. Bir healerı kesmek için birkaç kişi birleşiyorsan o oyunu at çöpe.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mosquito Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 Godin said: Bir healerı kesmek için birkaç kişi birleşiyorsan o oyunu at çöpe.. bu kadar basit dinamiklere sahip bi oyun değil warhammer solo pvp yerine grup pvpsinin ön planda olduğu bir oyun. sen gidipte tank karakterinle healerı kesmeyi planliosan gg şmididen ki zaten grup pvpsi ön planda olduğundan her classın kendine göre bir rolü var savaşta. her class her her haltı yapamiyor malesef dps, tank ve healer sayısının düzgün dağıldığı bir grup gayet süper iş yapiyor ve acayip zevk aliyorsunuz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 wow'da healer öldürmek gayet kolaydı ki? spamlenebilen healing reduce, spamlenebilen casting uzaması, her saldırının setback vermesi, spamlenebilen interrupt, biten manapool, mana drain/burn olayları. şöyle diyeyim, wow'da teketekte mage bir paladini her zaman alır. burst + interrupt + burst = gg. burada sorceress bir warriorpriest'i asla alamaz teketekte. healer öldürmek daha zor diyebilirim şahsen ama 1vs1'lik bir durum olmadığından focus yiyen healerlar rahat ölebilmekle beraber takım arkadaşları acemi değilse guard, knocback, snare, root vs ile çok daha aktif bir şekilde koruyabiliyorlar. sonuç olarak bence gene de çok daha zor öldürmesi. olumlu buluyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
CrayTotem Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 War un oynanışı, daha dorğusu oyun yapısı diğer oyunlarla pek karşılaştırılamıyacak bir takım inceliklere sahip. Görmeden ve anlamadan bu yorumlarla bir yere varman pek mümkün değil. War da priest ölümsüzmüş, 3 kişi girmek gerekiyormuş, teke tekte hep kaçıyormuş falan gibi bir durum söz konusu değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 oyunun guzelligi orda, herkes birbirini destekleyip hayatta tutmaya calisarak ilerlemek. healer, tanki dpsi healliyo, tank, healeri dpsi koruyo, dps, tanka healera saldiranlari indiriyo, ama iste kimse gorevinin bilincinde olmadigi icin genelde insan cinnet geciriyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Godin Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 Mosquito said: Godin said: Bir healerı kesmek için birkaç kişi birleşiyorsan o oyunu at çöpe.. bu kadar basit dinamiklere sahip bi oyun değil warhammer solo pvp yerine grup pvpsinin ön planda olduğu bir oyun. sen gidipte tank karakterinle healerı kesmeyi planliosan gg şmididen ki zaten grup pvpsi ön planda olduğundan her classın kendine göre bir rolü var savaşta. her class her her haltı yapamiyor malesef dps, tank ve healer sayısının düzgün dağıldığı bir grup gayet süper iş yapiyor ve acayip zevk aliyorsunuz Farkındaysan bir üst mesajımda rvr tecrübem olduğunu ve solo pvpnin en arka planda olduğunu söylemiştim.Mesajlarda istediğiniz yerleri okuyup istemediğiniz yeri okumamak güzel birşey değil bence.Daoc ta RVR nin kralı vardı.ordada sürekli grup pvpsi vardı tabiki. Daocta healera vurdunmu ölüyordu.Wowdaki gibi tepende 5 kişi healer dayanıyorsa warhammerda evet çöpe atarım ben o oyunu herkezin kendi görüşü... Neyse konuyu uzatmaya gerek yok ben istediğim cevapları aldım herkeze teşekkürler... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Szasstam Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 Şimcik ben canım tankım ile %25 critical chance ve %50 normal vuruş hızımı artırıp üstünede %15 damage artırıp 2h ile healera dalıp birinci vuruş snare, 2. vuruş armor kır 7-8 saniyede ölü bir healer :p dün denedim eğer tankın biri gelip kurtarmazsa canının düşüş hızına yetişemiyor. ;) çok crit yemekden kaynaklı GG Dikkata alırsın almazsın bilmem hehe Witch Elfin healer kesemediğinide görmedim. 2 saniye geç fark edersem çoğunlukla ben yetişmeden healer yerde yatıyor oluyor. gerçi orderda Hunterın kestiğinide görmedim ya hehe o ayrı bir dengesizlik konusu :P Godin said: Mosquito said: Godin said: Bir healerı kesmek için birkaç kişi birleşiyorsan o oyunu at çöpe.. bu kadar basit dinamiklere sahip bi oyun değil warhammer solo pvp yerine grup pvpsinin ön planda olduğu bir oyun. sen gidipte tank karakterinle healerı kesmeyi planliosan gg şmididen ki zaten grup pvpsi ön planda olduğundan her classın kendine göre bir rolü var savaşta. her class her her haltı yapamiyor malesef dps, tank ve healer sayısının düzgün dağıldığı bir grup gayet süper iş yapiyor ve acayip zevk aliyorsunuz Farkındaysan bir üst mesajımda rvr tecrübem olduğunu ve solo pvpnin en arka planda olduğunu söylemiştim.Mesajlarda istediğiniz yerleri okuyup istemediğiniz yeri okumamak güzel birşey değil bence.Daoc ta RVR nin kralı vardı.ordada sürekli grup pvpsi vardı tabiki. Daocta healera vurdunmu ölüyordu.Wowdaki gibi tepende 5 kişi healer dayanıyorsa warhammerda evet çöpe atarım ben o oyunu herkezin kendi görüşü... Neyse konuyu uzatmaya gerek yok ben istediğim cevapları aldım herkeze teşekkürler... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Deptlypo Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 adam istedigi cevapları almış oyunu cöpe atmış begenen oynamaya devam eder begenmeyen cöpemi atar balkondan aşşagımı atar ne yaparsa yapar artık.. oynamayacak adama zorla oyunu sevdirmeye war ın güzelliklerinden özelliklerinden bahsetmek yersiz ve anlamsız :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 yok ama yanlışını o görmese de, okuyacak başkaları görsün =) oyunu oynamadan, dinamiklerini hiç bilmeden yorum yapması anlamsız zaten. kaldı ki healer ölmez demiştim ama "imba değil" diye not geçmiştim =) nitekim zealot dediğin dmg özürlü bir karakter.. savaş alanında bir rakibi bile üstüne alması demek, takımına tüm faydasını yitirmesi gibi bir anlama gelebiliyor. böyle bir sürü faktör var. neyse ^^ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
CrayTotem Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 Ractamainus haklı. Bir kere Godinin oyunu alıp almaması bize birşey sağlamıyacak. Biraz bilgi edinmek istemiş.Ractamainus da doğru şekilde anlatmaya çalışıyor ki yanlış anlaşılıdğını düşündüğü için birde açıklamaya çalışıyor.Sonuçta bence Godin istediği cevapları almadı çünkü önyargı ekledi direk. Oyun görülmesi ve anlanması gereken bir oyun. Benim genel görüşüm oyun oldukça güzel dinamiklere sahip ve yeterince eğlenceli.Onun dışında gerisi beni pek alakadar etmez aslen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Venator Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 Bence healer'ların canlı kalabilmesi gayet de gerekli bişey. Yoksa DPS >>> herkes oluyor ki, bence saçma. Sam'e katılıyorum, böyle daha iyi. Focus olmasına bile gerek yok, genelde bir tank korumuyorsa ve takım arkadaşları uyuyorsa iyi bir Witch Elf tek başına çok rahat healer indiriyor. Ayrıca, sanırım arkadaşk WoWdaki rogue gibi biraz çok damage vurayım herkes önümde düşsün ölsün istemiş, yine oyun dengesi için böyle daha iyi bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 valla burada healer oynaması eğlenceli çünkü o saydıklarım yok. ismilazımdeğil bir oyunda gameplay'in %75'i interrupt geri sayımı izleme veya stun & incapacitation & sheep vs olarak, geri kalanı da decurse kasmayla geçiyordu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar