Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Siyaset Meydanı / 09.10.2008

DoruK

Öne çıkan mesajlar

Umarım çoğu kişi izlemiştir. Konuşan kişi diğerleri gibi bikbik etmek yerine çözümleri gösterdi ve belki de %90'ımızın bilmediği gerçekleri bir bir ortaya koydu. Helal olsun dedim adama, gerçekten büyük bir alkışı haketti. Özellikle ortalıkta bilgisizce yanlış bilgi/bilgisizlikleri ile boş boş tartışmaya çalışanlar izlemiştir özellikle de, bir şeyler öğrenmiştir. Saygılar.

Programın konuğu Erdal Sarızeybek idi. Konusu tahmin edeceğiniz üzere terördü. Mükemmel konuştu, şimdi burada yazacak olursam çok basit gelecek ama kaçıran varsa bulsun bir yerden izlesin izlediğim en iyi siyaset meydanı programlarından biriydi, tek konuğu olmasına rağmen.
Sosyal ağlarda paylaş

ben daha önce bir askerin hem çok iyi bir stratejik düşünür, hem siyasetten iyi anlayan, hem toplu çözüm üreten, hem de çok iyi konuşanını görmemiştim. bu adamda hepsi var, bir askerden çok daha fazlası olmuş yaşadıklarıyla. umarım bir kazaya falan kurban gitmez de daha da yararlı olabilir vatanına.
Sosyal ağlarda paylaş

bu adam orada aktütün'de görev yaptığı süre boyunca orada ne terörü engelleyen, ne yoksulluğu ve feodal yapıyı bitirebilen bir devlet olmadığı için, halka "devlet benim" demiş sürekli, güven vermek için, ve diyor ki "15 yıldan sonra onlar hala devleti göremedi. ben emekli komutanım, devlet bana tören düzenlemek zorunda. vasiyetim odur ki benim cenaze törenim şırnakta yapılsın, oradaki insan bari ben öldüğümde devleti görür".
Sosyal ağlarda paylaş

Erdal sarızeybek harika konuştu. 32. gün ile siyaset meydanı arasında zaplıyordum. Osman Pamukoğlu sarmadı , o da siyaset rüzgarına kapılanlardan olmuş.

Erdal Sarızeybek programda öncellikle tsk nın bütçesine değindi.Daha sonra anayasal boşluklara.Çok ilginç şeyler öğrendim.Mesela bir terörist eğer mesken tutmuşsa ve jandarmadan kaçarken oraya giriyorsa jandarmanın oraya girmesi için arama izninin olması gerekiyormuş.
O kadar çok yasal engel var ki. Örneğin bi teröristi anca denk silahla vurabilirsiniz.Sayısız askerin davaları varmış.Terörist öldürdü diye hapiste olan asker varmış.

Daha sonra pkk işleyişini ve pkk nın elindekileri saydı (uyuşturucu , milis kuvvet , siyasal kol kanat vs) İnsanların neden dağa çıktığını saydı. ABD nin terördeki konumundan bahsetti.Barzaninin şerefsizliğini anlattı.Yaralanan teröristlerin güneyde Barzaninin hastahanesinde tedavi olduğunu anlattı.
Osman Öcalan dan bahsetti. 78 askerimizi şehit eden adam Süleymaniye de. Peki devlet neden hesap soramıyor dedi.

ve en sonunda sorunun temeline indi.
İşssizlik , göç , feodal yapı. Dediği doğruydu feodal yapının doğuda çökertilmesi gerek.İşsizlik dağa kaçmada ki en büyük teşvik.

Mutlaka izlenmesi gerekiyor.Çok açıklayıcı anlattı.

Aktütün de geçen gün gösterilen ellerinde patlamış rpg lerle dolaşan çocuklar içinse harika bir laf etti."Ben onlara söz verdim ama devleti gösteremedim ölürsem beni oraya gömün devlet bana tören yapmak zorunda işte o zaman oradakiler devletin yüzünü görürler"
Sosyal ağlarda paylaş

bLackcha0s said:

Aktütün de geçen gün gösterilen ellerinde patlamış rpg lerle dolaşan çocuklar içinse harika bir laf etti."Ben onlara söz verdim ama devleti gösteremedim ölürsem beni oraya gömün devlet bana tören yapmak zorunda işte o zaman oradakiler devletin yüzünü görürler"

Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...