Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

SW: TOR - SS, Video ve daha niceleri..

özcaine

Öne çıkan mesajlar

Kanuni en iyi mmorpg wow demişsin, bence tam olarak doğru değil sonuçta en iyi demek o kadar kolay değil, en çok satan en çok tutulan en çok oyuncusu olan mmorpg olduğu için en iyi demek aşırıya kaçmak olur. Wow u sevmeyipte hala eq eve aoc wh oynıyan hatta daoc bile oynıyan bir sürü insan var, onların gözündede en iyisi bunlar.
Bilmiyorum belki yanlış ama benim düşüncelerim wow konusunda şunlar: wowdada ciddi bir content sorunu var, maksimum lvl a ulaştığınızda önünüzde 2 seçenek var yapabiliceğiniz ya pvp ya pve, eğer oynama süreniz fazlaysa 2sinide yapabilirsiniz tabi. Şimdi her yeni raid e girdiğinde insanlar yeni content olarak bakıyorlar, bir açıdan öyle ama yapılan şeyler değişmiyor hiç bir zaman. Healer,tank,dps yeni taktiklerini öğreniyor ve bossu kesiyorsun ve son 5 yıldır yaptığından daha farklı birşey olmuyor. İnsanların hala deli gibi oynamasın bence en büyük 2 sebebi; karakterlerini geliştirme arzusu ve karakterlerinden sıkılınca daha farklı birşey oynamak için tekrar kasmaya başlamak. O 13 milyonun içinde kaç tanesi sırf eğlence niyetine zevkli bir raid e giriyorlar.
Wotlk çıktı 80 oldum ve bütün raidler 1-2 ayda bitti, en iyi itemlar döşendi ve yeni content beklenmeye başlandı. Demek istediğim hepsi bir kısır döngü üstüne kurulu ve ben, oyundan olmasa bile tam olarak emin olmasamda, bu kısır döngüden sıkıldım ve bıraktım oyunu. Aynısını tbc çıkmadan öncede yapmıştım.
Bu kısır döngünün dışında bana verebilicek birşeyi olan her oyunu oynuyorum ve açıkcası wow dan daha fazla zevk veriyor çoğu. Örneğin swg de istediğin zaman istediğin karakter olabiliyordun ve endgame yapabiliceğin bir sürü şey vardı, yada uoda birşeyler yapabilmek için illa en iyi itemlara ihtiyacın yoktu, eve kasmak için saatlerce zaman geçirmene gerek yok pc başında, daoc ta muhteşem pvp ler oluyordu. Bu oyunların wow dan farkları reklamlarını çok iyi yapamamış olmaları ve çıktıkları zaman mmorpg piyasasının bu kadar gelişmiş olmamasıydı.
Swtor dan ümitliyim, bioware sevdiğim ve başarılı bulduğum bir firma ve bu işi yapabiliceklerine inanıyorum, epic story söylemleri korkutuyor ama bunun tek sebebi daha önce kimsenin bir oyunda aynısını denememiş olması, başarırlarsa çok güzel bir oyun olabilir.

Baya bi wow tartışması oldu :) Son olarak saydığım oyunların bir çoğu yarın çok daha iyi grafikler ve oturmuş bir sistemle çıksa, wow çok fazla oyuncu kaybederdi.
Sosyal ağlarda paylaş

@axedice

Kalite deyince sadece dış görüntünün kalitesine bakıyorsun. Bu gerçekten çok güzel katılıyorum. Özellikle phasing olayını hiç beklemediğim kadar iyi yapmışlar. Ama hala eksikleri çok. Örnek olarak gelen bunca patche rağmen hala nortland'de sistemi okadar düşük olmadığı halde fps problemi yaşayan insanlar var. Daha eski bir örnek, Stranglethorn Vale girişine aliance için bir flight path koymaları tbc sonunu buldu. Bunlara benzer ve insanı sinir eden bir sürü şey var ve bunlar düzeltilse bile çok geç sürede düzeltiliyor.

@Kanuni

SWTORO'yu Bio yerine blizz çıkarıyor olsaydı ben zaten bu başlık altında bukadar uzun yazmazdım. Bir item toplama oyunu daha deyip bırakırdım. WoW şuan kadar yapılmış en iyi yada en çok oynanan(ikincisi daha doğru) MMO olabilir, ama kesinlikle en mükemmeli değil.

@Norak

Oyun 60-70-80'den sonra başlamıyor. Son leveldan sonra item toplama eziyeti başlıyor. Her yeni instance'a girmek için bir öncekini onlarca kez tekrarlaman gerekiyor. PvE yapabilmek için PvE yapmak bana zevkli gelen bir aktivite değil. PvP dediğiniz arenalarında yine PvE'den çok bir farkı yok. Sürekli aynı şeyler yapılıyor ve bir noktadan sonra da bayıyor. Arena takımlarının birbirlerinin kopyası olduğu gerçeğinden bile bahsetmiyorum.

Ayrıca hepinizin göz ardı ettiği birşey var. Star Wars'ün özü gerek jedi ve sitlerle gerekse bounty hunter ve smugglerlar la olsun PvP dir. Bu oyunun WoW PvE sine dönmesi herşeyden önce Star Wars dünyasına hakarettir.
Sosyal ağlarda paylaş

yahu o zaman mukemmel mmo yu soyleyin.. benim wow en iyidir dememin altinda yatan etken ortada. nasil demeliyim bilmiyorum ama ornek olarak en cok satan kitap diyorum tabii baska kitaplarda var bir cok baska insanin begenisine hitap eden ya da ne bilim muslumanlik var musevilik var muslumanlik daha cok kitleye sahip o zaman musevilik kotu diyemem tabiiki. ama simdi karsimizda daha cok oyuncu kitlesi ve takip edeni varken ve bu insanlar dusunup kendi kararlarini verirken ve saniyormusunuz ki bu wow oyuncu kitlesi salak aptal gerizekali ? yeni oyun ciktimi bilin ki en az %50 si gidiyor deniyor bakiyor hadi be diyor birakiyor. conan warhammer in neden saniyorsunuz bu kadar seri baslayip bir anda geri dusmeleri. wow oyuncusu gidiyor accountunu kapatmadan deniyor geri donuyor.

wow un sucumu simdi bu ? mukemmel mmo varsa eger neden yazmiyorsunuz ? 20 000 kisinin oynadigi oyun nasil mukemmel olabilir 13 milyonluk bir oyun karsisinda ?

ben genel kanidan bahsediyorum zaten. 10 senedir eq1 oyuncusu olan adamlar var ben ne desem de onlar icin mukemmel olan eq1 ya da 10 senedir hic birakmadan uo oynayanlar ?

ama piyasadaki tum mmolari deniyorum ben ister inanin ister inanmayin kendimi exper olarak gormuyor iyi bir oyuncu olarak goruyorum ve oynamadigim biraktigim bir oyunuda begendigimi ve ondan daha iyisinin cikmadigini soyluyorum.

ve size sunuda acikca soyluyorum burada wow karsisinda yazacaginiz her hangi bir oyunun wow dan daha kotu oldugunu kanitlayabilirim. tabii ayni altyapida olacaklar. birisi scifi digeri fantasy olmaz karsilastirmak yanlis zaten..

ilk ciktigindan beridir eve online hesabim vardir benim muhtesem bir oyundur her seyiyle mukemmeldir ama eksileride vardir ama cikipta ben o oyunu wowla kiyaslayamam cunku alakalari yok. bir tek yerinden benzerdir bile denmez. cunku irklari farkli, bu kedi ile timsahi benzetmek gibi bir sey olur.

fantasy tabanli , bireysel basari , item raid, pve , pvp, questing gibi genel konularda yayinlanmis ve bunlari tek bir kapta en iyi kotarmis oyun wow dur. wowun konsepti zaten biz size herseyi verecegiz degildir, world pvp ler housingler guild kaleleri degildir, adamlar kabul ettikleri ve yarattiklari konsepti en iyi sekilde ileri goturmusler ve muhafaza etmektedirler. bende wow oynamam birakali yillar oldu, wow fani degilim. sadece notr olarak karsilastirdigimda genel olarak ondan daha iyisini gormedim.

umarim anlatabilmisimdir.
Sosyal ağlarda paylaş

Rock said:

Ayrıca hepinizin göz ardı ettiği birşey var. Star Wars'ün özü gerek jedi ve sitlerle gerekse bounty hunter ve smugglerlar la olsun PvP dir. Bu oyunun WoW PvE sine dönmesi herşeyden önce Star Wars dünyasına hakarettir.

bu esas senin yanildigin bir nokta. neden dersen, bir kahramanin pvp yapabilir hale gelmesi icin her zaman pve ye ihtiyaci vardir. hic bir jedi daha dogar dogmaz ya da daha comezken savasa katilmaz .. ancak ki ancak gerekli bir levele ya da skille ulastiktan sonra pvp ya da karsilikli savasa girer bu tum filmlerde hikayelerde bu sekildedir.

bizler mmolarda zaten bunu canlandiririz. oncesinde hic bir hatirasi olmayan genc bir insani alir onu hatiralarla doldurur, pve ile gelistirir ve guclenince gerekli diger alanlara gireriz.

sen herhangi bir starwars filminde ya da herhangi bir hikayede kahramani pve sartlarinda egitmeden cayira salan bir sey hatirliyormusun? karate filmlerinde bile odunla sopayla mekikle sinavla ne bilim iste bir cok diger olayla insani hazirlarsin.

spor da dahi once kosarak ziplayarak guclenerek arkadaslar arasinda egitimden gecerek ardindan pvp arenasi diyecegimiz liglere dahil olursun.

nerden cikardin herseyin ana temelinin pvp oldugunu starwars da ?
Sosyal ağlarda paylaş

Hala çok oyuncuya sahip olmayı iyi oyun, mükemmel oyun olmakla karıştırıyorsun. Senin söylediğin bu mantıkla akp'nin bugne kadar Türkiye'nin gördüğü en iyi parti ve yönetim olduğu da söylene bilir. Bilmem kaç parti arasından 2 dönemdir %40 küsür oyla tekler. Nasıl akp çok oy alması onu en iyi parti yapmıyorsa, wow'un da çok oyuncuya sahip olması onu en iyi oyun yapmaz. Bu sadece daha iyi alternatifinin olmadığı anlamına gelir. Yeni bir alternatif çıkınca %50'nin denediğini, beğenmediği içinde bıraktığını kendin söylüyorsun. O %50'nin beğendiği bir oyun geldiğinde ne olacağını sanıyorsun? wow'un en iyiliği oraya kadar olacak.

said:

bu esas senin yanildigin bir nokta. neden dersen, bir kahramanin pvp yapabilir hale gelmesi icin her zaman pve ye ihtiyaci vardir. hic bir jedi daha dogar dogmaz ya da daha comezken savasa katilmaz .. ancak ki ancak gerekli bir levele ya da skille ulastiktan sonra pvp ya da karsilikli savasa girer bu tum filmlerde hikayelerde bu sekildedir.

Burada esas yanılgı içinde olan sensin. Benim PvE'den sonra PvP'ye başlamakla ilgili hiç bir problemim yok. Benim problemim WoW PvE'si olarak adlandırabileceğimiz instance>>HC-İnstance>>Raid>>HC-Raid>>Raid>>HC-Raid(Bu sonuncusu Ulduar HC) döngüsü. Burada PvP nerde? Bu instance ve raidlerden aldığın silah(gerçi pvp silahlarıda var) ve bir iki trinket dışındaki hiçbirşeyle PvP yapamazsın. TBC'de resilence diye bir zımbırtı getirip PvP ve PvE yi ortadan ikiye ayırdılar. İkisinin de set ve silahları ayrıldı. Artık 80 olduktan sonra ya PvEye yada PvP'ye devam edebilirsin. Yeterince asosyal olanlar ikisini birden sonuna kadar götürebiliyor.

Demeye çalıştığım şey Star Wars'e de WoW PvE sistemi gelrise başarısız olacağı.
Sosyal ağlarda paylaş

iyide ben seninle yazisirken faraza ve hayali dusundugunu nasil bilebilirim ki ? wow en mukemmel oyun degil cunku daha iyisi yapilmadi diyorsun, zaten bende su ana kadar yapilmis en iyi diyorum kendi turunde. ben simdi sana nasil hak verebilir ve dogru diyorsun diyebilirim ki, cunku sen cikmamis mukemmel bir oyunu wow ile kiyasliyorsun ? bunun neresinden bir anlam cikarmami bekledin ?

swtorun keske pve si wow gibi olsa ama senin dedigin pvp pve ayrimi yerine bunu cok guzel bir sekilde birbiri icine gecirseler. senin istediginde bu zaten, wow pve sini ornek almalari super bir sey olur, wow pvp sini almasinlar o zaman ..( cunku ben pvp sevmem meraklisi degilim ) senin dedigin gibi olmayacagini ne biliyorsun. wow ilk ciktiginda world pvp si vardi cok keyif alirdim, pve den kazandigim itemlerle savasirdik nefisti.. arkadaslar beni korurdu felan guzeldi..

acikcasi seninle olan yazismalarimiz senin olmayani mukemmel sayman, benim olanin icinde kendi turunde ve vaat ettiklerinde en basarilisini wow saymam ve swtorun wowu ornek almasinin ve onu gelistirmesinin benim icin bir sorun olmadigi hatta pve sini gelistirip bunu sizlerin istedigi pvp ile birbirine katarlar ise super olacagi fikri benim icin cok guzel.. buda olmayacak sey degil cunku wow pve si kotu degil...

ayrica ben betasinda degilim buradaki kimse degil, senin swtorun wow pve sine donecegi kuramin da pek gecerli degil. pvp nin pve ye donebilecegi fikri seninde acikladigin gibi pekala olabilir ama bu fikirle wow oynayan sayisi 13 milyon. acikcasi benim icin hic sorun degil :) bioware icinde 13 milyon kullanicinin sorun olacagini hic sanmiyorum.

ben simdi dusununce wow un benzeri bir swtorun nefis olacagi kanisina vardim, cunku cikan tum mmolari denemis biri olarak, oyle yeni fikirler felan yalan hic birisi tutmuyor , becerilemiyor.

offf scifi wow ... olm canim cekti ha :) daha ne isterim ki sahsen, 3 sene daha oynayabilecegim bir oyun olur ve bence hic de kotu olmaz. pvp sevenler dusunsun :D
Sosyal ağlarda paylaş

açıkçası item peşinde koşmak tamamen kişisel bir olay, ben hiç yapmadım molten core dan sonra.

ben eğlencesine oynuyorum ne % bilmemkaç crit i olmuş dps kaçmış, guild problemleriymiş cart curt banane lan oyun bu lol. ki karakterim de full epic sırf eğlenerek ve 2-3 kereyi geçmeyen şekilde gittiğim zindanlardan yada ahden aldıklarımla (ulduardan düşen helm var en son goldlar suyunu çekti bu ara:p) gerisi ticaret yapıp para yapmak ve oraya buraya uçmak dragonumla, arada düşük levelda olsa eski dungeonları sololamak eski questleri bulup yapmak, dungeonla bitti oyun bitti mantığı tamamen diğer insanlar öyle dediği için sizde öyle düşünüyorsunuz. halbuki eğlencenizi siz yaratacaksınız oyunda şirketten beklemek yanlış bence, yoksa warcraftın herşeyi oyuna eklense haftada 1 yeni instance çıkar 5 sene daha oynarız :p

ben warcraft dünyasını seviyorum dolaşıyorum orada burada aa negzelmiş buralar, aha nası uçurdum kafasını tipin falan diye.

pvp olayı beni hiç ilgilendirmiyor mesela ben pve serverdayım :D
Sosyal ağlarda paylaş

zate şu dev. videolarından falan izlediğim kadarı ile öyle izole bir şekilde quest yapacaksınız demiyor adamlar, questlerde verdiğimiz kararlar etkili olacak, mesela x npc sini öldürürsek bunun akrabaları bize düşman olacak, başka questleri etkileyecek vb

(öldürmeyenlere bu npc görünür olacak bizim için ölmüş olacak,wotk de de var ana hikaye ile ilgili bazı questlerde bu sistem zaten)

ama daha iyisi seçim hakkımız olacak gibi, wowda bu tarz questlerin tek bitiş şekli var istesende istemesende öyle yapıyorsun. burda eğer o npcyi öldürmek yada öldürmemek bizim elimizde olacaksa bu süper bişe.

ayrıca gene videolarda dediği üzre 2 taraf arasında açık bir savaş yok, sokaklarda birbirini kesmiyor jedi ve sithler, skirmish olarak var diyorlar, buda belli bölgelerde pvp olacak demekle aynı şey zaten.

bide rebecca harwick diye bir abla var ve korktum ben lol.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...