Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

aç kalma - sağlık

forgiver

Öne çıkan mesajlar

patide doktorculuk oynamaz zevkli o yüzden duğduğum bişeyi paylaşmak istedim

olay şu belli bir süre hiç bişey yemiyorsun, sadece 12 saat süreyle 1 bardak su içiyorsun
3 günlük versiyonunu yapanları gördüm
kilo kaybetmişler, ölmemişler

nasıl oluyor: hücre yıkımı sağlıklı hücrelerden değil bozulmuş yapılardan başlıyormuş, enerji ve su açığa çıkıyor sonuçta hayati fonksiyonların devamı için yetiyormuş
vücuttaki toksik içeriğinde dışarı atılışı vs.

mantıklı mı?
Sosyal ağlarda paylaş

mantıksız en başında vücudu değişen koşullara yavaş adapte etmek lazım. çok hızlı kaybedilen kiloda hiç bir zaman hayır yoktur. uzun süreli programlı bir dietle sağlıklı bir şekilde kilo vermek varken insanlar o kadar disipnlinli ve azimli olmadığı için üretilen metodlardır. bir zamanlar tam tersi vardı o dediğinin, 1 bardak dışında hiç su içmeden ve sulu yemekler yemeden normal günlük hayatına devamediyordun böylece vücut gerekli suyu yağları yakarak sağlıyordu (yağlar kırıldığı zaman ortaya su çıkar). Aynen "nolacak ki vücut suyunu üretiyor sonuçta" fekat bunun böbrekler ve karaciğer için çok zararlı olduğu ortaya çıktı. Senin dediğim yemek yememe durumunda yağlar da yakılıyordur diye düşünüyorum ancak öyle hissedilebilir miktarda kilo verebilirsin (ya da işte proteinlerini yakarak ama o pek tercih edilmez :p ). Ek olarak

Side effects:
Dieting, especially extreme food-intake reduction and rapid weight loss, can have the following side effects:

Prolonged hunger
Depression
Reduced sex drive
Fatigue
Irritability
Fainting
Sinus problems (especially post-nasal drip)
Muscle atrophy
Rashes
Acidosis
Bloodshot eyes
Gallbladder disease
Seizures
Malnutrition, possibly leading to death
Subsequent weight gain
Sosyal ağlarda paylaş

@ardeth: burdaki amaç diet deil yani kilo vermek/zayıflamak için yapılmıyor, zaten verilen de fazlasıyla geri gelir

kulaktan dolma olduğu için tam olarak hangi koşullarda yapıldığını bilmiyorum, 15 gün süren versiyonlarını filan diyolardı o yüzden fazla inandırıcı gelmemişti
öte yandan ilginç bişey işte sorasım geldi

yani olay daha çok kendine zarar vercek sınırı aşmadan
bünyedeki zararlı/bozulmuş hücrelerin vücut tarafından tercihli ve öncelikli olarak imhası ve ölmeden bu dietin bitirilmesi
Sosyal ağlarda paylaş

ben yapıyorum arada. hatta şu an yine başladım. 3 ayda 30 kilo hedefim. 2 ayda 20 verdiğimi anlatayım. sabah ufacık ekmek. bulabıldıgın herhangi bi protein ya da kalsiyum içeren gıda (2-3 kaşık yoğurt ve ekmek yıodum ben hep) sabah kahvaltı serbest öğün herşey yiyebilirsin miktarda sorun degıl ama az tutuodum ben yani.

kahvaltıyı takiben 3-4 saat sora bi simit alıorum. 6 saatte o smiti yiyorum. devamlı kahve, çay, puro, nargile ve en önemlisi naneli sakız. açlığı bastırıyor.

akşam dayanamıyorsan marul ya da salatalık yıosun sınırsız. çunku bu ıkısını yediğinde sindirmek için harcadığın enerji, aldığından daha fazla. 1 kilo salatalık yersen yani 200gr falan verıosun
Sosyal ağlarda paylaş

said:
yani olay daha çok kendine zarar vercek sınırı aşmadan
bünyedeki zararlı/bozulmuş hücrelerin vücut tarafından tercihli ve öncelikli olarak imhası ve ölmeden bu dietin bitirilmesi

o zaman senin dediğin gibi bir yöntemle ölü hücrelerin yenilendiğini hiç duymadığım diyebileceğim en fazla :p
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...