Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

SW: TOR - SS, Video ve daha niceleri..

özcaine

Öne çıkan mesajlar

Abi WoW WotLK ile bitti tabi ki, ya su an bile ki kac yil gecti, Molten Core raidleri boyle "offf ne guzeldi lan" dedirtiyo boyle oyun oynama sevki geliyo icime.
Sictilar oyunun icine tam anlamiyla sictilar. Bebe toplamak icin her seyi yaparlarsa 11 milyon kisi oynar tabi, ama Blizzard her seyi para icin yapan bi sirket degildi yani benim gozumde.
Sosyal ağlarda paylaş

Penthesilea said:

Abi WoW WotLK ile bitti tabi ki, ya su an bile ki kac yil gecti, Molten Core raidleri boyle "offf ne guzeldi lan" dedirtiyo boyle oyun oynama sevki geliyo icime.
Sictilar oyunun icine tam anlamiyla sictilar. Bebe toplamak icin her seyi yaparlarsa 11 milyon kisi oynar tabi, ama Blizzard her seyi para icin yapan bi sirket degildi yani benim gozumde.

Valla bence bu işi para için yapmayan bir şirket olduğunu sanmıyorum. Özellikle Blizzard'ın başarısı (başarıdan kastım wow'un iyi oyun olduğunu söylemek değildi) ve kazancı iştahları böylesine kabartırken, kim kalkıp da, sadece üç ben bin kişinin oynadığı bir oyun yapmak ister. Mesela Eve Online benim gözümde mükemmel bir oyundur (hadi sandbox diyeyim de sonra cahil demesinler) ama bakıyorsunuz en kalabalık saatinde, serverdeki oyuncu sayısı 50 bin. Yani bu demek ki, 100 bin account civarında bir müşterisi var.

Bi de şöyle bir istatistik de çıkarmak lazım sanırım. Aslında herkesin çok sevdiği "sandbox" oyunları kaç kişi oynuyor, level base oyunları kaç kişi? Böyle bir istatistik benim elimde yok. Olan varsa açıklasın; seviniriz. Böylelikle, yeni oyun yapan bir firmanın, neden sandbox oyunlara yönelmediğini de anlamış oluruz belki. Çünkü çok oyuncu=çok para.

Hiç bir firma kalkıp da başarısı ispatlanmış bir yöntemden vazgeçip, oyuncu çekip çekmeyeceği garanti olmayan bir sistemi seçmez, kanımca.

Sözün özü: Ben SWTOR'un wow'dan çok farklı olmayacağı kanaatindeyim. Bu iyi mi kötü mü; tartışılır.
Sosyal ağlarda paylaş

Penthesilea said:

lol'ed
Sosyal ağlarda paylaş

oyunları en çok oynayan kitle teenager kitlesi olduğu için tabiki onlara göre yapacaklar oyunları :) sizde oynadınız deli gibi o yaştayken, 12+ işte çoğu oyun gayet normal, herhangi bir mmoda çocuk görmek istemiyorsanız o zaman oyun işini bıracakaksınız, yavaştan bıyık bırakıp, kareli gömlekler giyip numaralı bir gözlük alıp hafif göbek yapıp evlenip çocuk yapma moduna giriniz :)

siz büyüdünüz diye 25+ mı yapcaklar ehuehe satmasın sonra :p

edik: o değilde, oyunla ilgili yeni bişe yok mu yaw?
Sosyal ağlarda paylaş

size verdiğim makaleleri okusaydınız :D (ödevlerinizi yapmıyorsunuz ) orada çok güzel bir tespit var.Demektedir ki bütün oyunlar oyunculara cap e vurduğunda sapır sapır oyuncu kaybederken Eve nasıl oluyorda yıllardır sürekli oyuncu kitlesini arttırabiliyor.

Bunun nedeni olarak bütün oyunların bütün enerjilerini ilk 10 lvl a veriyorlar o 10 lvl olması gerektiği gibi oluyor ama geri kalanı olmuyor buna karşılık Eve bütün enerjisini end game e yatırdı sürekli end game i geliştiriyor bundan ötürü üyelikleri arıtıyor demekte.

ben bioware in biz oturduk ilk 10 lvl üzerine çalışıyoruz açıklamasını bu yüzden talihsiz buluyorum
Sosyal ağlarda paylaş

İşte bu da bir pazarlama stratejisi; belki biz bilmiyoruz, onlar daha iyi araştırmıştır doğal olarak. Sonuçta bunlar dev amerikan şirketleri.

Demek ki adam diyor ki, ben ilk 10 levelda seni bağlarım, bir daha da bu oyunu bırakmana izin vermem. Benim için 5-6 ay oyna yeter. Sonra bir exp çıkarırım seni tekrar bağlarım. (Bu bana hayli tanıdık geliyor)
Sosyal ağlarda paylaş

wowu kastetmiş sanırım da wow un başarısı bir sebepten dolayı değil pek çok şeyin birarada kotarılması sonucu oldu neyi önce yapmaları gerektiğini çok iyi biliyor adamlar.

*ilk 10 level inanılmaz keyifli , ve kolay öğrenilebilir yaptılar

*oyun ilk başladığında düşük levellarda yapabileceğimiz o kadar çok şey gidilecek o kadar çok harita vardı ki hayde breh diye level 60 a kastırtmadı zorla kendini

*questler genellikle farm üzerine kurulmuş olsada gayet güzel lorelol sahibi çoğu quest log okuyanlara tabii bu dediğim

*pvp olanağını oyuncuya bıraktı basit bir /pvp komutu bile cok etkiliydi ilk dönemlerde bilhassa pve serverlar için , 3-4 ay içindede battleground kavramı ile tanıştırdı bizleri (o dönemin teknik aksaklıkları sebebi ile gerekliydi serverları icin)

*sehirlerde canlı bir hayat sürmesi icin gerekli communityleri sağladı , halk meydanları tadında bence bu çok önemli level 5 adam bile istediğinde kendi factionunun hatta ally factionların sehirlerine gidebiliyor.

ve tabii daha oyunun ilk ayında başlayan ticaret ve insanlar level 60 olamaya basladığında oyalanabileceği içeriğide sunabilmesiydi başarısı daha birsürü minik detay war ki saymak la bitmez , blizzard yaptıkları herşey ile alkışı hakediyor bence , bıkarsın sıkılırsın o senin problemin ama yok öldürdü mahvetti vs. gereksiz dialoglar yani =)

aynı mantıkla giderse sw:ToR başarır bence.. yeterki kaçırmasınlar detayları problemleri =)
Sosyal ağlarda paylaş

wow un öncelikli başarısının nedeni her daim rekabet duygusunu canlı tutması wow çıktığı zaman end game instance olarak sadece lbrs raid olarakda sadece ubrs vardı bugün oyunu oynayan insanların birçoğu bunların ne olduğunu bile bilmez bakın dikkat edin grup halinde gidilebilek 1 dungeon ve raid bile olmayan çakma raid kıvamında 1 dungendan ibaretti oyun bugün 10-15 dungeon 20 raid boss lu oyunları endgame i yok bunun diye eleştiriyoruz.

Blizzard durmadan oyuncuya hedef koydu ubrs nin ilk hali harbiden bugün birçok 25 man heroic raidden zordu tam insanlar hadiseyi çözdüler onyxia geldi sonra mc geldi sonra bwl geldi sonra AQ geldi sürekli yeni duygusunu canlı tuttu blizzard

öte yandan bence bundan daha önemlisi mekanların ve questlerin son derece eğlenceli olması ben hala stormwind de bankaya gittiğimde olivya newton jhon isimli bankerleri görünce gülümsüyorum yada nessingway artık babamın oğlu gibi yıllardır beraber hayvan katlediyoruz bunun gibi birçok eğlenceli ufak ayrıntı oyunu eğlenceli kılıyor
Sosyal ağlarda paylaş

boss kesmek amaç değil araç olmalı , o zaman gayet eğlenirsin. sonuçta bir bossu 3 kere kesince sıkılıyorsan , 80 tane boss olmasının da bi farkı olmıyacak. city of heroesta belki de wow'un yarısı kadar event var , ama 1.5 senenin sonunda her seferinde farklı eğlence çıkartıp yine sıkılmadan oynıyabiliyoruz.

mmoyu eğlenceli kılan en temel faktörü unutuyoruz : komunite. mmoyu kimle oynadığınız ve nasıl oynadığınız , oyunun komün yaşamına uygunluğuyla birleşinde , zevk alma konusundaki en büyük faktör oluyor.

son zamanlarda denediğim tek oyun age of conan da , kendi adıma bu "komün"süzlükten kaybetti. yardım ettiğim adamın questinden exp reward alamıyorsam , neden yardım ediyim? ayrıca o adam yarın öbür gün pvpde gelicek beni dövücek ama şu anda yan yana savaşıyoruz?

SWTOR , bu hataya düşmediği sürece , birisinin hikaye görevlerine yardım ettiğimde bana bir yarar getireceği sürece , başarılı olup kendini oynatıcaktır. diğer türlü denemem bile uzak bir ihtimal olur.
Sosyal ağlarda paylaş

tunch said:

boss kesmek amaç değil araç olmalı , o zaman gayet eğlenirsin. sonuçta bir bossu 3 kere kesince sıkılıyorsan , 80 tane boss olmasının da bi farkı olmıyacak. city of heroesta belki de wow'un yarısı kadar event var , ama 1.5 senenin sonunda her seferinde farklı eğlence çıkartıp yine sıkılmadan oynıyabiliyoruz.

mmoyu eğlenceli kılan en temel faktörü unutuyoruz : komunite. mmoyu kimle oynadığınız ve nasıl oynadığınız , oyunun komün yaşamına uygunluğuyla birleşinde , zevk alma konusundaki en büyük faktör oluyor.

son zamanlarda denediğim tek oyun age of conan da , kendi adıma bu "komün"süzlükten kaybetti. yardım ettiğim adamın questinden exp reward alamıyorsam , neden yardım ediyim? ayrıca o adam yarın öbür gün pvpde gelicek beni dövücek ama şu anda yan yana savaşıyoruz?

SWTOR , bu hataya düşmediği sürece , birisinin hikaye görevlerine yardım ettiğimde bana bir yarar getireceği sürece , başarılı olup kendini oynatıcaktır. diğer türlü denemem bile uzak bir ihtimal olur.

günde 2-3 saat oynarsan 2 yıl sonra max level olup raid bosslara falan geçersin onlardan itemlerini tamamlarsın zaten expansion çıkmış olur muhtemelen 10 level artar bunuda günde 2-3 saaten 3-5 ayda falan alırsın yine raid başlar yeni lore olur tamamlarsın :)
Sosyal ağlarda paylaş

Kanuni said:

darkwish, mmolar icersinde high ende gelipde sana boss kestirmeyecek olan oyun yok. bunu tekrar tekrar yaptirmayacak oyunda yok. bu mmo turunun laneti ve maalesef buna cozumde yok su anda. her cikacak mmoda bilki devamli boss keseceksin :)

DF oynuyorum boss felanda kestiğim yok ama bol insan kesiyoruz o ayrı :)
Sosyal ağlarda paylaş

levellemenin ve yeni yerler kesfetmenin, bu arada her levelde degisik ve guclenen skillerle oyunu oynamanin, max levele kadar sure gelen odullendirme sisteminin verdigi haz, high endde benim icin bir anda son buluyor gibi.. cunku o max levelden sonra yapacagin seylerin kisisel bazda seni odullendirmesi eskisi gibi olmuyor. olan ya item ya grupsal basarilarla geliyor. buda benim icin zevkli ama oyunu 2-3 sene daha oynatacak seviyede bir eglence degil maalesef.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...