dasaaa Mesaj tarihi: Ekim 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 4, 2008 Süper lame bir soruyla karşı karşıyayız. A Ethernet üzerinden modeme bağlı PC B Wireless üzerinden modeme laptop.. A'dan B'ye ve B'den A'ya kablo falan kullanmadan, aynı modem üzerinden dosya transferi neyle yapılabilir? A'dan B'ye ve B'de A'ya sorgusuz sualsiz sadece modem üzerinden dosya yollama imkanı veren bir program vs. var mıdır? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mulgear6 Mesaj tarihi: Ekim 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 4, 2008 bulursan bi şekilde bana da ulaştır lütfen sonucu :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ekmek Mesaj tarihi: Ekim 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 4, 2008 Hmm evde aynı modeme 4 bilgisayar bağlı, hepsi birbirini görüyor ağ'da. Olmuyo mu öyle? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Ekim 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 4, 2008 Aynı modeme bağlı değiller mi sonuçta, ne farkeder ki? Bildiğimiz file sharing yetersiz mi kalıyor anlamadım ben soruyu :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Ekim 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 4, 2008 Zaten dhcp server ile bu iki bilgisayar workgrouplari ayni ise birbirlerini gorebiliyor olmalari lazim. Netekim ayni rig bende de var. Tek fark bende a olan desktop da wireless olarak bagli. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Waqas Mesaj tarihi: Ekim 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 4, 2008 Evet workgrouplari ayni ayarladiktan sonra ayni modemden bagladiginda birbirlerini gorurler. Hub gibi davranir modem o zaman. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Ekim 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 4, 2008 Modemden aldıkları IP'leri bildikten sonra birbirlerine girip paylaşıma açık dosyalara erişebilirler, yazma izni verilmiş dizinlere dosya atabilirler diye düşünmüştüm ben. Workgroup işi şart mı ki? IP'ler de işte ya 192.168.x.y gibidir ya 10.0.0.x, biri 3 olur biri 6 mesela. Bağlantı özelliklerinden veya modemin panelinden bakabilirsiniz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Ekim 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 4, 2008 O is icin kurulu fileserver fln lzm olsa gerek. WG ayni olmadan giremezler normal yollarla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Waqas Mesaj tarihi: Ekim 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 4, 2008 workgroup a da gerek kalmayabilir kendin ip atadiktan sonra fakat mesela birisindeki isletim sistemi XP digerindeki Vista bazen otomatik IP alirken karisiklik oluyor workgroup atamak lazim oluyor en azindan bende 2-3 kere oyle oldu ): Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arthur_HellsFire Mesaj tarihi: Ekim 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 4, 2008 workgroup aynı olmadan bir windows explorer penceresi açıp(herhangi bi klasör) adres kısmına ipadresi (192.168.2.2 gibi) yazıp enterlayıp girilebilir, vistada paylaşım için paylaşımdan Everyone grubuna paylaşım verilmesi gerekir, dosyanın güvenlik izinlerinden de everyone a izin vermek gerekir aynı zamanda... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fastreloader Mesaj tarihi: Ekim 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 4, 2008 tabi herkese izin vermek ciddi bir güvenlik açığı oluşturabilir. workgroup yapmak daha kısa bir olay. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Ekim 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 4, 2008 Modemin wireless ve ethernet portları arasında köprü vazifesi görecek bir şey var mı acaba? Ben de merak ediyorum bu soruyu açıkçası, ama bana yapmamız gereken başka bir ayar var gibi geliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Ekim 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 4, 2008 Benim hiç öyle sorunum olmadı. Direk wirelesstan ethernete bağlı diğer bilgisayarlara erişebiliyom evimde. Us robotics 5465 access point kullanıyorum. Hatta salondan 300 400kbps verim modem yakınlarından 1-2mb/sn verim alabiliyorum ana makinadan laptopa dosya kopyalarken filan :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ekim 4, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 4, 2008 argh.. durun biraz daha açayım soruyu hatta.. workgroup hedeleri ile uğraşmadan ufak bir programla, iki tıklayıp "dosyayı ekranına gönderiyorum mike!" diyebileceğimiz basit bi proğram mevcut değil midir? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Ekim 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 4, 2008 Bilgisayari en cok kimin aciksa onun makinasina bir ftp server kurun. Alayiniz o elemana abanin. hehe. konteyner olsun bir nevi. gelen girsin gecen girsin. =P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quo-Vadis? Mesaj tarihi: Ekim 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2008 icq veya msn uzerinden aktarın iste, ne gerek var ona buna madem dosya aktarmak istiyorsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Ekim 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2008 dasaaa said: argh.. durun biraz daha açayım soruyu hatta.. workgroup hedeleri ile uğraşmadan ufak bir programla, iki tıklayıp "dosyayı ekranına gönderiyorum mike!" diyebileceğimiz basit bi proğram mevcut değil midir? abi dedim ya teamviewer diye sana aaa :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RayCharles Mesaj tarihi: Ekim 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2008 hiç kasmadan msnden aktarırsın ve normal ağ hızında Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Ekim 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2008 Workgroup kurman lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
oper Mesaj tarihi: Ekim 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2008 hacı al bi tane usb bellek. koy ne koyacaksan içine. sonra da sarkıt pencereden aşşağı. amma kastınız ya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vimpir Mesaj tarihi: Ekim 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2008 oper said: hacı al bi tane usb bellek. koy ne koyacaksan içine. sonra da sarkıt pencereden aşşağı. amma kastınız ya.:) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar