Baggio Mesaj tarihi: Ekim 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2008 Geçen gün konunun içinde yazınca 2-3 özel mesaj geldi de, anlatıyım dedim detaylı. Amacımız, Rapidshare yoluyla bişey indirmek istediğimizde, linkler ölmüş mü bir bakışta anlamak, ölmedilerse de iki saniyede hepsini download sırasına koymak. (Bunları Rapidshare Premium hesabınız olduğu varsayımıyla yazıyorum. Free için IP nasıl değiştirilir vs. gibi ucuzcu yöntemleri başka yerlerden araştırın bir zahmet :p) Elde edeceğimiz şeyin screenshotları; sonuç 1, sonuç 2. (Resim olarak koyacaktım da iki domainimi de resolve edemedi Pati, idare edin.) Bu kolaylaştırıcı işler için Firefox lazım bi kere :p Download manager da lazım, muhtemelen herhangi biri olur ama ben Free Download Manager kullanıyorum. "Açıklamaya ihtiyacım yok ne kurucam söyle yeter" insanıysanız en azından aşağıdaki sırada kurun ki sorun çıkmasın, Greasemonkey kurduktan sonra da Firefox'u kapatıp açmadan devam etmeyin. Malzemeler: Firefox 3 FlashGot Free Download Manager (FDM) GreaseMonkey LinkChecker (Greasemonkey Script) Linkification RSFind! (opsiyonel) 1. Firefox'u kuruyoruz önce tabi. 2. FlashGot sayfasından Add to Firefox diyip kuruyoruz. Restart isteyince ediyoruz. 3. Free Download Manager (FDM) indirip kuruyoruz. FlashGot'tan sonra kurmak önemli, hata veriyor yoksa monitoring açmaya çalışırken. 4. Herhangi bir yerde sayfaya sağ tıklayıp FlashGot Options'ta (Browser Built In) yazan yeri Free Download Manager'a getiriyoruz. 5. GreaseMonkey kuruyoruz, yine Add to Firefox ve restart. 6. Linkification addonunu da kuruyoruz aynı şekilde. 7. LinkChecker sayfasından Install this script diyip yüklüyoruz. Esas güzellik bu scriptte zaten. 8. Opsiyonel olarak RSFind! yükleyebilirsiniz. Bi sayfadaki tüm paylaşım sitesi linklerini (sadece RS değil, Megaupload vs. de var) tek ekranda gösterip downloada başlatabilen bi addon. Artık herhangi bir Rapidshare araması yaptığınızda ve bir foruma girdiğinizde, bütün yazı formatında verilmiş linkler tıklanabilir link haline geliyor. Bütün bu linklerin yanında çalışıp çalışmadığına dair işaretler oluyor. Çalışanları da tek tek eklemek yerine hepsini seçip, sağ tıklayıp, Download selected with FDM diyoruz. Sonra FDM ekranında Login is required kutusunu tikleyip premium user-pass yazıyoruz, işlem tamam. İyi indirmeler :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Ekim 6, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2008 Biraz da FDM ve Rapidshare ayarları hakkında şeyediyim; FDM * Options * Download Options Network tabında ilk 2 kutunun (max. conn. ve max. conn. per server) tikini kaldırın, üçüncüyü de (max. number of dl's) 2 veya 3 yapın. Monitor tabına gelip Firefox ve Add FDM to browser context menu kutularının işaretli olduğundan emin olun. FDM * Options * Default Download Settings Açılan pencerede ortalarda Sections bölümü var. Oradaki Maximum number değerini (300KB yazanın altındaki kutu) 16 veya 20 yapın. Rapidshare.com * Premium Zone Login * Settings Burada Direct downloads, requested files are saved without redirection via RapidShare kutusu işaretli olacak. Server Systems bölümünde de ilk seçenekler arasından Level(3) #3, ikincilerde GlobalCrossing #1, üçüncülerde TeliaSonera #2 seçili olsun, Save deyin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Ekim 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2008 Benim şöyle bir sorunum var: 50 tane gibi çok sayıda link var diyelim, linkleri text olarak IDM'a import edince asıl dosya yerine htm dosyası indiriyor. Bu durumu engellemesi gereken ayarı da yaptım ona rağmen böyle. Burada yazılanları yapıp FDM'a geçsem o sorun ortadan kalkar mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Ekim 6, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2008 Dediklerim birebir yapılırsa düzelmesi lazım, kaç formattır kaç farklı makinede hiç sorun yaşamadım. Zamanla bu link checker bilmemne addonlarını buldum daha rahat ve güzel bi hal aldı, paylaşıyım dedim. Bir ara IDM de denedim de FDM'den sonra beğenmedim, daha hafif bi program, daha güzel bence. Freeware ayrıca. Tek sorunu elektrik gitmesi, kitlenme vs. gibi durumlarda (sözde rollback özelliği olmasına rağmen) bozuyo o an inmekte olan dosyayı. edik: Ayar dediğin Rapid'deki direct download olayı ve IDM'ye user-pass girmek heralde? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Ekim 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2008 Evet o ayar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Ekim 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2008 terazine bindim baggio :D http://img46.imageshack.us/img46/6943/53450xnulloe5.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KillJoy Mesaj tarihi: Ekim 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2008 übermiş denicem Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Ekim 6, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2008 Oha Fener terazisi bulmuş adam bana bi de :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
JD Mesaj tarihi: Ekim 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 11, 2008 Ya eskiden hatırladığım bi kere yapmıştım 6 partlık bir dosyayı rapidde hepsini aynı anda açarak firefoxta tamamını premiumsuz download edebiliyodum ancak nası yaptığımı unuttum varmı bilen birisi ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Madcat Mesaj tarihi: Ekim 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 11, 2008 rapid her an sistem değiştirio,şimdi dandik programlar var ama bilmiom. 16 milyonumu veririm,sömürürüm. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
JD Mesaj tarihi: Ekim 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 11, 2008 ya kotalı nete sahibim ayda işte 1 tane 1 gb lık dosya indiriyorum büyük olarak gerisi zaten camdır msndir sörftür bitio hani premium alasımda gelmedi ayda 1 download için :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Ekim 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 11, 2008 Baggio, bu addonlar Mac'te de calisiyor mu sorunsuz? Gunde 5-6 GB dizi cekiyorum, speed download 5.5 kullaniyorum ama linkten direk start download yapamiyorum, c/p ediyorum. Tum sezonlari c/p etme gibi bi sansim var da yine de kastirici bisey hafiften. Bi de ne sorucam, diyelim boyle 100-200 tane rar arsivim var. Bunlari sirayla extract edicek bi program var mi, winrar'a sirayla 100-200 defa dosya gondericek yani? yoksa yazmak lazim lan iyi is cikar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mokoko Mesaj tarihi: Ekim 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 11, 2008 ya bendede fdmde ayarlarda monitoring tabına bastığımda kitlenio program. neden ki acep? edit: biraz bekleyince duzelioda bu seferde firefoxun tikleyince hata werio flashgot yuklu. bunu yapmak istiosanız flashgot u silmeniz gerekmektedir falan die. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
AthleT Mesaj tarihi: Ekim 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 11, 2008 Yardım sever ödülünü verin bacciomun :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Luriel Mesaj tarihi: Ekim 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 11, 2008 ya ben ilk stepler iyaptım ama built inin orda free download manager çıkmıyo bende? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mokoko Mesaj tarihi: Ekim 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 11, 2008 firefoxu restartla Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bunneh Mesaj tarihi: Ekim 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2008 baggio +repler feda olsun çok rahatladım şu anda abandım dl ye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Ekim 12, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2008 - Mac'de çalışır mı hiç fikrim yok, denemedim :) - Verdiğim linklerle, verdiğim sıra ve şekilde kurunca bi sorun çıkmamıştı bende, girmesi lazım sağ tık menüsüne.. mokoko said: hata werio flashgot yuklu. bunu yapmak istiosanız flashgot u silmeniz gerekmektedir falan die. Onun için demiştim sıraya uyun diye, bu problem direk yazıda var hatta. Önce FDM, Sonra FlashGot olunca sorun çıkmıyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Ekim 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2008 Penthesilea said: Bi de ne sorucam, diyelim boyle 100-200 tane rar arsivim var. Bunlari sirayla extract edicek bi program var mi, winrar'a sirayla 100-200 defa dosya gondericek yani? yoksa yazmak lazim lan iyi is cikar. Winrar yapıyor. Extract etmek istediğin bütün dosyaları seçip sağ tıklayıp Extract seçeneklerinden birini seçiyorsun. Burada yazılanları uyguladım, şahane oldu hatta böyle resmen üzerimden yük kalktı. +rep Baggio (tu) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Ekim 15, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2008 O soruyu atlamışım ya evet, arcane'in dediği gibi. Bütün dosyaları seçersen salaklık yapabilir ama Winrar, hepsinin part1'ini seçiyorum ben. (Diziyse zaten içinde tek dosya olduğundan herhangi bir part seçsen olur.) Sende de çalıştı yani arcane, iyi sevindim :) edik: Winrar'da şöyle bişey keşfettim bu arada, tek bir rar'dan C: dışında biyere dosya extract ederseniz, önce C'deki Temp'e atıp sonra oraya taşıyor, 2 kat bekletiyor insanı. Birkaç rar birden seçip extract derseniz direk hedef sürücüye yazıyor ama. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mendoza Mesaj tarihi: Ekim 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2008 Baggio hayatımı kurtartım. Saolsun tutorial için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Disappear Mesaj tarihi: Ekim 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2008 internet download manager ile hic plugine falan gerek kalmiyo. linkleri highlight edip, sag tiklayip, download with idm derseniz cikan pencerede kendisi zaten kontrol ediyo dosyalari (rar ikonu cikarsa link hala aktif demek oluyo) check all diyip direk download edebiliyosunuz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Norak Mesaj tarihi: Ekim 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2008 IE için şu yolu izledim ben, ilk sayfadaki fdm yi indirip baggionun sölediği hem fdm hem premium acc ayarlarını yaptım. ayrıca fdm nin sağ alttaki minik ikonunda sağ tıklayıp clipboard monitoring ide aktif ettim. addon felan yok zaten bende. daha sora bi sayfadaki linkleri mousela seçip copy yapıp clipboard a atınca (ben 80 adet link attım 1 tıkla ilk seferde) hop diye kopyalayıp anında indirmeye başladı. süper oldu :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Ekim 15, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2008 Tek tek mi bakıyo ama linklere? FDM'de de "Query size" diye bi seçenek var benzer işlemi yapan ama servera bağlanıp tek tek bakmak uzun sürer muhtemelen. Bu script batch halde kontrol ediyor hemencecik, Rapidshare'in kendi link checkerı ile muhtemelen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Ekim 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2008 ben flashget ile indiriyorum. fdm'yi sildim cunku kucuk seyleri dl etmek istedigimde bile pört diye acılıyodu her seferinde. ayarlardan kapatamayınca sildim. yıllardır alısmısım flasget'e onla devam ediyorum :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar