Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Apple iPhone

MrLevie

Öne çıkan mesajlar

bunu daha once de sordum ama tekrar sorucam, tom's hardware'de kafamı karıstıran bisey okudum.

simdi ben babamın hattı ile sozlesmeli almak istiyorum telefonu. ama babam kullanmayacak. ben kendi hattımı takıp kullanmak istiyorum, sozlesme avantajlarından ise babamın hattı faydalanacak tabi.

ama dedigim gibi thg'de okuduguma gore simlock denen bir olay var. sozlesmeli aldıgımız zaman eger kırdırmaz isek turkcell ile bu telefonu kullanmak zorundayız. peki bu simlock denen sey tam olarak nedir? bahsettigim sekilde kullanmama bir engel olur mu?
Sosyal ağlarda paylaş

Simlock denen olay, telefonu satan operatör o telefonu başka operatörün sim kartıyla kullanmana izin vermiyor. Mesela Turkcell den aldıysan Vodafone kartı takınca çalışmıyor.

Ama iPhone'a sözleşmeli hat dışında farklı bir hat takılabiliyor mu, onu bilmiyorum.

turkcell.com.tr said:
iPhone 3G'yi Turkcell SIM kartı haricinde başka bir SIM kart ile kullanabilir miyim?

iPhone 3G'nizi kutudan çıkarıp Turkcell SIM kartınızı takarak iTunes uygulamasıyla aktive ettikten sonra istediğiniz SIM kart ile kullanabilirsiniz.

http://www.turkcell.com.tr/bireysel/kampanyalar/iphone3G/iphone3gfaq

mümkünmüş.
Sosyal ağlarda paylaş

Onu da okudum bir yerlerde. Şimdi şöyle ki, istediğin zaman aleti DFU mode a alabiliyorsun. (ek: bir tuş kombinasyonuyla olması lazım, 10 sn power, 5 sn alttaki home tuşu mu öyle bir şey, yanlış hatırlıyorum muhtemelen) DFU moda aldın mı alet kendini sıfırlıyor, öyle kalakalıyorsun beyaz bi iphone ile. Bilgisayara bağlayıp yazılımı tekrar atman gerekiyor.

Yani diyelim ki kırdık aletin yazılımını, jailbreak unlock falan hepsini yaptık, aletin kamerası çalışmaz oldu. Alırız DFU mode'a, yükleriz itunes'tan normal firmware'i alındığı gibi olur diye tahmin ediyorum. Ama kesin bir şey demiym yine de.
Sosyal ağlarda paylaş

roket adam said:
Onu da okudum bir yerlerde. Şimdi şöyle ki, istediğin zaman aleti DFU mode a alabiliyorsun. (ek: bir tuş kombinasyonuyla olması lazım, 10 sn power, 5 sn alttaki home tuşu mu öyle bir şey, yanlış hatırlıyorum muhtemelen) DFU moda aldın mı alet kendini sıfırlıyor, öyle kalakalıyorsun beyaz bi iphone ile. Bilgisayara bağlayıp yazılımı tekrar atman gerekiyor.

Yani diyelim ki kırdık aletin yazılımını, jailbreak unlock falan hepsini yaptık, aletin kamerası çalışmaz oldu. Alırız DFU mode'a, yükleriz itunes'tan normal firmware'i alındığı gibi olur diye tahmin ediyorum. Ama kesin bir şey demiym yine de.

jailbreak le unlock yapınca eğer bi sorun olursa dediğin gibi üstteki tuşa + home tuşunu basılı tutarak sıfırlayabiliyoruz. Alet ilk alındığı hale geri dönüyor. Oluşan problemlerden hiçbiri kalmıyor
Sosyal ağlarda paylaş

bir sorun olursa formatlarsın telefonu =)

Penthesilea said:
benim unlock'a ihtiyacim yok zaten iphone planinda oldugum icin de, su yaziyi http://sleepers.net/news/2008/09/06/why-jailbreak-iphone/ okudum ve jailbreak yapmaya karar verdim ssh shell'de bittim yani baya iyi
bi emin olayim da su garanti islerinden
Sosyal ağlarda paylaş

başka konuya yazdımdı bunada ekliyim önemli çünkü
Donanımhaberde gördüm sizleede paylaşıyım.
bedava amerikan itunes hesabı açabilirsiniz. nasılmı ?

1- itunes store üzerinde en alttaki butondan istediğiniz ülkeyi seçin, en iyisi tabi ki U.S. (yönergeleri U.S. için anlatıyorum.
2- ""TOP FREE APPS" penceresinden herhangi bir free programa tıklayın,
3- programın sayfası açıldığın GET APP yi tıklayın,
4- Account sorgusu geldiğinde Create New Acoount a tıklayın, bu şekilde yaptığınızda payment method kısmında none seçeneğini göreceksiniz...
5- mail adresinizi doğru girin, isim soyisimi sallasanızda olur,
6- adres kısmını sallayın, zip code: 98019 , state : WA, city: duvall phone bölümünde ilk kutucuk : 425, ikinci kutucuğa 7 sayı yazın(ör:1111111) bunları
7- kayıt işlemi bittiğinde mail adresinize gönderilecek maildeki aktivasyon link.ine tıkladığınızda(ITUNESSTORE AÇIK OLMALI)
kaydınız tamamlanmış olacaktır...

orjinal link bu

yapan arkadaşada teşekkür

ben bu sayede aldım çalışıyo...
Sosyal ağlarda paylaş

Simdi babam is'te blackberry kullanıyor (biraz eski bir model, tam hatırlamıyorum modelini), iphone'a gecmeyi dusunuyor da, blackberry'deki internet (cok onemli degil) ve gelen mail'lerin anında telefona gelme geyigi (bu onemli iste) iphone'da da var mı ? yani buna destek var mı, yine aylık ucret'le kullanabilir mi ? ona gore mail geyigi varsa iphone, yoksa bold'a gecicek... internet olarak da wi-fi'dan bahsetmiyorum, aylık ucret karsılıgı heryerden girebildigi sistem... ehueh, embesil gibi anlattım da, hic bi bilgim yok bu konuda, en ufak bile =)... bilgisi olanlar anlar umarım =)...
Sosyal ağlarda paylaş

kfg said:
Simdi babam is'te blackberry kullanıyor (biraz eski bir model, tam hatırlamıyorum modelini), iphone'a gecmeyi dusunuyor da, blackberry'deki internet (cok onemli degil) ve gelen mail'lerin anında telefona gelme geyigi (bu onemli iste) iphone'da da var mı ? yani buna destek var mı, yine aylık ucret'le kullanabilir mi ? ona gore mail geyigi varsa iphone, yoksa bold'a gecicek... internet olarak da wi-fi'dan bahsetmiyorum, aylık ucret karsılıgı heryerden girebildigi sistem... ehueh, embesil gibi anlattım da, hic bi bilgim yok bu konuda, en ufak bile =)... bilgisi olanlar anlar umarım =)...

zaten mail diye bi application var, live feed muabbetiyle internet acık oldugu surece anında guncellenir gelen mailler
web siteleri blog vs gibi olaylar icin de RSS feed var
Sosyal ağlarda paylaş

Evet push mail geyiği değil mi bu? Blackberry kullanmadım AMA şöyle bir olay vardı eski telefonum olan emektar sony ericsson w550i de, mail hesabını veriyorsun şifreni falan, atıyorum 5 dk da bir kontrol ediyor geleni gideni. bildiğim kadarıyla bu özellik iphone da da var. sözleşmeli alın işte iphone'u, internet bağlantısı da içinde, kullansın mail için de.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...