Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

bright wizard hede hödö topiği

Jadelith

Öne çıkan mesajlar

selamlar

bu konuda benden daha bilgililer var (bkz blackice), ama açılmamış topik, ayrıca çook az bright wizard var yüksek tierlerde (ve warhammeralliance de nerdeyse en az konuşulan class), o yüzden şöle bi yazı yazayım da insanlar oynasın dedim :)

şimdi. combustion mekaniği var classta, dark magic ile aynı. büyü yaptıkça combustion alıyoruz ve 100 e geldiğinde mesela +%50 crit chance, +%100 crit damage, %50 explosion chance oluyo

crit chance ve damage belli zaten. explosion ise class ın en kötü yanı diyebiliriz. classta bissürü instant cast olduğundan farkında olmadan kendinizi öldürebiliyorsunuz. şahsen wound debuffları yok etmek için oynamayı bırakmam gerekiyor pve de çünkü 1600 hp ile 300-400 arası explosion yiyorum, ki bu 4 dot da ölebileceğim anlamına geliyor, hem de hiç mob vurmadan :)

combustionu sıfırlayabiliyorsunuz bir büyüyle ama o da 1 sn cast timesi var.

classın en güzel yanlarından biri dotları. şimdi, dotlarınızı atıyorsunuz. dotlarınızdan biri aoe dot o da çok güzel :) combustion 100 olana kadar combustion build eden büyüyü atıyorsunuz (aoe bişi, çok az damage ama instant cast ve cast başına 20 combustion). şimdi dotlarınız ticklerken critleyebiliyor ve crit damagesi %100 fazla. ayrıca explosion da yaratmıyor! böylece 5 saniye recast etmeyi beklerken deli gibi damage vuruyoruz :)

tabii classın en kötü yanı da meleenin biri sizi gözünüze kestirirse hiç şansınız yok. fire cage büyüsü ile durdursanız bile anında trinketliyolar (lol) ve aynen peşinizden devam edip kesiyolar. zaten ben genelde 2-3 saniye içinde yatmış oluyorum melee dalarsa.

işte böyle bir class. dün t2 senaryoda 2 healerim vardı (biri tyrandeis diğerini hatırlamıyorum :( ). beni bir güzel heallediler ve en fazla killing blow (kaç hatırlamıyorum), ve 100,000 damage (2. dps 45,000 idi) vurdum.

ama healeriniz yoksa ölmekten damage vuramıyorsunuz ne yazıkki.
Sosyal ağlarda paylaş

ayrıca spec olarak

immolation spec en iyisi olarak gözüküyor. dotlarınız coşuyor ve withering heat büyüsü.. baya iyi :)

int > wounds > resist. armor anlamsız, melee yanınıza gelirse öldünüz dmektir zaten.

karşı taraftan zealotlar ve shamanlar bir sorum var. bizim dotlarımız sizin için "lol HoT" mu yoksa "omg nerf bw!!1" mı? :)
Sosyal ağlarda paylaş

denk getirirsen Sorceress ile nukeleyip 4-5 vurusta hallediyorsun.

ha benim destruction toplulugum kazma oldugu icin genelde tanklara dalıp tavlayı koltuklarının altına alıyorlar.

Order healerları tanklardan cok bu arkadasları heal ettigi icin zorlanabilirsin. Ama bu dik sacli veya keltoş bunyelerin transa gectigi anları bekleyip nukeleri oturtursan cok uzun sure dayanamıyorlar. Sorceress icin guzel av oluyorlar.. Blackice az yerlerde poz vermedi bana Nü resim çalışmalarım için...

Ha iki ya da ucu yanyana iken uzek durmakta fayda var. Ya da healer destegi alıp yanasman lazım. Resistleri (hem buff hem de Tacticsden gelenleri) aktive etmekte fayda var.
Sosyal ağlarda paylaş

Ekmek said:
Az mı var?
En imba ve easymode class şu anda
oyunun yarısı da bright wizard lolk

Az değil orası doğru, baya çok BW var.

Ama imba ve easymode kısmına katılamıycam... Arkada durup tek tuş fireball atıyorsanız ok easymode denebilir.

Ama Immolation specced seniz ve solo kill değilde senaryoya katkıda bulunayım derseniz, hele ki grubun en önünde, healer ve caster dotlayıp + AOE çalışıyorsanız oyunun muhtemelen en zor, en karmaşık ve en glasscanon classlarından biri Bright Wizard...

Ama bir o kadar da keyifli bunuda eklemek lazım... combustion 100 deyken fiery blast la 10 destro nun kafasından 700-800 sayıları yükselirken keyif almamak imkansız gibi...

Bazen üstüme 5 kişi koşarken fiery blast castini bırakamıyorum 1 tane daha atıyım da ölüyim sorun değil diye... =)
Sosyal ağlarda paylaş

özcaine said:
Blackice az yerlerde poz vermedi bana Nü resim çalışmalarım için...

Tek target kitlenip sinsice çalışırsan veririz poz tabii :P

Ben orda grup için çalışıyım sizi mümkün olsa spawn pointin gerisine kaçırıyım sen aradan çık tek target Nü çalış...

Ama genel sorceress durumu öyle sanırım, hep single target solo kill peşindeler... ben immolation spec olduğum halde öndeki tankları dotlayıp, mümkün oldukça arkadaki healer ve casterlara aoe çalışıyorum... zaten healerlar 3. fiery den sonra kacmaya başlıyıncada öndeki tanklar yatmaya başlıyo =)
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Ama Immolation specced seniz ve solo kill değilde senaryoya katkıda bulunayım derseniz, hele ki grubun en önünde, healer ve caster dotlayıp + AOE çalışıyorsanız oyunun muhtemelen en zor, en karmaşık ve en glasscanon classlarından biri Bright Wizard...

JSFNLKAJSDNFLAKSJDNFLKASJDF
Sosyal ağlarda paylaş

Ekmek said:
said:

JSFNLKAJSDNFLAKSJDNFLKASJDF

+1
Sosyal ağlarda paylaş

Selam arkadaşlar ben de BW oynuyorum.
Evet immo su an en iyi talent buld diyebiliriz. Açıkcası çok kolay olduğuna katılamiyorum cunku şu ana kadar oynadığım en çok büyüyü aktif kullanmam gereken classı oynuyorum.
Büyüleri aktif ve etkili kullanabilmek için hareket etme tuşlarımı wasd'den esdf'ye geçirdim. Böylece wqazxc tuşlarını kullanabiliyorum ekstra olarak tani diğer yandaki rtgv tuşlarını ve 123456 tuşlarını da.
Hatta bunlar bile yetmedi gittim bi gaming mouse aldım. 2 tuş da ordan ekstra gelsin diye.

Melee gelince hemen yattığımız yanlış. Öncelikle oyunda BW'lerin yaptığı hataların başında Smoke screen ve Agshy Shield kullanmamak geliyor. Buna ek olarak level 30'da Stop Drop and Roll açıyorsunuz. Tabi Morale büyülerinden stun edeni de unutmamak lazım.

Survivalist bir BW'nin moral büyüsünü hemen ilk açılan stage'de pat diye harcamaması lazım.

Benim büyü circle'ım genelde ignite ile başlıyor. Bu arada Endless Knowledge ve Fuel to the fire açık genelde. İgnite, Boiling Blood, Detonate. Bunları atar atmaz bi tane sear atıyorum. ve ignite yeniliyorum. Bazen sear atamadan ignite yeniliyorum.
Bu zamana kadar melee yanıma gelmişse önce fire cage atıyorum. Bazen çıkamıyolar. Çıkamazsa Pyrolasticya da Burning iron atabiliyorum. Eğer çıkarsa Stop Drop atıyorum. Bu bana 3 saniye daha kazandırıyo. Stop drop and Roll 3 saniye boyunca üzerinde ignite olan kişiyi yere düşürüyor. O yerdeyken DOT'larımı yeniliyorum. Eğer combustion çoksa ve healer yoksa rakip firecage'deyken Meltdown atılabilir. Yoksa zaten ölürüz =)

Neyse firecageden çıkınca StopDrop atıp dot yeniliyorum ve bu kez melee dibimde olcagı icin once smmoke screen sonra da shield atıyorum kendime. Böylece bana %35,%30 gücüyle ancak vurabilir bi hale geliyor. Burda dikkat edilcek nokta şu DOTlar ticklerken smoke screen iptal olmuyor. Siz yeni bir büyü atarsanız iptal oluyor. Bu arada tabi morale'niz çoktan 3. seviyeyi vurmuş olabilir. Morali bi anda yüksek dmg yapmak yerine hayatta kalmak ve yüksek dmg yapmak için kullanabilirsiniz. Zira 3. seviye morale 8 sn stun özelliğine sahip.

Kimi zaman adamın canı az kalınca adamdan kaçarken yere o aoe instant büyüden atıyorum şimdi adını unuttum. Eğer arkada healer varsa bu cycle'ın damage'ı inanılmaz boyutlara ulaşabiliyor. Bi dot 500 tickleyebiliyor rahatlıkla.

Örneğin keep savaşlarında çok gördüm dotladığım adamın içeri kaçıp healer bulamayıp çaresizce öldüğünü. Bana en çok zevk veren kill'ler bunlar oluyo genelde. Keepde range'imde gördüğüm adama bi fireball, ignite boil detonate. O içeri kaçarken de 20 20 combustion arttırın. adam healı yoksa kesinlikle ölüyo. Healı olanların bile öldüğünü gördüm. Çünkü bu immolation buildi denen insafsız şeyde DOT'lar Fuel to the Fire taktiği ile 18 saniyeye kadar ulaşıyor. E yuh dimi.

MOB kesme taktiklerine gelince. Grind yaparken bi çok zaman etrafıma 4-5 mob alıyorum, hepsine ignite atıyorum yanyana geldikleri anda detonate atıyorum. bunu yaparken onlar üstüme geliyor oluyo ve ben de arkam dönük kaçıyo oluyorum. Bu arada gene kaçarken yere o aoe vuran ve 20 combust biriktiren büyüyü atıyorum. Combustion 80 e gelince Fire cage atıyorum. Ve mob grubundan çok uzaklaşmadan genelde önce shield atıp sonra da rain of fire'a başlıyorum. Özellikle yanınıza bi tank bazen bi healer tank bulursanız. Tank'a önerim her vurana ufak ufak dmg veren ve genelde chapter ödülü olan bi pot var. Onu içsin. Epey yüksek threat üretiyo bu şekilde sadece mobları çekerken bile. Bu arada ben bu aoe grind olayında Fuel to the fire'ı bırakıp Slight of Hand alıyorum ki bu tactic %50 threat siliyo (OHA). Eğer böle bi farm yapmayı düşünüyosanız gidip AOE builde respec atın. Ben genelde öyle yapıyorum. Bi seferde 20 ye yakın mob öldürdüğümüz oluyo böyle.

Yanımda tank yoksa normal mob cycle'ım ise şöyle genelde oyunun en kötü büyüsü tabir edilen fireball atıyorum başlangıç olarak sonra devamı aynı pvp gibi. Çünkü zaten öyle kağıt bi karakteriz ki kimi zaman çoğu mobla kendimi pvp yaparken buluyorum. Tek bi tane mobun gelip sizi öldürmesine şaşırmamanız lazım. Sanıırm dikkatsizlik yüzünden oyunda en çok kendini öldüren ve öldürten karakterin sahibi olabilirim =) Gerçekten aşırı çok öldüm. BW oynuyosanız ölmeye alışmanız lazım. Ve smoke screen, ve shield büyülerini kullanmanız lazım. Kullanmazsanız oynayamazsınız.
Sosyal ağlarda paylaş

Konuya dönersek, birden çok BW varsa cinnet geçiriyorum senaryolarda heallerken.

Bir de bazı MDPS'ler var - bunlara biz "Cengaver" dioruz - üstünde Brimstone Bauble, elinde 2hander, yardıra yardıra saldırıyorlar BWizlere, üzerinde dot var mı, arkada healer var mı, healerın üstünde düşman var mı, healerın AP'si var mı, hiç bakmak yok.

Bazıları daha akıllı oluyor. Saldırıyorlar 5 tane BWiz içine, sonra isimlerinin altında 5 tane kırmızı kare görünce geri koşuyorlar, önünde zıplıyorlar, etrafında dönüyorlar (plx heelz)
Sosyal ağlarda paylaş

abi 5 bright wizard ın arasına girip 2 aoe atınca çil yavrusu gibi dağılıyorlar ama, tabi healerlar lütfedip heal etmediği için o oyun kaybetmeye mahkum oluyoruz, hem tank hem bw hem marauder oynamıs birisi olarak, tırsak tank ve heal etmeyen healerlardan tiskiniyorum, mal mal bekleyip bright wizardların rahat rahat damage vermesini izleyenlere ayrıca ayar oluyorum
Sosyal ağlarda paylaş

Çok güzel ekmek de classını belirtmemişsin. Ben lvl 30 BW'de 5k HP'ye sahibim mesela.
Toplam 1.5k tikleyen dot ancak 0 (yazıyla sıfır) combustionda olur. Ben genelde attıgım DOT'larda 700 bi seferde tiklediğini ki bu dotun 17 saniye sürdüğünü biliyorum. 700-800 tickleyen aoe'de sanırım rain of fire olması lazım yüksek combustionla. Ama pvpde rof atmadım hiç. ancak keepde.

Yani senin karşına iyi BW çıkmamış sanırım. Ya da BW'den biraz tiksiniyo olmalısın ki ben yarım saat yazıp açıkladığım halde hiç bi şeye dayandırmadan gelip 2 satırda saçma dandik class yazıp gitmişsin.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...